Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Oprema Koju Nemate

Post by MIKI-DJORDJE » 03 Nov 2017, 21:13

metalstringer

Post by metalstringer » 03 Nov 2017, 23:50

MIKI-DJORDJE wrote:
03 Nov 2017, 21:13
jes ludjak al ovakva izolacija vredi :)

Rockatansky

Post by Rockatansky » 04 Nov 2017, 13:23

Oprema koji nemam: Wah Jimi Hendrix... Bila na KP za smesnu cenu i dok sam se ja premisljao otisla (tog dana kada sam odlucio i kontaktirao prodavca). :cry: :cry: :cry:

brankisha

Post by brankisha » 04 Nov 2017, 17:11

A 535Q?

Bili D Kid

Post by Bili D Kid » 04 Nov 2017, 20:43

brankisha wrote:
04 Nov 2017, 17:11
A 535Q?
Odličan je 535Q, malo je skuplji ali ima dodatno dugmence sa 6 pozicija raspona waha, mnogo dobro zvuči :ziveli:

Ovu pedalu sam video ovde na temi ranije i mnogo mi se svidela,

hvala ko je postavio, upravo čekam da mi stigne iz nemačke :ziveli:

bancika

Post by bancika » 04 Nov 2017, 21:09

brankisha wrote:
A 535Q?
ako gledas za sebe baci pogled i na Q95. Ima pot za regulaciju Q-faktora, moze dosta da se utice na karakter waha, a ima i boost koji moze da se ukljuci/iskljuci po potrebi. Meni dobro dodje da doda malo boosta za solo, lakse iskoci. A uz to je switchless.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 04 Nov 2017, 22:57

brankisha wrote:
A 535Q?
Moze nego ovaj je naletelo jaaako povoljno (sto je jedan od kvaliteta koje cenim od robe koju kupijem :mrgreen: ), sto i dokazuje da je PLANUO za 4 dana prodaje. ;) A rekao sam do kraja godine cu da se pocastim ili wah, ili delay, ili magnet, i kada sam video, pomislim OK nema veze, Deda Mraz je dosao ranije ove godine...

brankisha

Post by brankisha » 05 Nov 2017, 12:08

Mislis castices sebe kad naleti povoljno :mrgreen: :mrgreen:

Polako s pedale. Ako krene nece biti kraja.
Sinoc odoh na bjesne Bjesove, koliki pedalbord, sunce ti. A ja sam uvek kao, samo djitra u vugla i iz ruku :bow: :bow: Samo da nadjem nekog mister Miagija da me obuci :mrgreen:

@Bili D Kid: dobri su EHX. Ludi totalno.

@bancika : Kad dodje vreme za pedale, lepo skupim lovu i dam ti pare i pravi :mrgreen: :mrgreen:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 05 Nov 2017, 15:35

ja sam hteo jedan da kupim od lika iz BGa beše pa ima 2 godine tako nešto, ali je bio marnut.....Naravno verovatno taj koji si gledao nije isti ali eto potseti me cena ovo ono :bambi:

Ja imam Ernie ballišu :D , on mi je renutno omiljen već godinama zbog dugačkog sweepa i urađen je čini mi se da traje večno...I onaj Dimeov je strava , Q je ok skroz ali ja stalno čačkam po njemu, Vox ala Satriani mi se dopao very much...to je baš subjektivno od tih klasika mi je onaj vox sa hromiranim najdraži...čekaj pa možda izleti jopet taj Đžime

Rockatansky

Post by Rockatansky » 05 Nov 2017, 17:55

brankisha wrote:
05 Nov 2017, 12:08
Mislis castices sebe kad naleti povoljno :mrgreen: :mrgreen:
Pa da za NG cu da se pocastim :mrgreen: ili wah ili neki delay... Sta pre naidje da je povoljno.. I naidje wah koji kosta 20.000 u radnji za 8.500 kinti... I ja propustim kupovinu... :(

hipihill

Post by hipihill » 10 Nov 2017, 09:01

Rockatansky wrote:
04 Nov 2017, 13:23
Oprema koji nemam: Wah Jimi Hendrix... Bila na KP za smesnu cenu i dok sam se ja premisljao otisla (tog dana kada sam odlucio i kontaktirao prodavca). :cry: :cry: :cry:
A zasto ti je bas taj wah toliko znacajan? To je novija serija doduse jos uvek made in usa koja je drukcija od novih kineskih, ali ona sa konektorima na plocici i dodatnim buffer tranzistorom. Jedina razlika u osnosu na standardni 95 je u jednom jedinom kondenzatoru. Da je ona stara verzija iz 80-tih pa da patis ovako se ne skiraj previse. Doduse samo sam ga usput zapazio pa se ne secam cene pa ne znam sta je to za tebe povoljno.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 10 Nov 2017, 10:05

hipihill wrote:
10 Nov 2017, 09:01
Rockatansky wrote:
A zasto ti je bas taj wah toliko znacajan? To je novija serija doduse jos uvek made in usa koja je drukcija od novih kineskih, ali ona sa konektorima na plocici i dodatnim buffer tranzistorom. Jedina razlika u osnosu na standardni 95 je u jednom jedinom kondenzatoru. Da je ona stara verzija iz 80-tih pa da patis ovako se ne skiraj previse. Doduse samo sam ga usput zapazio pa se ne secam cene pa ne znam sta je to za tebe povoljno.
E hvala, drago mi je da to znam.

