TOP 5 Metal gitarista
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Re: TOP 5 Metal gitarista
1. Buckethead
Ostali bez nekog redosleda.
Dimebag
Chuck Schulinder
Petrucci
Satriani
Ostali bez nekog redosleda.
Dimebag
Chuck Schulinder
Petrucci
Satriani
-
1. TONY IOMMI(Black Sabbath)
2. Zakk Wylde(Black Sabbath & Black Label Society)
3. Jim Root(Slipknot i Stone Sour)
4. Marco(Nightwish)
5. Alexi Laiho(Children of Bodom
2. Zakk Wylde(Black Sabbath & Black Label Society)
3. Jim Root(Slipknot i Stone Sour)
4. Marco(Nightwish)
5. Alexi Laiho(Children of Bodom
-
Jos se nije rodio najbolji.
Svi su dobri na svoj nacin.
Svi su dobri na svoj nacin.
kao sto rece jackson guitar...nema najboljeg al evo mojih 5 bez redosleda:
Roope Latvala(ritam,trenutno u Children of Bodom-u)
John Gallagher(Dying Fetus)
Mick Thompson(Slipknot)
Pat O'Brien(ritam gitarista-Cannibal Corpse
Olavi Mikkonen(ritam-Amon Amarth
Uglavnom su to ritam gitaristi posto ritam i sam sviram XD
Roope Latvala(ritam,trenutno u Children of Bodom-u)
John Gallagher(Dying Fetus)
Mick Thompson(Slipknot)
Pat O'Brien(ritam gitarista-Cannibal Corpse
Olavi Mikkonen(ritam-Amon Amarth
Uglavnom su to ritam gitaristi posto ritam i sam sviram XD
citam ovde i pitam se zasto skoro svi stavljaju dimebaga u top 5 ? Jeste da je imao nekoliko dobrih soloa ali samo to a i plus bio je u pogresnom bendu. A i kirk hammet je isto tako cak i MNOOOGOOO vise precenjen...pa cisto poredjenja radi jel neko cuo Mustaineov solo iz Wake Up Dead ili jos bolje iz My Last Words sa Peace Sells...But Whos Buying albuma? Naprosto otkida!!! Kakav kirk i james , kakvi bakraci oni nikad nisu bili ni dobre rifadzije niti su imali neke solaze koje se pamte...sve sto je dobro ukrali su od davea mustainea dok je bio u metalici (FACT)....ok evo i moje liste..
1. Tony Iommi ( covek koji je izmislio metal tj. heavy muziku...najbolje se to vidi u pesmi Into The Void sa 3. albuma iz 1971 god.!...prosto ne mogu da zamislim da je u vreme hipika neko mogo ovako nesto da izmisli...cist thrash xD...cela diskografija sabbatha rula! )
2. Dave Mustaine ( zivi bog thrash scene james i co. mogu samo da mu //// \\\\\ sto se mene tice )
3. Chuck Schuldiner (sta moze jos da se kaze najbrutalniji a u isto vreme najlepsi rifovi i solaze... )
4. Brian Tatler ( neopevani heroj NWOBHM pravca , fantastican bend Diamond Head koji je nazalost postao poznat siroj publici zbog obrade njihovih hitova u kompilaciji garage inc od metalike...)
5. Hank Sherman i Michael Denner iz Mercyful Fatea ( LEGENDARNI RIFOVI! i ovaj bend je isto tako poznat narodnim masama po obradi metalike...sta da kazem dva BOZANSKA albuma ( ili djavolska, kako kome
) Mellisa i Dont Break The Oath obavezne su lektire za svakog zainteresovanog za heavy metal sa black primesama...)
Takodje bih zeleo da napomenem jos neke uticajne gitariste kao sto su Marty Friedman (Megadeth) , Jeff Hanneman (Slayer), Paul Masvidal (Cynic) , Mille Petrozza (Kreator), Mejdeni, Jim Matheos (Fates Warning)...jao zaboravih Randy Rhoadsa XD nek bude na mestu br 6
.. pozz
1. Tony Iommi ( covek koji je izmislio metal tj. heavy muziku...najbolje se to vidi u pesmi Into The Void sa 3. albuma iz 1971 god.!...prosto ne mogu da zamislim da je u vreme hipika neko mogo ovako nesto da izmisli...cist thrash xD...cela diskografija sabbatha rula! )
2. Dave Mustaine ( zivi bog thrash scene james i co. mogu samo da mu //// \\\\\ sto se mene tice )
3. Chuck Schuldiner (sta moze jos da se kaze najbrutalniji a u isto vreme najlepsi rifovi i solaze... )
4. Brian Tatler ( neopevani heroj NWOBHM pravca , fantastican bend Diamond Head koji je nazalost postao poznat siroj publici zbog obrade njihovih hitova u kompilaciji garage inc od metalike...)
5. Hank Sherman i Michael Denner iz Mercyful Fatea ( LEGENDARNI RIFOVI! i ovaj bend je isto tako poznat narodnim masama po obradi metalike...sta da kazem dva BOZANSKA albuma ( ili djavolska, kako kome

