Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 27 Apr 2017, 00:47

Vas niko ne dira :) , niti Vam se gura u raspravu, druženje, kao god. ... nema povređenih sve je cool što kaže Miles Davis :bambi:

Prosto držim se jednog stava oformljenog na osnovu iskustva, informacija i saradnje sa sebi sličnima, ne menjam ga lako, prosto nisam takav tip, ako mi se nešto sviđa ili ne sviđa tako je i treba dosta materijala da bih izmenio mišljenje pa posle evenutalno i stav. Postovi su javni nisu pisani za dvoje ili troje, kome se sviđa znam i super, kome ne Bože moj :bambi: i sam Bog da nešto napiše uvek će biti onih kojima nije po volji....

LM ne pripada ovaj prostor meni :D ja sam tu od skora :D, tako što se mene tiče samo napred, razmenjujte, komentarišite nemam ništa protiv, nisam ni stigao da vidim sve osim gde sam kvotiran, ne iz nepoštovanja ne služim se takvim stvarima - već vidim da je interna prepiska ... tako da laganica i opušteno

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 27 Apr 2017, 00:57

boki1978 wrote:
26 Apr 2017, 17:58
Evo snimaka koji govori da kemper ima i dinamiku i da nije samo za metalce i krljacka pojacala.

https://youtu.be/u3VUGsCeveI
https://youtu.be/6GJRT8BwsFw
https://youtu.be/wKDH78qmGiE
https://youtu.be/UjgdesoUhHM
https://youtu.be/xLiS_udAiBg

:ziveli:
izvini moram ali nisili mi u postu pre ovoga naveo da ''ne znaš šta da kažeš ukoliko sudimo o analgnom i digitalnom preko YT''? pa čemu onda link? nemoj zameriti...to je stav o kome pričam, sve je cool. :ziveli:
Digitalno ama nikda ne može biti isto kao klasično pojačalo, jesu mene učili šta i koliko čovek čuje, može doći bilzu i to je to...može koštati Boga oca, imati stotinu programa, drugačije rade....
Probao sam FX i nesrećnog Kampera, koliko god se meni neki bliski ljudi kunuli u to prosto nije za mene...Ne možeš očekivati od ljudi koji vole Hendrixa, SRV-a, neki pri rock zvuk sa kraja 70ih i jazz rock da ikada prihvate taj zvuk.... i taj metalac na žalost zvuči podgrejano nekako, sintetički...To se oseti na volumen i tone potu gitare , drugačije reaguje.....
Ali isto tako bio bi ne realan kada bih kazao da nemaju primenu....Nije za mene, isto kao što ono što ja volim nije za nekog jazz čistunca i tako i treba da bude, i tako je super jer inače sve bilo isto i dosadno :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 27 Apr 2017, 02:46

bancika wrote:
26 Apr 2017, 09:52
haha, kakva orgazmicna reakcija na kineze, mislim da si im najveci fan na planeti :)
[/quote]

:D otelo se :D , iskreno voleo bih da odem u Peking ili Šangaj bar na dan dva ...Dragi su mi kao nacija, miroljubivi i vredni..a i pedale su im super :D naravno...Možda se obratim kineskoj Ambasadi za support. LM stvarno bi ako ništa drugo trebali ukinuti carinu sa Kinom, ja sam za... :ziveli: veliki pozdrav :ziveli: PS hvala ti za pomoć oko saveta za šta uzeti i moje pohvale za sajt i testove trzalica :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 27 Apr 2017, 09:05

MIKI-DJORDJE wrote:
27 Apr 2017, 00:57
boki1978 wrote:
26 Apr 2017, 17:58
Evo snimaka koji govori da kemper ima i dinamiku i da nije samo za metalce i krljacka pojacala.

