Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 07 Dec 2017, 14:30

OKet ke potražime ..Ali me je zanimalo very much na ovom konkretnom primeru telca?

Ja znam pri o Jameričkijem Hamerima, Charvelima, Jacksonima, Kramerima ird i ostale MIJ, MIK , MII gitare ali Fendere i Gibsone nisam proučuvao jer su baš ultra popularni i ima puno publikacija i znam da ima pregršt likova koji baš striktno jednu ot te dve ili obe firme prate...Al kada je ovako blizu, eto ta kapica OK, dekal ali šta je to skriveno? Taj sočni detalj je very zanimljiv, ai šta je konkretno sa kapicom?

Inače ako je Telekaster znam da je navodno bogohuljenje ali bih voleo hambakera barem u bridgeu i sedla zasebno 6 ili barm wilkinsonova jer su mi ova problematična intonacija u najavi.....

idealno bi bilo i sa FR ili tremolom :D , znam znam znam! jeste nije to tradicionalno ali kad volim...šta ću....

veljapa

Post by veljapa » 07 Dec 2017, 14:46

Miki, covek smatra da ne treba da na osnovu slika dovodimo ljude u zabunu u vezi sa tom gitarom jer slike umeju da slažu sto je njegovo pravo i realno je i fer je.

Ode ovo daleko i nekako bih da izadjem iz razmisljanja o toj gitari, a posebno pisanja i citanja dalje. Uhvatih se jutros kako trazim slike od gitara da se dokazujem ovde.

Ja stvari vidim ovako. Za soma mora da bude bez greskice i ikakve sumnje sa realnom pricom iza (to sto je koriscena mi nije greska i razumni tragovi toga), za soma i 200 mora da ima i originalni kofer pride, za vise (do soma i po) mora da bude mint, ima kofer i sve sto je sa njom doslo. Realna prica je meni kljucna.

Da pola apostrofa fali, vrh slova fali i drvo je svetlije oko telecaster natpisa. To je sve sto sam ja video i komentarisao. Ja ne mislim da to moze da se sljusti na menjanju zica.

hipihill

Post by hipihill » 07 Dec 2017, 18:43

Vidi Veljo, ti delovi koji fale mogu da nestanu od menjanja zica, tako je recimo bilo kod mene i to sam i napisao ovde. Taj decal je lepljen nakon farbanja, tako se tada radilo pa je tako i na reizdanju pa je podlozan ostecenju. Druga boja naravno da ne, ali kao sto sam ti rekao fotofrafija ume da vara i mora uzivo da se pogleda. Najbolje zatrazi da ti napravi bolje slike headstocka iz vise uglova, tako ce da se eliminisu senke. Na kraju misljenja sam da cim postoji sumnja treba odustati od te gitare da te sutra ne bi grizla savest.

veljapa

Post by veljapa » 07 Dec 2017, 20:57

Pa to je sasvim druga stvar. Ako je tako onda i ja sad tako znam. Bilo bi glupo da se poredi moje zakljucivanje i konkretno iskustvo.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Dec 2017, 13:13

veljapa wrote:
07 Dec 2017, 14:46
Miki, covek smatra da ne treba da na osnovu slika dovodimo ljude u zabunu u vezi sa tom gitarom jer slike umeju da slažu sto je njegovo pravo i realno je i fer je.

Ode ovo daleko i nekako bih da izadjem iz razmisljanja o toj gitari, a posebno pisanja i citanja dalje. Uhvatih se jutros kako trazim slike od gitara da se dokazujem ovde.

Ja stvari vidim ovako. Za soma mora da bude bez greskice i ikakve sumnje sa realnom pricom iza (to sto je koriscena mi nije greska i razumni tragovi toga), za soma i 200 mora da ima i originalni kofer pride, za vise (do soma i po) mora da bude mint, ima kofer i sve sto je sa njom doslo. Realna prica je meni kljucna.

