BLADE Texas Custom 20

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Jimmy Henderson

Re: BLADE Texas Custom 20

Post by Jimmy Henderson » 25 Nov 2008, 23:19

Dweezil , u pitanju je bilo cisto teoretsko pitanje jeli moguca ugradnja BPSSC bez nekog naknadnog menjanja.
da potvrdim da si u pravu zbog cega nema smisla da budzim gitaru
prvo - taj BPSSC kosta oko 300 evra . barem jedan pikap da menjam to je jos kakvih (ovisi o modelu) 50 - 80 evra.
Zaista , to je puno para . dodam li na to jos óko 200 evra mogu kupiti Samicka , PRS SE ili Hagstroma .
svi su sa hambakerima. o tek onda mogu otpanjiti gain..........
Da , dobro rece Rockett, sta ce biti kad prikljucim Jeff beck booster na Blade ? kako mi je sav gear sa gitarom rasut ko
rakova deca , zasad nemogu nista reci ili potvrditi rockettove reci oko suma na Blade sa JBB
Inace, ako sviram sa switchom na sredini - suma uopce nema . ukljucim li RPB a salter na sredinu - dobivam hambakovani
zvuk , a sum je veoma zanemariv , nikakav. Ocekujem za 3-4 tjedna da napravim video zapis kako sve skupa zvuci.
Cekam vec 7 meseci , pa mogu jos i 3-4 tjedna.
lep pozdrav !

mita

Post by mita » 27 Jan 2009, 03:23

by Rocket Roll
A zašto šum? Magneti su standardni a elektronika aktivna - kad se uključi boost, bude bučno. Računam da bi promena magneta bila najefikasnije rešenje što se šuma tiče, ali bi koštala puno.
Hmm... Ja imam Texas Deluxe i taj problem sa sumom. Nije strasno ali ume da nervira neuroticne ljude (kao ja :roll: ). Oko ove promene pickup-ova, sta bi preporucio da se stavi na neck? (mislim koji model)

Inace, sto se tice Blade gitara, primetio sam da na skoro svakoj pukne neki pickup cover. Naravno to sam video tek kad sam svoju doneo kuci. Stvarno sitnica i u odnosu na ono sto se dobija zanemarljivo... ali kod si neurotican... xD

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Jan 2009, 11:33

mita wrote:Oko ove promene pickup-ova, sta bi preporucio da se stavi na neck? (mislim koji model)
DiMarzio Heavy Blues II, Bill Lawrence Lace Sensor, Fender Vintage Noiseless, ili neki pasivni EMG singlecoil magnet.

Postoji i rešenje sa noise suppressor pedalama kao što su Boss NS-2 Noise Suppressor, MXR M-135 Smart Gate, ISP Decimator (toplo preporučujem!), Electro Harmonix Hum Debugger ili neki od novijih Zoomovih algoritama za suzbijanje šuma (sa procesorske linije G2.1u, G7.1ut ili G9.2tt). Na taj način ništa u gitari ne mora da se menja.

mita

Post by mita » 27 Jan 2009, 18:22

DiMarzio Virtual Vintage Hevy Blues II sam razmatrao ali nisam znao kako bi to zvucalo u neck poziciji... trebalo bi da je malo vise HOT od obicnih vintage? Recimo od Fender Vintage Noisless-a? A sto se tice "Bill Lawrence Lace Sensor", nemam pojma sta je to... ne mogu ni da ga izgooglujem. Mislim, Bill Lawrence deo razumem kao i Lace Sensor ali ne razumem zajedno xD? Jel to neki poseban model ili si mislio "neki Bill Lawrence ili neki Lace Sensor"? Gledao sam i Lace Sensor ali nisam mogao ni tu da se odlucim za tacan model posto sam malo nov sa elektricnom gitarom :( .

Ovo je malo off topic, tako da izvinite.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Jan 2009, 19:04

mita wrote:DiMarzio Virtual Vintage Hevy Blues II sam razmatrao ali nisam znao kako bi to zvucalo u neck poziciji...
Izvini, nisam pažljivo pročitao tvoj post, mislio sam da pitaš za bridge poziciju - većina ljudi tamo stavi noiseless, ako hoće samo jedan noiseless magnet. Na bridge poziciji se obično sviraju hi-gain stvari, a visoki gain znači više šuma. Za neck poziciju ostaju ove druge pomenute stvari.
mita wrote:A sto se tice "Bill Lawrence Lace Sensor", nemam pojma sta je to...
Treba da stoji "Bill Lawrence, Lace Sensors..." Izmenio bih svoj post, ali si ga već citirao. :D

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 25 Apr 2010, 18:09

Proslo je dosta vremena ........ takodjer dosta vremena dok sam dobro upoznao sve karakteristike moje gitare.......
Da ponovim , sama izrada je vrhunska , imao sam srecu da sam kupio seriju koja je prodana u maloj kolicini jer se radilo o jubileju
20 god. Blade gitara . Tako da ne bude zabune kad se brka sa klasicnom Texas serijom.
Merdjutim , zasmetao me njezin "kafanski" karakter . Izmedju redaka - univerzalna gitara , sta mi na kraju za moj stil nije odgovaralo.
Zato sam odlucio da napravim promene. Svi pikapovi i elektronika su leteli van.
Po mojoj licnoj zelji narucio sam tacno onakve pikapove kakve sam i trazio za bluz stimung .
Kad bih opet kupovao stratoliku gitaru onda iskljucivo opet Blade . Kod Marina sam imao prilike isprobati masu Fendera i inih modela........
Samo me je jedan Fender odusevio , ali ljudi moji - oridjidji iz 65 god. - skidam kapu ! Pitam vlasnika ocel da proda- veli " moze ako ces mi dati novog merdzu " :lol:
lep pozdrav !

Post Reply