Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
neće da ''svira'' video verovatno sam ispustio nešto u prebacivanju linka za fuzz DIY
https://www.youtube.com/watch?v=i8ALIzFO4qs
LM otvorio sam drugu temu namnjenu gitaristima na budžetu a koji žele da imaju vrhunsku opremu za male pare , ili ti onima koji prosto odbijaju da ih neko ''šiša''- da ne bi ovde zagušivali... pozz.
https://www.youtube.com/watch?v=i8ALIzFO4qs
LM otvorio sam drugu temu namnjenu gitaristima na budžetu a koji žele da imaju vrhunsku opremu za male pare , ili ti onima koji prosto odbijaju da ih neko ''šiša''- da ne bi ovde zagušivali... pozz.
Ti si Miki potpuno izgubio dodir sa realnošću u svom ratu protiv vetrenjača. Čuj klinac sa 35 godina i porodicom?!MIKI-DJORDJE wrote: ↑03 Dec 2017, 02:39? Zaista po čemu sam ja to? Da malo klinac nisi istrčao za zaključcima zato što mi se ti nisam pohvalio gitaru. Ja ne mrzim nikoga a radove poštenih ljudi i te kako cenim. Znaš mi ti puno šta je realnost.
Najbolnije je gledati nekoga ko sebe počne doživljavati suviše ozbiljno....ti stvarno misliš da si neki autoritet u ovoj oblasti, pa da mi je važno šta misliš o mojoj gitari?

Češće sam se raspravljao sa Radetom na ovom forumu nego iko, ali ovaj put ću stati u odbranu od gluposti. Ko si ti da procjenjuješ ručni rad?! Porediš ručni rad sa kineskim pedalama.... Rade može da stavi cijene svojih pedala i 500 evra ako on misli da toliko vrijede, a tržište će mu dati pohvalu ili šamar. To je njegovo djelo, misli da toliko vrijedi, a ostalo je do ljudi koji će to potvrditi ili poreći. Trgovac može da vara ljude cijenama, autor ne!
I za kraj. Po 86 put, imao sam pedala toliko koliko ti u životu nisi probao ( pretpostavka, jer da jesi pazio bi šta pišeš), a probao sam tri puta još toliko....i ponavljam jasno i glasno, ima gomila kineskih pedala koje zvuče dobro, kojima se može svirati čitav život, ali nema kineske pedale koja zvuči isto ili bolje od dobrih butik pedala. Nisu sve butik pedale dobre niti su sve kineske loše, ali ne zvuče isto i nisu napravljene isto. Biyang je fantastičan, ali čak je i Mxr za nijansu bolji...a ozbiljnim kreacijama nije ni do pasa. Uvijek su tu u pitanju nijanse, ali nijanse koštaju, a ne dijelovi.
Otiđi u neki ozbiljan restoran i objasni im kako varaju narod, pa im pobroj koliko koštaju jaja, meso i salata, a koliko oni to naplaćuju.
Napravi djelo, pa javno sudi o tuđem.
-
Ja tolirešiem dok mogu a tebe sam i previše istolerisao. Da za Mene jesi klinac prvo po uvredljivom komentaru ničim izazvan, drugo po godinama, po ponašanju i po znaju i iskustvu. Pa šta ako imaš decu? Pa nisi jedini, kakve to veze ima?tocilj wrote: ↑03 Dec 2017, 11:54Ti si Miki potpuno izgubio dodir sa realnošću u svom ratu protiv vetrenjača. Čuj klinac sa 35 godina i porodicom?!MIKI-DJORDJE wrote: ↑03 Dec 2017, 02:39? Zaista po čemu sam ja to? Da malo klinac nisi istrčao za zaključcima zato što mi se ti nisam pohvalio gitaru. Ja ne mrzim nikoga a radove poštenih ljudi i te kako cenim. Znaš mi ti puno šta je realnost.
Najbolnije je gledati nekoga ko sebe počne doživljavati suviše ozbiljno....ti stvarno misliš da si neki autoritet u ovoj oblasti, pa da mi je važno šta misliš o mojoj gitari?Da mi je važno šta ti misliš ja bi sada svirao neku dasku iz osamdesetih da duncan design magnetima, a ne to što sviram.
Češće sam se raspravljao sa Radetom na ovom forumu nego iko, ali ovaj put ću stati u odbranu od gluposti. Ko si ti da procjenjuješ ručni rad?! Porediš ručni rad sa kineskim pedalama.... Rade može da stavi cijene svojih pedala i 500 evra ako on misli da toliko vrijede, a tržište će mu dati pohvalu ili šamar. To je njegovo djelo, misli da toliko vrijedi, a ostalo je do ljudi koji će to potvrditi ili poreći. Trgovac može da vara ljude cijenama, autor ne!
I za kraj. Po 86 put, imao sam pedala toliko koliko ti u životu nisi probao ( pretpostavka, jer da jesi pazio bi šta pišeš), a probao sam tri puta još toliko....i ponavljam jasno i glasno, ima gomila kineskih pedala koje zvuče dobro, kojima se može svirati čitav život, ali nema kineske pedale koja zvuči isto ili bolje od dobrih butik pedala. Nisu sve butik pedale dobre niti su sve kineske loše, ali ne zvuče isto i nisu napravljene isto. Biyang je fantastičan, ali čak je i Mxr za nijansu bolji...a ozbiljnim kreacijama nije ni do pasa. Uvijek su tu u pitanju nijanse, ali nijanse koštaju, a ne dijelovi.
