Hvala svima drugari!
Iako je u procesu izrade, da kazem finisiranje Tasina custom gitara radjena po mom ukusu, Velja najbolje zna o cemu pricam, ova gitara je sasvim neocekivano uletela u moj zivot.
Naime, nisam od onih koji nesto preterano verujem u sudbinu, ali u ovom slucaju je gotovo tako bilo.
Naime, vlasnika gitare smo upoznali na doceku Nove godine i bili su za istim stolom gde i mi prilicno mladji. Tu smo se raspricali jer su "matorci" puni zivota, i ispostavilo se da mu se brat dugo bavio muzikom a da je i on svirao bubnjeve i sada klavijature. I ostali smo u kontaktu i tad mi je jos pokazao ovu gitaru, tj.slike. Posle smo se videli jos nekoliko puta i covek mi dade gitaru bez problema da je sviram koliko hocu, toliko mi je verovao.
Kaze, ona je meni drag poklon, ali ja ne sviram gitaru i smatram da je bolje ovako nesto da dam nekom ko treba.
I onda krece spektakl. Kaze, moj drugar Boban Birtasevic iz Silueta je bio veliki entuzijasta i kolekcionar i nju sam dobio kad je on umro, svakome je po neku ostavio. Ja u soku
I tako, uzeh ja na probu i to je to. Iako sam u pocetku gledao da mu nadjem kupca u dubini duse zaista nisam. Pogotovo sto me je covek zgotivio i rekao je - ja nigde ne zurim (lik je marketinski mag u penziji, ima para koliko hoces i putuje po svetu turnejama od po 30 dana), ako je ti zelis cuvacu je koliko god zelis.
Pritom sam je dobio za 1600 EUR sa Stagg koferom i instrument kablom, a one se inace krecu 3000-4000 EUR na ebayu ali ni tada zbog CITES pravila ne mogu da se uzmu.
Sve u svemu, nisam joj odoleo.
Sto se tice same gitare bicu kratak

Da mi je neko rekao da ce mi se svideti olaksano telo sa komorama mislio bih da je lud. Eli eto.
Sjajan i mekan vrat za sviranje, jako pristupacan na svim poljima i neverovatno brz. Pritom gitara je mazena i pazena, pragovi su fantasticno ocuvani.
Ono gde sam isto odusevljen je sto nema klasicnog muljanja na basovima dok 57-ca na bridge-u standardno rezi. Zaista me je odusevio zvuk, nije sterilna, itekako ima karaktera.
Poredeci je sa mojim LS85 tokaijem sa Loverima ovo je skroz drugaciji, midlasto-bezobrazan zvuk prepun sustaina, posto je rezonantnost gitare izuzetna.
Sve u svemu, odusevljen sam i ja kako je sve ispalo