https://youtu.be/u3VUGsCeveI
https://youtu.be/6GJRT8BwsFw
https://youtu.be/wKDH78qmGiE
https://youtu.be/UjgdesoUhHM
https://youtu.be/xLiS_udAiBg

izvini moram ali nisili mi u postu pre ovoga naveo da ''ne znaš šta da kažeš ukoliko sudimo o analgnom i digitalnom preko YT''? pa čemu onda link? nemoj zameriti...to je stav o kome pričam, sve je cool. :ziveli:
Digitalno ama nikda ne može biti isto kao klasično pojačalo, jesu mene učili šta i koliko čovek čuje, može doći bilzu i to je to...može koštati Boga oca, imati stotinu programa, drugačije rade....
Probao sam FX i nesrećnog Kampera, koliko god se meni neki bliski ljudi kunuli u to prosto nije za mene...Ne možeš očekivati od ljudi koji vole Hendrixa, SRV-a, neki pri rock zvuk sa kraja 70ih i jazz rock da ikada prihvate taj zvuk.... i taj metalac na žalost zvuči podgrejano nekako, sintetički...To se oseti na volumen i tone potu gitare , drugačije reaguje.....
Ali isto tako bio bi ne realan kada bih kazao da nemaju primenu....Nije za mene, isto kao što ono što ja volim nije za nekog jazz čistunca i tako i treba da bude, i tako je super jer inače sve bilo isto i dosadno :ziveli:
Linkove sam stavio samo da potkrepim sta sam pisao da ne koriste samo metalci Kemper vec i dzezsri poput Pet Metenija za zive svirke. Ako ti se ne svidja Kemper i zvuk Metenija to je nesto drugo, ali svakako gitaristi poput njega su nasli njegovu primenu.
Ostalo sto sam pisao bilo je vezano za sama lampaska pojacala i to da njihova dinamika je prilicno losija cak i od Kempera kod vecine na sobnom nivou zvuka a nekad cak i dok se prilicno ne otpanje. Svakako to zavisi i od same konstrukcije pojacala i prostora u kome se sve to odvija ali za mene prica da lampasi na sobnom nivou zvuka imaju vrh dinamiku ne pije vodu. U tom smislu sam nasao primenu Kempera kao i samom studijskom.
Sto se ticè muzike, ja sviram i slusam i Srv i Hendrixa, imam i original cd i ploce kao i master tape-ove koji su prebaceni u loseless fajlove. Generalno sam dugo bio u audiofilskim vodama, o zvuku znam previse a mnogo sam naucio i od ljudi kao.sto je nas guru prof.Guzina koji je projektovao mnoge studije sirom Srbije, ukljucujuci i Vlade Georgijeva. I stojim iza onog sto sam napisao da 95% ljudi ne razlikuje snimljenog kempera provucenog kroz ldr ili lampaski preamp i original amp sa istim mikrofonom. To je bio slucaj bar kod mene kad su dolazili, mozda bi se nesto promenilo na drugom mestu.
Sto se tice analognog zvuka, prvi ga volim i postujem, ali u doba kad sve danas ide preko digitalnih trakasa i efekata, pricati kako je digitalno fuj je malo besmisleno za mene. Cak i vrhunska reizdanja hendriksa sa master tapeova su radjena na digitalnim trakasima poput Jvc dass900 i sl. Ali da ne sirimo temu dalje.
Postujem svacije misljenje ali i svoje ne menjam a iskustva imam na pretek.
Btw, da bi dobio metalski lep zvuk iz 5150 i sl.ampova treba da ga otpanjis i zagluvis pola studija. Oni na snazi manje od pola sviraju ne lose nego ocajno kao i mnogi drugi visevatni lampasi. Ko moze to da primeni svuda svaka mu cast, ja sam rekao da mi Kemper tada radi odlican posao kao i snimateljima poput Wagenera i sl.koji su ispisali svetaku rok istoriju.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Apr 2017, 18:57

Nadam se da mi niko neće zameriti, jer ne pišem s namerom da vredjam bilo koga, ali mislim da dosta neslaganja u ovoj raspravi potiče od činjenice da se ta oprema svira kući i na malim snagama, pa neko čuje razliku, a nekome je ok. Ja nikad nisam komentarisao i razmatrao parče opreme a da ga nisam probao na bini, gde se na muci poznaju junaci. Kada se svira na velikoj snazi u bendu, gitara je prinudjena da se sa klavijaturom i vokalima bori za svaki milimetar slobodnog prostora u miksu i onda do izražaja dolaze najmanje sitnice, detalji, artefakti, sve se vidi kao na dlanu. Ponekad se desi da ceo dan oprema radi protiv mene, dovoljno je da pomerim treble pot na pojačalu za 2mm ili mikrofon za pola centimetra bliže ivici zvučnika i odjednom sve "progleda". E, u takvim situacijama se jasno čuje i razlika u zvuku Maxon SD-9 u zavisnosti od vrste baterije koju sam stavio unutra, verujte na reč. Dok na recimo sobnoj snazi, svirajući uz neku matricu, ne bih verovatno čuo ni razliku izmedju mog strata i bilo kog Affinity Squiera. Iskreno mislim da je u tome konfuzija u celoj ovoj raspravi. Ja lično ne bih smeo da komentarišem da li nešto radi kao lampaš ili ne dok ga ne bih probao na svirci. U sobi sve radi.

