Gary Kramer Guitars

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dushan S

Re: Gary Kramer Guitars

Post by Dushan S » 22 Dec 2008, 06:35

teodorica wrote:U cemu je fazon kod tih gitara sa samo jednim humom.Dali su one "jeftinije" u odnosu na HSS ili HH varijante ili sta vec?Mislim sta vise pruzaju u odnosu na pomenute varijante?
Evo objasnio je i čovek ispod nešto, ali generalno, to je deo ikonografije, jednog vremena i tripa iz 80-ih. Takođe, nekome možda realno ne treba. Halen je najznačajnije stvari snimio upravo na takvoj gitari, na primer.

sta znam iskreno te Gary Kramer mi i ne izgledaju nesto skupoceno, ono kao casual moderna elektricna gitara iz 80-tih, mislim na ove "normalne", meni se vishe djasvi nesto na fazon Jackson-a. Ovo mi je nekako ni tamo ni vamo.
Uopce sve te skupocenije gitare na fazon Suhr, Tom Anderson, osecam da su strava al nekako mi imaju penzoski look, def bih prije neki Jackson il Ibanez, a bogami i Fender.
Illusionist baš i nije casual, po feedback-u do sada ljudi su se isekli na taj dizajn sa "fantomskim" tj nepostojećim pickguardom. Ovi standardni modeli i nisu skupocene gitare, tehnički, koštaju 700 - 800$ više manje. Sa poslovne strane, Ime "Kramer" ljudi asociraju sa ovakvim "Prostim gitarama" u smislu da postoji tržište za 1ham, strat telo, takav i takav vrat gitare, kao što se RG oblik očekuje od Ibaneza, stvar tradicije. Ove "Delta Wing" gitare su sa druge strane ta varijanta "Ajd da razbijamo predrasude" i to opet ima svoju ciljnu grupu i loži se raja i na to. Prilično je interesantno šta na kraju kupuju ljudi, u praksi recimo iako je navodno Floyd "So 80's", upravo gitare sa njim idu kao lude. I postojanje ovih "prostijih" modela je realno zato što to neko kupuje iz sve snage.

Btw, generalno su gitaristi zatvoreniji dosta na inovacije, za razliku od basadžija gde ima mnogo više slobode i želje za eksperimentisanjem, i to je možda pokazatelj nekih stvari, zašto je gitarska muzika prešla u reciklažu.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 22 Dec 2008, 06:43

teodorica wrote:U cemu je fazon kod tih gitara sa samo jednim humom.Dali su one "jeftinije" u odnosu na HSS ili HH varijante ili sta vec?Mislim sta vise pruzaju u odnosu na pomenute varijante?
Osim onog što je dweezil rekao, teoretski bi trebale da imaju veći sustain jer manje magneta privlači žice. Logično, ne? :)
Mada ne znam kol'ko se to može primetiti u praxi.

Dushan S

Post by Dushan S » 22 Dec 2008, 06:46

Bodomovac wrote:
Osim onog što je dweezil rekao, teoretski bi trebale da imaju veći sustain jer manje magneta privlači žice. Logično, ne? :)
Mada ne znam kol'ko se to može primetiti u praxi.
Hehe, pa pazi, interesantna ti je logika :) Ali mislim da u praksi to ne utiče skoro ništa :) Ja nisam fan toga, ali ono što znam od drugih koji vole takve gitare je eto, da vole taj "Čist izgled" tj estetika a kao drugo, neko voli minimalizam. Takve đitre su i dobre za crtanje, ima prostora.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 22 Dec 2008, 20:16

Ofarbas Delta wing u crveno ili samo dodas par kapi i imas helebardu.Sta ces metalskiju axe

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 23 Dec 2008, 22:08

Bata Duco, pa sto bre nisi poneo i tu crnu na live? Ili je mozda nisam primetio...?
Meni su instrumenti veoma neobicni i zanimljivi, malo mi je lepsa crna.. Sigurno nece neki bluzer da odlepi na dizajn, ali da sviram hm odlepio bi za takvom gitarom.
Pazi, ako dodas jos jednu zicu stici ces me :lol:

Dushan S

Post by Dushan S » 25 Dec 2008, 01:20

Haha, pogledaj ovo:
www.youtube.com/watch?v=1cCulE1UfO0

Svirao sam u stvari samo na njoj ceo live, bela je ostala na stalku :mrgreen:

A osmožična... Pazi hmmmmmmm Mogao bih da krenem da ložim Lea da dizajnira i neku sa osam žica :P
Ofarbas Delta wing u crveno ili samo dodas par kapi i imas helebardu.Sta ces metalskiju axe
E, ali nije dovoljno oštro... A i Gin Simmons iz Kiss je to već provalio :)

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 25 Dec 2008, 09:14

Vidi, sada je trenutak da se stidim malo :hide:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Dec 2008, 20:45

ma nevalja to nista :hide: :lol: salim se naravno...

osecam se prilicno nekompetentno da upucujem bilo kakvu vrstu kritike(ukljucujuci i ono woow) :D

opasna shjekira, nema sta...

