Nightwish

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Danielt

Re: Nightwish

Post by Danielt » 20 Nov 2008, 04:40

Orgasmatron wrote:Zapravo besmislena je rasprava sa ljudima koji u svojoj mashti vide stvari kojih u stvarnom svetu nema ali ajde sad
e pa radije cu da imam mastu nego da vidim sve crno belo
mislim_stvarno wrote:
Danielt wrote:istina nevredi ovo raspravljati sljudima koji su toliko povrsni da shvataju samo kad im kazes idi tamo radi to i to i nista vise
AU choveche, stvarno bi trebao da povedes racuna o pravopisu...
e to mi je i profesorica srpskog non-stop govorila da niste u srodstvu :mrgreen:

Kole man

Post by Kole man » 20 Nov 2008, 12:04

Danielt wrote:
Orgasmatron wrote:Zapravo besmislena je rasprava sa ljudima koji u svojoj mashti vide stvari kojih u stvarnom svetu nema ali ajde sad
e pa radije cu da imam mastu nego da vidim sve crno belo
mislim_stvarno wrote:
Danielt wrote:istina nevredi ovo raspravljati sljudima koji su toliko povrsni da shvataju samo kad im kazes idi tamo radi to i to i nista vise
AU choveche, stvarno bi trebao da povedes racuna o pravopisu...
e to mi je i profesorica srpskog non-stop govorila da niste u srodstvu :mrgreen:
brate izvini bez hejta ali ako su tekstovi nebulozni i bez smisla a ti vidis smisao u njima blago tebi ali nisi ti mastovit zbog toga.Bolje budi koristi mastu u seksu nego da provaljujes i nalazis skriveni smisao tekstova nightwisha

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 20 Nov 2008, 13:22

Ovaj shamar je zaboleo :D. Ma pusti djecharca, shvatice kad odraste :D

Danielt

Post by Danielt » 21 Nov 2008, 23:08

shamar? au slab si druze al ajd nek ti bude smorili ste me ostanite mi crno beli :mrgreen:

Kole man

Post by Kole man » 21 Nov 2008, 23:57

Danielt wrote:shamar? au slab si druze al ajd nek ti bude smorili ste me ostanite mi crno beli :mrgreen:
Ostani nam saren i mastovit :wink:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 22 Nov 2008, 04:06

meni imbecilnije tekstove od Nightwisha ima samo Rhapsody. ustvari, kolju se za prvo mesto.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 22 Nov 2008, 04:11

Cynic koji mi je Fav bend,nema tu harmosku širinu,ima veću složenost al ne i širinu
Cynic i Nighpish ne idu zajedno u istoj dimenziji, kamoli u recenici.
plasim se da imas iskrivljeno shvatanje pojma "muzicka harmonija", ako smatras da ovi jednomolski postmalmstinoidi sa mlecnim brcicima imaju siru harmoniju od kosmicke sile kao sto je Cynic.
jbg, morao sam prokomentirati.

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 22 Nov 2008, 09:01

Hahahaha, svaka chast za comment, ma daj, pod jedan, Nightwish ja mislim nije promenio glavni rif u pesmama vec 3 albuma, samo malchice izvrnu redosled akorda ali to je u sushtini to, bubnjevi su monotoni, vokali ubijaju u pojam, gitarske solaze zvuche kao da chovek koji drzi taj instrument masturbira sa istim, klavijature su u prvom planu shto je po meni najveca greshka chovechanstva, a textovi su kao da su crpili inspiraciju iz najgorih mogucih FINNISH FOLKLORE knjiga! Dok je Cynic neshto 10 i APSOLUTNO SAVRSHENO