tocilj

Post by tocilj » 27 Apr 2017, 19:47

tommytigh77 wrote:
27 Apr 2017, 18:57
Nadam se da mi niko neće zameriti, jer ne pišem s namerom da vredjam bilo koga, ali mislim da dosta neslaganja u ovoj raspravi potiče od činjenice da se ta oprema svira kući i na malim snagama, pa neko čuje razliku, a nekome je ok. Ja nikad nisam komentarisao i razmatrao parče opreme a da ga nisam probao na bini, gde se na muci poznaju junaci. Kada se svira na velikoj snazi u bendu, gitara je prinudjena da se sa klavijaturom i vokalima bori za svaki milimetar slobodnog prostora u miksu i onda do izražaja dolaze najmanje sitnice, detalji, artefakti, sve se vidi kao na dlanu. Ponekad se desi da ceo dan oprema radi protiv mene, dovoljno je da pomerim treble pot na pojačalu za 2mm ili mikrofon za pola centimetra bliže ivici zvučnika i odjednom sve "progleda". E, u takvim situacijama se jasno čuje i razlika u zvuku Maxon SD-9 u zavisnosti od vrste baterije koju sam stavio unutra, verujte na reč. Dok na recimo sobnoj snazi, svirajući uz neku matricu, ne bih verovatno čuo ni razliku izmedju mog strata i bilo kog Affinity Squiera. Iskreno mislim da je u tome konfuzija u celoj ovoj raspravi. Ja lično ne bih smeo da komentarišem da li nešto radi kao lampaš ili ne dok ga ne bih probao na svirci. U sobi sve radi.
Tu si u pravu....a ima sprava koje obrnuto, super zvuče u sobi, a uživo katastrofa. Pogotovu npr. dist pedale. Moje prvo takvo iskustvo je ona žuta Blackstar LT drive pedalica.....a i HT dual nije daleko. U sobnim uslovima rade kao san, uživo, u bendu tanke i pune fiza, kao procesor.

boki1978

Post by boki1978 » 27 Apr 2017, 20:21

tocilj wrote:
27 Apr 2017, 19:47
tommytigh77 wrote:
Tu si u pravu....a ima sprava koje obrnuto, super zvuče u sobi, a uživo katastrofa. Pogotovu npr. dist pedale. Moje prvo takvo iskustvo je ona žuta Blackstar LT drive pedalica.....a i HT dual nije daleko. U sobnim uslovima rade kao san, uživo, u bendu tanke i pune fiza, kao procesor.
Druze Tomi, nije to kamen spoticanja :) Jedno je da se nekom ne svidja bilo sta digitalno ili da ima averziju prema tome. Ali mi smeta sto se navodi dinamika kao recimo kamen spoticanja i velika razlika izmedju lampasa i digitalije, ali je problem sto ti lampasi imaju mnogo manje dinamike i mnogo su tanji ako se sviraju na kucnoj i studijskoj, ne koncertnoj snazi.

Ali neki ampovi poput onih 100-120w ako nemaju half switch ili power atennuator su cesto neprilagodjeni za manje koncertne prostore jer 5150 i slicna pojacala najbolje zvuce kad se bas otpanje cak i preko mikrofona u miksetu, dok su na slabijem zvuku mnogo tanki sa nedostatkom dinamike. Opet druze Tomi, nemaju svi svirke :) Pa moramo da se zadovoljimo sobnim ili makar studijskim zvukom a jos je super prica ako imamo dobar power atenuator :ziveli:

Tocilj druze, apsolutno si u pravu, mnoge pedale uzivo zvuce katastrofa, a nazalost su tu kinezi bili za mene najvece razocaranje. Eno crunch recimo svira jako lepo na manjoj jacini ali kad se bas otpanji to je vristavo i mnogo tanko.
Last edited by boki1978 on 27 Apr 2017, 20:41, edited 2 times in total.

