1001 Razlog Za / Protiv Metala
Re: 1001 Razlog Za / Protiv Metala
dajte bre ljudi, smejace nam se neko:)
mislim, koja rasprava, pod jedan, krajnje besmislena tema, da bi ova tema bila validna, mora se u startu povinovati zestokoj generalizaciji, sto je idiotski. i ne samo to, nego covek ovde treba da se postavlja za ili protiv nekog muzickog izraza, ej bre!?
i jos ova tema ima milion strana, brate...ovakve teme i imaju milion strana zato sto svi hoce nesto da polemisu, a u stvari postoje dobri razlozi zasto ne treba polemisati na ovakve teme:) kao prvo, ovi razlozi koje sam gore naveo.
kao drugo, na ovakvim temama se javlja, majke mi, kao neka iskonska pakost i frustracija koje cuce u ljudima, pa onda jako malo ljudi nastoji da objektivno sagleda tematiku. vecina ljudi krece u neku subjektivnost, ali ne umerenu, vec nenormalnu subjektivnost koja nema veze sa realnoscu koja se svede onda na neko prozivanje i maltene takmicenje ciji je zanr bolji. jebote. a nikom ne pada na pamet da su svi pravci isto sranje drugo pakovanje, a zasto, zato sto niko nece da gleda malo sire nego sa svog nekog umisljenog aspekta bogomdanog odlucitelja o kvalitetu pojava u muzici.
dalje, ja razumem da se nekom ne svidja odredjen muzicki pravac ili da misli da je taj pravac nekvalitetan. ali da neko ima emotivni odnos prema muzickom pravcu (u smislu bas emotivnog, ne kao 'volim' u smislu prija mu, interesuje ga, lezi mu, nego bas u emotivnom smislu, psiholoski receno), POGOTOVO ako je taj emotivni odnos negativan, tj svodi se na mrznju ili prezir. mislim, to je vec bolesno, a dosta postova tog tipa sam procitao na ovoj temi.
i toliko ti postovi prevazidju normalu, da na kraju i ovi ljudi sto su pisali normalne postove krenu da se raspravljaju u stilu 'moj tata je jaci od tvog'.
dajte ljudi, cak i ovakva nesrecna tema moze da bude uspesna kad ne bismo bili stoka:)
mislim, koja rasprava, pod jedan, krajnje besmislena tema, da bi ova tema bila validna, mora se u startu povinovati zestokoj generalizaciji, sto je idiotski. i ne samo to, nego covek ovde treba da se postavlja za ili protiv nekog muzickog izraza, ej bre!?
i jos ova tema ima milion strana, brate...ovakve teme i imaju milion strana zato sto svi hoce nesto da polemisu, a u stvari postoje dobri razlozi zasto ne treba polemisati na ovakve teme:) kao prvo, ovi razlozi koje sam gore naveo.
kao drugo, na ovakvim temama se javlja, majke mi, kao neka iskonska pakost i frustracija koje cuce u ljudima, pa onda jako malo ljudi nastoji da objektivno sagleda tematiku. vecina ljudi krece u neku subjektivnost, ali ne umerenu, vec nenormalnu subjektivnost koja nema veze sa realnoscu koja se svede onda na neko prozivanje i maltene takmicenje ciji je zanr bolji. jebote. a nikom ne pada na pamet da su svi pravci isto sranje drugo pakovanje, a zasto, zato sto niko nece da gleda malo sire nego sa svog nekog umisljenog aspekta bogomdanog odlucitelja o kvalitetu pojava u muzici.
dalje, ja razumem da se nekom ne svidja odredjen muzicki pravac ili da misli da je taj pravac nekvalitetan. ali da neko ima emotivni odnos prema muzickom pravcu (u smislu bas emotivnog, ne kao 'volim' u smislu prija mu, interesuje ga, lezi mu, nego bas u emotivnom smislu, psiholoski receno), POGOTOVO ako je taj emotivni odnos negativan, tj svodi se na mrznju ili prezir. mislim, to je vec bolesno, a dosta postova tog tipa sam procitao na ovoj temi.
i toliko ti postovi prevazidju normalu, da na kraju i ovi ljudi sto su pisali normalne postove krenu da se raspravljaju u stilu 'moj tata je jaci od tvog'.
dajte ljudi, cak i ovakva nesrecna tema moze da bude uspesna kad ne bismo bili stoka:)
Hmmm, na glupost i nebuloznost ove teme ja sam upozorio jos na 4 ili 5 strani... ali... bili su glasniji od mene... samog i malobrojnog!
A jos neki su na to ukazali.... ali bejasmo nadglasani i malobrojni... :'(
A jos neki su na to ukazali.... ali bejasmo nadglasani i malobrojni... :'(
znam, i ja sam isto, ako nisam, onda sam osetio potrebu u svakom slucaju:) u medjuvremenu je tema dosla na 11 strana (ej), i naisao sam na gomilu nebuloznih argumenata i uopste stavova, pa sam prso. a interesantno je to sto sam siguran da ljudi koji su iznosili te stavove sigurno imaju ako nista, a onda barem solidne mentalno-kulturoloske kapacitete. jako ruzno, cak iako nastaje kao odgovor na prozivku istog tipa.
edit: ahhahah sad sam procesljo, obojica smo reagovali na cetvrtoj strani
edit: ahhahah sad sam procesljo, obojica smo reagovali na cetvrtoj strani
ajde isprimajte se i vas dvojica pa da se pljujemo ko ljudi,u kompletu xD
ahahahahaha:)))))
a sad ozbiljno, da je tema zajebancija pa da se isprimam, mada i tada bi se ljudi posibali:)
a sad ozbiljno, da je tema zajebancija pa da se isprimam, mada i tada bi se ljudi posibali:)
JA temu i jesam shvatio neozbiljno.Mislim "1001 razlog" 