sixstring

Post by sixstring » 22 Nov 2008, 12:04

vi baš ne želite da se pomirite sa tim da Cynic(fan sam da se razumemo),nije top of the world! Jbg ali tako je. Ako ne možete sami da transkribujete orkestraciju iza benda NW,odnesite je nekom ko zna i neka vam pojasni koliko vremena i truda treba da bi se tako nešto napisalo,Tuomas je sve sam napisao i smislio,a stvar je u layerovanju 'prirodnih' harmonija sa velikim simf.orkesrom,dok Cynic su se okrenuli inovativnijem nasnimavanju gitara i sad...ako ćeš gledati ko je bolji,pa,koliko je NW popularan i taj simfo zvuk inspirisan Zimmerom,a ovamo Masvidal i Holdsworth,ne mogu se porediti babe i žabe jesno je to meni,al moraš uzeti u obzir popularnost jednih i drugih. Znam dosta ljudi kojima je NW odvratan i uopše smaraju ih bendvi tog tipa,a isto tako znam ljude koji ne mogu da skontaju growl/scream vokal i užasno im smeta.
Zaključak,NW je pravio čovek koji je pravio ono što se njemu sviđa i da zvuči 'filmski' i lepo, Cynic takođe je pravio šta se njemu sviđa ali,napravio je jebačinu neviđenu što se tiče nivoa svirke,ali oni su bend za muzičare,i to ih dosta diskredituje jer ljudima koji ne sviraju je izuzetno teško da osete draž 13/8 i morph istog na 11/8 pa 9/8 pa onda kada krenu u novi krug ide se sa 15/8 i tako tri puta,a naravno sve vreme provlačeći još luđe promene harme,da to radi jedna gitara od pet layerovanih,šta rade ostale četiri to ni bog ne zna :) i to jeste lepo. NW ima cilj da prikaže neku Fantasy sliku i dočara ambijent svojom veličinom,i ta slika je jasnija i ima više boja i jasniju sliku.
Objektivno sad,više volim Cynic jer su me oni uveli u taj svet bendova za muzičare i zbog njih je sve i počelo,što se tiče mog sviranja,njih i Death-a,ali NW jeste kvalitetniji bend i ne možete to poreći,meni jeste žao to što Cynic nikada neće imati budžet za album od preko mil.eura ko što NW je imao,pa da se onda vidi ko je gde,ovako NW ostavlja većinu metal bendova kilometrima iza sebe. Ima tu sada 'komercijalnih' metal bendova koji su urađeni sa užasno dobrom produkcijom i treba videti šta sve ima novo kod njih,poput CoF ili Dimmu-a,Slipknot i sl.pop bendovi,taj nivo produkcije nažalost Cynic sumnjam da će ikada imati,i to vas sada dovodi do,e pa to je komercijala. Pa pazi sad,nećeš ti NIKAD uspeti da napraviš stvar i budeš dovoljno harizmatičan da zaradiš i budeš popularan kao bilo ko od njih,to je se sve probralo,moraš da imaš i priču i stil i kvaliteta da bi neko ulaga toliko u metal bend,a ako hoćeš da ideš i dalje,uzmi bilo koji MTV hit,koji je bio među top3 duže od jedne sedmice i provali produkciju i aranžman pesme i spota,onda će ti biti jasno zašto su tu i zašto kažem da NW jeste top of the world,od metal bendova,tužno ili ne,istinito je.

