EMG 81 & 85 Magneti - Da Li Sam Bacio Pare?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: EMG 81 & 85 Magneti - Da Li Sam Bacio Pare?

Post by Rocket Roll » 11 Nov 2008, 12:12

Pa nije samo stvar u voltaži - ono što ti ni prodavci ni EMG fabrika neće reći jeste da aktivni EMG magneti očajno rade sa efektima koji imaju izraženu dinamiku i sa mnogim tradicionalnim booster / fuzz dizajnima. Dizajnirani su, prosto, tako - sa malom izlaznom impedansom. Na primer, jedan jedini put u životu sam čuo FuzzFace kako kupi radio-frekvencije i - pogađaš - to je bilo sa aktivnim EMG DG-20 kompletom. Takođe, jedini slučaj kada čuješ overdrajvove i fazeve da se ne raščišćavaju sa stišavanjem Volume pota je sa EMG aktivnim magnetima, i osećaj je prosto užasan - koliko god stišavao Volume pot na gitari, drajvovi nastavljaju da drajvuju. Očajna je situacija i sa envelope followerima, dobrim wahovima, da i ne spominjem kompresore, dobre delayje... i, uostalom, sa 90% efekata koji nisu "masne", prekompresovane distorzije.

Izlazna impedansa im je uništena, dinamika im je ozbiljno osakaćena, zvuk je pristojan (ali ništa naročito). Imaju oni svojih primena, svakako - pedal to the metal i monstruozni gain, pre svega - ali sam na teži način morao da saznam da postoje dobri & debeli razlozi zašto nisu tako rasprostranjeni kao što bi (kad im gledaš specifikacije na papiru) trebalo da budu, razumeš?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Nov 2008, 12:19

Ne bih se slozio sa tobom Rockete povodom ovoga :grummel_2:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 11 Nov 2008, 12:54

Imaju oni svojih primena, svakako - pedal to the metal i monstruozni gain
Pa to im i jeste glavna namena,zato ja i planiram da ih kupim :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Nov 2008, 13:03

cccira wrote:Ne bih se slozio sa tobom Rockete povodom ovoga :grummel_2:
Pa, uvek na džem nosim Kentaura i Hypericum Orfelin - moći ćeš i sam da proveriš...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Nov 2008, 14:51

Rocket Roll wrote:
cccira wrote:Ne bih se slozio sa tobom Rockete povodom ovoga :grummel_2:
Pa, uvek na džem nosim Kentaura i Hypericum Orfelin - moći ćeš i sam da proveriš...
Ajd testiracemo na sledecem dzemu

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 11 Nov 2008, 15:09

Historik wrote:
dimmu wrote:epiphon ima singl? i nisam znao da su emg aktivni magneti splitabilni,zar nisu oni samo bridge,neck i bridge i neck?
Da, gitara ima dva singla i humb na bridge-u. Inace je skroz istripovan model, '88 godiste, i nema ga ni u jednom zvanicnom katalogu.
a dobro onda ja sam pogreshio :D svashta chovek nauchi na ovom forumu :)

alzo

Post by alzo » 11 Nov 2008, 16:05

Imam aktivni EMG T set za telecastera i sasvim sam zadovoljan kako rade
i reaguju....koristrim i kompresor i SD 1 i BB II......ponasaju se sasvim korektno na
stisavanje tona i menjaju karakter od clina do drajva......kombinacija kompresora i delaya i
pravi chicken ton........meni su ok , mada sve je stvar ukusa.........

Joxoleon:D

Post by Joxoleon:D » 11 Nov 2008, 17:17

Ako neko svira i uzhiva u tome pare nikad ne mogu da se bace na instrument...
Imam Jackson kelly sa emg81 u bridge-u...
Nisam sam uzimao magnet vec sam uzeo sad skoro polovnu gitaru sa magnetom vec ugradjenim...
I vrlo sam zadovoljan zvukom...
Ima jaku distorziju i ima clean..
Sad isprobao sam se samo na v-ampu i zvuchi ok..
A na grunge pedali i ne zvuchi tako dobro...
Svejedno... Na suvo bez efekata mi je fenomenalan zvuk sa dobrim sustaine-om...:D

A jeff hanneman isto svira kao zakk wylde sa emg85 emg81...Iako ne volim ni jednog ni drugog...imaju dobar ton...