Da pola apostrofa fali, vrh slova fali i drvo je svetlije oko telecaster natpisa. To je sve sto sam ja video i komentarisao. Ja ne mislim da to moze da se sljusti na menjanju zica.
da kažem kratko slažem se :ziveli:

Ja sam samo hteo nešto da naučim, nemora čak ni ta pretpostavka biti tačna jer su ipak samo slike pitanju...No sznao bih nešto novo-šta odvaja lažnjaka od pravog u nekoj X situaciji, naravno mimo opšte poznatih stvari...ali u pravu si niko nije dužan da to iznosi...

i te kako gitara za tu lovu mora biti ista kao suza, da budem iskren i da je i 100e ja očekujem iskrenost prilikom kupovine...Obično kada su praovi dobri, i kada je zaista pri novo ljudi to slikaju...A ovako čim mi pišu ''novo je'' a nije ni žice pomerio da vidim pragove msm...A to me uvek čudi na stranim oglasima to skoro svi rade i uvek se slika gde je udarac, šta fali itd... Zato što ako varaju neće moći proći nekažnjeno....

HVALA ti za ova zapažanja, meni je super kada mogu po nešto da naučim...Nemam taj problem da kažem ''ne znam''...
razumem potpuno, dešavalo mi se...i nekad sam ljut na sebe što to dozvolim sebi, to je često protraćeno vreme... Tipa kad mi poznavoc kaže to je tako ne sumnjam, ako sam uveren da čovek ima znanje... I voleo bih da se okupi par gitar freekova gde svako doprinosi , prosto simbioza u deljenju informacija
...Za dokazivanje si u pravu, ponavjam ja treba tu lekciku da obnovim , nekad želiš da pomogneš em je to for free em ispadne bezveze po nekad....

Hipi je OK skroz, kao i ti...i meni je dobro da po nešto mogu saznati...
Hvala još jednom.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Dec 2017, 13:52

hipihill wrote:
07 Dec 2017, 18:43
Taj decal je lepljen nakon farbanja, tako se tada radilo pa je tako i na reizdanju pa je podlozan ostecenju. Na kraju misljenja sam da cim postoji sumnja treba odustati od te gitare da te sutra ne bi grizla savest.
Uvek me ćudilo da tako legendarna firma nije osmislila neki lepši način i teži ujedno za kopiranje - za ispisivanje imena...Npr abalonom, sedefom itd šta god.. Za sumnju se slažem, a za ovu cenu msm da to treba kupovati samo ako je sve pod konac i srce čoveku zaigra...

boki1978

Post by boki1978 » 08 Dec 2017, 14:33

Nema me neko vreme i onda kad procitam postove i pre svega pljuvacinu toliko se smorim da zaista i ne pozelim da pisem vise na ovom forumu.
Ne mogu da verujem da mahom odrasli i to bas ozbiljni ljudi na takav nacin komuniciraju na forumu a mogu da budu ne roditelji nekima nego mozda i babe i dede :)
Sve ovo me podseca na hifi forum gde sam dugo bio veliki entuzijasta i audiofil, dosta ljudi i to kvalitetnih je odande pre mene pobeglo upravo zbog ovakvih prepucavanja.

Postujem sto svako ima svoj ukus pa i visoko misljenje o sebi, ali sa druge strane ne podnosim bilo koju vrstu omalovazavanja.
Zato i kolegi forumasu Mikiju a i svima vama kolegama moram da kazem neka svoja iskustva i vidjenja stvari.
Tema je otisla generalno predaleko, od kloniranja gitarskih pedala preko gitara i pojacala.
Evo da nabacam nekoliko mojih razmisljanja nakon iskustva od 27 god :)

