Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
boki1978
Posts: 490
Joined: 07 Dec 2008, 15:43
Location: Beograd

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by boki1978 » 11 Dec 2017, 09:59

hipihill wrote:
11 Dec 2017, 09:25
boki1978 wrote:
10 Dec 2017, 22:56
Pa vi ste kolega gore rekli da su americke gitare prosecne i da ste ih imali nekoliko komada. E sad, da ne ulazim dalje u raspravu zasto ste imali prosecne gitare ako o njima nemate neko misljenje i ako vas samo cs radovi od 5-15000$ usrecuju...
Vecinu nabrojanih graditelja znam, neke licno a neke posredno i dosta njihovih radova sam imao prilike da poslusam. Ali svakako ne ni priblizno toliko da generalizujem.Toliko se pojavilo Tasic i Jean kopija da je tek onda nemoguce to uraditi.

Tasman ima svoje dobavljace, iskreno ne znam ko je to a i meni nista ne znaci, samo znam da je ovo jedna od najrezonantnijih gitara koje sam ja svirao...

Naravno, svako bira sta mu odgovara a ja se ne libim ni da imam korejanskog ash strata, korejanskog usa telca, ltd vijetnamca, amerikance, japance a ni domace radove. U svakoj sam se nasao a ne patim od znaka vec od kvaliteta koji pruzaju... :ziveli:
Boki, odgovaram ti i ovog puta samo zato sto zamenjujes teze, a bez ikakve potrebe!
Nisam rekao da su americke gitare prosecne vec 57-ca, a imao sam dva komada u vlasnistvu, a 57-ca i 62-ki probao dosta komada. Ja i sada imam jednu iz te serije koju smatram prosecnom i jednog jako kvalitetnog Gibsona. Pitao si sta je za mene vrhunska gitara i na to sam ti odgovorio i rekao da 57-ca to nije i naveo koje jesu.

Uzgred, na per tu sam sa tobom zato sto je to uobicajni nacin komunikacije na forumima, a ne zato sto te manje postujem. Naprotiv, cenim te jer pamtim neke tvoje napise koji su pokazali da si relativno skroman covek sa nogama na zemlji sto se meni svidja. Ja sebe smatram sasvim dobro vaspitanim covekom i voleo bih da je drukcije i na forumima i da se svi obracaju kao i ti, ali tako nije.
Za pocetak, nije moja namera bilo koje omalovazavanje ili nepostovanje to sto vam persiram. Osobe koje ne znam licno, posebno cija prava imena ili nadimke ne poznajem uvek tako tretiram sto je stav mog vaspitanja. Jer desavalo se u praksi da recimo osobe sa kojima predjem na ti mogu roditelji da mi budu i sl. Naravno, kad te osobe zatraze da se predje na per tu, nije nikakav problem da to ispostujem.

Ja sam se samo malo igrao recima jer je tako ispalo da si napisao, cak sa malo vise ironije da ces da nastavis da sviras tako lose Usa gitare, kao odgovor na moj post, a pre toga si naveo da si imao nekoliko 57-ca koje smatras prosecnim.
Sto se tice USA gitara one svakako mogu da budu merilo kvaliteta ali i ne moraju. Svakako da znaci Gibson, Fender, Suhr natpis ali sve zavisi opet od gitare do gitare. Kao sto se ti nisi nasao kod Suhr gitara ja se recimo nisam nasao kod Gibson R CS-a jer sam dve svirao i nijedna po meni ne zavredjuje cenu koja joj je prisivena. Naravno, one su sam vrh LP gitara, ali kao i kod svih takvih da kazem eksponata napravljen je veliki hajp.
I nije mi ebay kao tebi merilo kvaliteta. Evo, moj CS elegant tamo kosta i do 5k dolara i naravno da ne uspevaju da ga prodaju!
Ono gde se apsolutno ne slazem sa tobom, jer sam dosta pratio tvojih postova, je odredjeni nacin razmisljanja vezan za ton. Da dobri gitaristi moraju da sviraju 5-15 soma gitare da bi imali toncinu a drugi da se osecaju kao pacici pored njih. Sta onda da se kaze za krpez gitare jednog Brajana Meja, Van Halena i jos mnogih drugih koji ne da nisu imali skupe instrumente nego su im cene poput ovih dasaka, kako ih zoves na nasim oglasima i kod nas.
Dakle u startu imamo drugacija misljenja ali ja svakako tvoje misljenje postujem.
Samo sam se gore vezao za gitaru koju sam nedavno otkupio i koju si ti nahvalio i bez ikakve malicioznosti sam naveo da uradak Tasmana bez problema je konkurentan ako ne i bolji.
Ja bar nemam razloga da lazem niti izmisljam. Niti da reklamiram Tasu koliko god da je pre svega veliki covek. Ali ovde je cista poslovnost u pitanju, nema reklamiranja, raskusurivanja i sl.
Cisto da me neko ne dozivi kao neciji reklamni pamflet ili necijeg drvenog advokata.