Zlo

Post by Zlo » 11 Nov 2008, 18:58

epiphon ima singl?
Kapiram da vecina Gibsona ima svoju repliku u Epiphone varijanti.Ta U2 je neka metal gitara.Jedan od Gibson izleta i ogromnog odstupanja od standardnog fazona koji oni imaju.Verovatno nije mogao da se nosi sa jeftinijim a za tu svrhu odlicnim gitarama drugih proizvodjaca(Kramer-na ove gitare i lici taj U2 i ostali) pa su odustali i nastavili sa klasicnim oblicima :D

Foto koji sam nasao na netu je malko veliki pa postavljam samo link .Vidjam je po halooglasima za 600-800e ali kapiram da za te pare moze da se kupi mnogo bolja agresivna gitara.Daleko od toga da je ova losa-imao sam prilike da je cujem kod jednog lika pre 10-ak 15 godina ali mnogo je to para samo da bih imao ono Gibson na glavi.

http://www.unfinished-business.co.uk/im ... n%20U2.jpg

bokicasa

Post by bokicasa » 11 Nov 2008, 21:06

Ja sam stavio ovaj par emg-ja na yamahu AES420,dao sam ortacima da odrade svirku i stvarno jebe kevu kako zvuci,distorzija vrlo jaka i cista...u poredjenju sa onim fabrickim magnetima ovo je potpuno neki drugi svet..

mixerlo

Post by mixerlo » 13 Nov 2008, 22:55

a jel bi mogao neko od vas iskusnih muzichara da mi objasni detaljan postupak svega shto bih morao da uradim da bih stavio 81&85 na ibanez rg 350?
brine me baterija i brine me to shto ne moze da se razdvoji na coilove... :S

bokicasa

Post by bokicasa » 16 Dec 2008, 15:17

evo slike kako izgledaju magneti kod mene,oprosticete mi na prasini :)

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 22:58

Malo ti je mutna slika, pa se prasina i ne vidi... :mrgreen:

Da li si primetio veliku razliku na malim jacinama u odnosu na stock magnete? Clean i drive...

Kad sam probao jednu gitaru sa EMG magnetima, ona je imala dosta fin clean, a drive, standardno...
Ne znam da li ti sviras iz hobija ili profesionalno, ali da li se stvarno isplati dati 200e ako ne zivis od toga?

Razmisljam da menjam magnete, pa malo smaram ljude, a jos nisam ni siguran da cu to uraditi.
Isprobavam i citam o Seymour Dancan i EMG-evima.

bokicasa

Post by bokicasa » 17 Dec 2008, 14:48

Pa ovako,sviram sa bendom i tako to,ne zivim jos od gitare jer mi je skola jos aktivna,ali da necu da se bavim gitarom profesionalno ne bi menjao magnete..Trebao sam da pravim koncert u skolskom dvoristu jos prosle godine pred celom skolom,i posle toga sam radio neke svirke i video sam da mi je gitara zivot,zato sam promenio..koju gitaru imas?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Dec 2008, 17:39

Sviram i ja sa bendom i studiram pa zbog toga mi gitara nije stvar od koje nameravam da zivim...

Imam IbanezRG350, i Jackson JRR94.
Nisam jos siguran da li bi ih stavio u ibanez, ili u Jackson, a da Jacksonove stavim u ibanez...
Zeleo bih da dobijem i neke tonove van DZ DZ DZ...

Sve mi se vise cini da cu te pare sto imam u shteku uloziti u pravljenje nekih preampova, pedala i kabineta, a ne na magnete... :mrgreen:

Post Reply