Death / Brutal Death

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Rockerka u dusi

Post by Rockerka u dusi » 16 Apr 2007, 15:31

Cool thanks, mislila sam ovo je vecina brutal deth metal ako se setite jos neku koja je druga vrsta detha.No nema veze, ovo je sasvim dovoljno za pocetak. :)

Srdjan_wtf

Post by Srdjan_wtf » 16 Apr 2007, 20:29

Hvala, o great Zoli! Sad se moze reci da sam upoznat sa death metalom, ali sa onim grupama shto sam ja nabrojao... Definitivno me privlachi tehnichka zahtevnost sviranja brutala.......

Off topic: Bio sam ja na probi disdained-a 2 puta, ja sam onaj shto stalno njaka banetovu djitru i svira cannibale kad odete na push pauzu! :shred: :D

666

Re: Death / Brutal Death

Post by 666 » 12 Mar 2008, 19:03

Evo da dignem ovu temu na vrh...
Slusam death metal godinama u nazad i to je pravac koji me je uveo u extremne varijante metala koje su posle dosle, pre svega mislim na black metal... Poceo sam da ga slusam u vreme kada su Morbid Angel izdali Domination, Suffocation Pierced from Within, Napalm Death Diatribes itd. i od tada se zaljubio u taj pravac.
Medjutim danas slabo slusam ove novije grupe iz prostog razloga jer imam utisak da su vecina novih grupa izgubile smisao, kako kompozitorski, tako i sustinski, osim onog "sviram brze, kompleksnije... od tebe". Pesme su izgubile smisao, a tako i sami albumi, a i standard svirke je opao... Od "novijih" bendova (pritom u novije svrstavam one grupe koje su se probile posle zlatnih devedestih) slusam samo Nile, Behemoth, Opeth, Hate Eternal (prva dva) i recimo, Prostitute Disfigurement (kada iskljucim stvarno ocajan vokal). Tako da mogu reci da sam ostao negde na klasicima kao sto su Morbid Angel, Suffocation, Cannibal Corpse, Death, Septic Flesh, Malevolent Creation, Carcass, Bolt Thrower... Dakle, floridska, engleska, njujorska i svedska death metal skola.
Danas mnogo vise srece i zadovoljstva nalazim u ovom novom pravcu black metala koji je nastao, koji je prilicno tehnicki napredovao, a pritom nije izgubljena sustina. Mislim na poslednja ostvarenja bendova kao sto su Mayhem, Abigor, Deathspell Omega, Keep of Kalessin... Iz sveg srca ih preporucujem svim ljubiteljima tehnicke svirke.
Inace za rokerku u dishi bih preporucio Septic Flesh. Odlicna kombinacija brutalnosti, melodije, jakog vokala. Inovativno, nadahnuto i pre svega sa smislom. Ne mogu da docekam novi album... :lol:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Mar 2008, 21:56

и да додам да ће моћи уживо да их види 30. или 31. маја на Легаси Фестивалу у Експо Сали.
:lol:

friedman

Post by friedman » 23 Aug 2008, 17:46

Evo da osvezim ovu temu malo: Izasao novi Amon Amarth - Twilight of the Thundergod. Ocekivao sam dosta od ovog albuma jos od pojave omota (za koji mislim da je odlican). Album nije razocarao, ali nije ni njihov najbolji do sad. Sve u svemu, odlican album, vredi poslusati.
Evo i omota:
Image

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 23 Aug 2008, 21:22

Stari death metal bendovi imaju smisla chak i pored ove shlogirane digitalne produkcije. Medjutim, ovi novi koji vishe zvuche kao masturbacija na instrumentu kao i ovaj novi melo-death (cob, norther itd) je golo djubre :D floridska i shvedska shkola (stara shvedska shkola) su keva :D

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 23 Aug 2008, 21:37

To je razlika izmedju old i new school death metala :) Neko voli danasnju brzinu i perfekciju, neko ne.. Ja obozavam, slusam, sviram (sviracu kad naucim :P). Old school mi je dosadan, ne cujem ono sto cujem u novijem zvuku.

friedman

Post by friedman » 23 Aug 2008, 22:35

Je li jos neko poslusao ovaj Amon Amarth? Ima li uopste nekoga ko ih voli ovde? :)

dweezil

Post by dweezil » 23 Aug 2008, 23:08

ja ih volem, slabo slusam death metal al njih volim mada ih ja i ne bi svrstao u taj zanr, jbg za mene su oni pure heavy metal.
fav song " Death in fire", novi album nisam slusao. hell yeah Vikinzi su bili prvi metalci, nosili su duge kose, pili su ko stoke i razvalili su svakoga sa kim su ratovali. :mrgreen:

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Aug 2008, 02:27

Spawn Of Possession.

Dao mi drug da chujem i dobar je bend. Shta vi mislite? To je moj poslednji kontakt sa brutal death metal-om. Mada je ovo u principu neki technical...

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 24 Aug 2008, 12:47

Jeste technical (kao Visceral Bleeding, Psychroptic, Necrophagist, Obscura, Martyr), ali je brutal death metal :D Jako volim pravac, iako je izdrkavanje u nekim trenutcima (pogotov martyr...uzas)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Aug 2008, 13:56

Pa da...recimo primetio sam vishe izdrkavanja kod Spawn-a nego kod Necrophagist-a. Meni je recimo dojajan Deadborn. Ista ekipa kao Necrophagist(ili je nekad bila) ali ima josh manje izdrkavanja, odlichan brutal. Chak je i pevach neki nash cho'ek! :D

Dakle Deadborn - Stigma Eternal, prilichno dobar album, s tim da vishe volim njihov promo od 4 pesme koji su furali par godina.

Jel slusha neko njih?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Aug 2008, 11:28

Shta bi? Niste chuli za Deadborn? Preporuchujem!

A shta mislite o bendu GOJIRA? Meni je prilichno jebachki, koja brutalnost, mislim...to bi bio neki dark progressive death/thrash/groove metal, vrlo specifichno zvuchi, Francuzi su u pitanju, vrlo dobar bend rekao bih...produkcija biser, gitare teeeeeeeshkeeeee, bubnjevi bolesno precizno odsvirani i besno, nema ni jedna solazha na 3 albuma, pravo unishtenje, vrlo dobar bend. Check 'em out my metal mates! :)

dweezil

Post by dweezil » 27 Aug 2008, 12:03

meni se djasviju Lamb of God, opak band. Opasno przhe. :mrgreen:

friedman

Post by friedman » 27 Aug 2008, 16:14

Dobri su, samo sto nisu Death Metal :)

Post Reply