Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata 2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
apollomusicservice

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata 2

Post by apollomusicservice » 27 Apr 2017, 21:52

tocilj wrote:
27 Apr 2017, 20:00
Imam jedno pitanje za ove ljude što se razumiju i koji su pravili pedale, pa ako nije frka da mi neko odgovori,

Imam neku jeftinu dist pedalu, T-rex tonebug Distortion.......i sad nekako mi se baš sviđa karakter te pedale, neobična je i nekako posebna, svirljiva jako.

Međutim pedala je jako svijetla, pre-previše....visoki ili gornji midlovi ubijaju. Kada smanjim tone pot skoro do minimuma, tek onda zvuči pristojno i zanimljivo.
Pitanje je, da li je moguće ili komplikovano modifikovati pedalu tako da joj se malo spusti frekvencija, u smislu da tone pot ide još niže, a da se ukine nepotrebna visina.

Prosto da li je komplikovano i da li mi se isplati modifikovati kod nekoga tako nešto, ako je uopšte moguće?

Nadam se da sam dobro objasnio...
Skoro svaka pedala je podlezna modifikovanju. Ako je analogna pedala to sto je SMD ne predstavlja problem, da li imate neke fotografije unutrasnjosti pedale?

tocilj

Post by tocilj » 27 Apr 2017, 22:05

apollomusicservice wrote:
27 Apr 2017, 21:52
tocilj wrote:
27 Apr 2017, 20:00
Imam jedno pitanje za ove ljude što se razumiju i koji su pravili pedale, pa ako nije frka da mi neko odgovori,

Imam neku jeftinu dist pedalu, T-rex tonebug Distortion.......i sad nekako mi se baš sviđa karakter te pedale, neobična je i nekako posebna, svirljiva jako.

Međutim pedala je jako svijetla, pre-previše....visoki ili gornji midlovi ubijaju. Kada smanjim tone pot skoro do minimuma, tek onda zvuči pristojno i zanimljivo.
Pitanje je, da li je moguće ili komplikovano modifikovati pedalu tako da joj se malo spusti frekvencija, u smislu da tone pot ide još niže, a da se ukine nepotrebna visina.

Prosto da li je komplikovano i da li mi se isplati modifikovati kod nekoga tako nešto, ako je uopšte moguće?

Nadam se da sam dobro objasnio...
Skoro svaka pedala je podlezna modifikovanju. Ako je analogna pedala to sto je SMD ne predstavlja problem, da li imate neke fotografije unutrasnjosti pedale?
Jeste analogna, to sigurno,,,vidim da je 7mA.
Nisam je još otvarao, ali vidjeću ovih dana da otvorim i slikam, dok je još malo iznjakam i skontam da li je to jedino što bih mijenjao na njoj....kontam ne vrijedi mi da je prodajem jer je jeftina pedala, a čini mi se da bi mogla dobro da mi služi uz malu modifikaciju. Čim budem slikao okačiću ovde slike....hvala ljudi na odgovoru.

https://static1.squarespace.com/static/ ... MANUAL.pdf

tocilj

Post by tocilj » 09 May 2017, 16:55

Evo još jedan update, po ko zna koji po redu......Štimer (iz bratske nam Kine) - Soul Food (uvijek upaljen clean boost) - MXR Flanger - DV Mark Tubemarker (OD najbolji:-)) - Mojo hand FX Zaphyr (fuzz/OD) - MXR Badass modified OD (TS sa malo više opcija) - T-rex tonebug distortion (ponekad zatreba Džn Džn) - Tc mini flashback - Pedal Projects Marbleverb....

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 May 2017, 11:39

Image

Izuzetan EHX proizvod, direktan samar Digitech-u i TC-u. Svi modovi mi se dopadaju a tap tempo i looper feedback su briljantno reseni, verovatno najsavrseniji kompaktni delay ikada do sada. Vredi punu cenu novog.

Image

Nisu za mene mini wahovi ipak, Crybaby Mini ce na oglase.

CAE wah je stvarno savrsen. Dva distinktna zvuka (prebacivanjem sa moda na mod se garantovano menja jos nesto sem induktora jer je razlika u zvuku dramaticna, pravio sam wahove sa oba tipa induktora i samo zamena induktora ne menja zvuk ovako drasticno).
Crveni mod je dubok, mocan i kremast, sve zvuci kao Zakk Wylde na solazi, izuzetno dobar zvuk za high-gain ali i prizemnije scenarije.
Zuti mod je jako slican Colorsound wahovima, vrlo je funky i ima visokih na pretek bas kako ja volim.