Otiđi u neki ozbiljan restoran i objasni im kako varaju narod, pa im pobroj koliko koštaju jaja, meso i salata, a koliko oni to naplaćuju.
Napravi djelo, pa javno sudi o tuđem.

Da mislim da sviraš tarabu ja barem to otvoreno kažem a ne iza leđa. i stojim da je ono bolje urađena gitara ne moram ni da probam vidim odlično...Ja o kolima ne znam, ne znam ni o mnogim stvarima ali gitare, muzika i elektronika su mi život kao i ngo sektor i tu sam svetsan koliko ne znam, a ono što znam je dovljno da prosudim za sebe i one kojima je moje mišljenje bitno.
Živeo, radio i studirao preko dok si mi bio na FB prijatelj ( dok ja ukapiram ko je ko

Slikam, otac mi je slikar, studirao sam inženjerski falktutet a srednja mi elektroničarska, prvu pedalu napravio još u srednjoj a magnete motam više od 15 god. tako da imam više nego dovljno znanja da nešto iskomentarišem. ja svoja ''djela'' guram preko, dajem ovde prijateljima eto može mi se

Ne moram da koristim svaku temu ko poslednji lešinar da kačim svoje nove delatnosti, svoj novi hobi na izvolte. Za mene je to sramota, za nekoga je dika i super nismo svi isti , Fala Bogu da je tako.
A dok sam ovde želim i pomažem kome ja hoću, i šta je to tebe briga ? Ja autirete prezirem i sebe nikad ne postavaljam kao nešto što mrzim.
Ovaj Forum je zlatan jer stoje stvari, sada uviđam tu prednost smetalo mi je zbog disleksije, ali je odlična stvar jer se tačno vidi ko je šta pisao i čije je i kakvo nečije znanje. Ja iza svake svoje napisne stojim.
Koje si ti to pedale probao? i opet Ja Ja Ja Ja sam.''Moje patike su brže od tvojih'' važi se. Kada bi se lagali. Poštedi me tvojih pedala i gitara.
A ako ideš prema nekome đonom nemoj da očekuješ da će da bude uvek učtiv.
Naravno da ću da poredim ručni rad jer i to tamo ručni rad, nije ga robot pravio nego čovek.
Ja ne moram da podalizam domaćim kvazi majstorima, kojima je to hobi a školovani su mesari, slastičari, moleri itd da bih dobio nešto povoljnije. Nije mi je nužda. A nikad ne bih iz principa. Ni ja se nisam školovao za hiruga pa se toga ne hvatam .
Majstore koje poštujem oni to znaju uglavnom se ne reklamiraju na KP i nema ih u dodiru sa 99,99 tih ''velikih '' poznavaoca koji jedva kraj sa krajem krpe i žvaću ono što što se žvakalo u svetu pre 30+ godina iz 10 ruke.
Mani me se, druži se Radetom. Naruči nešto. Koga pa briga. Tema su oglasi i iskomentarisao sam, nemam ja tebi šta da se pravadam.
Tema su oglasi, a ti si izvrijeđao čovjeka i nazvao ga prevarantom jer naplaćuje pedale 60 ili 120 koje je sam pravio. I to nije bilo hrabro, nego bezobrazno.
Iskustvo je znanje, ali ne i mudrost. Iskustvo je kvantitet, ali ne i kvalitet. Nekad su djela i riječi...
Samo ti sudi drugima po sebi i vječno ćeš imati šta da pričaš, ali će ti riječi zvečati kao kravlje zvono....
A o pedalama ću ipak sa nekim ko ima malo više iskustva i znanja od tebe.....
Iskustvo je znanje, ali ne i mudrost. Iskustvo je kvantitet, ali ne i kvalitet. Nekad su djela i riječi...
Samo ti sudi drugima po sebi i vječno ćeš imati šta da pričaš, ali će ti riječi zvečati kao kravlje zvono....
-
Što lažeš? Nema druge reči u Srpskom jeziku osim te, može i finije - Što izmišljaš- dođe mu na isto...Pa niko ne pati od Amenizije...srećom stoji napisano tačno , i koga sam ja tu nazvao prevarantom?tocilj wrote: ↑03 Dec 2017, 23:19Tema su oglasi, a ti si izvrijeđao čovjeka i nazvao ga prevarantom jer naplaćuje pedale 60 ili 120 koje je sam pravio. I to nije bilo hrabro, nego bezobrazno.
Nego odgovorim kada neko pređe granicu kao ti, i opet radiš isto..Da nećeš možda se smeškam takda me neki Ljaljanin vređa genitalno fekalnim nazivima. Da biram uljudnije reči. sa ljudima kao sa ljudima sa onim drugim nakon 1, pa 2gog puta okćem drugačiji list.https://www.kupujemprodajem.com/RT-Cust ... =124963569
evo ga naš drug koji je pitao sve i svašta ovuda ''Pri izradi korišćene originalne i pouzdane komponente koje garantuju dug radni vek i funkcionalnost datom uredjaju.'' a ono plastični prsteni ispod prekidača itd
''Ovo je model prvobitnog germanijumskog fuza sa pažljivo biranim, izmerenim i uparenim AC128 tranzistorima. ''![]()
![]()
jesus , 120 e za najprostiju pedalu...
