Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tocilj

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by tocilj » 12 Sep 2017, 00:55

Tenji wrote:
12 Sep 2017, 00:38
Ako je sa facebook-a objava daj nam link pa da seruje direktno tamo ko moze i hoce.
E da, u pravu si....

https://www.facebook.com/zlatko.ljubovi ... 9333272743

Tenji

Post by Tenji » 12 Sep 2017, 02:23

Bacio sam share, pa neka mu je sa srecom u potrazi, valjda ce isplivati negde nesto.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 12 Sep 2017, 06:35

Nemoj izglead da te zavara, gudroman neće kačiti oglase njemu se žuri i obično jadni daju u besecenje opremu...A ovi fini sa naočarima, još ako imaju pozitivnih puno od preprodaje takvih se treba paziti...

Siroti momak kud zaboravi ceo board? lično mu želim sve najbolje ali ako do sada nije našao teško...a ako izađe na oglasu kako će on znati da je njegova pedala, a teško da će neko sve zveknuti..Mada moje neko predviđanje je ( baba Vagna ) da će to na gomilu kupiti neko od ovih preprodavačkih zlotvora ..njima to nije strano i onako redovno varaju...Zvučaće naivno ali nadam se da je prijavio u SUP iz više razloga...

tocilj

Post by tocilj » 12 Sep 2017, 11:06

Pisao sam ja i trojici preprodavaca koji su stacionirani u NS. Znam da je slaba vajda, ali vrijedi pokušati. Super crunch box je jako rijetka pedala u srbiji, a creme burley tek, vjerujem da nije teško prepoznati.

hipihill

Post by hipihill » 12 Sep 2017, 12:12

komil wrote:
11 Sep 2017, 23:53
Ovo nije Gibson, iako gitara izgleda za dve klase bolje od "Fendera":
http://www.kupujemprodajem.com/335-50479412-oglas.htm
Covek nigde nije ni posredno napisao da je Gibson jer mu je jasno da ce poznavalac vec na fotografiji da uoci bezbroj razlika! Jedino sumnjam da nije Kina, Indonezija, Korea... kako on kaze.

Medjutim, meni je ovakav oglas degutantan i izrazito bezobrazan http://www.kupujemprodajem.com/Vrhunska ... =140534115
"Naivko" kaze "ipak ne mogu garantovati u kojoj zemlji je stvarno proizvedena", a radi se o starijem coveku koji stalno prodaje akusticne gitare i predobro zna o cemu je rec. Osim toga takva kopija se kupuje kod Kineza upola cene pa i sve sa troskovima izadje osetno manje od toga sto on trazi. Zaista dobra kopija Martina D45 je kod Kineza blizu 600 e sto znaci da bi je tesko neko prodao ispod 700-800 e.

komil

Post by komil » 12 Sep 2017, 13:15

hipihill wrote:
12 Sep 2017, 12:12
Jedino sumnjam da nije Kina, Indonezija, Korea... kako on kaze.
Ne slažem se da ta jedna rečenica "nije Kina..." čini oglas korektnim i govori kupcu da gitara nije ono što natpis govori da jeste. Možda sugeriše nama da bi čovek u kontaktu rekao da to nije Gibson, ali to je ipak naša predpostavka, a može da zavisi i od njegove procene znanja kupca. Napisa čovek prebitan detalj da je korišćena u Rimu, samo nije napisao "sitnicu" poput ko je i gde napravio gitaru ili koje je marke, ne bih ja baš branio taj način oglašavanja. Ako ne zna ko je napravio gitaru, mogao je to da napiše u oglasu, to bi bilo korektno.

veljapa

Post by veljapa » 12 Sep 2017, 15:57

hipihill wrote:
Medjutim, meni je ovakav oglas degutantan i izrazito bezobrazan http://www.kupujemprodajem.com/Vrhunska ... =140534115
"Naivko" kaze "ipak ne mogu garantovati u kojoj zemlji je stvarno proizvedena", a radi se o starijem coveku koji stalno prodaje akusticne gitare i predobro zna o cemu je rec. Osim toga takva kopija se kupuje kod Kineza upola cene pa i sve sa troskovima izadje osetno manje od toga sto on trazi. Zaista dobra kopija Martina D45 je kod Kineza blizu 600 e sto znaci da bi je tesko neko prodao ispod 700-800 e.
Taj matori je izuzetno prefrigan covek. Pre par godina, zvao me za gitaru 20 puta pokusavajuci da smanji cenu. 21. put je rekao: "ajde uzecu je po toj ceni. Da li mozes da mi je dovezes u Beograd". Ja mu odvezem gitaru, a on tamo krene opet oko cene i ja ispadnem konjina, vratim se kuci sa gitarom besan ko ris. Mozete da mi verujete ili ne, ali poslusajte me i trazite mu da vas pita u KP poruci to sto zeli.