Svasta sam u zivotu drzao od gitara. Pocev od Melodije menges Fendera koja mi je bila prva preko raznih Kramera, Jacksona, Ibaneza, pa do 335 i slicnih butik Gibsona.
Kao neko ko ce uskoro imati 7 elektricnih i 2 akusticne gitare u svom domu, mogu da potpisem da odavno ime vise apsolutno nista ne znaci. Sa jedne strane ime Fendera, Gibsona vise nije merilo kvaliteta i to onog vrhunskog na koje smo svojevremeno navikli. Takve gitare se sad toliko masovno rade da se zaista desavaju veliki propusti, najcesce otklonjivi ali opet koji bi trebalo da snize vrednost takve gitare. Nazalost, to je vise problem QC tih firmi nego njihovog inzenjerskog dela. Mnogi su se recimo pitali, kako sam ja presao na, za mnoge, no name Radosevic akustare a pre toga sam imao Epiphone EJ200 jumbo sa vrhunskom ozvukom, Yamahu APX seriju, Yamahu CPX seriju i recimo Washburn D52SW kupljen u Artistu. Evo primer bas tog Washburna. Stigla je gitara, prelepa, vrhunskog zvuka, toplog tona, sva u srednjima koji su milozvucni. I posle jedno 17 dana krece pakao - pocinje da zvoni po celom vratu. Odem da reklamiram kod nama cuvenog Saleta i naravno krece polemisanje oko toga - ko, sta, gde, zasto. Bilo je tu igre sa kolegom - dobar i los policajac, ali da ne smaram, uspeo sam da izvucem svakako korist na svoju stranu, a to je da mi se srede ti pragovi. Ono sto je bilo tuzno je da mi je pokazao tada da mu svaka druga akustara u radnji ima takav problem. Kaze mi - vrat radi, mozda si svirao na toplom :lol:
I tako sam i upoznao Radosevica, koliko sam nacuo, nazalost pokojnog. Tak covek mi je sredio gitaru i tad sam probao sadasnju dread gitaru. Sve ostalo je istorija, ali da navedem - ovaj dread model sviram vise od 7 godina i ne samo da ne zvone pragovi nego je vrat i dalje fantasticno prav, kao da je juce setirana. G-dine Miki-Djordje, jel ste culi za Radosevica? Verovatno niste, kao i mnogi. A, eto, napravio je toliko dobrih akustara i hollowbody gitara da ih je i nemoguce naci na oglasima jer su kvalitetne i ljudi poput mene ih cuvaju za sebe. I po kvalitetu bi bez problema bile u rangu Collings i slicnih gitara a ne Washburna i dr. Ja bih se na vasem mestu uvek zapitao da li pljuvati npr.nesto sto niste probali od gitara ili pojacala kad je rec o rucnoj izradi ili sto da ne i od pedala i ostale opreme. Samo jos da navedem da nas proslavljeni kolega Macak je svirao Radosevic gitare kao i mnoge druge kolege koje su bile kod mene i da je svaki put bilo pitanje da li bi je prodao, ali svakako da nisam to uradio.

Slicno je sto se tice i elektricnih gitara. Fender, Ibanez ne znaci da ne moze neka ''nikad cuo firma'' da ih izazove na dvoboj. Bilo rucni rad, custom rucni rad nekog dobrog graditelja ili recimo kinesko-americka joint venture kompanija. Zasto mislite da recimo neke ceske, poljske gitare ili sl.njihovih graditelja vrede nego od nasih? Npr Mayones?!? Zasto je Mayones bolji od Tasmana? Jel svirao neko Mayones? KOliko nas, vas je sviralo vise Tasman, Oboss...gitara?
Jel neko cuo za Sozo? Eto, ja imam Sozo ali ne kapacitatore nego gitaru. Sprdnja naziv sa sve natpisom iza da je isusov duh uz mene, posto je vlasnik kompanije izgleda neki zesci bogomoljac.
Iskreno i ne znam sta mi je bilo da narucim Sozo gitaru iz USA radjenu u Kini. Na yt klipovi uzasni, jedino sto procitah je ocena gitare na music radar sajtu. I kao, ajde, neka ide zivot.
Stigla je gitara. NIje savrseno odradjena, ostala je recimo piljevina na faux otvoru, koji je u sustini kozmeticke prirode. Ne dao bog da sam dobio pravi otvor zbog mikrofonije.
Elem, da ne smaram, taj Sozo, doduse sad sa Tonerider Alnico IV magnetima, je da ne kazem pos...mnoge Fender telce, Ibanez i jos mnogo mnogo markiranih gitara.