Tako da nađi svoj nivo pa se pode'bavajte sa seljačikim forama i ''zvonima'' .Kači ih i sebi i svojima. To radi sa svoje strane trošarine pre nego li kročiš u civilizaciju. Kada se opanak pocipeli nema goreg, Otkači se bre od mene.
Dakle da rezimiram....
Napadneš čovjeka, on popizdi i odgovori ti, ja uletim sa šalom, opaskom ( izguglaj nekad šta je to), da smirim malo tenzije i apropo ranijih rasprava u kojima si zdušno pljuvao po domaćoj radinosti, napišem to. Ti shvatiš to kao uvredu i onda kreneš da se raspravljaš metodom obrnute retorike ( na nivou pjevaljki po rijaliti programima), primjer: kažeš da sam klinac - dobiješ odgovor da nisam, jer imam 35 godina i porodicu - odgovaraš retoričkom provokacijom " pa šta ako imaš djecu i drugi imaju". To je svađalačka narav ili psihopatija, jer na argumente ne popuštaš, nego nastavljaš u drugom smijeru...puni su te forumi i fejzbuk grupe, razvaljuješ količinom postova. I sve što pišeš je tvoj lični sud, a postavljaš ga kao da je jedini ispravan.
Ja pišem kao seljak, jer i jesam seljak i nemam problema sa tim.
Ponekad bi bilo dobro da i ti malo staneš pred ogledalo i zapitaš se: da li sam uvijek u pravu, ko sam, šta sam? Čista introspekcija.
Iako mi je gomila ljudi (prijatelja) govorila da nisi normalan, iako sam to gomilu puta pročitao i ovde na forumu, ja sam nastavio sitne raspravice sa tobom ( jer za to služe forumi).
Ali brate kada se elektrotehničkom školom i studiranjem u inostranstvu postavljaš za gurua gitara, pedala i svega vidljivog i nevidljivog onda sve gubi smisao. Ponavljam, o gitarama znaš dosta, da li je znanje primjenjivo, ne znam. Djela nemaš, jer da inaš razmetao bi se njima, kao što se razmećeš iskustvom, školama i sl. I o pedalama nemaš pojma....ili imaš pojma, ali nemaš sluha. Dok ne čujem neko tvoje djelo, ne raspravljam se više....ovo je muzički forum, a muzičari sviraju i prave muziku...
Ne sudi drugima po sebi....
Napadneš čovjeka, on popizdi i odgovori ti, ja uletim sa šalom, opaskom ( izguglaj nekad šta je to), da smirim malo tenzije i apropo ranijih rasprava u kojima si zdušno pljuvao po domaćoj radinosti, napišem to. Ti shvatiš to kao uvredu i onda kreneš da se raspravljaš metodom obrnute retorike ( na nivou pjevaljki po rijaliti programima), primjer: kažeš da sam klinac - dobiješ odgovor da nisam, jer imam 35 godina i porodicu - odgovaraš retoričkom provokacijom " pa šta ako imaš djecu i drugi imaju". To je svađalačka narav ili psihopatija, jer na argumente ne popuštaš, nego nastavljaš u drugom smijeru...puni su te forumi i fejzbuk grupe, razvaljuješ količinom postova. I sve što pišeš je tvoj lični sud, a postavljaš ga kao da je jedini ispravan.
Ja pišem kao seljak, jer i jesam seljak i nemam problema sa tim.
Ponekad bi bilo dobro da i ti malo staneš pred ogledalo i zapitaš se: da li sam uvijek u pravu, ko sam, šta sam? Čista introspekcija.
Iako mi je gomila ljudi (prijatelja) govorila da nisi normalan, iako sam to gomilu puta pročitao i ovde na forumu, ja sam nastavio sitne raspravice sa tobom ( jer za to služe forumi).
Ali brate kada se elektrotehničkom školom i studiranjem u inostranstvu postavljaš za gurua gitara, pedala i svega vidljivog i nevidljivog onda sve gubi smisao. Ponavljam, o gitarama znaš dosta, da li je znanje primjenjivo, ne znam. Djela nemaš, jer da inaš razmetao bi se njima, kao što se razmećeš iskustvom, školama i sl. I o pedalama nemaš pojma....ili imaš pojma, ali nemaš sluha. Dok ne čujem neko tvoje djelo, ne raspravljam se više....ovo je muzički forum, a muzičari sviraju i prave muziku...
-
Mislio sam da se ne bakćem, ali prozivaš po nekim ličnim stvarima pa da ogovorim što probranijim rečima
. Nisam tako doživeo . Ja kada je ne određeno stavim u zagradi ( šala). a po tvom daljem pisanju ne čini se da si se šalio....Pa eto i ja se samo šalim pa ti nisi možda shvatio .Ja ne ''pljujem'' već navodim, a ako ti sve što nije hvalospev doživljaš kao ''pljuvanje'' ja tu nisam ništa kriv.
Ja sam samo na jednom forumu u Srbiji a to je ovaj, na svim ostalim stranim ti nisi član , niti si član stranih FB grupa koje ja vodim ili moji poznanici, prijatelji i saradnici.
