Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
boki1978

Re: Oprema Koju Nemate

Post by boki1978 » 26 Jan 2018, 10:07

Overdrive wrote:
26 Jan 2018, 10:03
Ma naručujem ja preko Vlade svašta, samo mi glupo da ga cimam za magnete..Uglavnom ga zovnem za nešto krupnije.

A magnete sam hteo baš te Tesla, low output, pa mi se čini da sam ih našao još ovde http://www.axetec.co.uk/guitar_parts_uk_103.htm

nisam proveravao da li šalju vamo, možda danas sutra vidim pa javljam

Bile su mi opcija i Tonerider Alnico II (ili IV)..pa sad videću
Zamenio bih neke wilkinson što su mi na džitri, ne znam da li bih dobio baš neku razliku, ali eto igram se, ne mogu ni da znam dok ne probam

Inače ti wilkinson u studiju zvuče "brutalno" što bi rekli džulovi, no..svi mi snobovi uživamo u malim nijansama i razlikama pa eto

Ako propizdim možda naručim i SD Greenie.. :mrgreen:
Tonerider Alnico IV ja imam na svojoj Sozo gitari (kinesko-americka koprodukcija) i jednom recju zvuce sjajno, prezadovoljan sam. Mnogi kombinuju, pa Alnico II stave na neck a IV na bridge, mada sam ja hteo i neck da mi bude za nijansu jaci i nisam se prevario. Jako fino zvuce i na cleanu, nisu napucani niti muljaju.

:ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 26 Jan 2018, 10:10

boki1978 wrote:
26 Jan 2018, 10:07

Tonerider Alnico IV ja imam na svojoj Sozo gitari (kinesko-americka koprodukcija) i jednom recju zvuce sjajno, prezadovoljan sam. Mnogi kombinuju, pa Alnico II stave na neck a IV na bridge, mada sam ja hteo i neck da mi bude za nijansu jaci i nisam se prevario. Jako fino zvuce i na cleanu, nisu napucani niti muljaju.

jel moš šnjima da se sviri geri mur, pitergrin i tako to ? 8)

boki1978

Post by boki1978 » 26 Jan 2018, 10:14

Overdrive wrote:
26 Jan 2018, 10:10
boki1978 wrote:
26 Jan 2018, 10:07

jel moš šnjima da se sviri geri mur, pitergrin i tako to ? 8)
Moze itekako. Ja sam bas svirao Gerijevu verziju Need your love so bad pre nekog vremena, imam i snimke a i u skorije vreme Midnight blues :D
Cimni mi mail na privatnu poruku pa da ti posaljem snimak :)

Overdrive

Post by Overdrive » 26 Jan 2018, 10:21

:1:

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 10:21

Image
Image
Image
Image
Image

Nuf said.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jan 2018, 10:22

Pa i u svetu se prodaju gitare bez papira. Evo ti primer moj Gibson koji sam ovde igrom slucaja uzeo od onog lika kao zaostavstinu bez papira. Proveravao sam je uzduz i popreko, nema je na spisku :D Na ebayu zaista ne videh da iko nudi za njega papire, ako ima 1 od 10 ili 15 mozda slucajno, a cena im je tamo 3-5000$ i boli ih uvo. Svakako se slazem da je lepse i bolje sa papirima ali sa druge strane mi ovde hocemo da kupimo PRS CE sa papirima za soma eura dok se u svetu prodaje za bar 1500. E pa ne moze da bidne... ;) :ziveli:
Pa od toga zavisi i cena neće isto koštati Gibson ili Fender ili Hamer bez prvog računa i jako važno bez lista da ga je servirao serviser koji je ovlašćen da servisira taj i taj brend. Ne šalim se, džaba i stari Gibson ako je čačkano po njemu npr neki naš majstor mu zamenip pragove odma mu skini mašala cenu. Zato se slabo odavde i prodaju gitare a one koje su odlazile svojevremeno išle su za sitnu lovu. Papiri se podrazumevaju.Za servis ne vezano za tebe nego to je stvarno tako ko ima staru gitaru prvi vlasnik ni slučajno ovde bolje je i ne servisirati nego tako, a koliko znam niko kod nas nije bio preko da ima na papiru da može raditi npr Fender đitre.... :ziveli:
Naravno da ti možeš kupiti USA Starata iz 78 izakanog nešto pipnuto na njemu nema papire za manje prilično love nego nekog gde se zna ko mu je prvi vlasnik gde je bio i slično. Neće biti ista cena.
Kod nas košta ko koliko može da plati, ne znam za PRS dotični model ali to se lako proveri. Gledam po ovim stranim grupama na FB možeš i tu da probaš ako je cena povoljna lako će on na kraju da sedne u avion da dođe po gitaru iz npr Austrije ili mu je pošalješ . Gledao sam ja onda kad si stavio cenu za tog Gibsona ima i za ispod 3 soma iskopao sam pri 2 i frtalj ne mogu se setiti zemlje, ali lako se izgugla. Naravno ti ako si uzeo gitaru za sebe i povoljno nameravaš da je zadržiš i sviraš onda papiri i nisu toliko važni a kod nas retko kad i vidim oglas ''sa papirima'' ili jel računom. Mada ih ima....
Ne traži se za sve papir tipa za neku đitru od 500e ali i tada ljudi čuvaju račun, ja sam stekao neku naviku šta god da kupim bez šale tipa pedala ja stavim račun i garanciju u koverat i stoji. Za Marshalla iz 1995 imam i dan danas račun i svaki papirić čak i onu prijavnicu da šaljem pa da mi pošlju majcu što nisam nikad uradio.....Jel to normalno ovde? nije znam :D ali ja čuvam za svaki slučaj tako mi draže.
Tako da slažem se sa tobom ja može i bez papirima ai sa papirima ali su cene drugačije :ziveli:

