EMG 81 & 85 Magneti - Da Li Sam Bacio Pare?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: EMG 81 & 85 Magneti - Da Li Sam Bacio Pare?
Pa nije samo stvar u voltaži - ono što ti ni prodavci ni EMG fabrika neće reći jeste da aktivni EMG magneti očajno rade sa efektima koji imaju izraženu dinamiku i sa mnogim tradicionalnim booster / fuzz dizajnima. Dizajnirani su, prosto, tako - sa malom izlaznom impedansom. Na primer, jedan jedini put u životu sam čuo FuzzFace kako kupi radio-frekvencije i - pogađaš - to je bilo sa aktivnim EMG DG-20 kompletom. Takođe, jedini slučaj kada čuješ overdrajvove i fazeve da se ne raščišćavaju sa stišavanjem Volume pota je sa EMG aktivnim magnetima, i osećaj je prosto užasan - koliko god stišavao Volume pot na gitari, drajvovi nastavljaju da drajvuju. Očajna je situacija i sa envelope followerima, dobrim wahovima, da i ne spominjem kompresore, dobre delayje... i, uostalom, sa 90% efekata koji nisu "masne", prekompresovane distorzije.
Izlazna impedansa im je uništena, dinamika im je ozbiljno osakaćena, zvuk je pristojan (ali ništa naročito). Imaju oni svojih primena, svakako - pedal to the metal i monstruozni gain, pre svega - ali sam na teži način morao da saznam da postoje dobri & debeli razlozi zašto nisu tako rasprostranjeni kao što bi (kad im gledaš specifikacije na papiru) trebalo da budu, razumeš?
Izlazna impedansa im je uništena, dinamika im je ozbiljno osakaćena, zvuk je pristojan (ali ništa naročito). Imaju oni svojih primena, svakako - pedal to the metal i monstruozni gain, pre svega - ali sam na teži način morao da saznam da postoje dobri & debeli razlozi zašto nisu tako rasprostranjeni kao što bi (kad im gledaš specifikacije na papiru) trebalo da budu, razumeš?
Ne bih se slozio sa tobom Rockete povodom ovoga 

Pa to im i jeste glavna namena,zato ja i planiram da ih kupimImaju oni svojih primena, svakako - pedal to the metal i monstruozni gain

- Rocket Roll
Pa, uvek na džem nosim Kentaura i Hypericum Orfelin - moći ćeš i sam da proveriš...cccira wrote:Ne bih se slozio sa tobom Rockete povodom ovoga
Ajd testiracemo na sledecem dzemuRocket Roll wrote:Pa, uvek na džem nosim Kentaura i Hypericum Orfelin - moći ćeš i sam da proveriš...cccira wrote:Ne bih se slozio sa tobom Rockete povodom ovoga
a dobro onda ja sam pogreshioHistorik wrote:Da, gitara ima dva singla i humb na bridge-u. Inace je skroz istripovan model, '88 godiste, i nema ga ni u jednom zvanicnom katalogu.dimmu wrote:epiphon ima singl? i nisam znao da su emg aktivni magneti splitabilni,zar nisu oni samo bridge,neck i bridge i neck?

Imam aktivni EMG T set za telecastera i sasvim sam zadovoljan kako rade
i reaguju....koristrim i kompresor i SD 1 i BB II......ponasaju se sasvim korektno na
stisavanje tona i menjaju karakter od clina do drajva......kombinacija kompresora i delaya i
pravi chicken ton........meni su ok , mada sve je stvar ukusa.........
i reaguju....koristrim i kompresor i SD 1 i BB II......ponasaju se sasvim korektno na
stisavanje tona i menjaju karakter od clina do drajva......kombinacija kompresora i delaya i
pravi chicken ton........meni su ok , mada sve je stvar ukusa.........
- Joxoleon:D
Ako neko svira i uzhiva u tome pare nikad ne mogu da se bace na instrument...
Imam Jackson kelly sa emg81 u bridge-u...
Nisam sam uzimao magnet vec sam uzeo sad skoro polovnu gitaru sa magnetom vec ugradjenim...
I vrlo sam zadovoljan zvukom...
Ima jaku distorziju i ima clean..
Sad isprobao sam se samo na v-ampu i zvuchi ok..
A na grunge pedali i ne zvuchi tako dobro...
Svejedno... Na suvo bez efekata mi je fenomenalan zvuk sa dobrim sustaine-om...
A jeff hanneman isto svira kao zakk wylde sa emg85 emg81...Iako ne volim ni jednog ni drugog...imaju dobar ton...
Imam Jackson kelly sa emg81 u bridge-u...
Nisam sam uzimao magnet vec sam uzeo sad skoro polovnu gitaru sa magnetom vec ugradjenim...
I vrlo sam zadovoljan zvukom...
Ima jaku distorziju i ima clean..
Sad isprobao sam se samo na v-ampu i zvuchi ok..
A na grunge pedali i ne zvuchi tako dobro...
Svejedno... Na suvo bez efekata mi je fenomenalan zvuk sa dobrim sustaine-om...

