Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Baba Slim » 19 Oct 2017, 14:08

@brankisha - reci mi molim te kolega, sviraš li ti s nekim? Ono, bend, VIS, orkestar? Sviraš li probe, svirke, klubove, manje, veće...? Ili samo soba/stan/garaža...?

Pitam jer iz tvojih postova i po tome što kažeš da tražiš, tj opcije između kojih se dvoumiš ukazuju na raziličite stvari. Pa čisto, ako bolje definišeš svoje potrebe ljudima od kojih tražiš savet ili potvrdu za ono za šta si se možda već odlučio, ovaj proces bi bio brži lakši i efikasniji i ne ji se razvlačio unazad na ne znam koliko stranica i koliko vremena unazad...nemam ništa protiv ni jednog ni drugog, da se razumemo.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Oct 2017, 15:08

Drug znam za Jet City pa ja sam ih prvi pominjao :D ovde ( barem nisam primetio da ih iko spomenuo do pre par dana sugrađanin da bi jedno nadogradio)...struka mi je srednješkolska itd da kopam po elektronici pojačalima i slično, ne živim od toga nego mi je više pri hobi + potreba. Nije sad bitno ko je prvi ili drugi ali mi je čudno da mi neko da moj savet koji sam ja neko već dao- predlog kako god. Mada hvala na sugestiji ok je deliti informacije i to cenim - ozbiljno mislim jer je taj duh da se podeli neka OK info pri zamro uopšte govoreći ne vezano za forum. Nema to veze sa sirotinjom to je ime marketing da ulazimo u temu, Jet City su odlična kao i ovi Crate-ovi koje spomenuh..da tipa piše nešto drugo na njima posebno na jet cityju bilo ti duplo više...

..ja sam te stvarno skontao pre da ti treba drugačiji amp ne high gain...no ono ako si odabrao samo napred, važno je da si zadovoljan... Mada eto nisam jedini koji se zbunio. sve ok, pozdrav.

brankisha

Post by brankisha » 19 Oct 2017, 20:22

Baba Slim wrote:
19 Oct 2017, 14:08
@brankisha - reci mi molim te kolega, sviraš li ti s nekim? Ono, bend, VIS, orkestar? Sviraš li probe, svirke, klubove, manje, veće...? Ili samo soba/stan/garaža...?

Pitam jer iz tvojih postova i po tome što kažeš da tražiš, tj opcije između kojih se dvoumiš ukazuju na raziličite stvari. Pa čisto, ako bolje definišeš svoje potrebe ljudima od kojih tražiš savet ili potvrdu za ono za šta si se možda već odlučio, ovaj proces bi bio brži lakši i efikasniji i ne ji se razvlačio unazad na ne znam koliko stranica i koliko vremena unazad...nemam ništa protiv ni jednog ni drugog, da se razumemo.
Sada vise ne. Nema se vremena za to. Eventualno ako se vratim za Srbiju na neko duze vreme pa cu opet poceti. Ovako samo kuca. Koliko sam ja sebe dobro skontao mislim da cu ipak 6505 mh.
U planu mi je mozda jos jedan Ibanez Fujigen i neku gitaricu kojoj cu spustati stim za mjetal. I to je to za mene. Dobra gla i vah pedala. Meni sasvim dovoljno. Za sve ostalo imam Bias.

Miki jesam glupo pisao jer su me ljudi bunili. Taman vidim nesto i onda neko od drugara kaze "ma uzmi 100-120w glavu to je samo nekoliko db jace od te od 20w, ima master pa smanji". Pa isto neke dosetke tipa "sta ce ti mala lampa bacas pare, uzmi solid state", pa onda "ne cuje ti dobro Mesa i Engl su zakon". Sad sam lepo presudio, probam jos jednom u radnji Peavey 6505mh i Evh 5150 sa kabinetom i zdravo. Ako kupim polovnu 6505 kupicu kabinetic sa neki Celestio zvucnikom i cao.
Glavni problem je sto je u Kanadi sve daska i gips i cuje se.