Sto se skromnosti tice i ocena mene, hvala na tome :) Verovatno sa toliko gitara i opreme ne delujem nekome kao takav. ALi eto, ja ulazem u opremu jer me to zadovoljava. Nisam porocan, ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, kladionice odavno ne igram iako sam im uzimao velike novce, pa sam morao nesto da nadjem :D
Nazalost, ja sam kao i mnogi, prosao skolu poput megalomanije :D I ne samo to, nego kompletnu skolu audiofilstva sa sve aktivnim ucescem na tim forumima, izlozbama, projektima.
Kroz to sam i ucio koliko je pogresno potcenjivati druge i imati generalno takav stav. Desilo se npr. da jedan od naj pojacala koje sam uopste cuo radi g-din Karan iz NS. Covek ni ne prodaje ovde. Njemu je merilo svet a dovoljno je da kazem da recimo njegovi monoblokovi kostaju i do 60.000 EUR. Sistem na kojem sam slusao u NS kosta oko 200.000 eur. Tu su i Solaja koji pravi vrh lampaske ampove, zatim Nenad Napialo koji pravi vrh NN acoustics zvucnike, pa cuveni Aca Ribon...i jos mnogo njih. Zato sam i pisao da ne treba unapred generalizovati jer zaista ima ljudi koji znaju da naprave bez problema pojacalo, instrument ili gitaru koja je custom shop kvaliteta. Zasto bih ja lagao? Pa ja bih prvi prodao da sam nezadovoljan i ne bih sirio nekakve neistine o tome da bih zadovoljio svoju sujetu.
Imao sam tu srecu da ulazem u hifi vise od 10 godina. Rezultati postoje ali bilo je i promasaja. Imao sam i 2 sistema, ozbiljan Kuzma gramofon sa jos ozbiljnijim Pass X-Ono preampom koji je remek delo inzenjeringa. To je rucni rad naseg coveka koji je licno g-din Pass odobrio. Plocice su integralne, to izgleda kao svemirki brod. Unutra Black Gate-ovi i jos 1000 cuda. Zvuk veliki kao kuca, kidao je sve od Clearaudio-a pa nadelje u rangu do 10k eur...
A neces verovati, taj domaci uradak sa vrh delovima je ispao oko 700 EUR sa sve drvenim kucistima, gde je napajanje bilo skroz odvojeno u zasebno.
Nazalost nemam vise uslove od rodjenja klinca da drzim gramofon. Klinka je pre toga unistila igru jedne vrhunske zvucnice Benz Micro Ace i samo reparacija me je kostala oko 400 EUR. Onda sam shvatio da ne zelim da budem rob toga i da deci ne dam slobodu u stanu i zivotu radi zadovoljenja svoje sujete. Prodao sam komplet gramofonski sistem sa sve 100 ploca gde je bilo dosta 180 i 200g i investirao sam u Tasman pojacalo i jos neku opremu.
Da li sam skroman, to je diskutabilno. Za neke jesam a za neke nisam :)
Ali trudim se da budem na zemlji. Zaista! Cak sam hteo i Cornforda da prodam, ne sto ne valja nego sto pored Tasmana niti on niti Marshall se ne sviraju skoro uopste. Ali nase trziste diktira to da odustanem. Kod nas je cena potcenjivacka, i smatram da bih sebe popljuvao da nesto sto sam platio 1100-1200 eur prodam za 500-600 ako uopste i to ima ko kod nas da kupi.

