Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Oprema Koju Nemate

Post by bancika » 24 May 2017, 11:38

Haha...ma slazem se. Nisam je ni ja kupio jer mislim da je vise marketing i muzha imena JP nego neki super kvalitet. Smara me sto je poceo da lepi ime na sve i svasta, skoro pa kao EVH i ZW..Ono, jeste zgodno da imas u jednoj pedali ta 3 efekta, ali bih pre uzeo analogne. A posto vec imam na onom starom ofucanom japanskom Boss BE-5 jako solidan analogni chorus koji moze da radi i kao vibrato...nemam ni potrebu nesto za ovim.

RadeRas

Post by RadeRas » 24 May 2017, 14:10

Cortex wrote:
24 May 2017, 11:16

Nijedan TC-ev proizvod mi se nikada nije svideo sem Polytune Mini-a. Sve njihove pedale imaju lifeless zvuk i samo su bedni modeli pravih debelih analognih (ili debelih digitalnih kao sto su Boss reverbi) pedala za koje svi znamo koje su. Uopste ne razumem zasto bi iko odabrao TC pedalu pre EHX pedale ili Boss ili Digitech ili... milion drugih. Nervira me taj momenat kupovine ocima umesto usima, TC ima fantastican marketing, stoji, ali to je ljigav i preodvratan marketing koji cak i vredja inteligenciju. Onog Tor-a ne mogu ocima da vidim. Prepotentno nipodastavajuce Dansko govedo :D kao i svi Skandinavci...
AMIN!!!
Osim štimera polytune, većina TC pedala je sve moderna kompjuteristika. Mislim ako trebam pedale da ih punim preko kompjutera softverom, onda bolje da koristim softver i VST na kompjuteru. Zašto da dajem pare na softverske pedale? Koja je logika?

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 24 May 2017, 16:00

Cortex wrote:
Meni je problem sa ovim Hypergravity, Dreamscape, i slicnim imenima sto imam utisak kao da mi neko podilazi, kao da mi na silu gura cool factor, pri cemu treba da osecam kako u rukama imam nesto mnogo mnogo kulje i vece nego sto je jednostavan alat za stvaranje muzike, cak ne ni stvaranje, vec procesiranje, mislim, cemu proseravanje... daj nazovi pedalu CS-3 i aj da pravimo muziku...

Nijedan TC-ev proizvod mi se nikada nije svideo sem Polytune Mini-a. Sve njihove pedale imaju lifeless zvuk i samo su bedni modeli pravih debelih analognih (ili debelih digitalnih kao sto su Boss reverbi) pedala za koje svi znamo koje su. Uopste ne razumem zasto bi iko odabrao TC pedalu pre EHX pedale ili Boss ili Digitech ili... milion drugih. Nervira me taj momenat kupovine ocima umesto usima, TC ima fantastican marketing, stoji, ali to je ljigav i preodvratan marketing koji cak i vredja inteligenciju. Onog Tor-a ne mogu ocima da vidim. Prepotentno nipodastavajuce Dansko govedo :D kao i svi Skandinavci...

Svakom svoje. Bitna je muzika, i output, sto vise svirati i praviti muzike i kompozicija. Nebitne su pedale, i guitar rig moze lepo da oboji za sve sto treba, eno Deftones-i izdase vanvremenske albume a covek svira Guitar rig i u studiju i live. Sve zvuci ko kuca.
Al priliku da se ispraznim povodom TC-a ne propustam.

Znam da sam mikidjordjovao ovaj post al sta je tu je :ziveli:
Aj pogledaću ovaj kompresor koji si mi predložio, mada ih ima milion, treba mi baš tonalno transparentan komp, da ima što manje artefakata... želja je Maxon CP-9 Pro + ali je van dometa. Znam da je Hypergravity digitalan, ali sve što sam čuo od snimaka mi se svidja, a naročito mi se dopada Toneprint opcija, nekako sam i navikao na nju uz Flashback. E sad, što se kvaliteta tona i upotrebljivosti u svirci tiče, tačno je da nije skroz to to, pre ovog dileja sam imao DD-3 koji je sto puta bolje izlazio u svirci, ovog ili nema ili smeta, teško mu se nalazi zlatni nivo levela. Skoro sam na svom Toneprintu odsekao na odjecima sve ispod 150Hz pa je to dosta pomoglo da konkretnije izlazi u odnosu i originalni signal i da rastereti pojačalo. Jbg, stoji da nije Strymon, ali ja stvarno nemam love za El Capistan, a takodje nemam love ni da kupujem 20 eho pedala dok ne naidjem na ono što mi se svidja. Nego namestim Toneprint onako kako mi otprilike odgovara, slegnem ramenima i teram dalje. Tako da isto razmišljam i u pravcu kompa - ne mogu da isprobavam gomilu skupih pedala, a mozak me boli od CS-3, tako da gledam da to što pre i bezbolnije rešim. Znam da neće raditi kao Maxon ili Empress, al znam da ima dovoljno opcija da mogu da ga namestim približno i to je to. Ne znam otkud toliki hejt, baš smo pre pominjali kako su u svetu pedal buildinga jedini pravi inovatori TC, EHX i još mali broj njih. Eto, i ja mikidjordjirah...