Od Domaćih FB sam samo u jednoj
Ako sam Nenormalan jer sam naveo kako se neko cingači za pragove prvo jedna cena pa onda za 70% veća , prodaje ofarbanu gitaru kao novu! i Još ga pitam jel fabrički, kaže '' da jeste'' . PODVUČEM da ću predložiti drugu i da dečko ima majstora, i na sve to on me vara ''sve je fabrički''...Čovek zove kaže ''Miki pa majstor mi reče da je gitara lakirana jer vidiš ove kapljice'' i to sa slika! Znači došlo mi je u zemlju da propadnem...Jel taj prijetelj? Jel onaj što sam hteo za uvo da ga vučem da detetu kupi magnete jer ga je slagao da su ''Di Marzio''. Što Tuluzovinom blokira tremolo, pa se sam upetljao nabraja gitare jel ova jel ona, ni ne -zna koga je zavrnuo za hardver. Jel taj možda? Jel onaj što bi da prodaje gitare preko , pa mu nađem pva liga gitaristu , svetska faca najbolji gitaroš po mnogima na kraju tako kaže lista - čovek izdao najbolji album u zadnjih 10 godina za nezavisnu kuću još stavi na svojoj strani da se raduje saradnji...Pa me idiot voza 2 godine! i mene i njega...Jel taj prijatelj? Da ne spominjem imena nije lepo ...a i ne zaslužuju reklamu čak ni negativnu ..Reći ću ti ja - verovatno svi oni
..Moja VELIKa greška što sam dozvolio da mi oduzimaju vreme a JOŠ VEĆA jer sam ugrozio sebi drage ljude. ..Videli me na slici, čuli se telefonom , vide ovaj ''fin, neka budala , zna strance, živeo preko, garant pun ko brod - daj njega ću da zavrnem'' ...Jbg zaboravio sam kakvi ljaljani umeju da budu ....
Moji prijatelji rade pošteno preko, ili ovde i nemaju veze sa takvima...Niko od njih ne svira te njihove ''radinosti''. Menjam rečenice sa judima koji su nešto u svetu a ipak ih totalno boli uvo za popularnost.....Neki su vrhunski majstori, koji ne kradu već stvaraju revolucionarne stvari u gitarskoj industriji...Za njih sam normalan. Da ne ispadne hvalisanje jer to mrzim a ujedno i ima veze sa ovim dalje dole- neću spominjati imena..Ima tu i tamo u po nekoj temi..
Ono što sam postigao - znaju ljudi oko mene.....To nije za svakoga i ne treba da bude, jazz i heavy rock - fusion to nije za svakoga.
Tako da našem forumu ili među tim sigurno nećeš nešto moje videti...Na FB ljudi mogu, kao i preko te oni meni bliski ovde. Najviše sam uvek mrzeo samo reklamiranje i stalno isticanje svojih uradaka, tako da nemam nameru da se dokazujem ''prijateljima'', nisam na prodaju. Popularnost me ne zanima. Varanje još manje. A dok sam ovde kopaću i ruka i nogama da pomažem.
Da se nesmaračimo kao i ljude ovde ovim prepiskama, ne želim da se vraćam u prošlost, ako je nesporazum onda je nesporazum, ne želim razglabati već sam stvarno satro puno energije od današnjeg dana. sa moje strane the end.
Kao u 500 i kusur postova što čine drugi ljudi - iskomentarisao sam oglas. Bez napadanja. Šalio se sa reči ''mrzitelj koji ne osnovano...'' tako nešto, da zvuči baš kao šalaDakle da rezimiram....
Napadneš čovjeka, on popizdi i odgovori ti, ja uletim sa šalom, opaskom ( izguglaj nekad šta je to), da smirim malo tenzije i apropo ranijih rasprava u kojima si zdušno pljuvao po domaćoj radinosti, napišem to.

to kao nisu uvrede već ''šala'' ..dobro....sad si još i psihijatar... ..I ja treba da kuliram i da budem Fin. OK.To je svađalačka narav ili psihopatija, jer na argumente ne popuštaš, nego nastavljaš u drugom smijeru
...puni su te forumi i fejzbuk grupe, razvaljuješ količinom postova. I sve što pišeš je tvoj lični sud, a postavljaš ga kao da je jedini ispravan.
Ja sam samo na jednom forumu u Srbiji a to je ovaj, na svim ostalim stranim ti nisi član , niti si član stranih FB grupa koje ja vodim ili moji poznanici, prijatelji i saradnici.
Od Domaćih FB sam samo u jednoj
Kada kažem ''Lajljanin'' ili seljak to nema veze sa geografskim pojmom već mentalitetom , kulturom ili ponašanjem...A da li neko živi na planini ili u centru Ny nije mi važno.Ja pišem kao seljak, jer i jesam seljak i nemam problema sa tim.
A koji su to prijatelji? Meni je to kompliment, iskreno zabrinuo bih se za sebe da me ti neki (verujem da imam OK predstvau koji su ) doživaljaju kao ''normalnog'' to bi značilo da sam kao i oni. Nedao Bog. Jel ti misliš da je meni stalo do tih sitnih duša? ..Oni su ne bitni u mom životu...Kada su u stanju da jedni druge opanjakavaju ja sa takvima ne želim prijateljstvo.Iako mi je gomila ljudi (prijatelja) govorila da nisi normalan, iako sam to gomilu puta pročitao i ovde na forumu, ja sam nastavio sitne raspravice sa tobom ( jer za to služe forumi).