Sa druge strane, meni je gitara i muzika nesto sto me ispunjava. Nekad sam ziveo sam u ovom stanu a sad su me kao indijanca proterali na zastakljenu terasu. :lol: To je moj svemirski brod, moj beg od realnosti.
Nista lepse nego kad makar na 10-15 min.nocu kad svi legnu zasviram na terasi dok gledam grad, makar i ne slusalicama preko kempera. Tad smo univerzum i ja jedno :)

:ziveli:

MIKI-DJORDJE
Posts: 1200
Joined: 25 Dec 2016, 20:52

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 11 Dec 2017, 17:32

Boki molim te samo da pitam za svaki slučaj ali msm da sam dobro skontao onaj telekaster čiju si sliku sa belim pickgardom stavio ta gitara koja te oduševila je od Tasmana? ništa loše nego samo da pitam. da nisam pogrešno razumeo. Hvala ti. :ziveli:

boki1978
Posts: 490
Joined: 07 Dec 2008, 15:43
Location: Beograd

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by boki1978 » 11 Dec 2017, 18:13

Ne, ta me je iznenadila od sto kazete nasih fosni i dasaka I pored gresaka fino je svirala.
Nije to ni videlo Tasmana jer on i ne radi telecastere.
Ali zato ovaj Les Paul SC ciji sam snimak postavio gde nas kolega forumas svira Tocka, e ona radi sjajno... :ziveli:

https://youtu.be/mMmIFbJB_Rs

https://youtu.be/LJXMj4rtgzc

https://youtu.be/fWhMG4P6kI0

User avatar
Overdrive
Posts: 1995
Joined: 29 Sep 2013, 14:58

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Overdrive » 11 Dec 2017, 21:06

Image

:mrgreen:

boki1978
Posts: 490
Joined: 07 Dec 2008, 15:43
Location: Beograd

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by boki1978 » 11 Dec 2017, 22:12

Overdrive wrote:
11 Dec 2017, 21:06
Image

:mrgreen:
Znači ništa od kejsa :lol:

Kristijan
Uvaženi član
Posts: 4347
Joined: 09 Aug 2007, 12:20

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Kristijan » 11 Dec 2017, 23:08

Не воле Хармса.

User avatar
Uncle Moe
Posts: 684
Joined: 10 May 2008, 01:39
Location: Space Ranch
Contact:

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Uncle Moe » 12 Dec 2017, 00:08

Kristijan wrote:
11 Dec 2017, 23:08
Не воле Хармса.
Odlicnaa :lol:

User avatar
Rockatansky
Posts: 1241
Joined: 18 Sep 2014, 15:28
Location: Sad Novi

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Rockatansky » 12 Dec 2017, 07:26

Kejs klosd!

hipihill
Posts: 527
Joined: 20 Jan 2014, 12:24

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by hipihill » 12 Dec 2017, 09:44

boki1978 wrote:
11 Dec 2017, 09:59
Za pocetak, nije moja namera bilo koje omalovazavanje ili nepostovanje to sto vam persiram. Osobe koje ne znam licno, posebno cija prava imena ili nadimke ne poznajem uvek tako tretiram sto je stav mog vaspitanja. Jer desavalo se u praksi da recimo osobe sa kojima predjem na ti mogu roditelji da mi budu i sl. Naravno, kad te osobe zatraze da se predje na per tu, nije nikakav problem da to ispostujem.

