Pomoc oko kupovine Elektricne Gitare i Pojacala

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

kumkat
Site Admin

Post by kumkat » 28 Aug 2006, 14:48

Scream Bloody Gore wrote:zaboravio sam da dodam - po mogucnosti da imaju 24 praga
Kad zaboravis nesto nema potrebe da dodajes novu poruku nego izmeni poruku u kojoj si zaboravio to da napises.

Pozdrav

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 28 Aug 2006, 14:59

Sa Ibanezom je situacija vrlo interesantna... Naime do sada sam o njima slušao sve najbolje i sve najgore. I stvarno je tako (nema razloga da ne verujem ljudima koji su mi sve to govorili). Dakle, možeš da kupiš ili jako dobru gitaru ili očajnu gitaru a da obe nose ime Ibanez i da su obe originali. Ne znam kakav im je to trip ali eto... Tako da, lepo ti sve to isprobaj pre nego što se zaletiš...

@Knight... Nisam se zapalio na svirci... bio sam samo malo... paaaaa... malo je reći pijan... Srećom, to se ne dešava prečesto (samo kad dugo čekamo na red da sviramo pa u nedostatku bolje zanimacije pijemo vopi)

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Aug 2006, 15:08

Ja do sada nisam cuo da je iko ocrnio Ibanez,znam da stvarno dobri muzicari sviraju Ibanez

Ajde okacite neke slike gitara do 250e(ne moraju biti Ibanez)

E da,neki lik sa jednog sajta je rekao da je sam napravio pojacalo za malo para a da je cak i za njega to pojacalo bilo preglasno

Ako neko zna ista o pravljenju pojacala neka okaci sajt!

[KnightOfDoom]: Kumkat ti je vec rekao da ne pises poruku do poruke vec da editujes prethodnu ako nesto zaboravis. Imas u gornjem desnom uglu svoje poruke dugme "izmeni".

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 28 Aug 2006, 15:16

Za pravljenje pojačala ti treba podosta poznavanja elektronike... al ako umeš i imaš živaca RIGHT-ON!!! Samo nemoj da misliš da će te izaći baš mnogo jeftinije jer ako budeš ugrađivao iole kvalitetnije komponente (a pošto radiš za sebe pretpostavljam da hoćeš) može vrlo lako da te izađe i skuplje. A i nije sve u glasnoći... ima nečega i u kvalitetu zvuka... believe me...

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Aug 2006, 15:40

Mislim da je to bilo pojacalo od jako malo W.

Dao je i sajt ali je sve bilo na engleskom(Ne razumem se toliko u elektroniku,a pogotovo ne na engleskom)

Bile su slike(ono,korak po korak),mogu ti reci da je pojacalo ispalo ne dobro,nego SSSSSSSSSSTRRRRRRRRRRRRRRRRRRRAVVVVVVVVVVVVA! (Bar po izgledu) :metal2:

da se ne razumemo pogresno - on je napravio to malo pojacalo,ali ono na slici je verovatno MNOGO jace

Video sam na nekom sajtu Epiphone kopiju Gibsonovog ''djavola'' (ako znate na koju gitaru mislim-Angus,Tony Iommi) za 220e,a da evo sajta

http://www.music-trade.co.yu pogledajte pa iznesite svoje misljenje

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Aug 2006, 21:03

reko bi ti da uzmes nekog squiera ali vidim da ti se svidja taj heavy metal izgled ali da znas da to sto ona izgleda hardcore ne znaci da ima i takav zvuk
ja ne razumem sta se vama toliko svidja u ibanezima
brate ako uzimas neku gitaru za pocetak onda bi bilo najbolje da uzmes gitaru koja moze da podnese sto vise vrsta muzike a ne da uzmes neku gitaru koja ti se svidja zbog izgleda a ima sranje zvuk

sto se pojacala tice bolje uzmi neko jace bez efekata a posle mozes da kupujes pedale

u svakom slucaju idi od radnje do radnje i probaj sve gitare za koje imas para (ne samo ibaneze)

