Jim Morrison
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Jim Morrison
Aj za santanu jos jednom, Doorsi bez Morisona su prazna prica, ajde nateraj me da ti objasnim i zasto, a mogao bi i sam da procitas. To ces najbolje da ukapiras ukoliko pogledas karijere prezivelih clanova doorsa, ima po nesto ali je sve posle Jima beznacajno. Na kraju dorosi nisu nikakva Rock statistika, kao mnogi drugi gde moze da se prica manje ili vise o znacaju neke grupe. Doorsi su fenomen, i to iskljucivo zbog Jima, karijera bez presedana. Danas i moja baba zna ko je Jim Morrison, a siguran sam da ne znaju napamet imena ostalih clanova cak ni oni koji ucestvuju u ovoj rasparavi.
ja onda krivim tvoju babu zato sto nezna ko je robbie krieger
... jim morrison je legenda, to stoji... ali rej, robi i dzon su isto... a ne beznacajani... tacno se vidi dokle tvoje znanje sto se tice dorsa ide... morison jeste najpopularniji, ali je sigurno u egalu sa ostalim sto se tice muzike...
naravno dorsi bez morisona nisu dorsi... a nisu ni dorsi bez densmora, ni krigera, ni manzareka...

naravno dorsi bez morisona nisu dorsi... a nisu ni dorsi bez densmora, ni krigera, ni manzareka...

- Highway One
Dorsi su dobri ali su mi previse psihodelicni ponekad
Dvejn je u pravu.
to sto su njihove karijere posle beznacajne to je zato sto su vezani bili za jedan sklop koji je uspeo a koji je na okupu drzao jedan deo i to deo koji je davao posebnost i koji je bio u prvom planu-naravno,pevac
to sto su njihove karijere posle beznacajne to je zato sto su vezani bili za jedan sklop koji je uspeo a koji je na okupu drzao jedan deo i to deo koji je davao posebnost i koji je bio u prvom planu-naravno,pevac
ma ljudi de su im beznacajne karijere sta vam je? to sto ih niste posle slusali neznaci da su beznacajne... ja sam krigera i manzareka slusao iljadu puta... i odlicni su!
Jim nije znao da svira ni jedan instrument, morao je da pravi bend, da znas Duane, a mozda i ne znas, ostali clanovi benda rej, robi i dzon su morali jako da se prilagodjavaju karakteru Jima Morrisona, od ispada ludila pa do kranje genijalnosti. I da znas, a mozda ne znas i sami su se na kraju osecali kao prateci orkestar Jima Morrisona. Oni su pricali o tome, ja nemam potrebu da to ispravljam, nemoj ni ti. Kada sam pomenuo moju babu samo sam hteo da nekome ko malo manje zna o Doorsima generalno uporedim znacaj ikone Jima Morrisona. A inace babi nikako Krigera, to bi je ubilo.
cekaj ako jim nesvira nijedan instrument, ko je onda komponovao one silne pesme? ako su dzon, robi i rej prateci orkestar, onda je to jedan od najboljih pratecih orkestara ikad
a reci za njih da su beznacajni je... baaaah...

Da se ti mozda ne zajebavas samnom, ili stvarno ne znas nista o tome? Ajde gruba je rec da su beznacajni, ali ako se uporedi delo Jima Morrisona, meni dodju malo ne vazni, ako ne znas procitaj. Mozda stvarno imas 17 godina i moguce je da ne znas toliko tu pricu, nevazno je za poznavanje Doorsa koliko imas godina ali vidi malo proceljaj po netu i saznaces vise da ti ja ne solim pamet.
brate ja neznam sta ti pokusavas meni uopste da kazes... cinjenicu su tu i moram priznati da jesam citao o dorsima, nekazem da znam vise od tebe ili slicno, ali da su ostala troJica iz dorsa beznacajna ili nevazna kako kazes... ma ajte molim vas... ja prosto nevidim kako ti nevidis to 
prim. yes the river knows... jel jimi morison pisao harme za to?
jim morrison jeste bio j'bni sirovi genije... ali jim morison nije the doors... niti je to on hteo, on je samo hteo da bude jim morison i uspeo je i vise nego sto je ocekivao

prim. yes the river knows... jel jimi morison pisao harme za to?
jim morrison jeste bio j'bni sirovi genije... ali jim morison nije the doors... niti je to on hteo, on je samo hteo da bude jim morison i uspeo je i vise nego sto je ocekivao

