Kakvo je vaše mišljenje o "Aster" gitarama?

Post Reply
M-Jay

Kakvo je vaše mišljenje o "Aster" gitarama?

Post by M-Jay » 24 Sep 2008, 22:02

Kakvo je vase misljenje o ovim gitarama??

Kristijan
Uvaženi član

Re: Aster??

Post by Kristijan » 24 Sep 2008, 22:47

'nako... :D

viden

Post by viden » 25 Sep 2008, 01:12

Koliko para - toliko muzike :) .
U MIX-u čini mi se sada "guraju" samo jedan model i za njega svakako važi ovo što sam gore napisao.
Ranije su prodavali dosta modela (bolje reći oblika) u tu se mogla izabrati solidna gitarica za male pare (kažem solidna a ne odlična :D ).
Koji model tebe interesuje?

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 25 Sep 2008, 01:24

Aster rade kinezi za Mix... Oni te gitare dobijaju po SMESHNO maloj ceni... A ono, realno shta drugo moze da se nadje za 80e :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Sep 2008, 01:46

Aster akustare su meni VRH! Dobre su i za sviranje i za snimanje....

viden

Post by viden » 25 Sep 2008, 09:24

nemanjavelimirovic wrote:Aster akustare su meni VRH! Dobre su i za sviranje i za snimanje....
Dobro, sad baš da su vrh... :D
Ali za te pare sumnjam da se može pazariti bolje (osim možda nešto polovno).

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 25 Sep 2008, 14:34

Da, ali se postavlja pitanje da li je to zapravo bačena para. Takva gitara se jako, jako brzo preraste u svakom pogledu, posle 3 meseca sviranja svako počne da uočava da neke druge gitare zvuče... pa da to onako ublaženo kažem - drugačije... Ono što je ovde konstatovano ko zna koliko puta izgleda da treba napisati opet - kod jeftinih gitara se kvalitet i cena nekako vrlo sinhrono kreću. Daš 50% više, dobiješ 50% više, a tih 50% ponekad nije zanemarljivo. Moguće je probrati neki bolji komad iz serije, ali da bi neko znao da probere bolji komad, mora da ima malo iskustva. Ako ima iskustva, jednostavno ne kupuje novu gitaru za 80 eura, traži nešto bolje i ozbiljnije. Koliko para toliko muzike. Nije baš najpopularnije poređenje, jer je cena bezmalo dupla. Aria AW-45 ima solid gornju ploču od omorike, bočnu i zadnju ploču od palisandera. Gitara sa solid gornjom pločom je toliko bolja od pomenute Aster gitare, da ta dupla cena izgleda kao da su ti nešto poklonili. Zlatno pravilo kod kupovine instrumenata - strpljivo!!!! Ako zaista voliš gitaru, žrtvuje se malo, sačekaj, prištedi, pa kupi nešto pristojnije.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Sep 2008, 15:31

Meni akusticna gitara recimo sluzi samo za snimanje i ponekad za neki unplugged nastup...a ASTER (koji je ozvucen btw) mi je u par navrata bolje zazvucao od mnogih skupljih gitara koje poseduju moji drugari, sto su i oni sami rekli...cudno je kako ih prave za tako male pare...neznam od kog su materijala, nista bukvalno neznam o njima (kao ni o nijednom akusticnom instrumentu - elektrika iskljucivo 10ak godina). Nemam ni iskustva sa akustarama...ali nich. Znam samo sta cujem i sta mi se svidja...pozajmljivao sam neki fender koji je ortak platio oko 400E koji je ozvucen i ta gitara mi je bila shit...takodje neki ozvucen ibanez (neznam koji su modeli u pitanju) koji je placen oko 300E polovan i ni on mi nije bio bash nesto...zvuk onako, a tvrda za sviranje strashno...I na kraju probam neki matori gibson akusticni koji mi se jako svideo, ali nije (bar po mom sluhu) vredno dati za njih po 1000 i vise evra, kad i ovi kinezi rade super...Naravno, ne kazem, sigurno ima nekih razlika u zvuku, a o trajnosti da ne pricamo...mada ni u to se ne razumem kod akustara...mozda neko ko se bolje razume pa da napishe nesto o ovome, ja sam izuzetno zadovoljan sa china za 9000dinara. :D Da i da kazem da sam imao i vise para kada sam kupovao, ali mi se nista nije svidelo u ceni do 300E...obisao sve radnje i kupio najjeftiniju, koja mi je tad i sad zvukom najbolja...moguce da sam ubo neki komad...ko zna...ali ko god je probao gitaru odusevio se...ppp da ne ureknem :D

PS...bridge na asteru je shit, pohaba se za par dana...ali sad imam bridge od ibaneza nekog, a nut cu da odradim od koske i sve ostalo je ok...malo sam podigao zice (stavio vislji bridge) da bi bili svi tonovi cisti, ali je sasvim ok za sviranje, kao recimo neki squier sa 12icama... :D

i naravno i kod ovoga vazi da je sve to stvar licnog ukusa, ali eto htedoh da ispricam o toj gitari, pa ako neko nema bash neshto para, neka proba, mozda mu se i svidi...ko zna...

black_eagle

Post by black_eagle » 16 Nov 2008, 11:31

Budzet mi je manje od 100evra i ne znam sta da uzmem??

Zivim u ns-u i do sada sam obisao sve prodavnice instrumenata za koje znam(Mitros,MixMusic,Nota,Stringer,Konqa)

Ako neko zna jos za neku prodavnicu neka me obavesti!!!

Od celog izbora za oci mi je zapala ponuda u MixMusicu ASTER MD-18 (SA KOFEROM) ZA 7500 STO MISLIM DA JE POVOLJNO

DA LI BI NEKO MOGAO DA MI NESTO KAZE I NAGLASI O TOJ GITARI??

ILI MI NESTO PREPORUCI U NIZEM RANGU GITARA?

Inace pocetnik sam i zelim da mi gitara bude novi hobi,za zezanciju sa drustvom i cisto malo za svoju dusu i ubijanje vremena,nista specijalno.

UNAPRED HVALA NA ODGOVORU!!!! :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Nov 2008, 12:10

Huh, zaista ne znam sta da kazem, na mene ta gitara nije ostavila nikakav poseban utisak, a vidim ima ljudi koji se kunu u Aster gitare. Ako nista drugo, obrati paznju na izradu kofera. Moje je misljenje da je u toj prici mozda kofer najupotrebljiviji deo paketa, a za ucenje ce da posluzi svaka gitara koja nema vrat kao batinu i koja nema bas jadan zvuk. Ako jednog dana zakljucis da je gitara kanta, uvek mozes da je drzis "kao ukras" ili da je das nekom pocetniku, a u kofer da smestis neku bolju gitaru. Ima ona izreka "Kad ne znam sta je dobro, znam sta je skupo" koja nije uvek primenljiva na instrumente, ali ovo je jeftinije od jeftinog. Misli, kofer i gitara za 7500? Ne bih se na tvom mestu nadao nekom osobito dobrom zvuku.

Post Reply