bancika

Post by bancika » 20 Oct 2017, 00:23

U takvim uslovima bolje da furas bias kroz neke pristojne monitorske zvucnike, bolje ce da zvuci nego stisani lampas kroz gitarski zvucnik. I sa 3w lampasem se mucim u stanu kad povezem relativno efikasni celestion 10" zvucnik od 97dbw. Ozivi tek preko pola, a to se vec garant cuje u susednom stanu kroz ciglu. A ako ga stisam atenuatorom na nivo malo glasnije pojacanog tv-a onda nije to, nema sta da pokrene zvucnik kako treba.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Oct 2017, 01:50

Poslušaj banciku i uštedi sebi pare. A ti likovi koji savetuju kupovinu glave od 100W su, uz svo dužno poštovanje, moroni.

I da, imaćeš problem i glavu od 20W da pojačaš. Znam jer sam svirao pojačala te snage sa 1x12" kabinetom na svirkama (velikom broju njih, ako ti je to uopšte bitno) sa sve bubnjarom koji ne miluje i basistom, i nikad nisam smeo da se pojačam ni izbliza toliko da sve grune i proradi onako kako je zamišljeno. Nemoj da te brojke varaju, 20W lampe sa 1x12" je ozbiljna glasnoća na raspolaganju. A kako ta mini 6505 glava radi sa atenuatorom, nemam pojma, probaj u radnji ako imaš priliku, i baš insistiraš na kupovini pojačala.

A glavu od 50w za tvoje uslove i potrebe komotno zaboravi, to bilo ko ovde može da ti potvrdi.

merk

Post by merk » 20 Oct 2017, 08:11

slažem se sa bancikom i baba slimom.
nikakvih 100 ili 50 W! za tvoje potrebe (a i šire) je jačina recimo 18/20w vrh glave. sviram marshall/ceriatone lead & bass (20W) sa marshall (2x12) 2061cx kutijom i da nema atenuatora ta konfiguracija je (i po kvalitetu) više nego dovoljna za svirku i 100 puta prejaka za stan!

metalstringer

Post by metalstringer » 20 Oct 2017, 10:12

Evo ja jurim jedan stari radio lampas, em jeftinije, em dovoljno za stan, emsihamer :D

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 20 Oct 2017, 12:24

metalstringer wrote:
20 Oct 2017, 10:12
Evo ja jurim jedan stari radio lampas, em jeftinije, em dovoljno za stan, emsihamer :D
Deo moje kolekcije.

Image

bancika

Post by bancika » 20 Oct 2017, 12:59

@mjetal sviracu

ovaj mi se dopao za konverziju https://www.kupujemprodajem.com/Telefun ... =140507321
Ima EL95 izlaznu lampu koja daje oko 3W, EF86 pentodu i ECC83 u preampu i cak jedan germanijumski tranzistor ispred svega toga. Svasta interesantno moze da se napravi od toga.

Mada oklevam da ti preporucim posto nije jednostavno :)

brankisha

Post by brankisha » 20 Oct 2017, 14:01

Hvala vam momci :bow: :bow: :bow: :bow:
Znam da nisam lud al kad me neko ubedjuje u ono sto cujem. Sviram ja dugo ali se nisam toliko bakcao sa opremom. Jedina stvar koja mi se svidela kod ove Peavey mini glave je mogucnost da se spusti na 1w snage, nista vise. Imam Line6 spider od 30w pa i to nekad zabruji. Jednom sam imao svirku u Kuglasu pa sam ga jedna stavio na 60% i skoro nadjacao sve.
Iskreno sve te jace glave i pojacala su mi cista glupost ako nemas izolovanu sobu/studio/garazu. Pre neki dan sam bio u jednoj radnji u Bg-u i hteo da probam onaj mali Vox, pa je prodavac bio krajnje bezobrazan i onda sam odustao. Poceo i on da mi drvi kao ne valja mala lampa to je uzimanje love. Mislim se za svoje pare uzimam, dopusti da se zaj***em. :krstise:

Jos jednom duboki naklon. Potvrdili ste ono sto sam i sam mislio.
Evo samo jedan video gde se vidi o cemu pricam https://www.youtube.com/watch?v=SZ2RbydPzRM

Inace pre bih kupio jos jednog Ibaneza, nasao sam jedan lep na oglasima i potpuno sam otkinuo https://www.kijiji.ca/v-guitar/city-of- ... 1300236664
Mada mi je sledece jedan Telecaster.

