Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Post by MUzzY » 28 Jan 2009, 16:13

Koje su vam preporuke?
Head ili combo za pocetak?

U poslednje vreme mi se sve vise i vise svidja VOX ac30 (i njegove razne varijante) samo ne znam sta moze ovde da se nabavi. Sto se zvuka tice... sta znam mislite na recimo One republic pa do FooFightersa :) Da li je ovo presirok pojam?

Meni se jako dopao recimo jsx sa randall v30 kutijom, ali ga je tesko postaviti da zvuci malo "kulturnije". Treba mi nesto sto moze da zarezi dovoljno kad bas hocu (sto verovatno znaci da ce mi trebati i neki dobar overdrajv) ali mi definitivno treba onako "punchy" clean/crunch.
Imam peavey exp sa dimarzio air classic magnetima. Buduci instrumenti ce biti veoma slicni ovoj kombinaciji. Mozda ako nabasam na neki interesantan p90 model i to bude u igri...

POz!

E da, nemojte mi predlagati marshalle... kao ni strat gitare :D

nenadnenad

Re: Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Post by nenadnenad » 28 Jan 2009, 16:23

Kolko imas para da potrosis?
Za cega ti treba pojacalo? Za sviranje kuci, za sviranje na probama, za sviranje sa bendom na probama i u manjim klubskim svirkama, arene... stadioni , ceca? :D

Historik
MF veteran

Post by Historik » 28 Jan 2009, 16:37

AC 30 je najbolje sto ima na svetu (bar po mom misljenju). Samo nisam siguran da si ti svestan koliko to kosta. Imas kod nas u Lyra Style-u i u Skymusic-u. Cena im je od 1500 do 2000e evra, zavisno od modela i potraznje na trzistu. Ja npr. imam AC15, Voxov orginalni lampas, prvi koji su ikada serijski pravili, i vrlo sam zadovoljan. On je oko 650-700e, ali je u Sky-u bio na nekom popustu do nedavno, pa pogledaj. To ti je od lampasa, a imas i fine Vox tranzistorce sa lampama u predpojacalu.

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Jan 2009, 16:39

nenadnenad wrote:Kolko imas para da potrosis?
Veoma bitna stvar!
Jer ako to nije problem onda je na tvoje pitanje:
MUzzY wrote:VOX ac30 (i njegove razne varijante) samo ne znam sta moze ovde da se nabavi
odgovor:
Moze da se nabavi apsolutno sve, sto podrazumeva Vox pojacala za sobu od 100 evra, do Voxova iz "prvih godina" proizvodnje koji, verovao ili ne, mogu veoma lako da se nabave, ako ti cifra od oko 2000-i-kusur evra nije problem. :)

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Jan 2009, 16:49

Ceca je bolesna pa mi treba za po kuci :D

Treba mi nesto sto zadovoljava boju zvuka koji odgovara ovom zanru prvenstveno u studiju.
Realno, uvo ce odluciti na kraju ali mi ipak trebaju smernice u smislu o cemu da razmisljam sta da totalno zanemarim (tipa, lupam... 5150 za pop rock bas i ne ide...) i tako to.
Cena reeeeecimo da nije bitna sada, pre su mi bitnije opcije i neke "pravilne" kombinacije.
Jednostavno, ranije mi je sve bilo u dovoljnoj kolicina gain-a. Ja sam celista i gitara je bila neka uporedna prica koju sam poceo u srednjoj skoli a zna se sta se tada svira i sta nalozi :D Ja i dalje volim hevi zvuk (tipa creed/ alter bridge, i generalno americki hard rock bendovi) ali sad sa prijateljima pravim dosta mirniju muziku gde takav pristup cesto (tj. precesto :D) ne pije vodu. Zato mi trebaju informacije sta od opreme treba imati za pop rock pravac. Moje prvo zapazanje je taj AC30 zvuk. Negde sam procitao da su http://www.budda.com/ pojacala interesantna ali cu tesko doci do njih ovde. Doduse oni su sad pod okriljem Peavey-a? Mozda Artist moze nesto da iskombinuje? ...