hipihill

Post by hipihill » 12 Sep 2017, 17:40

komil wrote:
12 Sep 2017, 13:15
hipihill wrote:
Jedino sumnjam da nije Kina, Indonezija, Korea... kako on kaze.
Ne slažem se da ta jedna rečenica "nije Kina..." čini oglas korektnim i govori kupcu da gitara nije ono što natpis govori da jeste. Možda sugeriše nama da bi čovek u kontaktu rekao da to nije Gibson, ali to je ipak naša predpostavka, a može da zavisi i od njegove procene znanja kupca. Napisa čovek prebitan detalj da je korišćena u Rimu, samo nije napisao "sitnicu" poput ko je i gde napravio gitaru ili koje je marke, ne bih ja baš branio taj način oglašavanja. Ako ne zna ko je napravio gitaru, mogao je to da napiše u oglasu, to bi bilo korektno.
Ali niti naslov niti tekst ne sugerisu da je to Gibson, on samo pominje model 335, a po tom modelu kao i po modelu LP gitaru pravi maltene svaki proizvodjac. Ne znam, meni je oglas relativno korektan za razliku od onog koji sam citirao. Mozda poznajem Gibsone bolje od proseka pa mi je na prvi pogled sve bilo jasno. Gomila detalja se zapaza na prvu. Finish 99,9% nije nitro, metalni delovi nemaju obradu originala. Glava nema pravi oblik Gibsona i nema bind kao ova, sa zadnje strane ima letvice na krajevima. Maska sa donje strane ima izliveni deo za pricvrscivanje, a ne sraf kao ova. F otvori nemaju bind. Bridge je potpuno pogresan, ovo je varijanta Nashwilla sa usekom kao na svim kineskim kopijama, tu ide ABR-1. Dugmad su kopije i nemaju markere. Sav hrom sija tipicno kineski, a magneti sasvim sigurno nisu Gibsonovi. Uostalom posle 30 godina hrom kod Gibsona patinira. Preklopnik nije Switchcraft vec neka kopija. Kada bih je uzeo u ruke sigurno bih video i osetio jos gomilu razlika. Tipujem da je ovo Kinez. Svestan je on bio svega ovoga pa zato nije ni lazirao proizvodjaca. E sada za kopiju nikada ne bih odvojio vise od 200-250 e. Licno nikako da se sretnem sa bas dobrim kopijama Gibsona jer me bas zanima kako to izgleda i radi.

hipihill

Post by hipihill » 12 Sep 2017, 18:37

P.S. Vrat sasvim sigurno nije mahagonij, ko zna koje je drvo, dobro je ako je javor. Laminat mi ne lici na javor, ne znam tacno sta je.

komil

Post by komil » 12 Sep 2017, 21:02

Nije mi stvarno jasno zašto je tebi ovo korektan oglas. Da li je čovek napisao negde da je ovo kopija/replika? Nije. Tebi je ok što nije koristio reč Gibson u tekstu oglasa, a osnovna, glavna slika je headstock sa ogromnim natpisom Gibson, gle slučajnosti. Mislim, kako još da nacrtam šta je problem, izgleda da me troluješ.
Licno nikako da se sretnem sa bas dobrim kopijama Gibsona jer me bas zanima kako to izgleda i radi.
Pa da, problem je što te kopije koštaju isto koliko i original, možda malo manje (a često i više).

Rockatansky

Post by Rockatansky » 12 Sep 2017, 23:23

komil wrote:
12 Sep 2017, 21:02
Nije mi stvarno jasno zašto je tebi ovo korektan oglas. Da li je čovek napisao negde da je ovo kopija/replika? Nije. Tebi je ok što nije koristio reč Gibson u tekstu oglasa, a osnovna, glavna slika je headstock sa ogromnim natpisom Gibson, gle slučajnosti. Mislim, kako još da nacrtam šta je problem, izgleda da me troluješ.
Bas tako nije rekao da je Gibson, ego sve nesto unaokolo... Jedino korektno je da je prilicno jasno napisao "kopija".