WildChild

Post by WildChild » 29 Aug 2006, 21:52

Funkomat wrote:reko bi ti da uzmes nekog squiera ali vidim da ti se svidja taj heavy metal izgled ali da znas da to sto ona izgleda hardcore ne znaci da ima i takav zvuk
ja ne razumem sta se vama toliko svidja u ibanezima
brate ako uzimas neku gitaru za pocetak onda bi bilo najbolje da uzmes gitaru koja moze da podnese sto vise vrsta muzike a ne da uzmes neku gitaru koja ti se svidja zbog izgleda a ima sranje zvuk

sto se pojacala tice bolje uzmi neko jace bez efekata a posle mozes da kupujes pedale

u svakom slucaju idi od radnje do radnje i probaj sve gitare za koje imas para (ne samo ibaneze)
Uzima se gitara koja ima dobar vrat, kvalitetna je, a onda dizajn. Magneti u pocetku nisu vazni, vec tek kada definises pravac koji ces da sviras i zvuk koji volis zamenis samo magnete i uzmes npr. pedalu ili procesor, ja bi npr. uzeo neke EMG-ove magnete ali nemam para za njih... :cry:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Aug 2006, 23:31

pa to sam i ja rekao u glavnom
da pogodim uzeo bi emg-81 jel tako? :D

WildChild

Post by WildChild » 29 Aug 2006, 23:45

Dvoumio bi se izmedju EMG-81(Slayer) i EMG-HZ H-4(Children Of Bodom). Zaista daju preteran zvuk, ali nemam para, jer verovatno uzimam prvo novu gitaru... Ako ima neki milioner ovde neka mi pokloni ove magnete pa makar i polovne. :D

edit:
sta je sa tvojim sh-8, jesi isprobao?

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 30 Aug 2006, 11:41

90%uzimam Ibanez GRG-170-U Music-Trade-u kosta 240e a to jos mogu sebi da priustim.
Sto se magneta tice mislio sam da sacuvam nekih 30-50e pa da kupim neke dobre(jel' ih ima za te pare) :?:

Oni tamo predlazu da gitaru narucim postom,sta mislite jel' to pametno?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 30 Aug 2006, 12:42

Nemoj slucajno da ti salju gitaru !!!! Ima da ti uvale neko razdrndano veslo. MORAS DA JE VIDIS I PROBAS PRVO.

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 30 Aug 2006, 13:36

Znaci tako :palica: ,hteli su mene da zaj**u-SRAMOTA JEDNA

Inace sta mislis o grg170,ostavio sa i nesto malo para za eventualno neke malo bolje magnete,e da ajde proveri tu kod tebe u nekim radnjama kako se krecu cene,ili mozda da pitas nekoga(nikad se ne zna - mozda je neko upoznat sa tim cenama)

Ako ne onda cu otici do NS-a pa cu je tamo kupiti

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 30 Aug 2006, 13:45

Evo kako stoje stvari http://www.mixmusic-company.com/ je koliko znam uvoznik i imaju prodavnicu u NS.
http://www.lyrastyle.co.yu/ uzima od njih i prodaje po malo vecim (ili istim) cenama. Ali oni su u BG.
Okreni ih pa vidi, mislim da nema jeftinije nigde kod nas.

A sto se magneta tice za pocetak ce ti ovi biti odlicni, posle ces videti sta i da li ti treba. Nemoj odmah da se zaleces i kupis nesto sto ti ne odgovara.

WildChild

Post by WildChild » 30 Aug 2006, 16:08

Tacno, MixMusic je uvoznik za Ibanez.
Samo da pogledam za tu gitaru u starom cenovniku sta su mi poslali...
GRG170 DX je bio 212eur.
Odes do njih, a onda ce ti oni nuditi milion puta da isprobas gitaru i ako nesto nije dobro, npr. intonacija, ili slicno, oni sve nameste. Sto se tice usluge najljubazniji su...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Aug 2006, 17:46

samo se ti skoncentrisi na gitaru za sad jer za 50eura ne mozes kupiti bolje magnete od tih
sh-8 je odlican najagresivniji magnet koji sam ikad svirao
palm muting je ko da cepas metal sa motornom pilom
ali samo za njega sam dao 100eura a ako hoces da menjas sve magnete onda ce te kostato MNOGO vise od 50eura

sta ces sa pijacalom?

Post Reply