tocilj

Post by tocilj » 27 Apr 2017, 20:26

E da, Eno.....slažem se.

fattwang

Post by fattwang » 27 Apr 2017, 21:10

boki1978 wrote:
27 Apr 2017, 20:21
...mnoge pedale uzivo zvuce katastrofa, a nazalost su tu kinezi bili za mene najvece razocaranje. Eno crunch recimo svira jako lepo na manjoj jacini ali kad se bas otpanji to je vristavo i mnogo tanko.
Tu ima neke logike i pravde. Za amatersko-kućne varijante treba manji budžet, za ozbiljnije muziciranje veći.

boki1978

Post by boki1978 » 27 Apr 2017, 22:09

fattwang wrote:
27 Apr 2017, 21:10
boki1978 wrote:
27 Apr 2017, 20:21
...mnoge pedale uzivo zvuce katastrofa, a nazalost su tu kinezi bili za mene najvece razocaranje. Eno crunch recimo svira jako lepo na manjoj jacini ali kad se bas otpanji to je vristavo i mnogo tanko.
Tu ima neke logike i pravde. Za amatersko-kućne varijante treba manji budžet, za ozbiljnije muziciranje veći.
I nema nekad kad jedna ne bas jeftina pedala poput HT dual i sl.zvuci losije kad se otpanji.
Nista me vise nije odusevio ni Bogner Ecstasy Red koji sam imao i koji kosta straobalno a zauzvrat nudi od/dist zvuk sa ogromnom kompresijom koja zaista iritira.

Kolefa fat, jedno pitanje za vas :ziveli: -zasto se kinezi kod nekih muzicara smatraju pod igrackama i kucnom zezancijom a slicne diy pedale domacih autora kao vrhunac tehnologije :)

tocilj

Post by tocilj » 27 Apr 2017, 22:19

Zato što domaći autori nisu Kinezi :mlaof: :mlaof: :mlaof:

boki1978

Post by boki1978 » 27 Apr 2017, 22:23

tocilj wrote:
27 Apr 2017, 22:19
Zato što domaći autori nisu Kinezi :mlaof: :mlaof: :mlaof:
Tako nekako :D Valjda je to zbog kosih ociju, verovatno tako koso i leme :lol:

boki1978

Post by boki1978 » 27 Apr 2017, 22:28

A sad bez zezanja- znaci ako je kinesko i jeftinije to je skart a ako je usa i skuplje to je vrh vrhova :) a sta cemo sa gomilom primera poput kineskog xwive koji je izradio cip u butik delay pedali Tonal recall od americke Chase Bliss Audio i koja kosta 400$ bez transporta i koja treba da konkurise jednom Strymonu?

RadeRas

Post by RadeRas » 27 Apr 2017, 23:12

tommytigh77 wrote:
E, u takvim situacijama se jasno čuje i razlika u zvuku Maxon SD-9 u zavisnosti od vrste baterije koju sam stavio unutra, verujte na reč.
U zavisnosti od vrste baterije? ove novije Zinc-Air ne zvuče "vintage" kao stara nikl kadmijum generacija :XD:

tocilj

Post by tocilj » 27 Apr 2017, 23:45

Ako zanemarimo kvalitet izrade....generalno, teško je objektivno tvrditi da je neka pedala sranje ili fantastična, ili da je bolja od druge. Tu je presudan ukus, način sviranja, okidanja žice, odrastanja uz vrstu muzike, iskustva sa svirki, snimanja i sl.

Npr. mogu iz cuga da navedem par skupljih, USA pedala, koje su za mene bile potpuno smeće...ono kada probaš kineza pa nije nešto, onda to opravdaš porijeklom i cijenom, ali kada probaš nešto skupo a glupo kako to da opravdaš? Za mene su recimo Fulltone GT500 i Suhr Riot Reloaded vjerovatno vrh najgorih pedala koje sam imao i probao u životu. Ili Mesa Boogie Flux drive....to i nije loš OD, ali nefunkcionalan. Niti je za bustovanje niti da se koristi solo. Reloaded-u tone pot služi za ukras (utiče samo na gornje midlove), a pedala previsoka...dodje ti da amp prekriješ ćebetom pa sviraš :-D

Post Reply