Ako sam Nenormalan jer sam naveo kako se neko cingači za pragove prvo jedna cena pa onda za 70% veća , prodaje ofarbanu gitaru kao novu! i Još ga pitam jel fabrički, kaže '' da jeste'' . PODVUČEM da ću predložiti drugu i da dečko ima majstora, i na sve to on me vara ''sve je fabrički''...Čovek zove kaže ''Miki pa majstor mi reče da je gitara lakirana jer vidiš ove kapljice'' i to sa slika! Znači došlo mi je u zemlju da propadnem...Jel taj prijetelj? Jel onaj što sam hteo za uvo da ga vučem da detetu kupi magnete jer ga je slagao da su ''Di Marzio''. Što Tuluzovinom blokira tremolo, pa se sam upetljao nabraja gitare jel ova jel ona, ni ne -zna koga je zavrnuo za hardver. Jel taj možda? Jel onaj što bi da prodaje gitare preko , pa mu nađem pva liga gitaristu , svetska faca najbolji gitaroš po mnogima na kraju tako kaže lista - čovek izdao najbolji album u zadnjih 10 godina za nezavisnu kuću još stavi na svojoj strani da se raduje saradnji...Pa me idiot voza 2 godine! i mene i njega...Jel taj prijatelj? Da ne spominjem imena nije lepo ...a i ne zaslužuju reklamu čak ni negativnu ..Reći ću ti ja - verovatno svi oni

Moji prijatelji rade pošteno preko, ili ovde i nemaju veze sa takvima...Niko od njih ne svira te njihove ''radinosti''. Menjam rečenice sa judima koji su nešto u svetu a ipak ih totalno boli uvo za popularnost.....Neki su vrhunski majstori, koji ne kradu već stvaraju revolucionarne stvari u gitarskoj industriji...Za njih sam normalan. Da ne ispadne hvalisanje jer to mrzim a ujedno i ima veze sa ovim dalje dole- neću spominjati imena..Ima tu i tamo u po nekoj temi..
Dobrom delu je ne pojmljivo zašto volontiram, zašto ne kačim slike, pesmice, radove, zašto se ne 'rčim...Prosto scena na kojoj vlada Folk me ne zanima, ne zanima je koji lajk kog neću dobiti jer ja to ne sviram, ne slikam kič, ne prodajem pedale i magnete deci i drugovima po ''prijateljskoj'' ceni - te ne uslovljam da to šire....Djela nemaš, jer da inaš razmetao bi se njima, kao što se razmećeš iskustvom, školama i sl. I o pedalama nemaš pojma....ili imaš pojma, ali nemaš sluha. Dok ne čujem neko tvoje djelo, ne raspravljam se više....ovo je muzički forum, a muzičari sviraju i prave muziku...
Ono što sam postigao - znaju ljudi oko mene.....To nije za svakoga i ne treba da bude, jazz i heavy rock - fusion to nije za svakoga.
Tako da našem forumu ili među tim sigurno nećeš nešto moje videti...Na FB ljudi mogu, kao i preko te oni meni bliski ovde. Najviše sam uvek mrzeo samo reklamiranje i stalno isticanje svojih uradaka, tako da nemam nameru da se dokazujem ''prijateljima'', nisam na prodaju. Popularnost me ne zanima. Varanje još manje. A dok sam ovde kopaću i ruka i nogama da pomažem.
Da se nesmaračimo kao i ljude ovde ovim prepiskama, ne želim da se vraćam u prošlost, ako je nesporazum onda je nesporazum, ne želim razglabati već sam stvarno satro puno energije od današnjeg dana. sa moje strane the end.
Nesto bih ti napisao sa nadom da neces da se uvredis jer mi to nikako nije cilj. Pokusacu samo da budem objektivan.RadeRas wrote: ↑02 Dec 2017, 18:19Pored toga, kada Analogman traži 200€ za istu stvar samo u metalnoj kutiji ne sećam se da si se pozivao na Isusa?
Ne znam da li ti je danas mozak čist od tih supstanci koje inhaliraš, ali da pokušam da ti dočaram situaciju. Ovde se radi o ručnom radu, magičan pojam: "HAND MADE 100%". Znači, CUSTOM izrada, plemenit materijal - drvena kutija, znači li tebi to nešto? Pored ručnog UNIKATNOG rada, postoje tu i veoma stari germanijumski AC128 tranzistori, koje retko ko ima čak i na ibeju u dobrim i iskoristivim granicama. Ja imam punu kesu hvala bogu.
Samo ti trazistori u cenjenim ANALOGMAN pedalama vrede tih 200€ koliko Analogman traži za svoju metalnu kutiju. Šta misliš da ih radi u ekskluzivnoj drvenoj ambalaži? Koliko bi tad naplaćivao? Pogledaj malo koliko se na ibeju cene originalne ZENDRIVE drvene kutije od trešnje.