Slicno je i sa pojacalom koje mi je nas kolega Tasa uradio. Ajde sto svi hoce da ga kupe a rekao sam da nema te sile da ga prodam nego sto otkad je ono stiglo, upgradeovani Marshall JVM205 i Cornford su u totalnom zapecku. Jednostavno nemaju sta da traze pored njega.
Ako kolegama poput Miki-Djordja ne smetaju Kinezi ne vidim razlog zasto bi smetali kvalitetni radovi nasih ljudi poput Pece, Tase, Obossa i sl.!?
Naravno da ima skartova i raznih kopija, gitara sumnjivog kvaliteta ali ne treba zbog toga da stradaju oni koji vise to rade zbog svoje ljubavi prema poslu nego zbog sticanja nekakve materijalne koristi.

I sad za kraj malo i pedala da se dotaknem. Naime, to kolega Tocilj zna, ako je iko imao pedala Kineza, to sam ja. Mozda i vise nego svi zajedno.
I u sustini, Tocilj i ja smo se slozili oko nekih stvari a evo sad da objasnim kolegi Miki-Djordju kakvo je iskustvo. Bicu veoma kratak:

1. Biyang tri-reverb - riknuo mu cip posle manje od godinu dana, otisao u delove
2. Moogoo bb preamp - odlicnog zvuka do 12h, preko toga hiss, ima problem sa prekidacem i kontaktom, i ogroman hiss na vecem gainu
3. Deep blue delay kopija - emitovala je radio
4. Rowin looper - usb i prepoznavanje od strane kompa nikad nije ni radilo
5. Trainwreck kopija - boost nikad nije ni radio, uzasan sum, nepodnosljivo

I jos mnogo kineskih pedala je proslo kroz moje ruke, neke su i sad na PB. Ima svega tu, od EP booster i sl.kopija, preko noise gate, tuner, ts pedala, firmi poput Eno, Movall, Rowin, Donner koje ja zovem Kebab :D
ONo sto mogu da potpisem je, da vecina pedala, posebno OD i dist pedale, imaju prilicno dobar zvuk na sobnoj jacini zvuka. Problem nastaje kad ih svirate u vecim prostorima, jednostavno zvuk se strasno izoblicava i menja i to vise nema ikakve veze sa npr. Crunch Box-om.
Tako da zaista jos nisam sreo nijednu kinesku klon pedalu koja nije imala neki od datih problema. One sto su uspele da presisaju ocekivanja sto se tice dugotrajnosti su nazalost imale sonicne probleme koje sam opisao.

Sto se tice nasih diy-era pedala, ili ljudi koji kloniraju odredjene pedale, i tu sam svasta probao. Ima onih koji rade copy/paste a i onih sto ih malko nadgrade pa posle proglase svojim pedalama. Nemam ja problem sa tim ako sam zadovoljan zvukom. Niti imam problem da li ce kutija da bude metalna ili drvena sa aluminijumom. Veci je problem da poslusate vise radova iste vrste (npr.bb preampa) i uporedite ih ako mozete pa vidite sta vam se vise svidja. Original bb preamp, konkretno kod mene MB, i kineski i nasi klonovi, iz mog iskustva, nazalost nisu istog zvuka, ali opet i klonovi odlicno rade posao,a desava se za neke stvari cak i bolje.

Sasvim slucajno sam od kolege Radeta uzeo Zendrive klon. Naime, to je pedala koje bas i nema na oglasima a i kad je ima cena je vesela. To je pedala koju sam samo jednom cuo u zivotu uzivo i nekoliko desetina puta na yt. Dakle, rizik je veliki, ali nazalost zivimo u Srbiji i kod nas je uvek takav rizik. Uzeo sam pedalu od naseg kolege i ne mogu da sudim da li je to original Zendrive zvuk ali mogu zato da kazem da ima odlican zvuk, posebno na bridge magnetima i da je sonicno mnogo bolja od mnogih kineza ali i brendiranih pedala slicne vrste koje su prosle kroz moje ruke.