Mozda mi je taj i gori onog sa Fenderom, jer ovaj ce, kada te prevari, reci: "Pa nigde nije PISALO u oglasu da je Gibson..."

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 13 Sep 2017, 07:52

čoveka lepo nije napisao da je USA, ko želi pozvaće možda je ručni rad :D ..,,možda je neka kopija prepravljena a priča o Rimu ako nema fotke itd jeste suvišna...ono glupavo mi je to skroz ''svirao je Zrinko Bubreg iz benda Epileptični Aligator'' koga briga....

Ja to kažem jer ima na KP daleko gorih oglasa i preprodavaca ... daju lažne podatke kopiraju sa Engleskih foruma, lupetaju kako se dohvate tastature.... Naravno što se tiče ove Gibson kopije lično nebih dao ni 200e, čak je i to suviše....nije mi do tih gitara zasitio sam se
Oglas nije dno dan, nije ni sjajan.....tako da može to bolje i korektnije.

E što se tiče kopija doduše nemaju značu tj kopiju Gibson znaka beše Jack and Danny sa sve Sejmor magnetima pri okruglo 300e npr bolja gitara od studio LP zezalica, LM o istima se može naći na forumu LP Gibsona i jeftinijim set in varijantama koje su Ameri kupovali iz Nemačke i čak ogule gitaru koje je beše bila bela ispod 1 liga drvo, kapa je komadina javora nema furnira...e sada su i oni popeli cene ..... Vinatge Lemon drop je opasna gitara mnogi su rekli sve naj za istu...
ove mnogo hvale a cena je smeška...naravno za hardver ne znam baš ali izrada mi se čini oket...ima na YT Ameri isto ih vole...http://www.badcatinstruments.com/custom-guitars/ da znam šta bi carina učinila odlučio bih se na rizik....
Image

hipihill

Post by hipihill » 13 Sep 2017, 09:32

komil wrote:
12 Sep 2017, 21:02
Licno nikako da se sretnem sa bas dobrim kopijama Gibsona jer me bas zanima kako to izgleda i radi.
Pa da, problem je što te kopije koštaju isto koliko i original, možda malo manje (a često i više).
Ocigledno imamo razlicitu percepciju stvari. Pa dobro, to je sasvim u redu.
Na konkretnom "Gibsonu" kada se samo slike pogledaju lako se zapaza da ne postoji ni jedan jedini detalj koji je isti kao kod originala. Toliko je jasno da nije original da ne mora ni da pise "kopija". Poznato ti je nadam se da Kinezi pisu i Gibson i Fender i Pera ako hoces.
Bolje bi bilo da si komentarisao onaj drugi oglas koji sam citirao, neuporedivo je opasniji.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Sep 2017, 14:50

Sto se tice te 335 gitare, ne bih rekao da je oglas korektan. Mogao je lepo da napise da ne zna o cemu se radi i kraj price. Cuj, kupljena u Rimu pre 30 i kusur godina, a packu nema na sebi, i jos je koristena u bendu :? Gitara po svemu lici na kineske kopije, a ova prica mi lici samo na to da podigne cenu gitare. Jer ako zna gde je kupljena i ko ju je koristio onda bi trebao i da zna o kakvoj se gitari radi i otkud taj Gibsonov logo na glavi. I to sto je naveo da nije Gibson apsolutno ga ne opravdava, jer postoje i druge kvalitetne kopije pored Gibsona. Moze neko da pomisli da je neka japanska kopija u pitanju, ili handmade. U svakom slucaju cena je daleko veca od one koliko kostaju kineski fejkovi, a on nema nikakav cvrst dokaz da nije upravo fejk u pitanju .... ali dobro, ima i gorih oglasa, daleko od toga da je ovaj najrdjaviji :D
Last edited by LifelessDead on 13 Sep 2017, 15:07, edited 1 time in total.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Sep 2017, 15:03

Sto se tice kineskih kopija, iako sam razgledao malo te slike po Aliexpress-u, i iako su mi neke na oko delovale primamljivo, ne bih nikad uzeo tako nesto. Ne iz nekih moralnih razloga, vec iz razloga sto za te pare ili malo vise moze da se nadje nesto polovno, a legalno i verovatno kvalitetnije. Jer ako platis nekih 300$ gitaru, platices jos otprilike 100$ dazbina. Pored toga, nikad ne mozes da znas da li ce gitara biti ostecena u transportu i kakvu falinku ce da ima, a to je vrlo cest slucaj.

Post Reply