Eto tako, malo sam te obrazovao jer si mnogo glup, moram to da ti kažem.![]()
Ne znam odakle ti ideja da se poredis sa Analogmanom i njegovim cenama!? Nisam ga nesto pratio, ali Keeleya recimo jesam. Ako pogledas Keeley "factory tour" videces da ima poveci poslovni prostor, vise radnika, gomilu opreme i delova. Naravno da je uredno registrovan i svima mora da isplati zarade i plati poreze. Njega poznaju svi svetski muzicari i kupuju od njega kao i od Analogmana takodje. Oni ulazu u razvoj i imaju svoje originalne projekte i unapredjenja.
Tebi je to hobi, nikom nista ne placas, nemas poslovni prostor, nemas radnike, ne placas porez na taj rad i niko te u svetu ne poznaje i ne kupuje pedale od tebe. Nemas svoje projekte ni unapredjenja, samo golo kopiranje internet shema koje najcesce (sa razlogom) nisu tacne ili potpune.
Tako ja gledam na tvoju opasku i ponavljam, nadam se da neces da mi zameris na otvorenosti.
Aj da se složim i mrzi me da raspredam dalje. Ako nekoga na forumu prozivam, zaj...avam se. Ne pričamo o sudbini svijeta, nego o alatu za sviranje. To što si pričao o mojim prijateljima, nemam pojma o kome si pričao.... I da, pratim strane forume, viđam te tamo.
-
Pazi moguće, ne znam da li su svi zaključani....No sve ok..Imena to ti mogu u privatnim. sve ok opušteno...
Boze moj, ja tebe postujem vise nego vecinu ovde na forumu i to je sasvim normalno jer si profesionalac. Svaka tvoja kritika je dobrodosla i uvazena. Sto se tice mog uporedjenja, postavio sam sliku Analogman pedale da covek vidi da ispod tako skupih butik pedala stoji ni manje ni vise nego taj plasticni prsten i da nije to odlika jeftinih pedala.hipihill wrote: ↑04 Dec 2017, 18:50Nesto bih ti napisao sa nadom da neces da se uvredis jer mi to nikako nije cilj. Pokusacu samo da budem objektivan.
Ne znam odakle ti ideja da se poredis sa Analogmanom i njegovim cenama!? Nisam ga nesto pratio, ali Keeleya recimo jesam. Ako pogledas Keeley "factory tour" videces da ima poveci poslovni prostor, vise radnika, gomilu opreme i delova. Naravno da je uredno registrovan i svima mora da isplati zarade i plati poreze. Njega poznaju svi svetski muzicari i kupuju od njega kao i od Analogmana takodje. Oni ulazu u razvoj i imaju svoje originalne projekte i unapredjenja.
Tebi je to hobi, nikom nista ne placas, nemas poslovni prostor, nemas radnike, ne placas porez na taj rad i niko te u svetu ne poznaje i ne kupuje pedale od tebe. Nemas svoje projekte ni unapredjenja, samo golo kopiranje internet shema koje najcesce (sa razlogom) nisu tacne ili potpune.
Tako ja gledam na tvoju opasku i ponavljam, nadam se da neces da mi zameris na otvorenosti.
Opet ako sam se uporedio sa Analogmenom, uporedio sam specifican deo: germanijumski tranzistor. Citao sam da koristi vintage stare N.O.S. tranzistore, uparene i izmerene, e to sam i ja uradio jer sam dosao u posed istih takvih tranzistora i tvrdim da bi iste te tranzistore ugradio i on u svoje butik pedale jer bolje ne postoji.
Sto se tice hobija i kopiranja, naravno da elektroniku pedala radim iz hobija i da kopiram gotove seme sa neta, nemam neko znanje da napravim svoju pedalu, i nije mi potrebno, jer je sve vec dato na izvolte i nemam nameru da prosipam iz supljeg u prazno i lazem i sebe i druge da sam izmislio neku pedalu koju svira ZZTOP a najmanje planiram proizvodnju pedala koje bih nazvao "kurcomanijak, shizomanijak i sl.
Da nastavim, lepo si rekao da to radim iz hobija. Pedale pravim da proverim kako zvuce butik pedale za koje nemam para da odvojim. Neke koje sam imao prilike i mogucnosti da uporedim sa originalima koje kloniram, hajde da kazem 45 procenta sam uporedio sa originalima, to je zvucalo u dlaku isto, tvrdim da niko ne bi primetio razliku da ne gleda svojim ocima original/klon pedalu, i nisam jedini u toj tvrdnji. To mi je dalo podstreka da nastavim jer sam shvatio da ako postoji proverena sema pedala zvuci 99.9 identicno i da nije nikakav bauk i misterija to sto neka pedala kosta 250e a da delovi za nju ne kostaju vise od 35 evra bez postarine i carine.
Cenu odredjuju faktori koje si naveo. Ako se zaobidju ti faktori, eto radosti onome ko ima malo alata i zna da drzi lemilicu i razvije stampanu plocu u kucnoj radinosti.

Sto se tice mojih "pedala", tu je drvo u prvom planu i radi se rucno za razliku od metal/alu profila koji se kupuju na gotovo. Recimo, da sam tu pedalu uradio u alu kutiji sa Aliexpress od 4 evra, ne bih trazio vise od 40 evra i to samo zbog retkih i vrednih AC128 tranzistora. Mozda bih na tu cenu dodao nekih 5 evra zarad laserski izgravirane plocice preko pola kutije kakvu koristi OLY Music recimo. Ali to nije moj cilj.