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 26 Dec 2008, 21:14

Na cemu je odsviran Animalys?Solo ubija(pogotovu kao ringtone)-valjda nije povreda autorskih prava.

Highway One

Post by Highway One » 28 Dec 2008, 19:25

sve to sto je covek napravio samo je trebalo da izvadi iz tog tela gitare i ubode u nesto ne najruznije na svetu.
pogledajte opet vic o zeki

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Dec 2008, 19:51

Highway One wrote:sve to sto je covek napravio samo je trebalo da izvadi iz tog tela gitare i ubode u nesto ne najruznije na svetu.
pogledajte opet vic o zeki
daj smarate s time, nekome je ruzno nekome nije, meni se ova crna nesto i ne svidja, u uopste sam kozervativan po pitanju oblika gitare ali mi je podjednako ruzan i Flying V i gomila drugih gitara, ava bela bar izgleda lepo kad je drzis na sebi, dok neke gitare nikako ne izgledaju lepo...i taj vic o zeki ovde ne vazi jer torta i sluzi da se jede,a gitara sluzi da se svira,a ne da se gleda,tako da....

Dushan S

Post by Dushan S » 29 Dec 2008, 06:05

osecam se prilicno nekompetentno da upucujem bilo kakvu vrstu kritike(ukljucujuci i ono woow)
Ma opušteno, pa ne pravim ja te gitare pa da me lično pogađa (a i onog koji ih je pravio znajući kakav je karakter ne tangira ni malo da li se nekome ne sviđa ili sviđa, sve dok on konta da je ok) Ovo je ono, skroz subjektivna varijanta, nije da možeš uzeti u ruke, uključiti u pojačalo pa reći mišljenje, dakle naglabamo.
teodorica wrote:Na cemu je odsviran Animalys?Solo ubija(pogotovu kao ringtone)-valjda nije povreda autorskih prava.
Hvala, hvala. Nije to pesma pa da postoje autorska prava :wink: Drago mi je da ti se dopalo. To je poprilično staro, pre par godina, tad nisam imao ove gitare, Valley Arts je u pitanju bio, ja mislim, Joe Burden magneti u njemu, pa u POD.
sve to sto je covek napravio samo je trebalo da izvadi iz tog tela gitare i ubode u nesto ne najruznije na svetu.
Sve to što ti rekao si trebalo je da izvadiš drugi redosled reči nekako napišeš! :D :wink: A znam, boli te što postoji bilo koja druga gitara osim strata, šta da se radi! :P Nisam ja kriv, evo ja bi zabranio da mogu da se prave novi oblici gitare, samo tradicija! :mrgreen:
daj smarate s time, nekome je ruzno nekome nije, meni se ova crna nesto i ne svidja, u uopste sam kozervativan po pitanju oblika gitare ali mi je podjednako ruzan i Flying V i gomila drugih gitara, ava bela bar izgleda lepo kad je drzis na sebi, dok neke gitare nikako ne izgledaju lepo...i taj vic o zeki ovde ne vazi jer torta i sluzi da se jede,a gitara sluzi da se svira,a ne da se gleda,tako da....
A meni je zanimljivo da vidim komentare, nema dovoljno ljudi da bi ispalo kao neka realna informacija o narodu ovde, ali mi u proseku izgleda spadamo u tradicionaliste ovde... Napolju više zavisi od toga koji je forum u pitanju, na sevenstring forumu su više bili pozitivni a logično, na nekom gibson forumu, ako se dobro sećam, su bili negativniji, takođe očekivano.

Dushan S

Post by Dushan S » 29 Dec 2008, 06:31

E da, evo nepoznat gitarista iz ovih krajeva, svira dobru gitaru a ne gitare koje pravi ovaj lik od gore :wink: Naleteh na sliku pre neki dan!

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Dec 2008, 10:07

Pa da, al' ova je lepa. :wink:

Santana

Post by Santana » 29 Dec 2008, 12:15

proporcionalnost je nesto sto cini gitaru lepom.
ne stroga simetrija-onda bi bilo dosadno.
fora je da se izmisli nesto novo i revolucionarno ali proporcionalno i normalne neke simetrije sto ova gitara nije.
pa i ova vlatkova nije nesto (ako nekog podseca na tele- ni meni se oblik telca ne svidja)
flying v , explorer, stratocaster, pa i one neke bc rich metalske koje su se kasnije pojavile- to je revolucionaran a dobar i proporcionalan oblik.
uzmi sad loptu i zabodi srafciger u nju. iskopiraj taj oblik na drvo i rovni unutra svasta nesto hardver koji je mnogo dobar i izbalansiraj sve na njoj super- opet niko nece to da kupi.

Post Reply