Izvinjavam se ako sam vas smorio ali zaista sam morao ovo da napisem. Zasto morate da se pljujete ili omalovazavate? Zar ne moze svako od nas da ostane pri svom stavu ali bez pljuvacine? Zasto nekog vredjati da ima ruznu sekiru? Ili nekog da je prevarant preprodavac... A jos svi znamo da o ukusima ne treba raspravljati.
Eto, toliko od mene za sada :cao: :D :ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 08 Dec 2017, 16:02

E tako se pise post.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Dec 2017, 17:59

Ovom Mikju par ljudi uvek ima potrebu da nešto objasni ,
G-dine Miki-Djordje, jel ste culi za Radosevica? Verovatno niste, kao i mnogi.
Ne znam čoveka sam umesto mene si postavio pitanje i sam dao odgovor....No dobro OK..
I ja kažem da ne treba biti omalovažavanja. Na kraju u pravilima je u tom kontekstu.
Ako kolegama poput Miki-Djordja ne smetaju Kinezi ne vidim razlog zasto bi smetali kvalitetni radovi nasih ljudi poput Pece, Tase, Obossa i sl.!?
Gde sam ja napisao da mi neko smeta? i baš od tih ? nisam nigde ali pokaži mi molim te gde
Ne kapiram zaista kada su sve te gitare, pojačala i pedale toliko dobre kakve to veze ima sa mnom? I da nisu opet kakve veze ima sa mnom? Zato što kupujem što smatram da mi je najbolje ili zato što nisam kupio nešto od nekoga od majstora za koga smtrate da bi trebalo, eto to je moj greh i kriv sam priznajem...Kupujem i skuplje i opet bolje...Moj novac moje pravo da biram, kao što Vi imate pravo da kupite za Vaš novac valjda imam i ja pravo da kupim, strano domaće šta god za sebe kupujem. Ako navedete da je nešto od opreme loše ili dobro zašto je problem ako sam ja to napisao..Stoji sve na forumu.
Ja poštujem domaće graditelje i te kako, oni to znaju samo ti koji su meni dragi nemaju potrebe da pričaju kako su Azijatski proizvodi loši a opet koriste te delove i rade tim alatom itd.
Zato i kolegi forumasu Mikiju
da se objasni
I u sustini, Tocilj i ja smo se slozili oko nekih stvari a evo sad da objasnim kolegi Miki-Djordju kakvo je iskustvo. Bicu veoma kratak:....ONo sto mogu da potpisem je, da vecina pedala, posebno OD i dist pedale, imaju prilicno dobar zvuk na sobnoj jacini zvuka. Problem nastaje kad ih svirate u vecim prostorima, jednostavno zvuk se strasno izoblicava i menja i to vise nema ikakve veze sa npr. Crunch Box-om.
Tako da zaista jos nisam sreo nijednu kinesku klon pedalu koja nije imala neki od datih problema.
hvala na objašnjenjima, cenim to, moje je iskustvo drugačije i ljudi sa kojima ja drugujem. Ako su te pedale stradale trebali ste ih poslati nazad, u radnju, ili na Aliju napisati negativni komentar sa slikom da ljudi ne greše. a koliko znam neki punde da naredenu stvar daju povoljnije itd...
Izvinjavam se ako sam vas smorio ali zaista sam morao ovo da napisem. Zasto morate da se pljujete ili omalovazavate? Zar ne moze svako od nas da ostane pri svom stavu ali bez pljuvacine? Zasto nekog vredjati da ima ruznu sekiru? Ili nekog da je prevarant preprodavac... A jos svi znamo da o ukusima ne treba raspravljati.
mislite verovatno na nešto poput ovoga https://muzicki-forum.com/forum/viewtop ... start=7140
ljudi vole jeftino, videli da postoje gotove pedale za 20 evra iz Kine sa Aliexpress i sada i dobri gitaristi naručuju ta sranja.
Jbg. tako je to i još im samo fali neko pokvareno preprodavačko DJUBRE od osobe koji koristi internet i ovaj forum kao svoje oglase i reklamira svoja nakupljena govanca koja naziva muzičkom opremom a koja drži u nekoj šupi za dalju preprodaju kao što je recimo ljigavi **** ***** (neka sam dopiše svoj nick ako se prepoznao na forumu) da im soli pamet kako je ton u prstima a ne u instrumentima i da je super što kupuju kineske pedale i japanske kopije iz osamdesetih jer i sa njima mogu da budu bez problema Slash haha ... i tako.
Jebe lud zbunjenog i dalje. Ali bitno da mogu kod njega po savete jer on ima iskustva sa jeftinim govnima haha.pa mogu da pazare po gitaru od 200 evra koju je ovaj "pošteni" preprodavac malo setapovao i sredio a prethodno kupio za 80 evra (more majku li mu onu prevarantsku) pa da onda svoje skupocene lespolove iz Gibsona prodaju njemu opet za sitnu lovu jer ništa ne valjaju to su samo marke koje on "prezire" haha..zabava počinje :kokice: :kokice: :kokice:
I ja bih isto to voleo da se ljudi ne vređaju...Ali ko me pa pita...Ko je prema meni OK biću barem toliko i ja prema njemu-trudiću se i tako činim, nekada uspem možda da budem i bolji te osobe trebaju o tome da prosude...Kada me neko vređa i napada oprostim 1, 2 pa i 3 puta nekad i više i onda kada odgovorim Bože moj, i dalje ne koristim genitalno feklane izraze ni isninuacije vezano za životinje sa farme...Nisam savršen, daleko sam od toga...
..Da ovo treba da bude tema oglasa , slažem se da je otišlo predaleko , i to nije prvi put - no fer je da odgovorim pri tom ne mislim da ste Vi otišli predaleko. Mogu da iskomentarišem opet neki oglas kao i svi....Privatne stvari, objašnjavanja ne to je bolje u PP....
Sve najbolje :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Dec 2017, 18:26