- LazaRocker
Stvar je u tome sto ljudi gledaju na njega kao na celu grupu The Doors... Po meni je on samo 1/4 grupe, ali 90 posto njih ne misli tako. Ziv primer je film The Doors:
Obratite paznju na ime filma. Ja bi ga pre nazvao life story of Jim Morsisson. Po meni je jedini osvrt na druge clanove kada morisson daje densmore-u(cini mi se) LSD
. Jos kad morisson pita onu fotografku what about the doors, a ona kaze forget the doors... you're the doors... Mislim svestan sam da je film rezirao covek koji zna jedno 7234 puta vise stvari o dorsima od mene, ali tvrditi da je morisson 10 puta bitniji od drugih... Ne ide mi u glavu...
Obratite paznju na ime filma. Ja bi ga pre nazvao life story of Jim Morsisson. Po meni je jedini osvrt na druge clanove kada morisson daje densmore-u(cini mi se) LSD

Svaka čast Morrisonu za izvanredne tekstove,glasovene sposobnosti manje više...ali ipak malo me nervira taj kult koji se stvorio oko njega.
The Doorsi su prije svega grupa!
The Doorsi su prije svega grupa!
-
Ne bih rekao da je Morrison precjenjen već da su ostali članovi benda potcjenjeni. To mi nekako više odgovara.
Što se tiče filma The Doors, nije ni čudo što je film o Morrisonu. Život mu je prava drama, idealna za ekranizaciju... A Taj film je dosta osporavan, i sami članovi benda sada snimaju dokumentarac koji, kako oni kažu, će biti anti-Stone-ovski... Ja ga volim pogledat, koga briga što nije sve autentično i precizno...
Što se tiče filma The Doors, nije ni čudo što je film o Morrisonu. Život mu je prava drama, idealna za ekranizaciju... A Taj film je dosta osporavan, i sami članovi benda sada snimaju dokumentarac koji, kako oni kažu, će biti anti-Stone-ovski... Ja ga volim pogledat, koga briga što nije sve autentično i precizno...
Klasicna greska je da se pevaci stavljaju ispred grupe... Dokaz da je uspeh i umece poprilicno podjednako je kod svih clanova bilo koje grupe je to sto ja ne znam nijednog pevaca koji je izasao iz svog benda i postao popularniji posle toga.. Eto jel Plant popularniji sa ili bez Cepelina? Jel Dzeger probao i sam pa mu bas nije islo.. I Fredi Merkjuri ako se ne varam.. Axl sa novom postavom?! Da su svi oni toliko umesniji u svom poslu bili bi uspesni i u solo karijerama.. Isto tako i Jim.. Jeste genije ali pretpostavljam da veliki udeo u takvoj slici o njemu imaju ostali iz benda! Ko zna koliko strahovito genijalnih muzicara ima koji nisu nasli pravu ekipu za SARADNJU i zbog toga nikada nista narocito uradili.. Jedino je Dzordz Majkl uspeo ali je to ipak pop 

Ajde da konstatujemo da su svi bili i vazni i bitni u doorsima, manje ili vise, a onda ajde da pogledamo i cinjenice. Iza njih posle Morrisona nema nicega, sve sto su radili nije toliko vazno, ne kazem da je to lose, ali gde je? Srecom John Densmore nije dozvolio ostalima da koriste ime Doors, kako bi tezgarili za neku sitnu lovu i tako legendu o doorsima oskrnavili. Sviraju kao Riders on the Storm, i to je ok. I to nije jedinstven slucaj, setimo se Cream i Claptona, nista bez njega, nije dovoljno da covek bude samo dobar muzicar i kompozitor, moras da budes i harizmatican, bitna je i sreca u svemu tome i naravno vreme ili neki trenutak. Ljudima je bilo dosta lepo obucenih, Beatlesa ili Elvisa, zasitili su se finih momaka, trebao im je Morrison, onakav kakav je bio i privatno, divalj i neobuzdan. Sta je imao, rekao je za samo par godina, to je hteo. Citajte njegovu poeziju, najavio je uglavnom sta ce da se desi sa njime. U tome lezi njegova genijalnost. Otisao je sa samo 27, ali ja ga postujem zbog hrabrosti koju je posedovao. Svako ima izbor, neko je supalj pa se drogira i umre, bez razloga, Jim je mogao kako hoce, izabrao je i otisao. Danas posle skoro 40 godina od kako ga nema, jos uvek se cuje od nekud THE END!
ps. Ipak u poredjenju sa njime, ostali su samo nesto malo srece imali, da su ga poznavali.
HOCU DA NE ZNAM, DA NE SANJAM
KO BI ME NAUCIO DA NE ZIVIM?
DA ZIVIM NE NASTAVLJAJUCI ZIVOT!
Jim Morrison
ps. Ipak u poredjenju sa njime, ostali su samo nesto malo srece imali, da su ga poznavali.
HOCU DA NE ZNAM, DA NE SANJAM
KO BI ME NAUCIO DA NE ZIVIM?
DA ZIVIM NE NASTAVLJAJUCI ZIVOT!
Jim Morrison
jeste jim legenda niko nespori to... ali ni sam jim ne bi za sebe rekao da je the doors.. i tako je i tako ce biti