Primer: PowerJimi, koji je poznat na KP po izradi napajanja za gitarske pedale, trazi 100 evra za istu stvar (Fuzz Face), pa se niko nije javio da ga pljuje.

Apropo cele price, znam da nema mnogo osoba koje briga za to sto sam upotrebio drvo umesto metala, i to ne bilo kakvo drvo vec drvo staro tri i kusur decenija, i to biran deo istog drveta, to sto se jedna drvena kutija radi nedeljama, i to sto je to estetski prihvatljivo za oko i da predstavlja vredan RUCNI RAD, ali ne osudjujem nikoga ko voli metalnu kutiju. jedino tvrdim da treba biti realan u osudjivanju, jer ako se pogleda koliko kostaju drvene kapice potenciometara na Banzai sajtu (14 evra jedna, bez preterivanja, samo jedna 14 evra) i koliko kosta drvena pedala u svetu (primer: Suhr Riot i Hermida Audio Zendrive) onda je jasno da materijali mnogo znace a ne samo elektronika.

-
Nemam nista pametno da dodam ali imam jednu opasku.
Ako hocete nesto extraordinarno da prodajete, a zapakujete ga u drvenu ambalazu, daleko vecu prodju na sveckom trzistu imaju ambalaze od 'plemenitih' drva. Tresnja, kruska, dud, breza i slicno nisu 'plemenita' drva. Nije ni orah.
'Plemenita' drva ne rastu ni na Balkanu niti u Evropi. Zbog 'plemenitih' drva se ratovalo. Bingujte.
Toliko, u nadi da svi pravimo vecu kintu i lepo zivimo u slozi i postovanju, ako ne ljubavi.
Ako hocete nesto extraordinarno da prodajete, a zapakujete ga u drvenu ambalazu, daleko vecu prodju na sveckom trzistu imaju ambalaze od 'plemenitih' drva. Tresnja, kruska, dud, breza i slicno nisu 'plemenita' drva. Nije ni orah.
'Plemenita' drva ne rastu ni na Balkanu niti u Evropi. Zbog 'plemenitih' drva se ratovalo. Bingujte.
Toliko, u nadi da svi pravimo vecu kintu i lepo zivimo u slozi i postovanju, ako ne ljubavi.

-
MIKI-DJORDJE wrote: ↑02 Dec 2017, 17:29https://www.kupujemprodajem.com/RT-Cust ... =124963569
evo ga naš drug koji je pitao sve i svašta ovuda ''Pri izradi korišćene originalne i pouzdane komponente koje garantuju dug radni vek i funkcionalnost datom uredjaju.'' a ono plastični prsteni ispod prekidača itd
''Ovo je model prvobitnog germanijumskog fuza sa pažljivo biranim, izmerenim i uparenim AC128 tranzistorima. ''![]()
![]()
jesus , 120 e za najprostiju pedalu...
????? Gde sa ja to napisao? a i tvoj prekidač nema veze sa prekidačen od Analogmen-a bukvalno nikakve osim sličnosti vizuelne .Sto se tice mog uporedjenja, postavio sam sliku Analogman pedale da covek vidi da ispod tako skupih butik pedala stoji ni manje ni vise nego taj plasticni prsten i da nije to odlika jeftinih pedala.
a to im priložiš neki sertifikat o retkosti .zbog retkih i vrednih AC128 tranzistora.
120 e - 4 e = 116 Evra , pa 116 e - maksimala cena od 40 e = 76 Evra ? znači kutije drvene vrede min 76 E? pa dobro .Sto se tice mojih "pedala", tu je drvo u prvom planu i radi se rucno za razliku od metal/alu profila koji se kupuju na gotovo. Recimo, da sam tu pedalu uradio u alu kutiji sa Aliexpress od 4 evra, ne bih trazio vise od 40 evra
Ti sa trakom tankom nikad ne možeš da izoluješ potpuno , da bio adekvatan faradejev kavez Almunijum se bira zbog svojih k-ka (ili drugi pogodan materijal) i mora da bude određene debljine zavisno od elemenata koju ulaze u kućište i namene. Otuda je su standradizovana alu kućišta.
Na kraju , da ne komenetrišem , oglasi su tema. ne detaljisanje..Ako predstvaljaš to što si uradio pa pokreni temu imaš tamo pod ''Vaši radovi'' pa objasni tamo šta sve to tačno radiš .
Rade, hvala na odgovoru.RadeRas wrote: ↑06 Dec 2017, 04:08Boze moj, ja tebe postujem vise nego vecinu ovde na forumu i to je sasvim normalno jer si profesionalac. Svaka tvoja kritika je dobrodosla i uvazena. Sto se tice mog uporedjenja, postavio sam sliku Analogman pedale da covek vidi da ispod tako skupih butik pedala stoji ni manje ni vise nego taj plasticni prsten i da nije to odlika jeftinih pedala.hipihill wrote: ↑04 Dec 2017, 18:50Nesto bih ti napisao sa nadom da neces da se uvredis jer mi to nikako nije cilj. Pokusacu samo da budem objektivan.