Ja sam se samo malo igrao recima jer je tako ispalo da si napisao, cak sa malo vise ironije da ces da nastavis da sviras tako lose Usa gitare, kao odgovor na moj post, a pre toga si naveo da si imao nekoliko 57-ca koje smatras prosecnim.
Sto se tice USA gitara one svakako mogu da budu merilo kvaliteta ali i ne moraju. Svakako da znaci Gibson, Fender, Suhr natpis ali sve zavisi opet od gitare do gitare. Kao sto se ti nisi nasao kod Suhr gitara ja se recimo nisam nasao kod Gibson R CS-a jer sam dve svirao i nijedna po meni ne zavredjuje cenu koja joj je prisivena. Naravno, one su sam vrh LP gitara, ali kao i kod svih takvih da kazem eksponata napravljen je veliki hajp.
I nije mi ebay kao tebi merilo kvaliteta. Evo, moj CS elegant tamo kosta i do 5k dolara i naravno da ne uspevaju da ga prodaju!
Ono gde se apsolutno ne slazem sa tobom, jer sam dosta pratio tvojih postova, je odredjeni nacin razmisljanja vezan za ton. Da dobri gitaristi moraju da sviraju 5-15 soma gitare da bi imali toncinu a drugi da se osecaju kao pacici pored njih. Sta onda da se kaze za krpez gitare jednog Brajana Meja, Van Halena i jos mnogih drugih koji ne da nisu imali skupe instrumente nego su im cene poput ovih dasaka, kako ih zoves na nasim oglasima i kod nas.
Dakle u startu imamo drugacija misljenja ali ja svakako tvoje misljenje postujem.
Samo sam se gore vezao za gitaru koju sam nedavno otkupio i koju si ti nahvalio i bez ikakve malicioznosti sam naveo da uradak Tasmana bez problema je konkurentan ako ne i bolji.
Ja bar nemam razloga da lazem niti izmisljam. Niti da reklamiram Tasu koliko god da je pre svega veliki covek. Ali ovde je cista poslovnost u pitanju, nema reklamiranja, raskusurivanja i sl.
Cisto da me neko ne dozivi kao neciji reklamni pamflet ili necijeg drvenog advokata.

Sto se skromnosti tice i ocena mene, hvala na tome :) Verovatno sa toliko gitara i opreme ne delujem nekome kao takav. ALi eto, ja ulazem u opremu jer me to zadovoljava. Nisam porocan, ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, kladionice odavno ne igram iako sam im uzimao velike novce, pa sam morao nesto da nadjem :D
Nazalost, ja sam kao i mnogi, prosao skolu poput megalomanije :D I ne samo to, nego kompletnu skolu audiofilstva sa sve aktivnim ucescem na tim forumima, izlozbama, projektima.
Kroz to sam i ucio koliko je pogresno potcenjivati druge i imati generalno takav stav. Desilo se npr. da jedan od naj pojacala koje sam uopste cuo radi g-din Karan iz NS. Covek ni ne prodaje ovde. Njemu je merilo svet a dovoljno je da kazem da recimo njegovi monoblokovi kostaju i do 60.000 EUR. Sistem na kojem sam slusao u NS kosta oko 200.000 eur. Tu su i Solaja koji pravi vrh lampaske ampove, zatim Nenad Napialo koji pravi vrh NN acoustics zvucnike, pa cuveni Aca Ribon...i jos mnogo njih. Zato sam i pisao da ne treba unapred generalizovati jer zaista ima ljudi koji znaju da naprave bez problema pojacalo, instrument ili gitaru koja je custom shop kvaliteta. Zasto bih ja lagao? Pa ja bih prvi prodao da sam nezadovoljan i ne bih sirio nekakve neistine o tome da bih zadovoljio svoju sujetu.
Imao sam tu srecu da ulazem u hifi vise od 10 godina. Rezultati postoje ali bilo je i promasaja. Imao sam i 2 sistema, ozbiljan Kuzma gramofon sa jos ozbiljnijim Pass X-Ono preampom koji je remek delo inzenjeringa. To je rucni rad naseg coveka koji je licno g-din Pass odobrio. Plocice su integralne, to izgleda kao svemirki brod. Unutra Black Gate-ovi i jos 1000 cuda. Zvuk veliki kao kuca, kidao je sve od Clearaudio-a pa nadelje u rangu do 10k eur...
A neces verovati, taj domaci uradak sa vrh delovima je ispao oko 700 EUR sa sve drvenim kucistima, gde je napajanje bilo skroz odvojeno u zasebno.
Nazalost nemam vise uslove od rodjenja klinca da drzim gramofon. Klinka je pre toga unistila igru jedne vrhunske zvucnice Benz Micro Ace i samo reparacija me je kostala oko 400 EUR. Onda sam shvatio da ne zelim da budem rob toga i da deci ne dam slobodu u stanu i zivotu radi zadovoljenja svoje sujete. Prodao sam komplet gramofonski sistem sa sve 100 ploca gde je bilo dosta 180 i 200g i investirao sam u Tasman pojacalo i jos neku opremu.
Da li sam skroman, to je diskutabilno. Za neke jesam a za neke nisam :)
Ali trudim se da budem na zemlji. Zaista! Cak sam hteo i Cornforda da prodam, ne sto ne valja nego sto pored Tasmana niti on niti Marshall se ne sviraju skoro uopste. Ali nase trziste diktira to da odustanem. Kod nas je cena potcenjivacka, i smatram da bih sebe popljuvao da nesto sto sam platio 1100-1200 eur prodam za 500-600 ako uopste i to ima ko kod nas da kupi.