Takodje bih zeleo da napomenem jos neke uticajne gitariste kao sto su Marty Friedman (Megadeth) , Jeff Hanneman (Slayer), Paul Masvidal (Cynic) , Mille Petrozza (Kreator), Mejdeni, Jim Matheos (Fates Warning)...jao zaboravih Randy Rhoadsa XD nek bude na mestu br 6

Slazem se sa tobom u svemu sem da James nije riffadzija. Ako nije James, KO JE?
pa dobro mozda sam bio malo grub:Dfriedman wrote:Slazem se sa tobom u svemu sem da James nije riffadzija. Ako nije James, KO JE?
imao je on svoje momente ali tu metalika iliti pocetnu fazu sam prevazisao..
Kao sto samo naglasio Hank Shermann je bog i batina za rifove!
Aha, dobro, nisam znao da je metallica samo pocetna faza. No offense, ali Metallica je meni bila pocetak, ali nikad je necu prevazici, i nije mi jasno kako iko moze. 

- Orgasmatron
Vrlo lako em jednostavno, prosto vremenom odrastesh i shvatish da ima daleko boljih i kvalitetnijih thrash/speed bendova 

QFTOrgasmatron wrote:Vrlo lako em jednostavno, prosto vremenom odrastesh i shvatish da ima daleko boljih i kvalitetnijih thrash/speed bendova
Pa sta ako i ima boljih? Znaci li to da je Metallica nesto sto se prevazilazi?
E da, koji su to bolji? Dajte cinjenicu, npr. "Annihilator je bolji zato sto...", a ne meni se vise svidja nesto drugo.
E da, koji su to bolji? Dajte cinjenicu, npr. "Annihilator je bolji zato sto...", a ne meni se vise svidja nesto drugo.
1.Chuck Schuldiner
2.Dimebag Darrell
3.Muhammed Suiçmez
4.Pat O'Brien
5.Srdjan Toljagic and Branislav Panic
eto! to je realno moj top
2.Dimebag Darrell
3.Muhammed Suiçmez
4.Pat O'Brien
5.Srdjan Toljagic and Branislav Panic
eto! to je realno moj top

evo na primer ja sam worshipovao metaliku dok nisam nasao jedan mnogo bolji bend - MEGADETH (kasnije Slayer)friedman wrote:Pa sta ako i ima boljih? Znaci li to da je Metallica nesto sto se prevazilazi?
jednostavno takav thrash mi vise prija..ima dosta raznovrsnosti u rifovima i soloima (posebno kada je u bendu bio Marty) dok je zvuk metalike zasnovan na PREEEETERANOJ distorziji (i sta ti ja znam prosto me bole usi kad ih poslusam nekad npr ...and justice for all sto znaci da je produkcija ocajna) sto je super za napaljene klince al za mene vise nije...
ali opet to je samo moje misljenje...

moj top 5,tj moj major influence 
1.Dave Mustaine (one and only)
2.Dino Cazares
3.Evil Chuck
4.Dime
5.Mattias IA Eklundh
a ispod bih mogao da strpam Norifumi Shimu,Satcha,Gilberta,Chris Olivu i ostalu mafiju
edit:pardon,zaboravih Mark Morton-a

1.Dave Mustaine (one and only)
2.Dino Cazares
3.Evil Chuck
4.Dime
5.Mattias IA Eklundh
a ispod bih mogao da strpam Norifumi Shimu,Satcha,Gilberta,Chris Olivu i ostalu mafiju

edit:pardon,zaboravih Mark Morton-a

Ne mogu da verujjem da je neko cuo za Norifumi Shimu
Svaka cast 
Opasan je i KAtsu Ohta!!

Opasan je i KAtsu Ohta!!