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 24 May 2017, 21:22

Cortex wrote:
a brate sta mu fali... znam da ga imas i ne bih sad da te nerviram :D
ali realno... da li si ga video na boardu IJEDNOG gitariste ikada ko nije MASIVNI Petrucci fan? Ne verujem.

Jednostavno to nije flanger koji je ikoga zainteresovao svojim zvukom, feature set-om, nikome nece ostati u secanju.

Meni je problem sa ovim Hypergravity, Dreamscape, i slicnim imenima sto imam utisak kao da mi neko podilazi, kao da mi na silu gura cool factor, pri cemu treba da osecam kako u rukama imam nesto mnogo mnogo kulje i vece nego sto je jednostavan alat za stvaranje muzike, cak ne ni stvaranje, vec procesiranje, mislim, cemu proseravanje... daj nazovi pedalu CS-3 i aj da pravimo muziku...

Svakom svoje. Bitna je muzika, i output, sto vise svirati i praviti muzike i kompozicija. Nebitne su pedale, i guitar rig moze lepo da oboji za sve sto treba, eno Deftones-i izdase vanvremenske albume a covek svira Guitar rig i u studiju i live. Sve zvuci ko kuca.

Matori.... jel treba da komentarisem ? :D
...i da si mi vratio TC Electronic Helix cim se vrnes iz Holandije, a to sta mislis o Toreu recices mu u lice kad budes isao samnom da pravis signature TonePrint...ili da te ne racunam? :D
Ok svako ima svoje misljenje pa tako i ja... ako vec pljujes po TC ne pominji EHX i Digitech ili druge firme - sve one imaju mnoge promasaje (pa i TC) a neki su i veci od TCjevih.
NPR Uvek bi izabrao bilo koji TC reverb - pre nego DigiTech ili EHX REALNO! Necu da palmudim previse al znam da me kontas...vidimo se

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 May 2017, 12:27

TC nisu inovatori. Ne znam ni za jedan njihov efekat u formi pedale koji je ikada dobio kultni status. Ne racunaju se delay-i 2290 ili koja je vec oznaka i kao njihovi rack reverbi i sta ti ja znam (a i tu je Lexicon mama za njih).

Ma...nek koristi TC ko hoce naravno, ako ste srecni super!

@Midnight - vracam Helix naravno, koristio sam ga iz nuzde jer stereo fejzeri ne postoje i sve vreme sam bio nesrecan. Kako mi je prestala potreba za stereo fejzerom tako mi se intenzivirala sreca u zivotu jer vise ne moram da koristim nijednu TC pedalu sem stimera...
:ziveli:

howyesno

Post by howyesno » 25 May 2017, 13:32

Image

;)

balkanski_spijun

Post by balkanski_spijun » 25 May 2017, 13:35

Cortex wrote:
a brate sta mu fali... znam da ga imas i ne bih sad da te nerviram :D
ali realno... da li si ga video na boardu IJEDNOG gitariste ikada ko nije MASIVNI Petrucci fan? Ne verujem.

Jednostavno to nije flanger koji je ikoga zainteresovao svojim zvukom, feature set-om, nikome nece ostati u secanju.

Mislim da se sa ovim zakljuckom oko TC pedala ne bi slozile mnoge svjetske face koje ih koriste, al ko su oni.....

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 May 2017, 13:54

nema sta ko da se slozi, kad se pise post ne pise se udzbenik iz matematike nego sopstveno misljenje.

nebojsak

Post by nebojsak » 25 May 2017, 13:58

+ što otprilike ne postoji veća firma čiji proizvod ne koristi poneka svetska faca™, pa nam to opet ništa ne govori.

balkanski_spijun

Post by balkanski_spijun » 25 May 2017, 13:59

Cortex wrote:
25 May 2017, 13:54
nema sta ko da se slozi, kad se pise post ne pise se udzbenik iz matematike nego sopstveno misljenje.
Slazem se, nisu relavantni...

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 25 May 2017, 14:56

@Cortex nikad se neces promeniti :D sta cu volem te i takvog tvrdoglavog, svojeglavog (naravno da se zajebavam za Helix)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 May 2017, 15:45

Ma znamo se :) ljubav uzvracena!

balkanski_spijun

Post by balkanski_spijun » 25 May 2017, 19:23

Jedan mali broj neznalica koji koriste na ovaj ili onaj nacin TC pedaline......treba ih prosvijetliti malo i uputiti na pravi put :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 May 2017, 21:18

Ok ok...

Nema svrhe.

RadeRas

Post by RadeRas » 25 May 2017, 22:15

balkanski_spijun wrote:
25 May 2017, 19:23
Jedan mali broj neznalica koji koriste na ovaj ili onaj nacin TC pedaline......treba ih prosvijetliti malo i uputiti na pravi put :ziveli:
Pazi ladno Dragan Kojić Keba :shock:

Post Reply