Sa druge strane, meni je gitara i muzika nesto sto me ispunjava. Nekad sam ziveo sam u ovom stanu a sad su me kao indijanca proterali na zastakljenu terasu. :lol: To je moj svemirski brod, moj beg od realnosti.
Nista lepse nego kad makar na 10-15 min.nocu kad svi legnu zasviram na terasi dok gledam grad, makar i ne slusalicama preko kempera. Tad smo univerzum i ja jedno :)

:ziveli:
U svojih par ranijih postova uporno pokusavam da te vratim na osnovu mog razmisljanja, a to je da te podsetim kako kod nas ne moze da se kupi visokokvalitetno tonsko drvo. Umesto toga sada si valjda nabacio sve sto ti je palo na pamet. Elektronika je sasvim drugi par cipela i nema nikakve veze sa drvetom. Ako si hteo da istaknes kako imamo dobrih majstora pa to je tacno, nikada nisam ni izgovorio nesto drugo. Imamo odlicne stolare i greota je da ne rade sa vrhunskim materijalima! Naravno, mogu oni da nabave spolja vrhunske materijale, ali to je obimna i skupa rabota koja im se ne isplati jer onda bi gitare bile toliko skupe da to ovde niko ne bi platio. Uvoze sitno, rosewood recimo jer toga nema kod nas u redovnoj prodaji. Iliani je odlican majstor, niko u Srbiji ne poznaje Les Paul do najsitnijih detalja i ne stavlja originalne materijale kao Tasic na primer, Goranovi radovi su jako precizni... Moja zamerka bi bila na farbarske radove o kojima nemam tako visoko misljenje, ali meni licno je to potpuno nebitno, to me sigurno ne bi odvratilo od kupovine rucnog rada.

Dakle da zavrsim ovu temu ponavljanjem mog stava: imamo vrhunske stolare, ali ne rade sa vrhunskim materijalima i zato im ni rezultati nisu vrhunski! Takvo je moje skupo placeno iskustvo i ko god hoce neka pravi gitare, ali od mene se nece najesti hleba, ono sto su mi uzeli uzeli su i tu je kraj! Tvoje iskustvo je potpuno suprotno mom i ja to postujem, svako raspolaze svojim novcem kako misli da mu je najbolje. Svakako je najbolja ona gitara sa kojom si potpuno zadovoljan i koja te inspirise.

boki1978
Posts: 490
Joined: 07 Dec 2008, 15:43
Location: Beograd

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by boki1978 » 12 Dec 2017, 12:00

http://www.bbc.com/news/magazine-15268169

Btw, koliko amerikanci imaju autentično drvo govori link iznad. A to je samo delic stranih šuma koje su oni, čak i ilegalno, posekli.
Od mahagonija sa Madagaskara preko indijskog i brazilskog rosewooda... Oni su sveti gral za vrhunske Usa gitare.
Jedino akaciju da im priznamo kao luksuzno autentično drvo...

hipihill
Posts: 527
Joined: 20 Jan 2014, 12:24

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by hipihill » 12 Dec 2017, 12:09

boki1978 wrote:
12 Dec 2017, 12:00
http://www.bbc.com/news/magazine-15268169

Btw, koliko amerikanci imaju autentično drvo govori link iznad. A to je samo delic stranih šuma koje su oni, čak i ilegalno, posekli.
Od mahagonija sa Madagaskara preko indijskog i brazilskog rosewooda... Oni su sveti gral za vrhunske Usa gitare.
Jedino akaciju da im priznamo kao luksuzno autentično drvo...
Ja ne znam vise sta da prokomentarisem! Ti ili stvarno ne razumes sta ja govorim ili se pravis da ne razumes. Ne govorim ja o autenticnom srpskom tonskom drvetu vec o mogucnosti nabavke u Srbiji. Ovde zavrsavam diskusiju na ovou temu jer nema svrhe.