Opet ako sam se uporedio sa Analogmenom, uporedio sam specifican deo: germanijumski tranzistor. Citao sam da koristi vintage stare N.O.S. tranzistore, uparene i izmerene, e to sam i ja uradio jer sam dosao u posed istih takvih tranzistora i tvrdim da bi iste te tranzistore ugradio i on u svoje butik pedale jer bolje ne postoji.
Sto se tice hobija i kopiranja, naravno da elektroniku pedala radim iz hobija i da kopiram gotove seme sa neta, nemam neko znanje da napravim svoju pedalu, i nije mi potrebno, jer je sve vec dato na izvolte i nemam nameru da prosipam iz supljeg u prazno i lazem i sebe i druge da sam izmislio neku pedalu koju svira ZZTOP a najmanje planiram proizvodnju pedala koje bih nazvao "kurcomanijak, shizomanijak i sl.
Da nastavim, lepo si rekao da to radim iz hobija. Pedale pravim da proverim kako zvuce butik pedale za koje nemam para da odvojim. Neke koje sam imao prilike i mogucnosti da uporedim sa originalima koje kloniram, hajde da kazem 45 procenta sam uporedio sa originalima, to je zvucalo u dlaku isto, tvrdim da niko ne bi primetio razliku da ne gleda svojim ocima original/klon pedalu, i nisam jedini u toj tvrdnji. To mi je dalo podstreka da nastavim jer sam shvatio da ako postoji proverena sema pedala zvuci 99.9 identicno i da nije nikakav bauk i misterija to sto neka pedala kosta 250e a da delovi za nju ne kostaju vise od 35 evra bez postarine i carine.
Cenu odredjuju faktori koje si naveo. Ako se zaobidju ti faktori, eto radosti onome ko ima malo alata i zna da drzi lemilicu i razvije stampanu plocu u kucnoj radinosti.![]()
Sto se tice mojih "pedala", tu je drvo u prvom planu i radi se rucno za razliku od metal/alu profila koji se kupuju na gotovo. Recimo, da sam tu pedalu uradio u alu kutiji sa Aliexpress od 4 evra, ne bih trazio vise od 40 evra i to samo zbog retkih i vrednih AC128 tranzistora. Mozda bih na tu cenu dodao nekih 5 evra zarad laserski izgravirane plocice preko pola kutije kakvu koristi OLY Music recimo. Ali to nije moj cilj.
Primer: PowerJimi, koji je poznat na KP po izradi napajanja za gitarske pedale, trazi 100 evra za istu stvar (Fuzz Face), pa se niko nije javio da ga pljuje.Eh, ali ako radis pedalu svojim golim rukama, turpijom i smirglama u plemenitom prirodnom materijalu, DRVETU, i to od birane divlje tresnje gde si ceo panj bacio zarad samo jedne kutije jer su tu godovi bili najlepsi i to ne obican panj, vec onaj susen u supi 30 i kusur godina, tu istu kutiju izdubis, izbusis, presmirglas 100x, pripremis da postane gitarska pedala, odneses u stampariju da ti laserski izgraviraju stampu na njoj, izlakiras 4x uz smirglanje po svakoj etapi, uradis sam poklopac za istu, nogice, usravis logo etiketu, izolujes je, dodas custom radjene kapice potenciometara od drveta koje ne racunas u ceni iako Banzai dve kapice racuna 30 evra kao sto stoji na banzai sajtu,...onda je logicno da cena koju si postavio VAZI ZA KUTIJU a ne za elektroniku u kojoj ubrajam vredno samo te tranzistore koje sam ugradio.
![]()
Apropo cele price, znam da nema mnogo osoba koje briga za to sto sam upotrebio drvo umesto metala, i to ne bilo kakvo drvo vec drvo staro tri i kusur decenija, i to biran deo istog drveta, to sto se jedna drvena kutija radi nedeljama, i to sto je to estetski prihvatljivo za oko i da predstavlja vredan RUCNI RAD, ali ne osudjujem nikoga ko voli metalnu kutiju. jedino tvrdim da treba biti realan u osudjivanju, jer ako se pogleda koliko kostaju drvene kapice potenciometara na Banzai sajtu (14 evra jedna, bez preterivanja, samo jedna 14 evra) i koliko kosta drvena pedala u svetu (primer: Suhr Riot i Hermida Audio Zendrive) onda je jasno da materijali mnogo znace a ne samo elektronika.
![]()
Ja nikada nisam niti cu pljuvati nekoga ko nesto radi, naprotiv, uvek cu to da pozdravim. Meni je samo zasmetalo poredjenje sa Analogmanom i objasnio sam zasto.
Drvena kutija lepo izgleda, ali mene ne fascinira. Sa jedne strane klasik sam, sa druge znam da je metal bolji materijal za oklapanje elektronike bez obzira sto i drvo moze da se oblepi bakarnom trakom recimo. Mozda je to interesantno negde napolju, zaista ne znam koliko kod nas. Uzivaj u svom hobiju!
Ha, ha, asocirao si me na moje unukice. Pitam majku sta da im kupim, a ona kaze "pojma nemam, najvise ih fascinira ambalaza i sa njom se najvise igraju"!ProfessorBaltazar wrote: ↑06 Dec 2017, 06:13Nemam nista pametno da dodam ali imam jednu opasku.
Toliko, u nadi da svi pravimo vecu kintu i lepo zivimo u slozi i postovanju, ako ne ljubavi.![]()