A jeff hanneman isto svira kao zakk wylde sa emg85 emg81...Iako ne volim ni jednog ni drugog...imaju dobar ton...
Kapiram da vecina Gibsona ima svoju repliku u Epiphone varijanti.Ta U2 je neka metal gitara.Jedan od Gibson izleta i ogromnog odstupanja od standardnog fazona koji oni imaju.Verovatno nije mogao da se nosi sa jeftinijim a za tu svrhu odlicnim gitarama drugih proizvodjaca(Kramer-na ove gitare i lici taj U2 i ostali) pa su odustali i nastavili sa klasicnim oblicimaepiphon ima singl?

Foto koji sam nasao na netu je malko veliki pa postavljam samo link .Vidjam je po halooglasima za 600-800e ali kapiram da za te pare moze da se kupi mnogo bolja agresivna gitara.Daleko od toga da je ova losa-imao sam prilike da je cujem kod jednog lika pre 10-ak 15 godina ali mnogo je to para samo da bih imao ono Gibson na glavi.
http://www.unfinished-business.co.uk/im ... n%20U2.jpg
Ja sam stavio ovaj par emg-ja na yamahu AES420,dao sam ortacima da odrade svirku i stvarno jebe kevu kako zvuci,distorzija vrlo jaka i cista...u poredjenju sa onim fabrickim magnetima ovo je potpuno neki drugi svet..
a jel bi mogao neko od vas iskusnih muzichara da mi objasni detaljan postupak svega shto bih morao da uradim da bih stavio 81&85 na ibanez rg 350?
brine me baterija i brine me to shto ne moze da se razdvoji na coilove... :S
brine me baterija i brine me to shto ne moze da se razdvoji na coilove... :S
- mislim_stvarno
Malo ti je mutna slika, pa se prasina i ne vidi...
Da li si primetio veliku razliku na malim jacinama u odnosu na stock magnete? Clean i drive...
Kad sam probao jednu gitaru sa EMG magnetima, ona je imala dosta fin clean, a drive, standardno...
Ne znam da li ti sviras iz hobija ili profesionalno, ali da li se stvarno isplati dati 200e ako ne zivis od toga?
Razmisljam da menjam magnete, pa malo smaram ljude, a jos nisam ni siguran da cu to uraditi.
Isprobavam i citam o Seymour Dancan i EMG-evima.

Da li si primetio veliku razliku na malim jacinama u odnosu na stock magnete? Clean i drive...
Kad sam probao jednu gitaru sa EMG magnetima, ona je imala dosta fin clean, a drive, standardno...
Ne znam da li ti sviras iz hobija ili profesionalno, ali da li se stvarno isplati dati 200e ako ne zivis od toga?
Razmisljam da menjam magnete, pa malo smaram ljude, a jos nisam ni siguran da cu to uraditi.
Isprobavam i citam o Seymour Dancan i EMG-evima.
Pa ovako,sviram sa bendom i tako to,ne zivim jos od gitare jer mi je skola jos aktivna,ali da necu da se bavim gitarom profesionalno ne bi menjao magnete..Trebao sam da pravim koncert u skolskom dvoristu jos prosle godine pred celom skolom,i posle toga sam radio neke svirke i video sam da mi je gitara zivot,zato sam promenio..koju gitaru imas?
- mislim_stvarno
Sviram i ja sa bendom i studiram pa zbog toga mi gitara nije stvar od koje nameravam da zivim...
Imam IbanezRG350, i Jackson JRR94.
Nisam jos siguran da li bi ih stavio u ibanez, ili u Jackson, a da Jacksonove stavim u ibanez...
Zeleo bih da dobijem i neke tonove van DZ DZ DZ...
Sve mi se vise cini da cu te pare sto imam u shteku uloziti u pravljenje nekih preampova, pedala i kabineta, a ne na magnete...
Imam IbanezRG350, i Jackson JRR94.
Nisam jos siguran da li bi ih stavio u ibanez, ili u Jackson, a da Jacksonove stavim u ibanez...
Zeleo bih da dobijem i neke tonove van DZ DZ DZ...
Sve mi se vise cini da cu te pare sto imam u shteku uloziti u pravljenje nekih preampova, pedala i kabineta, a ne na magnete...