Jos ostaje da ga probam na probama malo ali ovako u najavi mi deluje kao najbolji wah na trzistu. Probao sam i par RMC wahova u isto vreme i CAE mi je bio osetno bolji.

pisac

Post by pisac » 22 May 2017, 18:37

Cestitamo!EHX je mnogo lepa pedala,i izgleda da je puna nekih funkcija.
A cene,ako nije tajna?

RadeRas

Post by RadeRas » 22 May 2017, 18:44

pisac wrote:
22 May 2017, 18:37
Cestitamo!EHX je mnogo lepa pedala,i izgleda da je puna nekih funkcija.
A cene,ako nije tajna?
Za 150 evra dobiješ dilej sa 10 modova koji traje i do 3 sekunde + funkcionalan luper. Odlična stvar. Mada, za 100 evra se ima odlično očuvan Boss DD7 koji duplira delay vreme (6.4 sec), ima isto luper koji može da se iskoristi, i mislim da je kvalitetnija pedala hardverski od ove EHX. Šta misle ostali?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 May 2017, 20:36

Cene su cene novih, prodao sam par pedala skupio pare i pazario. U Holandiji doduse u radnji Bax shop, kazu za radnju da je walhalla za muzicare, bogme imalo je svacega.

Ja imam i boss dd7. Sve je na EHX-u bolje. Nema jedne stvari koja je bolja na bossu.

Tap tempo je na ehx-u moguc i bez drzanja switcha 3 sekunde, samo tapkas, nema veze sto ces iskljuciti pedalu, naredni tap ce je ukljuciti.

Looper je bolji dosta na ehx i ima feedback mogucnost sto je odlika samo jako skupih loopera kakav je na prime boomerang looper. Proguglajte sta feedback znaci u loopingu.

Svi modovi su divni a pogotovo Shimmer i Octave. Tradicionalni modovi su do jaja, modulate je najbolji mod na bossu a isti je na ehx-u podjednako dobar i bolji jer moze da se podesava.

tocilj

Post by tocilj » 22 May 2017, 23:41

Cortex wrote:
22 May 2017, 20:36
Cene su cene novih, prodao sam par pedala skupio pare i pazario. U Holandiji doduse u radnji Bax shop, kazu za radnju da je walhalla za muzicare, bogme imalo je svacega.

Ja imam i boss dd7. Sve je na EHX-u bolje. Nema jedne stvari koja je bolja na bossu.

Tap tempo je na ehx-u moguc i bez drzanja switcha 3 sekunde, samo tapkas, nema veze sto ces iskljuciti pedalu, naredni tap ce je ukljuciti.

Looper je bolji dosta na ehx i ima feedback mogucnost sto je odlika samo jako skupih loopera kakav je na prime boomerang looper. Proguglajte sta feedback znaci u loopingu.

Svi modovi su divni a pogotovo Shimmer i Octave. Tradicionalni modovi su do jaja, modulate je najbolji mod na bossu a isti je na ehx-u podjednako dobar i bolji jer moze da se podesava.
Ja bih još dodao moj već potvrđeni i testirani stav....boss baferom uništava signal, ili ga u najmanju ruku boji onako kako meni jako smeta, sužava frekventni opseg gitare i čini ga ravnim i mrtvim, pogotovu ako na bordu ima još jedna pedala sa baferom. Uzgred čestitam na dileju, meni je takođe zagolicao maštu....samo mi se mozak navikao na TC-ev tap na žicama.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 May 2017, 23:51

neki ljudi primecuju to na boss pedalama, ja licno ne primecujem. trenutno na bordu imam 2 boss pedale i jos dve ehx dakle 4 bufferovane pedale i nikakvu degradaciju signala neku specijalnu nisam primetio.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 May 2017, 02:03

tocilj wrote:
22 May 2017, 23:41
Ja bih još dodao moj već potvrđeni i testirani stav....boss baferom uništava signal, ili ga u najmanju ruku boji onako kako meni jako smeta, sužava frekventni opseg gitare i čini ga ravnim i mrtvim, pogotovu ako na bordu ima još jedna pedala sa baferom.
Moje iskustvo sa Boss bufferima je suprotno, u smislu da oni zapravo ne degradiraju zvuk tako što oduzimaju nešto od signala, već je problem što dodaju boost u užasno visokim frekvencijama. Ko ima onako malo mutavije pojačalo, teško da može da primeti, ali se na osetljivijem i svetlijem pojačalu/zvučniku i te kako čuje, baš postane praskav i ''shrill' ton. Najbolje se čuje recimo ako povežete gitaru direktno u mixer, a zatim povežete preko ugašene Boss pedale - instant treble city.

