Šta je bolje - MIM Fender ili Ibanez u tom cenovnom rangu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Sta je bolje?Fender mexicanac ili neki ibanez u tom cenovnom

Post by Guitar_thrill » 23 Dec 2008, 22:51

Duane wrote:strat zvuci mrsavo?????????????????? a??????? ljudi jesmo mi culi istu gitaru? jel cuo neko nekad hendrixa tocka robina trowera claptona buddy guya malmsteena... i jos tries iljada razlicitih sviraca koji imaju haos kzvu... poslusati Smak - odliveno - tobacco road kad tole krene... ja mozda preterujem sa tockom, ali brate to je za mene to... nema dalje od toga... savrsenstvo... a tu se oseti zvuk strata kad zna neko da ga svira... dakle prvo treba znati svirati strata... ;)
znaci poslusao si ga? :) sta ja znam, mrsavo je relativan pojam, mozda to jeste mrsav zvuka,ali neko voli takav zvuk....

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Dec 2008, 22:55

KUPI FENDER. Veruj mi... imao sam i strata i sad imam tele MIM i jednostavno. Kupi DENDER... :mrgreen:
(imao sam i nekih par ibaneza kod sebe na nekoliko nedelja i opet tvrdim...kupi Fender! :-))

PS
Postoji i FENDER sa HSS kombinacijom...ako treba josh vishe DZDZ. Zvuk fendera je tanji od gibsonolikih gitara, ali u miksu sa celim bendom, pogotovo ako ima dve gitare...FENDER je keva. Ako je jedna gitra takodje, ali zavisi od muzike koja se svira.

Koliko puta sam napisao FENDER?

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 23 Dec 2008, 23:03

Tocak ti se vrti oko Marshall-a.Vijati takav zvuk kosta dosta(znanja ponavise)

Highway One

Post by Highway One » 23 Dec 2008, 23:06

Plasim se da mi bombardujemo mozgove svakog ko ovde dodje fenderom :D
Pa nek nam bar fender da neku kintu :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Dec 2008, 23:07

e a secam se,da kad sam se tek uclanio na ovaj forum, fender uopste "nije bio na ceni" :D ili sam bar ja imao takav utisak, a sada ima mnogo vise sto bi Kristijan rekao "sektasa" :)

Highway One

Post by Highway One » 23 Dec 2008, 23:11

Guitar_thrill wrote:e a secam se,da kad sam se tek uclanio na ovaj forum, fender uopste "nije bio na ceni" :D ili sam bar ja imao takav utisak, a sada ima mnogo vise sto bi Kristijan rekao "sektasa" :)
kad kupish i ti strata videcesh sta je strat powwaa
Znash kad svirash strata duze od 7 meseci pocinjesh da shreddujesh sam od sebe pa shta mislish kako malmsteen radi sve ono
pa on i ne stize da vezba od jedenja ali kad uzme strat sve je reseno josh kad ga nabudzish
Pa ja zato stavljam hs-3 i josh koj mesec i ima da shreddujem i ja

:mrgreen:

shala :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Dec 2008, 23:18

Vodim vas u obilazak fender fabrike...

Polazak u nedelju u 13 sa trga republike.... :obrve:

Nemaju pojma da cemo prvo svratiti do chika Laze Lazarevica, a vecina (chitaj osim mene ;) ) ce se "malo" zadrzati :evil: :evil:
muahahahahahaaaa.... :jeej: :jeej:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Dec 2008, 23:19

uh dobro je, sad videh ono sala :D (btw. svirao sam ja Strata malo duze od 7 meseci, jest' da nije bio fender,ali ipak... :) )

Highway One

Post by Highway One » 23 Dec 2008, 23:23

Guitar_thrill wrote:uh dobro je, sad videh ono sala :D (btw. svirao sam ja Strata malo duze od 7 meseci, jest' da nije bio fender,ali ipak... :) )
Ma shreddao bi ti ali kad je strat video da ce ga prodash za les paula onda Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Dec 2008, 23:31

teodorica wrote:Tocak ti se vrti oko Marshall-a.Vijati takav zvuk kosta dosta(znanja ponavise)
igzekli maj pojint... zvuk nije samo gitara... zato reci da je fender tanak je prilicno "tanko", po meni fender ima najpuniji zvuk od svih gitara i zato ga i volim, zbog snage singlova ;)

johnny_b_good

Re: Šta je bolje - MIM Fender ili Ibanez u tom cenovnom rangu?

Post by johnny_b_good » 24 Dec 2008, 00:06

to stoji.Ali opet po meni les paul ima topliji i puniji,mnogo puniji zvuk.Samo sto je bezobrazno skup i ne svidja mi se sto je vrat toliko shirok ali jbg.tako mora! biti

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Dec 2008, 01:14

meni je les paul samo za jazz privlacan... inace mislim da je za ostale svrhe prevazidjen... tako ja dozivljavam lesa ;) mada se ne bi zalio da imam jednog ...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Dec 2008, 01:17

Ma, moze se naci finih Ibaneza za te pare. :D

U stvari, novih i ne moze. Kupi MIM Strata. :D

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 24 Dec 2008, 01:26

.Ali opet po meni les paul ima topliji i puniji,mnogo puniji zvuk.
Evo šta na temu fender-gibson kaze u jednom intervju Vedran Božić jedan od ponajboljih blues-rock gitarista u ex yu.
Telecaster i Stratocaster imaju otvoren i čist ton, svjetliji od tonova ostalih gitara, što je stvar single coil pick-upova montiranih na njih.Tu je oko jednog pick-upa samo jedan navoj žice.Mana im je što lako kupe "broom" iz mreže, smetnje što dolaze iz neona i drugo.Takav ton ni na jedan način ne možeš dobiti drugim gitarama na koje su montirani humbucker pick-upovi, primjerice iz Gibsonovih modela.Na drugoj strani, Stratocaster, uz pomoc drive pedale i raznih drugih pedala, može dobiti debeo i topao ton kakav daju Gibsonovi modeli.Taj je zvuk, dakako, surogat, ali Strat se ipak može približiti Gibsonovu zvuku, a Gibson ne može ni približno postići Stratov zvuk!Zato ako si negdje prisiljen nositi samo jednu gitaru, onda je najbolje da poneseš Strat.Različitim kombinacijama Stratovih single-coil pick-upova mogu se dobiti zanimljivi zvukovi.Za njih se mislilo da su u protufazi.Nisu oni u protufazi, nego se s dva pick-upa, kada se zbroje, može postići da se visoki i viši tonovi još više izdižu i omekšavaju.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Dec 2008, 01:29

Takav ton ni na jedan način ne možeš dobiti drugim gitarama na koje su montirani humbucker pick-upovi, primjerice iz Gibsonovih modela.
Heh, lepo razmisljanje, ovim sam se i sam delimicno rukovodio, nedavno. :wink:

Post Reply