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 22 Nov 2008, 13:18

Nightwish ostavlja mnoge bendove iza sebe? Ne bih rekao, ni po chemu zivom a najmanje po kvalitetu, Cynicu nisu potrebni milioni evra da bi snimili album (i takve stvari su chiste fantazije inache, za spot pa i ajde ali za album... narochito uz danashnju digitalnu produkciju na kojoj se snima 99% albuma bendova pod Nuclear Blast labelom), ako cemo iskreno, po kvalitetu chak i u tom zanru ima daleko vishe bendova koji su iznad njih, dobar marketing proda i govno (mislim da sam ovo vec rekao ali da ponovim) tako da to shto je neshto popularno ne znachi pod obavezno da je dobro, evo recimo bend Nile, bez ikakvog marketinga dobishe ljudi etiketu THEY ARE IRON MAIDEN OF DEATH METAL, a uz to ne pravi im samo Karl Sanders pesme, tu su i Dallas Toller Wade, George Kollias i njihov novi basista koji zajedno sa njima sada sastavlja novi album, meni je daleko draze da chujem bend u kom svi chlanovi uchestvuju u stvaralachkom procesu nego samo neki drkadzija koji je zavrshio muzichku shkolu i glumi NEOMALMSTEENOVCA na bini koji ce mu onda ceo bend, neka uzima session muzichare za turneje a svaki album neka snimi sa drugim vokalnim solistom (bilo mushko bilo zensko) pa nek izvoli, i ne ne poredim 2 benda iz 2 razlichita pravca, znam vrlo dobro shta pricham, kad je vec chovek rekao da NW ostavlja mnoge metal bendove iza sebe, pa ne bih se slozio, to pod 1 a pod 2, ja lichno ne gledam kako ko svira od muzichara na bini toliko vec koliko mogu da zakuvaju atmosferu i da me pomere da makar cupkam nogom u mestu a ne da gledam nekog idiota kako se kurchi i masturbira sa svojim instrumentom, isti taj Nile su na koncertu u BG-u pokazali da su zaista spoj i perfektnih muzichara i atmosferskih ubica jer su zaista naterali svakog u velikoj sali skc-a da skache, headbenguje i da se gazi, takvi bendovi su vec retkost a ne jebeni NW koji je bio inovativan onda kad se pojavio, danas se vec proseravaju i ponavljaju, ako su tako mladjani izgubili inspiraciju da prave neshto novo nego samo uzimaju iste akorde iznova i iznova i obrcu im redosled ali u osnovi sve zvuchi slichno onda da ga je..m.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Nov 2008, 13:28

koliko mogu da zakuvaju atmosferu i da me pomere da makar cupkam nogom u mestu
da, ali ovo je kljucno, mozda sixstring cupka sa svih sedam nogu i skace tri metra u vis na najtvisu, kao ti na najlu.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 22 Nov 2008, 14:06

ja kapiram da neko ima 13 godina, da je urpavo poceo da djuska MERP ili D&D i da se lozi na Nightwish. nista protiv toga nemam. naprotiv, cak i neki moju drugari od po 30tak godina slusaju NIghtwish, ali jbg, slusaju i sva ostala metal govna i ja im zbog toga dupe pomeram. ali, sta ces, lepota je u tome sto smo svi razliciti.

Orgasmotron je sve rekao. Nightwish su nestretna naivnost od benda, i ja njih mogu samo da predim sa Hammerfall, Rhapsody i sliscnim sranjima, koja kad su se pojavila na komercijalnoj svetskoj metal sceni, ja sam pobegao u podzemlje da ih ne gledam i krenuo da kopam po muzici daleko od svetlosti dana. poznajem mnoge muzicare i ljubitelje muzike koji ne slusaju metal i svaki put kad krenu da me drkaju, "de si matori, ovo ono carobni napitci, jednorozi, lightning boltovi, jel zapalis gitaru kad sviras solazu"... ja nemam kontraargument, sem da im kazem: "nije to metal, ta govna koja vidite na TVu." Nightiwsh i slicna govna su uradili negativnu uslugu metalu, tako sto su hevi trip banalizovali naivnim tekstovima i ego baziranom klonovskom muzikom, i takva sranja popularizovali medj danasnjom publikom.

Cynic su bend koji prevazilazi granice metal zanra. Oni su umetnost. Sjedinjavanje najemotivnijih i najbizarnijih harmonija i ritmova, sjanih metalskih rifova, neverovatnih tema... kosmicizma pretocenog u poeziju njihovih tekstova. ja mrzim predobre muzicare koji drkaju gledajuci se u ogledalokako briju arpedja gore-dole. i ta prica, koliko vremena treba da se napravi ona pesma... sta me zabole! meni je genije covek koji u trenu izbaci tri akorda, pogodi srce sveta i promeni istoriju. i ta prica o produkciji od milion evra... jebote, The Beatles su prvi album snimili na cetvorokanalnoj mixeti, a Lee Scratch Perry je godinama samo tako radio (uz Space Echo i Mutron BiPhase), a King Tubby je skoro sve od opreme na kojoj je menjao istoriju sam licno napravio. ili Ozric Tentacles, ljudi su jedan opd najvecih exoerimentalnih space rock bendova, uzasno su popularni u tim rok krugovima, i sve svoje albume su sami izdali i lpasirali u svet. ili Fugazzi, sta NIghtwish su bolji bend od njih zato so ovi nemaju milionsku produkciju? hahaha...

