Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
merk

Re: Oprema Koju Imate

Post by merk » 15 Sep 2017, 10:58

bancika, ja koristim originalni friedmanov BE OD više od godinu dana. za mene je to TO! sviram preko lehle ABY (fender vibrolux + glava ceriatone lead&bass, 2x12 marshall 2061cx cab) i bolji ton za živu svirku dosada nisam imao, tako da su sve ostale pedale (carl martin plexitone, TS 808, G2D cream tone) otišle u penziju. samo je potrebno naći pravi odnos između pedale i pojačala. pošto ne volim previše gaina, meni najveći posao na toj pedali radi presence i tight dugme. i naravno kombinacija sa volume potom na gitari. u glavnom, za mene VRH!

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 19 Sep 2017, 21:02

Prodao modifikovani Boss SD-1, uzeo Maxon OD-9. Naleteo povoljno, a provalio sam još odavno da mi u toj prvoj drive poziciji ipak treba Tubescreamer. Nisam mogao da ga probam na većoj snazi, ali čini mi se da je ovo prva TS pedala koju sam probao a da ne odseca bas. Tačno je da ga dobrano uteže, mnogo više nego SD-1, ali sve vreme se ispod toga čuje onaj duboki bas, ''thump'', ''vetar'', kako god. Ostatak svi znamo - pedala na clean pojačalu je ništa o čemu bi se imalo pisati kući (malo se i ne slaže sa Classic 30 koji je takodje midlast i nema presence), ali kad se stackuje sa Maxon SD-9 ili drajvom sa pojačala postaje jasno zbog čega se ceo svet seče na njih. Znam da ima mnogo drugih drive pedala i treba juriti svoj ton, ali meni je taj stereotipni mid hump toliko dugo u glavi da nije moglo drugačije.

majtimika

Post by majtimika » 20 Sep 2017, 17:01

ako ti treba tube screamer tip pedale za boost koja ce zadebljati ton probaj bb9 ibanezov, nema puno drajva ali debelo do bola narocito za singlove

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Sep 2017, 10:35

Hteo sam da ubacim hum u bridge poziciju (jer malo masti za riff nikad nije na odmet :D ) , i po majtijevoj preporuci (a i sticajem sretnih okolnosti drugar taman imao viška) uleteo je DiMarzio ProTrack.

Image

Zadovoljan sam kako se slaže s ostalima, nije glasniji, lepo je izbalansirano sve, samo ima karakter hama, nije poremetio famoznu drugu poziciju. Prvobitna namera je bila da sviram ovako neko vreme pa da vidim da li ću vraćati single nazad, ali kako mi se čini, ovaj će se malo duže zadržati ovde. :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 21 Sep 2017, 14:38

majtimika wrote:
20 Sep 2017, 17:01
ako ti treba tube screamer tip pedale za boost koja ce zadebljati ton probaj bb9 ibanezov, nema puno drajva ali debelo do bola narocito za singlove
Nisam nikad obraćao pažnju na tu pedalu, baš ću da pogledam o čemu se radi. Naravno, kad prodje medeni mesec sa OD-9. :lol:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 21 Sep 2017, 14:40

Baba Slim wrote:
21 Sep 2017, 10:35
Hteo sam da ubacim hum u bridge poziciju (jer malo masti za riff nikad nije na odmet :D ) , i po majtijevoj preporuci (a i sticajem sretnih okolnosti drugar taman imao viška) uleteo je DiMarzio ProTrack.
Spoiler:
Image
Bilo je samo pitanje dana. :XD:

Tenji

Post by Tenji » 21 Sep 2017, 14:57

Realno, zasto bi iko zeleo nesto sto nije humbucker u bridge poziciji? :mrgreen:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 21 Sep 2017, 15:28

Pa pazi, kad na stratu imaš sva tri pota i vežeš drugu ton kontrolu na bridge magnet i zarolaš je do pola a magnet podigneš do žica, onda je totalno druga priča. Ima više dubine od hambakera, veći dinamički opseg, lepši pick attack... elegantniji, puniji zvuk. Ali kad je ovako čovek prinudjen da ima master ton kontrolu, besmisleno je svaki čas zavrtati kad god se prebaci na bridge magnet, pa onda nema druge nego ili uzeti neki ekstra premotan singl koji je masan sam po sebi (npr. Seymour Duncan SSL-5), ili single-sized hambaker. I ja to potpuno podržavam, nema ništa gore od singla u bridgeu sa otvorenom ton kontrolom, ili još gore, bez ton kontrole kako fabrički i dolaze stratovi.