Nego oglsai ima na KP čovek se zove Svetozar valjda ako nisam pomešao, prodaje kopije Chibsone i Cfendere popularne, da li je možda neko probao ili kupovao...U BG-u je...
Znam da je moj poznanik probao i ispalo je fino.... Ali ne znam jel reč samo o jednom slučaju...

deluje mi da ako ništa drugo barem zbog drveta vredi https://www.kupujemprodajem.com/Gibsoni ... =160521760 Hvala...

tocilj

Post by tocilj » 08 Dec 2017, 19:47

boki1978 wrote:
08 Dec 2017, 14:33

I sad za kraj malo i pedala da se dotaknem. Naime, to kolega Tocilj zna, ako je iko imao pedala Kineza, to sam ja. Mozda i vise nego svi zajedno.
I u sustini, Tocilj i ja smo se slozili oko nekih stvari a evo sad da objasnim kolegi Miki-Djordju kakvo je iskustvo. Bicu veoma kratak:

1. Biyang tri-reverb - riknuo mu cip posle manje od godinu dana, otisao u delove
2. Moogoo bb preamp - odlicnog zvuka do 12h, preko toga hiss, ima problem sa prekidacem i kontaktom, i ogroman hiss na vecem gainu

I jos mnogo kineskih pedala je proslo kroz moje ruke, neke su i sad na PB. Ima svega tu, od EP booster i sl.kopija, preko noise gate, tuner, ts pedala, firmi poput Eno, Movall, Rowin, Donner koje ja zovem Kebab :D
ONo sto mogu da potpisem je, da vecina pedala, posebno OD i dist pedale, imaju prilicno dobar zvuk na sobnoj jacini zvuka. Problem nastaje kad ih svirate u vecim prostorima, jednostavno zvuk se strasno izoblicava i menja i to vise nema ikakve veze sa npr. Crunch Box-om.
Tako da zaista jos nisam sreo nijednu kinesku klon pedalu koja nije imala neki od datih problema. One sto su uspele da presisaju ocekivanja sto se tice dugotrajnosti su nazalost imale sonicne probleme koje sam opisao.