Ma nije mi posebno znacajan, ali volim kada kupim stvar polovnu i da je stvarno i cena "polovna" zato mi malo zao bilo. Nov u Mitrosu je oko 20.000 a na oglasima je bio 8.500, sto se retko desava.
Sto se mene tice zadovoljio bih se i onim Vox-om od 5-6 hiljada sto godinama stoji na sajtu Mitrosa, a naravno nema ga nikad. :) Nego eto sto ne kupiti skuplju stvar ako iskoci na oglasima za manje para... :)

d-e-x

Post by d-e-x » 10 Nov 2017, 11:35

Taj vox od 5-6 hiljada imaš u sky music.

hipihill

Post by hipihill » 10 Nov 2017, 12:06

Rockatansky wrote:
10 Nov 2017, 10:05
hipihill wrote:
10 Nov 2017, 09:01
Rockatansky wrote:
E hvala, drago mi je da to znam.

Ma nije mi posebno znacajan, ali volim kada kupim stvar polovnu i da je stvarno i cena "polovna" zato mi malo zao bilo. Nov u Mitrosu je oko 20.000 a na oglasima je bio 8.500, sto se retko desava.
Sto se mene tice zadovoljio bih se i onim Vox-om od 5-6 hiljada sto godinama stoji na sajtu Mitrosa, a naravno nema ga nikad. :) Nego eto sto ne kupiti skuplju stvar ako iskoci na oglasima za manje para... :)
Ne bih ti savetovao da kupujes najjeftinije wahove, oni su pre svega mehanicki slabiji. Ako ces Dunlop potrazi neku stariju americku verziju, za Vox ne znam, nikada nisam imao te novije. Razlika je u tome sto oni imaju tesko liveno kucite, a tanak poklopac od lima, a kod danasnjih Kineza je obratno, lagano kuciste i tezak donji poklopac. Hendrix Kinez ti je onaj sa belom plastikom dole oko kucista. Problem na koji sam ja naisao je upijanje radio frekvencija dok kod Amera to nikada nisam zapazio. Ako kupujes polovan posebno obrati paznju na ispravnost potenciometra jer on sam kosta najmanje 25 e. Problem jos moze biti u onim plasticnim stezaljkama nazubljene letve koji nisu skupi, ali ne mogu da se nabave kod nas. 535 sam imao dva komada razlicitih godista i dobri su, ali sam zadrzao jednu obicnu usa verziju jer nesto nisam bio prezadovoljan. Pored toga na kraju koristis samo jedan polozaj pa ispada da su te vece mogucnosti suvisne, bar meni. Kod waha ti je u stvari najvazniji potenciometar, ostalo je uglavnom isto ili slicno.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Nov 2017, 12:14

Vox onaj chrom je super, ali ..tru baypass etc..mada i ti buferi umeju biti OK pogotovo ko ima puno kablova..Ja kažem Hendrix nije imao trough bay pass pa su se svi uživali...Sve u svemu Wah je stvarno jednostavna naprava...nema više u musicstore bili isti dunlop samo za 30 evara...naravno drugo ime..eve u Tmonačeto HB moji omeljini ( ladno ih reklamiram) 50 evara i trugh bay pas i lampica, i podešavanje...msm....wah je jenodstavan...https://www.thomann.de/gb/harley_benton ... 60_wah.htm

Ja hoću ovaj ali nema u srtistu beše 12 crvenih, opasan wah meni se baš sviđa...to ok , bar ja volim ovo zavijanje i zezalice..i sada lovim polovnog iz Švabije...opasn wah, i busterče, i mjau mjau i 3 varijacije i DS msm ...meni je to kao super..ima i gul wah sa onim joj joj isto dobar...

od klasičnih ovaj ali sari wahovi se guše na novim pojačalima nije lep zvuk, za vintage pojačal su ok, moj stav barem....https://www.youtube.com/watch?v=Sla-vHPRfPo

Morlita nekako ne volim ne leži mi...nisam sve probao naravno ali klasični mi nema ''ugriz''

Post Reply