Ja kad sam imao 16 godina, slušam metal, ono, kosa i uske pantalone. Sedim ja kod pripadnika dalje rodbine koji je audiofil, i strasni ljubitelj Jazza, muzički me indoktrinira, puši lulu, sedim a on pokazuje neku ploču sa eminentnim Jazz muzikantima i kaže smejući se:
"Što slušaš hevi metal, nego lepo slušaš i sviraš Jazz kao ove fine čike, i vidiš kako ćeš da oćelaviš i dobiješ dioptriju".
Shvatim ja, nije to bezveze, šalio se on ili ne.
Tako da me i dalje odlično služi kosa a ne nosim ni naočare, bar za sada. Neće grom u koprive.
"Što slušaš hevi metal, nego lepo slušaš i sviraš Jazz kao ove fine čike, i vidiš kako ćeš da oćelaviš i dobiješ dioptriju".
Shvatim ja, nije to bezveze, šalio se on ili ne.
Tako da me i dalje odlično služi kosa a ne nosim ni naočare, bar za sada. Neće grom u koprive.
Meni pocela da opada kosa,sa vidom nemam problema ,da pocnem da ja ucim te jazz standarde 

- goodlikesweeper
Eh,ti mislis da je to toliko jednostavno....a ego?A podsmevanje svemu sto nije dzez ili slucajno bluz?...nisi ti taj materijal druze....Critical wrote:Meni pocela da opada kosa,sa vidom nemam problema ,da pocnem da ja ucim te jazz standarde

Aj kazi mi iskreno,za koliko svetski priznatih muzicara si rekao da nemaju pojma samo zato sto ih ne slusas?Za nijednog,tako?Eto,i kako sad ti mislis da budes kul dzezer???Eh,kolega,imas ti jos dosta da naucis pre nego sto udjes medju kul muzicare......hahaahhahahahahaha

Nego,aj sad ozbiljno,gde si ti bre???100 godina te nema!Ljudi na sve strane ostavljaju strava postove a tebe nema bambi da im das!!!!

Pa ako ih ne slusam nisam ni cuo za njih,nja nja nja nja,hahahahahhaAj kazi mi iskreno,za koliko svetski priznatih muzicara si rekao da nemaju pojma samo zato sto ih ne slusas
Pa bio sam u Srbiji malo da odmorim dusu ,srce,da ugrejem jetru i tako,evo sad sam tu....

- goodlikesweeper
Uf,dobro je.Ja vec mislio da si se zaposlio na Kackoj petlji...ahahahaha.MA,ko ce te znati,lut si tiCritical wrote:Pa ako ih ne slusam nisam ni cuo za njih,nja nja nja nja,hahahahahhaAj kazi mi iskreno,za koliko svetski priznatih muzicara si rekao da nemaju pojma samo zato sto ih ne slusas
Pa bio sam u Srbiji malo da odmorim dusu ,srce,da ugrejem jetru i tako,evo sad sam tu....

- Nyarlathotep
- MF veteran
ja jesam tezak zakleti death metalac nekih 15 godina sigurno.... ali i potlaceni crnja sa delte Misisipija, rasta iz Kingstona, nigerijski bosonogi borac za slobodu kojem je jedino svetlo tata Fela, hladnokrvni finski samotnjak koji u kolibici pokrivenoj snegom vrti potove na svojih 30 dronirajucih sintova, neshvaceni depresivni postroker iz Montreala, crnja sa ulica NYC koji zdere kobaze i slusa The Last Poets i Moondoga pored sebe, bilo ko iz industrijskog predgradja Birmingena... zavisi koju god muziku trenutno da slusam...
i imam nesto protiv ljudi koji imaju nesto protiv hevi metala... imam nesto protiv ljudi koji imaju nesto protiv bilo kod muzickog zanra.
postoji dobra, manje dobra i losa muzika, a ne dobri i losi zanrovi... sto se mene tice.
imbecilno je pricati o tome zasto je (da li je) metal los.
i imam nesto protiv ljudi koji imaju nesto protiv hevi metala... imam nesto protiv ljudi koji imaju nesto protiv bilo kod muzickog zanra.
postoji dobra, manje dobra i losa muzika, a ne dobri i losi zanrovi... sto se mene tice.
imbecilno je pricati o tome zasto je (da li je) metal los.
A ja sam samo coban sa severa Backe, koju god muziku trenutno da slusam.ja jesam tezak zakleti death metalac nekih 15 godina sigurno.... ali i potlaceni crnja sa delte Misisipija, rasta iz Kingstona, nigerijski bosonogi borac za slobodu kojem je jedino svetlo tata Fela, hladnokrvni finski samotnjak koji u kolibici pokrivenoj snegom vrti potove na svojih 30 dronirajucih sintova, neshvaceni depresivni postroker iz Montreala, crnja sa ulica NYC koji zdere kobaze i slusa The Last Poets i Moondoga pored sebe, bilo ko iz industrijskog predgradja Birmingena... zavisi koju god muziku trenutno da slusam...

Ma, Pantera ruleeeeez!!!

- Nyarlathotep
- MF veteran
na isto svi dodjemo... PANTERA... 

Pogledajte mi avatar,pogledajte mi avatar!!!Nyarlathotep wrote:na isto svi dodjemo... PANTERA...