Sto se tice nasih diy-era pedala, ili ljudi koji kloniraju odredjene pedale, i tu sam svasta probao. Ima onih koji rade copy/paste a i onih sto ih malko nadgrade pa posle proglase svojim pedalama. Nemam ja problem sa tim ako sam zadovoljan zvukom. Niti imam problem da li ce kutija da bude metalna ili drvena sa aluminijumom. Veci je problem da poslusate vise radova iste vrste (npr.bb preampa) i uporedite ih ako mozete pa vidite sta vam se vise svidja. Original bb preamp, konkretno kod mene MB, i kineski i nasi klonovi, iz mog iskustva, nazalost nisu istog zvuka, ali opet i klonovi odlicno rade posao,a desava se za neke stvari cak i bolje.

Sasvim slucajno sam od kolege Radeta uzeo Zendrive klon. Naime, to je pedala koje bas i nema na oglasima a i kad je ima cena je vesela. To je pedala koju sam samo jednom cuo u zivotu uzivo i nekoliko desetina puta na yt. Dakle, rizik je veliki, ali nazalost zivimo u Srbiji i kod nas je uvek takav rizik. Uzeo sam pedalu od naseg kolege i ne mogu da sudim da li je to original Zendrive zvuk ali mogu zato da kazem da ima odlican zvuk, posebno na bridge magnetima i da je sonicno mnogo bolja od mnogih kineza ali i brendiranih pedala slicne vrste koje su prosle kroz moje ruke.

E'o čo'eka :-D Pa ti si živ?
Mogu da potpišem sve to vezano za pedalere....
Nego to vezano za Zendrive...ta šema zena na netu je jedna od najsigurnijih šema poznatih pedala, probao sam 3 domaće kopije i sve su bile odlične OD pedale....ili se jednostavno ja ložim na taj tip OD-a. Zen mi je nekako tačno između OCD-a i TS-a, nema onoga što TS ima previše, a ima ono što OCD-u fali. Imao sam ranije Suhr Shiba drive, koja takođe spada u Dumble pedale i obožavao sam je.....
Naručih juče Walker KIng Bee, što spada u tu porodicu, pa se nadam da ću napokon ponovo imati pedalu tog tipa. Javljam utiske...
Drago mi je da si se vrnuo, nema mnogo patoloških pedalara u okruženju, pa me počela hvatati panika :-D :-D :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 08 Dec 2017, 20:38

tocilj wrote:
08 Dec 2017, 19:47
boki1978 wrote:
08 Dec 2017, 14:33

E'o čo'eka :-D Pa ti si živ?
Mogu da potpišem sve to vezano za pedalere....
Nego to vezano za Zendrive...ta šema zena na netu je jedna od najsigurnijih šema poznatih pedala, probao sam 3 domaće kopije i sve su bile odlične OD pedale....ili se jednostavno ja ložim na taj tip OD-a. Zen mi je nekako tačno između OCD-a i TS-a, nema onoga što TS ima previše, a ima ono što OCD-u fali. Imao sam ranije Suhr Shiba drive, koja takođe spada u Dumble pedale i obožavao sam je.....
Naručih juče Walker KIng Bee, što spada u tu porodicu, pa se nadam da ću napokon ponovo imati pedalu tog tipa. Javljam utiske...
Drago mi je da si se vrnuo, nema mnogo patoloških pedalara u okruženju, pa me počela hvatati panika :-D :-D :ziveli:
Tu sam druze, nestanem zbog obaveza pa se vrnem i tako. Nazalost ne stignem da pisem pa kolege sa fb-a vise znaju desavanja kod mene nego ovde :D
Hehe, patoloski slucaj :D :XD: :ziveli:
Zendrive je cudan, barem meni, na neck magnetima. Nekako umulja bas, premekan je za moj ukus. Ali na bridge-u bilo kao boost ili OD je odlican.

boki1978

Post by boki1978 » 08 Dec 2017, 20:41

I da ostanem u svom fazonu, da ne bude kako pricam tudje price, evo slicica 🤗

Image

Image

Image

Image

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Dec 2017, 23:56

bravo

tocilj

Post by tocilj » 09 Dec 2017, 01:21

E Boki, a jesi li probao onu manju verziju Moen vajba..bas se kanim vec godinu dana da ga narucim sa alija, da li je isti? I gdje ti nestade Eventide?

Post Reply