ja ne volim tehnicki dobre muzicare i ne zanima me ko je koju skolu zavrsio i koliko je sati dnevno vezbao skale, koliko kosta mixeta u studiju i sat producentra koji ga snima. Bob Marley, Bob Dylan i Kurt Cobain su meni 100000 puta bolji gitaristi od zlatokose iz Nightwisha. ovi imaju muda da nesto kazu i odsviraju, imaju uvo za muziku i srce za tekst, a ne namunjene prste i jeftine flesheve iz izlizanih mitoloskih prica.

naravno, ne moramo da se slozimo... svakom svoje, ali ovo su neke cinjenice, ne samo moj licni stav.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Nov 2008, 14:18

naravno, pa zbog toga ja i ulecem u ovu temu sporadicno iako me zabole za najtvis:) e sad, ako ocete da dodjete do nekog zajednickog resenja i zakljucka, morate da uskladite terminologiju. sta je dobar bend recimo, za pocetak. lupam, ti dodjes i kazes nekom 'brate ovo ono cynic dilan muda trip', a on ti kaze 'a ja bas volim tek je 12 sati, bas ima dobar beat', mislim, debilan primer, ali kazem da postoje razliciti afiniteti i razlicite skale vrednovanja. tebi je ocigledno sviranje s mudima, stav, originalnost, alternativnost, iskrenost itd nesto najbitnije. nekima je to apsolutno nebitno. kod mene je to nekad prisutnije, nekad ne, neke bendove slusam samo zato sto mi prijaju i odgovaraju, a opet, neke druge slusam angazovano. mislim da previse trosite diskusijotronske baterije na stvari koje stvarno jesu individualne. jedno je raspravljati se oko toga da li neko moze da digne masu, to je jedna stvar, odes na koncert pa vidis jel su ljudi uzeli da skacu i to je to. ali da li je bolji pera ili mika je nemoguce raspraviti kad su drugaciji sistemi vrednosti u prici i to je ono kljucno.
druga stvar, ako se vec vodi diskusija, treba izuzeti subjektivizam onoliko koliko je to moguce. meni nije tesko da kazem nesto tipa 'ovaj bend je sranje, ali ja bas volim da ih slusam'. znaci, u topicu 'sta mislite o xy' ja stavim post 'mislim da su sranje najgore', a u topicu 'da li slusate xy' ja stavim post 'slusam svaki dan, obozavam ih'. i tu postoji debela razlika, a ljudi to trpaju u jedan trip, sto je jaaaaaako pogresno i izvor je 99% drndanja na ovom forumu.

ovo sam morao da kazem iako je vasa diskusija pomalo cak i normalna :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 22 Nov 2008, 14:30

ima istine i u tome. samo, onda bi se sve oduvek moglo svesti (u umetnosti, filozofiji, knjizevnosti, muzici) ja volim ovo, a ti ono. onda su Ceca i Stoja pojednako vredne kao Sati ili Filip Glas.
koliko god razumeo to sto ti pricas, smatram da postoje neki opsti parametri za vrednovanje.
naravno, nije neko budala ako slusa Nightwish i ima svako pravo da uziva u njima... ali nije zato ni Nightwish realno dobar bend.

Dante

Post by Dante » 22 Nov 2008, 14:48

Jbg. nisam u toku, jer nisam citao sve komentare ali ko je poredio technical death metal i GIRL metal? Mislim jedno je za devojcice a drugo je za prave muzicare. Glupo je povezivati ta dva benda (u stvari ako za Nightwish mozemo reci BEND a i Tarja ga je ispusila samo tako). Prosto receno jbg volim da drukam Nightwish fanove. :lol:

Post Reply