Gitare su zaraza, prokleta zaraza :hide: :hide: :grummel_2: :lol: :krstise:

Tenji

Post by Tenji » 20 Oct 2017, 14:11

brankisha

Post by brankisha » 20 Oct 2017, 14:31

Imam vec HSS kombinaciju na 540S.

@bancika : moracu da pogledam tvoje postove o budzenju pojacalca.

Jos jednom se izvinjavam svima na gnjavazi. Inace umem biti neodlucan. Hvala jos jednom na zivcima.

bancika

Post by bancika » 20 Oct 2017, 15:17

brankisha wrote:
20 Oct 2017, 14:31
Imam vec HSS kombinaciju na 540S.
metes mu Pro Track ili Satch Track u neck i ima da sushi :)

brankisha

Post by brankisha » 20 Oct 2017, 17:29

Ovo mi je za sada odlicno. Poludeh sto je nisam poneo u Srbiju. AL dobra ideje za neku drugu gitaricu. Ima Ibaneza japanaca jeftino.
Inace primetio sam da u Kanadi vecina koristi opremu sa necijim potpisom, a ima i kolekcionara ali su retki. Bukvalno neke dobre gitare ili oprema se prodaju za dzabaka samo zato sto ih ne svira niko poznat.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Oct 2017, 21:28

Miki jesam glupo pisao jer su me ljudi bunili. Taman vidim nesto i onda neko od drugara kaze "ma uzmi 100-120w glavu to je samo nekoliko db jace od te od 20w, ima master pa smanji". Pa isto neke dosetke tipa "sta ce ti mala lampa bacas pare, uzmi solid state", pa onda "ne cuje ti dobro Mesa i Engl su zakon". Sad sam lepo presudio, probam jos jednom u radnji Peavey 6505mh i Evh 5150 sa kabinetom i zdravo. Ako kupim polovnu 6505 kupicu kabinetic sa neki Celestio zvucnikom i cao.
Glavni problem je sto je u Kanadi sve daska i gips i cuje se.
Sve OK..uzmi šta ti se svidi, obrni okreni može čovek da posluša tuđe mišljenje ali na kraju treba da postupi onako kako on želi makar to bilo suprotno od svih saveta...Jer niko nije Bogom dan i ono najvažnije ti daješ pare ti ćeš koristiti i svirati...Meni je Kanada i US isti đavo po pitanju šta vole (kroz kontakt i razgovor) tako da razumem to oko Bugija i šta vole..Ako si u kući onda daj sebi oduška...Za te glave manje EVH sam nailazio par puta da su imali probleme pa izguglaj, pitaj nekog servisera tu šta ti predlaže...Ako si pri lovi kupi jednu manju jednu pri veću i vozi...Prvo malo koje je u stvari i započelo sve to msm da budu popularne je blackheart serija, imaš litle ant etc e sada koje su cene tu 2nd hand ne znam..a msm da ti tu isto cene i blackstar male glave koje su isto super-meni se sviđaju....Ime gledaj jedino ako nameravaš sutra da prodaš ljudi vole ime lakše se oktači verujem znaš i sam....iIsto tako to je bogatija zemlja imaju više mogućnosti i siguran sam da u nekoj OK radnji možeš da nagaziš prodavca koji će ti pomoći i koji ima tonu istustva i ko zna koliko mu je opreme prošlo kroz ruke što po radnji što privatno, a drugo neće te niko streljati kao ovde ako probaš više stvari u prodavnici .....Srećno sa izborom. Pozdrav.

Post Reply