hipihill

Post by hipihill » 21 Sep 2017, 18:55

tommytigh77 wrote:
19 Sep 2017, 21:02
Prodao modifikovani Boss SD-1, uzeo Maxon OD-9. Naleteo povoljno, a provalio sam još odavno da mi u toj prvoj drive poziciji ipak treba Tubescreamer. Nisam mogao da ga probam na većoj snazi, ali čini mi se da je ovo prva TS pedala koju sam probao a da ne odseca bas. Tačno je da ga dobrano uteže, mnogo više nego SD-1, ali sve vreme se ispod toga čuje onaj duboki bas, ''thump'', ''vetar'', kako god. Ostatak svi znamo - pedala na clean pojačalu je ništa o čemu bi se imalo pisati kući (malo se i ne slaže sa Classic 30 koji je takodje midlast i nema presence), ali kad se stackuje sa Maxon SD-9 ili drajvom sa pojačala postaje jasno zbog čega se ceo svet seče na njih. Znam da ima mnogo drugih drive pedala i treba juriti svoj ton, ali meni je taj stereotipni mid hump toliko dugo u glavi da nije moglo drugačije.
A sta kazes za Maxonov preklopnik? Iz sedeceg polozaja mi je bio prekopmlikovan, u stojecem ok. Meni nije odgovarao pa je odavno otisao dalje.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 21 Sep 2017, 20:02

tommytigh77 wrote:
21 Sep 2017, 15:28
Pa pazi, kad na stratu imaš sva tri pota i vežeš drugu ton kontrolu na bridge magnet i zarolaš je do pola a magnet podigneš do žica, onda je totalno druga priča. Ima više dubine od hambakera, veći dinamički opseg, lepši pick attack... elegantniji, puniji zvuk.
U je ovo nisam znao, moracu da probam. Ja sam povezao ton na bridge magnet.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 21 Sep 2017, 21:29

hipihill wrote:
21 Sep 2017, 18:55
A sta kazes za Maxonov preklopnik? Iz sedeceg polozaja mi je bio prekopmlikovan, u stojecem ok. Meni nije odgovarao pa je odavno otisao dalje.
Pazi, na svim Maxonima je isti 4PDT prekidač a ja već godinama imam SD-9 tako da sam se navikao, ali da je major pain in the ass, jeste, nema šta. Mora baš konkretno da se nagazi da se pedala upali i ugasi, na hiljade puta sam se ispalio. Šta da se radi, to je jedini mehanički true bypass prekidač koji nema odvratni ''pop''. Ja sam spreman da pretrpim zbog vrhunskog tona, neko neće da se bakće, razumem i to.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 22 Sep 2017, 07:24

Tenji wrote:
21 Sep 2017, 14:57
Realno, zasto bi iko zeleo nesto sto nije humbucker u bridge poziciji? :mrgreen:
Zato sto HS-3. ::ranting::

90% bridge na obe pesen. Samo solaze naiznemicno idu tamoamo. Ostalo bridj. If bre. :metal:

hipihill

Post by hipihill » 22 Sep 2017, 08:47

tommytigh77 wrote:
21 Sep 2017, 21:29
hipihill wrote:
21 Sep 2017, 18:55
Pazi, na svim Maxonima je isti 4PDT prekidač a ja već godinama imam SD-9 tako da sam se navikao, ali da je major pain in the ass, jeste, nema šta. Mora baš konkretno da se nagazi da se pedala upali i ugasi, na hiljade puta sam se ispalio. Šta da se radi, to je jedini mehanički true bypass prekidač koji nema odvratni ''pop''. Ja sam spreman da pretrpim zbog vrhunskog tona, neko neće da se bakće, razumem i to.
Sada vidim da nisam najsrecnije formulisao recenicu. Nisam ga prodao zbog preklopnika naravno vec mi tonski nije odgovarao.

metalstringer

Post by metalstringer » 22 Sep 2017, 09:29

Ovih dana bas slusam Malmsteena i interesantno je sto nije koristio humbucker na bridge.
HS-3? Kakav je to singl, mislim, ima li suma itd. ?
Jel je isti koristio u pesmi, npr. Brothers, Seventh Sign?

bancika

Post by bancika » 22 Sep 2017, 10:03

HS3 uopste ne zvuci ko singl, samo ima output kao singl, ali ima prilicno ravan response. Vise namotaja tanjom zicom i stacked konstrukcija (humbucker kod koga su kalemi jedan iznad drugog)...Obican single bi mu krestao tu ako ga ne obuzda tone kontrolom.

Post Reply