hipihill

Post by hipihill » 26 Jan 2018, 10:22

ProfessorBaltazar wrote:
26 Jan 2018, 09:44
Ja se secam kroz strasnu maglu te price oko clanstva u nekakvom KUD-u, SOKOJ-u statijaznam, vizavi uvoza instrumenata, ali isto tako mislim da je to vrlo kratko trajalo i da je bilo za neku specificnu namenu. ne sam uvoz, vec znacajne olaksice. Zvuci mi sumanuto da neko to zabranjuje kao takvo, tu nema sta da se stiti od domace industrije. Mislim da je to samo bio nacin da se eskiviraju stravicne dadzbine jer mislim da tu muzicke instrumente u jednom trneutku tretirali kao 'luksuzne artikle' ako me secanje ne vara. A ti su carinjeni jezivo. Posto su luksuz jel. Kao i nakit.
Nisam uvozio preko tih institucija tako da je i meni maglovita priča. Takođe mislim da su u pitanju bile olakšice. Nije mogla bez posebne dozvole da se uvozi oprema za privatnike recimo profi mašine za mlevenje mesa ako nemaš takvu radnju što se dokazivalo potvrdom. Uglavnom kažem lično smo dovozili pa smo tako Fićom onako porodično uvezli velikog FBT lampaša, a carinik je samo pitao koliko smo to platili. Verovatno smo platili neku carinu, ne sećam se.

IKEA je bila u Beogradu već, da. Ma mogu o svemu da se raspitam kod starijih, ali to nema svrhe jer verovatno nikoga ovde i ne interesuje. Uglavnom bilo kako bilo imali smo instrumente i opremu, bolju ili lošiju, istočnu ili zapadnu zavisilo je od lične želje i posobnosti i platežne mogućnosti. Pa i Milan Mladenović je kupio onog Gibsona u sred Beograda u Beograđanki i ne samo on!

Overdrive

Post by Overdrive » 26 Jan 2018, 10:26

Hamer je 80-tih bio nešto kao haj end brend..međutim ubrzo se ugasio i doživeo Big Trt..

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 10:40

Da li ce neko sacuvati racun ili ne, tijekom decenija, diskutabilno je. Al svaki Gibson treba da ima warranty card, to mora da se sacuva. Ako nisi krebil.

Prvi put kad je ortak dovukao LP-ja iz Kanade na raspust, imali smo 11 godina, u koferu mu bilo ovo:

Image

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 10:44

Overdrive wrote:
26 Jan 2018, 10:26
Hamer je 80-tih bio nešto kao haj end brend..međutim ubrzo se ugasio i doživeo Big Trt..
Prvenstveno zahvaljujuci gosn Riku:

Image

A i:
Image

A i:
Image

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jan 2018, 10:52

ProfessorBaltazar wrote:
26 Jan 2018, 10:40
Da li ce neko sacuvati racun ili ne, tijekom decenija, diskutabilno je. Al svaki Gibson treba da ima warranty card, to mora da se sacuva. Ako nisi krebil.

Prvi put kad je ortak dovukao LP-ja iz Kanade na raspust, imali smo 11 godina, u koferu mu bilo ovo:

Image
:1:
Hvala Prfo danke , živ mi bio :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jan 2018, 10:56

ProfessorBaltazar wrote:
26 Jan 2018, 10:21
Image
Image
Image
Image
Image

Nuf said.
morah za smirenje nešto popiti jer ovo je opasno podesaćanje, HVALA ti Bože što još neko zna šta je Hamer :bow: :bambi:
nije tada svirao hamera ali se ubih tražeći stao mi mozak, Coloseum II šteta što nije zaživelo Gary je isprašio tur svim fusion sviračima bez šale, čovek je lud svira fusion trsi blues satire RNR i Heavy...

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 10:58

Und my favorite, Hamer Vector:

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 11:03

Ortak sa Zvezdare, zaboravih mu ime a jedno vreme smo se intenzivno druzili, imao je Scaraba. Mada ljubicastog.

Image

bancika

Post by bancika » 26 Jan 2018, 11:08

Novo za 2018. Ocekivao sam od Marshalla da se vrati sa 1W serijom za sire mase, cini mi se da su oni anniversary modeli dobro prosli. I cena je skroz ok (oko 250-300 jedinica za glavu).
Steta jedino sto nema FX loop, ipak bi ga trebalo metuti na svakom hi-gain pojacalu.
Spoiler:
Image

Post Reply