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Jan 2009, 16:52

http://www.youtube.com/watch?v=7Z8thvjt ... re=related

Ovo kad sam cuo ... istopio sam se :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 Jan 2009, 17:05

U Italiji ima budda zastupnik, al probaj proveriti hr/bih/hun prodavnice mozda neko ima...ili probaj naci polovno u hrvatskoj ako ti nije problem otici po pojacalo; gledao sam njihove oglase, ima svega i svacega.

Mozes se raspitati preko glazbenog foruma

MUzzY

Post by MUzzY » 29 Jan 2009, 17:14

Uh :) Polako otpadaju druge kombinacije. Ovo stvarno zvuci dobro. Kapiram da sa celstion blue zvuci jos bolje?
http://www.youtube.com/watch?v=vCFE26oP ... annel_page

I eventualno u kombinaciji za saturatorom? :)
http://www.youtube.com/watch?v=9YAc9lz3 ... annel_page

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 30 Jan 2009, 02:00

Gotivis Alter Bridge i Creed?! Mesa boogie dual ili triple recifier, i tacka! :)
A ako hoces posebo pojacalo za clean, Fender twin reverb........ To ti je Tremonti-jev setup. Inace ja imam Mesa Boogie Triple rectifier glavu, i to je po meni najbolje pojacalo na svetu. Mnogo mozes da izvuces iz njega, svakakve zvukove i boje. Pogledaj ovaj video, neki klinac ga je iradio, ali je prilicno dobar. Da vidis samo par zvukova, i neki raspon otprilike......

http://www.youtube.com/watch?v=eUuQRopRzHk

I ovaj test je odlican

http://www.youtube.com/watch?v=eUuQRopRzHk

Pogledaj oba, pa proceni, dosta su dobro odradjeni testovi.....

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 30 Jan 2009, 09:34

Peavey ValveKing 112 ili 212 ... odnos cijene i kvalitete fenomenalan.
Lampas po cijeni za malo kao traznistorac, a kvalitet ne treba dovoditi u pitanje jer je peavey ipak firma koja pravi opasno dobra pojacala.... provjeri cijene u Artistu oni su zastupnici....

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Jan 2009, 11:19

@Molotov: Iskreno, u kakvim si ti rodbinskim vezama sa Artistom?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Jan 2009, 11:57

tyler durden wrote:Mesa Boogie Triple rectifier glavu, i to je po meni najbolje pojacalo na svetu.
Uz svo dužno poštovanje momcima iz Petalume, nemoj da praviš istu grešku kao Duane sa Stratovima. :D Da je Mesa zaista toliko dobra, svi bi je svirali. Poslednji put kad sam proveravao, to nije bio slučaj - Mesa je pokrivala mali i vrlo specijalizovani deo tržišta.

Čovek koji hoće zvuk nekog od "klasičnih" pojačala neće se baš usrećiti sa Rectumfryerima i sličnim komplikacijama.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Jan 2009, 12:01

[sarkazam]Ma kupi engl, to su najbolja pojacala na svetu[/sarkazam]

xspaceman

Post by xspaceman » 30 Jan 2009, 12:18

eeeeee a kako kaže Bane Bumbar...ništa bez Dynacord pojačala i fender stratokastera! :lol:

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Jan 2009, 13:03

Za messu znam, ali kao sto sam naveo, za ovo sto sad radim ta pojacala ne piju vodu. Doduse cuo sam jako dobre kritike za njihove boxove (pogotovo za kombinacije sa ne-messa pojacalima).
ValveKing sam probao naravno. Simpaticno pojacalo ali u poredjenju sa ac30 nema sta da trazi. Drugacija je to boja totalno.

Post Reply