tocilj

Post by tocilj » 23 May 2017, 03:06

tommytigh77 wrote:
23 May 2017, 02:03
tocilj wrote:
22 May 2017, 23:41
Ja bih još dodao moj već potvrđeni i testirani stav....boss baferom uništava signal, ili ga u najmanju ruku boji onako kako meni jako smeta, sužava frekventni opseg gitare i čini ga ravnim i mrtvim, pogotovu ako na bordu ima još jedna pedala sa baferom.
Moje iskustvo sa Boss bufferima je suprotno, u smislu da oni zapravo ne degradiraju zvuk tako što oduzimaju nešto od signala, već je problem što dodaju boost u užasno visokim frekvencijama. Ko ima onako malo mutavije pojačalo, teško da može da primeti, ali se na osetljivijem i svetlijem pojačalu/zvučniku i te kako čuje, baš postane praskav i ''shrill' ton. Najbolje se čuje recimo ako povežete gitaru direktno u mixer, a zatim povežete preko ugašene Boss pedale - instant treble city.
Jbg. ono što sam ja testirao bilo je potpuno drugačije...čak šta više, sve što lijepih iskrica u gornjem midlu/visokim inače imaš, boss to ispegla i umrtvi. Opet možda je stvar ukusa, ili pedale same, nisam ih probao sve, samo nekoliko (DD3, CS3, OD3, DS1, Dyna drive, i Blues driver)...možda sam još koju zaboravio. Da se razumijemo, nisu boss jedine pedale koje to rade, dosta kineza to radi isto, digitech, ehx (samo par pedala), itd. Ali nebitno, stotine hiljada ljudi svira na tim pedalama i zadovoljni su zvukom (uključujući i mnoge poznate gitaroše), zato nemam pravo da ih proglašavam lošima, ali eto, recimo za mene su vjerovatno negdje na dnu ljestvice, među onima....ako baš mora aj :-D

tocilj

Post by tocilj » 23 May 2017, 03:13

Cortex wrote:
22 May 2017, 23:51
neki ljudi primecuju to na boss pedalama, ja licno ne primecujem. trenutno na bordu imam 2 boss pedale i jos dve ehx dakle 4 bufferovane pedale i nikakvu degradaciju signala neku specijalnu nisam primetio.
Koliko ja znam većina novijih EHX pedala je true bypass....,ako računam i one kod kojih ima svič za odabir opcije. Ali pretpostavljam da pucaš na neke starije pedale, tipa MM ili tako nešto?

Uzgred, ja baš volim te EHX pedale, uvijek zvuče drugačije, posebno i zanimljivo...ima tu promašaja, tipa Nano clone, i manje-više svaka njihova pedala ima neku manu, ali nekako imaju dušu:-D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 May 2017, 09:45

tocilj wrote:
23 May 2017, 03:13
Cortex wrote:
Koliko ja znam većina novijih EHX pedala je true bypass....,ako računam i one kod kojih ima svič za odabir opcije. Ali pretpostavljam da pucaš na neke starije pedale, tipa MM ili tako nešto?
Freeze i Pitch Fork, a evo sad i Canyon. Sve 3 imaju buffered bypass.

tocilj

Post by tocilj » 23 May 2017, 11:17

Cortex wrote:
23 May 2017, 09:45
tocilj wrote:
23 May 2017, 03:13
Cortex wrote:
Freeze i Pitch Fork, a evo sad i Canyon. Sve 3 imaju buffered bypass.
Eto nisam ni znao, Svašta čovjek nauči. U svakom slučaju super pedalice....jedino nikako da se okanu tih njihovih tvrdih svičeva, kao da nogom krckam orase :-D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 May 2017, 11:42

eto i tu si pogresio :P sve 3 imaju soft click switcheve. ja isto mrzim hard switcheve nista gore covece...
doduse sve su ovo pedale za real-time manipulaciju zvukovima i drzanje noge na switchu pa pustanje (momentary funkcije) tako da za takve pedale i mora soft switch da bude, dok za ostale njihove makar bile i najnovije verujem da i dalje koriste tvrde nezgrapne switcheve...

Post Reply