boki1978
Posts: 490
Joined: 07 Dec 2008, 15:43
Location: Beograd

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by boki1978 » 12 Dec 2017, 12:15

hipihill wrote:
12 Dec 2017, 12:09
boki1978 wrote:
12 Dec 2017, 12:00
http://www.bbc.com/news/magazine-15268169

Btw, koliko amerikanci imaju autentično drvo govori link iznad. A to je samo delic stranih šuma koje su oni, čak i ilegalno, posekli.
Od mahagonija sa Madagaskara preko indijskog i brazilskog rosewooda... Oni su sveti gral za vrhunske Usa gitare.
Jedino akaciju da im priznamo kao luksuzno autentično drvo...
Ja ne znam vise sta da prokomentarisem! Ti ili stvarno ne razumes sta ja govorim ili se pravis da ne razumes. Ne govorim ja o autenticnom srpskom tonskom drvetu vec o mogucnosti nabavke u Srbiji.
Ne pišem tebi, ne znam što skačeš u vatru. :) Pišem uopšteno o mitomaniji. Što se tiče tvog pisanja iskreno ne znam ni šta da odgovorim s obzirom da očigledno pričamo o različitim cenovnim rangovima i kategorijama. Ti sve gledaš kroz prizmu usa custom radova koji koštaju 5-15000$ i samo gitara koja toliko košta za tebe je vrhunska. Ja sam rekao da ne delim mišljenje i to je to. Isto i za domaće radove. Rekli smo šta imamo, različito mislimo i respect! Nema razloga dalje oko toga da se bakćemo...

boki1978
Posts: 490
Joined: 07 Dec 2008, 15:43
Location: Beograd

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by boki1978 » 12 Dec 2017, 12:47

Dakle da zavrsim ovu temu ponavljanjem mog stava: imamo vrhunske stolare, ali ne rade sa vrhunskim materijalima i zato im ni rezultati nisu vrhunski! Takvo je moje skupo placeno iskustvo i ko god hoce neka pravi gitare, ali od mene se nece najesti hleba, ono sto su mi uzeli uzeli su i tu je kraj! Tvoje iskustvo je potpuno suprotno mom i ja to postujem, svako raspolaze svojim novcem kako misli da mu je najbolje. Svakako je najbolja ona gitara sa kojom si potpuno zadovoljan i koja te inspirise.
Naravno, najbolje je ono što ti potpuno odgovara i inspiriše te.

hipihill
Posts: 527
Joined: 20 Jan 2014, 12:24

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by hipihill » 12 Dec 2017, 18:41

boki1978 wrote:
12 Dec 2017, 12:15
Ne pišem tebi, ne znam što skačeš u vatru. :) Pišem uopšteno o mitomaniji. Što se tiče tvog pisanja iskreno ne znam ni šta da odgovorim s obzirom da očigledno pričamo o različitim cenovnim rangovima i kategorijama. Ti sve gledaš kroz prizmu usa custom radova koji koštaju 5-15000$ i samo gitara koja toliko košta za tebe je vrhunska. Ja sam rekao da ne delim mišljenje i to je to. Isto i za domaće radove. Rekli smo šta imamo, različito mislimo i respect! Nema razloga dalje oko toga da se bakćemo...
Konacno si me dobro citirao! Jeste, tako mislim s tim sto se napisano odnosi na Gibson i Fender jer kao sto je Micehelin index 100 u gumarskoj industriji tako su ovi u gitarskoj. Druge firme takodje prave vrhunske instrumente poput PRS, Ibaneza itd. Ti najskuplji su vrhunski instrumenti, bolje ne moze trenutno. Sve je na njima birano od drvet do farbe. Svi ostali su odlicni, jako dobri, dobri instrumenti, prosecni, ispodsprosecni, komzumni itd. Ti najbolji obicno padnu u direktnom poredjenju sa starim instrumentima, ali ponavljam to je najbolje sto moze da se proizvede u ovom trenutku. Ako govoris o vrhunskom rucnom radu onda sa tim mora da se poredi.

User avatar
OVCA
Posts: 221
Joined: 26 Jan 2015, 15:04

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by OVCA » 12 Dec 2017, 19:58

Jel ovo nije jako povoljno https://www.kupujemprodajem.com/Cimar-M ... =110419535

Cudi me da jos stoji?Izgleda dosta dobro za godine.Mislim,nasao sam na netu neke cene od 450-600e... :roll:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest