Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Overdrive » 01 Feb 2018, 21:44

Tenji wrote:
01 Feb 2018, 20:15
https://m.kupujemprodajem.com/Squier-Af ... 7512450009

O ovome pricas? Nije JV, ni 84, ni 87. Ovo je ko zna sta...
koko sam naivan iabi za ovo dao trista jura jab'šmi sve

komil

Post by komil » 01 Feb 2018, 21:46

Nema šta da tražim, sećam se da si je pljuvao. Pa posle i ono teatralno :) nećeš više uzimati u životu takvu gitaru u ruke :)
Nije stvar u svetu, rekoh, ima tri konteksta u kojima se koristi Japanese Vintage, a problema sa nerazumevanjem nema. Čak i da je bilo, ovde je više puta pojašnjeno o čemu se tada konkretno pričalo, vrlo normalnim tonom, prvo je Tenji rekao o kom modelu je priča.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 01 Feb 2018, 21:48

bancika wrote:
01 Feb 2018, 21:44
MIKI-DJORDJE wrote:
01 Feb 2018, 20:05
ove i ima baš kao strat da ne tražim ja ih zovem Ash a moguće da im je baš i to ime, ne zameri mozak ni je leru...
Image
Showmaster
''Sad se setih imaju oni korea fenderi jako lepi sa SD magnetima showmaster fender korea koji su tipa 300+ evra do 500 i ako volim MIJ gitare realno za te tražene JV-ije to je gitarčina i po.''
Oni drugi bane baš sve isto kao strat ''boja drveta'' isto SD abalon tačkice jako lepe i kvalitetne gitare ali ih ubija MIK, meni se barem sviđaju. Hvala na praktičnijem potpisivanju pod slikom :ziveli: ...pogubih se... :bambi:

Overdrive

Post by Overdrive » 01 Feb 2018, 21:50

komil wrote:
01 Feb 2018, 21:46
Nema šta da tražim, sećam se da si je pljuvao. Pa posle i ono teatralno :) nećeš više uzimati u životu takvu gitaru u ruke :)
kake to veze ima..?

to ti je ko sa ženama, tanka je linija između "Nikad više!" i "..samo da vidim šta sad oće.."

Koko su mene tako neke pijuvale, pa kasu sfatile kaka sam dooša od čofeka i baia i sve onda mi dozvolile da im se sigram sa sesi i zgluteusi.. :lol:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 01 Feb 2018, 22:01

Opet čovek o pljuvanju, za mene je pljuvanje kada uzmeš pa pljuneš nešto ili nazivaš vulgarnim imenima. Loše se sećaš :D
i ja pišem normlanim' tonom' ne zna koji je ne normalan ton pisanja? Zato i kažem pokaži mi katalog cenovnik isto može piše kratka specifikacija šta tu ima sad loše, ja kataloge imam neću da Vam ih delim ovde ali ti mogu pokazati a ti meni pokaži te sa gde svi imaju ''fender'' magnete i za JV eto javite ljudima iz blue book da ne zamlaćuju milione ljudi, da znate tačno šta je samo JV, ja bih to uradio nije fer da ljudi ne znaju. :) Ili lepo kažite JV 1983 57ca a ne samo ta j je JV jer to nije tačno, možete reći ''za mene je samo to JV''.
Pa kako da ne kažem ga da neću uzeti Squiera u ruke više :D , bolje za Vas taman možete da kupite povoljno. Ako budem raspoložen i horoskop bude dobar...
Zanima me samo ko se seti tog Korenskog strata - imena.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 01 Feb 2018, 22:06

Overdrive wrote:
01 Feb 2018, 21:44
Tenji wrote:
01 Feb 2018, 20:15
https://m.kupujemprodajem.com/Squier-Af ... 7512450009

O ovome pricas? Nije JV, ni 84, ni 87. Ovo je ko zna sta...
koko sam naivan iabi za ovo dao trista jura jab'šmi sve
Nema tu naivnosti već poznavoci naši grande ne viduštatreba da vidu, ma neću nič više da im objašnjavam...nije lepa slika pa ne vidim fino hedastok prednju stranu, ja sam u nekoj privatnoj gužvi pa nisam zvao čoveka a voleo bih neku baš ala Hank Marvin jedino što su sitni pragovi, mada i to ima prednosti lakše je i lepše za slide in out. Mada ja volim jumbo,ali mi nekad legnu sitniji...pre sam ''mrzeo'' pa ako uzeh Epija sa sitnim akustaru počeh da uviđam da mogu biti zanimljivi..e da i mana im čim krenu jedno brušenje i gotovo...
Znaš šta je tu trik jeftina je gitra pa mora da ne valja. :bambi: valja..ne vidim lepo sve..ostare se... :mrgreen:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 01 Feb 2018, 22:29

Special light ash, msm telo iz 1 komada, naoružana za Sd, vrat lep onaj ''ptičeći'' javor beše, pa blink blik školkica po vratu gitarčina samo taka, što kažu stranjci GEM pravi, pazi sad kad podivljaju cene na KP hahaha :ziveli: naravno ima 1 slabu tačku samo. čik pogodi ko je? Pera Detlić..mada to je moje mišljenjeda ne bude fight US Vs Koreja i slično sa sve MIJ JV ultimajt fight :D :bambi:
Image
Last edited by MIKI-DJORDJE on 01 Feb 2018, 22:32, edited 1 time in total.

komil

Post by komil » 01 Feb 2018, 22:31

Ne želim da pretražujem hiljadu tvojih postova. Prosto, stavio si Squier JV gitaru na isto mesto kao i korejske Squiere, aj da zanemarimo da li si to uradio vulgarno. Koji će mi moj katalog da vidim da li je tremolo pune veličine i čelični, da li su čivije kvalitetne, da li su pickupi Alnico. To se sve lako vidi kada uzmeš gitaru u ruke, a ja sam daleko od bilo kakvog poznavaoca niti tome težim. Ti si tvrdio da ovo nije tako, ok.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 01 Feb 2018, 23:27

''..............There are indeed a lot more JV's with zinc trem-blocks...........................

........according to data even the much lauded and praised early to mid 1982 Fender branded Squier Strats models had zinc blocks. No matter there is comparation with USA models they are not exact copy.....'''

Ni ja neću da sam ovde, hoću u vasionu. Zanima gde je stigao Vojager i zašto mu se krivi putanja... Nije tačno nisam stavio MIJ Squiere sa Korenskim jer ima i Korenskih od špere i te od špere sam spomenuo bar 6 puta, več sam kazao da su odrđeni izvikani i da ima boljih gitara MIK koje nisu samo bolje od Squiera već su bile bolje od MIJ Fendera iz istog perioda. a da dodam da se ''običan'' US strat preznojava kad ih vidi :D . Sada sam za ovaj Fender kazao sam da je za MIJ JV gitarčina i po što je jeste fakat ash telo iz 1 komada, bolji magneti, lepši vrat. Meni je ako tebi nije Bože moj. Jer gledam kvalitet gitare ne koliko neko traži za nju, dobru gitaru niska cena neće pokvariti a osrednju visoka neće popraviti.
Last edited by MIKI-DJORDJE on 01 Feb 2018, 23:35, edited 3 times in total.

Overdrive

Post by Overdrive » 01 Feb 2018, 23:28

dobrookei..štazzapo..

:bambi:

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 02 Feb 2018, 00:53

Da probam da uprostim.

U pocetku su '83. pravili JV Fender seriju samo. To je americka elektronika a moguce i hardver, za potonje nisam siguran, pricam po secanju, ne pravim karijeru tako sto zivim na bingu pa prepricavam ovde.

Onda su krajem godine resili da prave i Squier, to je sve poslovno/marketinski potez. Imacemo dve cenovne grupe.

Al ti Squieri se sem po natpisu u samom startu nisu razlikovali od Fendera. Prvih par meseci. Onda su dobili domacu elektroniku i hardver ziher, razne opcije, i onda se sve to rasplinulo. Nastavili su da prave pod Fender brendom i to je sve korektno bilo jos neko vreme, a pod Squier brendom je to valjano (kao ono pod Fender brendom) samo do marta '84. Posle toga Squiere pocinju da prave u niz varijanti i da razvodnjavaju materiju i to vise nije to. Znaci jedino do marta '84. su bitni ti Skvajeri jer su pritimach isti ko Fender (sve pricamo o Japanu) brend, al posle vise nisu. Tako da je do tog trenutka prakticno nebitno sta pise na hedstoku jer je isti andrak (al onaj ko pati za brend nejmom, njemu nije) a posle toga to vise nije identicno (ako zanemarimo decal na hedstoku).

Kraj price. :bambi:

Kacio sam ovde 'moj' JV '83. Fender, olympic white varijanta, al sad ne mogu da nadjem slicku. Photobucket prdno u cabar, pun intended.

'Moj' jer je bio kod mene duze vreme, a ortakov je. Davno otis'o na dobos.

P.S. Mene to uopste nije tangiralo koji je i stalije, ali je bio napravljen kako kapiras da treba da bude napravljen za vavijek. Ako gotivis stradze, to je to, nista tu bolje ne postoji, neznamgdedaganaprave.

P.P.S. A ja i nisam nesto lud za stradzama, onda opet, nemam 'omiljeni dizajn'. Razne gitare, ko razne zemske. Da l' se covek uvek zaljubi u istu zemsku? Ceo zivot, u isti tip zemske? Valjda ne majkovicu.

P.P.P.S. U tom smislu recimo, niti ja nisam gotivio (kapirao?) relic momente, al jednog dana sam ukapirao. Nova zemska, drugojaciji sustav/tip/momenat.

komil

Post by komil » 02 Feb 2018, 02:44

MIKI-DJORDJE wrote:
01 Feb 2018, 23:27
''..............There are indeed a lot more JV's with zinc trem-blocks...........................

........according to data even the much lauded and praised early to mid 1982 Fender branded Squier Strats models had zinc blocks. No matter there is comparation with USA models they are not exact copy.....'''
Ko zna ko je to pisao. Na svim slikama koje su ovde stavljane su čelični blokovi pune veličine, na nekih 5 JV na koje sam ja nabasao bili su takođe, čivije kvalitetne itd. Takođe su na svima bili Alnico. No nebitno je više :) umorih se od ponavljanja, a nisam ni jedini koji se umorio :)

Dersu, 82. je krenulo.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 02 Feb 2018, 02:53

Prilično tačno takvu sam manje više verziju i ja znao dok nisam kopao, šta mi je trebalo da kopam kada ih ne skupljam..ono oko kvaliteta kome je ime važno je istina. Ti znaš Engleski pa ću ako te zanima proslediti ovih dana.

Premoren sam ne od tebe nego ovako uopšteno, a i stalno se žale na dužinu pa evo samo uvod. onaj najvažniji koji je doveo da se zavrti priča. (Vi što se žalite na pisanje što ste došli dovde? hajd nazad :mrgreen: )

Fender nikada nije ulagao u Japan već bi bilo klasično traženje najpovoljnije ponude od proizvođaća Kvalitet VS Cena. Bila je fabrika koja je radila bolje od Gakkija Stratove u detaljima bliže US Originalu, ali ih Fender odbacuje kako bi se ''razračunao'' sa njima zbog osvajanja US tržišta, Prezueli su jako važnu gitarsku ikonu iz tog perioda ''Ja sviram šta hoće, a biram najbolje'' nije endroser čovek. Mnogo kasnije srađivaće kratko pa će opet ispasti ''frka''. Poznavaoci Fendra će prepoznati da se ime dotične firme i danas uvek spominje kada pričaju o kopijama.

PRVI TALAS JV SQUIERA - Nije moj ceo tekst originalno - Pisali su ljudi čiji je posao prodaja gitara a radili su tada ja sam se poslužio činjenicama
Vi što se žalite na pisanje što ste došli dovde? hajd nazad :mrgreen:

*Prvi Stratovi Made in Japan su bili replike reizdanja '57 'i '62, prvi put predsavljene javnosti u Tokiju tmoh Maja 1982. Nova linija insrumenata je bila ugovorena i rađena o d strane Fujigen Gakkija sa serijskim brojevima koji su počinjali sa JV kasnije prozvani po tome kao JV serija koja se ne oraničava samo na tu godinu već i dalje serije. Od samog starta bilo je više varijanti ovih JV vintejdž reizdanja što je odgovaralo i različitim cenama. Među varijablama su bili različiti tipovi finiša ( poliester ili nitro), različith vrsta drveta za telo, različitih profila vratova. Jako kratko prvi koji su izašli imali su US magnete po čemu su ti retki i bili traženi, ali sav drugi materijal počev od skratč plejta bi samo na najskupljim bio US pa do Japanskih i najjeftnijih japnskih na izvesnim modelima koji su bili i najjeftniji.

Prvi tals JV serije namenjen za Japnsko tržište je imao kompletno Fenderovo obeležje- Brending, koji se ogledao u Špageti velikom Fender natpisu i bez ikakvih oznaka i bez Squier oznaka. To su najređi modeli. Izgeldali su praktično kao US Fenderi samo su imali Made in Japan ( neću da navdem gde da ne bila poplava kopija na KP) i sam natpis With Synchronized Tremolo se razlikovao po dimenzijama ( takođe neću navesti po čemu zbog kopiranja) kao i prvo spomenuti Špageti logo na startu pasusa je ima jednu upčljivu razliku opet u pitanju dimezija ( i to preskačemo). Svakako takvih gitara nema kod nas barem ja da znam, a nije fer da ih bude iz onih gražnih pogona par komada koliko već naredne nedelje :D

ostalo u ...bićete obavešteni...

RadeRas

Post by RadeRas » 02 Feb 2018, 05:20

Miki sem tebe, zar misliš da nekog boli tuki za japanske fendere? Kao da su ovi USA u manjku pa nam sada treba alternativa? I to bar da koštaju kao MEX standardi, nego koštaju kao kvalitetni originali.
Ja ne shvtam priču "bolja gitara"? Kako bolja, po čemu? Fendera (LOŠEG) sa svim svojim manama sviraju i sviraće generacije svetskih muzičara i ne smeta im što je lošiji od Fernandeza, Kikireza, Japanerosa, i ovim Tokai, Lokaj, Chuaki i tako. Glupi ljudi?

P.S: samo nemoj da razviješ priču tj. nebulozis o tome kao tamo Fender radi te gitare samo za njih, jer je to bajka za malu decu. Ima paljevina u tom svetu muzike ali se oni uglavnom vezuju za vintage primerke kao vida dokazivanja a ne zvuka. Mnogi poznati sviraju i MEX Road Worn stock modele i ne hvataju se za Fernandeze i Kikireze.

Gledam onog Riči Blekmura, jadan ne zna šta je dobro, svira onaj CBS strat, taj opevani krš koji su svi popljuvali nakon 1963 godine. Ono, loša berba, ma katastrofa. Onaj Malmstin šreduje tamo nešto na nekoj CBS tarabeli, vidim i izvrsne bluzere tipa Valter Traut i sl koji opet sviraju te gitare sedamdesetih koje nas Miki ne bi ni pogledeao pored japanaca..

Jadan ovaj forum, ako neko čita sa strane (nadam se da ne) onda može na mikijevom primeru da se uveri ko smo mi Srbi zapravo.
Alal nam vera no comment :hide:

pisac

Post by pisac » 02 Feb 2018, 07:44

Auuuu,Rade,gdeganadje,svaka cast.Walter je majstor svoje vrste.
Walter Trout ima sjajan zvuk,na nekom starom Fenderu najcesce,koga opet najcesce ubada direktno u Mesa Boogie Mark 4,cini mi se..
Kad imas dobar Strat,imas sve.Nebitno sta pise na headstock-u :MiJ,MiK,USA...Roadworn Mehiko,mmmmmmm...
Samo nek se kotrlja.
Last edited by pisac on 02 Feb 2018, 07:45, edited 1 time in total.

Post Reply