YouTube - covers

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: YouTube - covers

Post by Guitar_thrill » 26 Dec 2008, 18:00

Highway One, nemoj da se ljutis ali meni para usi zvuk tvoje gitare, s obzirom da je fender strat i da ima duncan magnete, trebalo bi lepse da se cuje, ili si (sto se meni cini) lose (po meni lose,mozda neko drugi tako voli) podesio EQ na pojacalu i preterao sa tonom i drive-om,ili je losa kamera i to s kojim si snimao, ali meni ovo zvuci kao drugarom squier affinity :)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 26 Dec 2008, 18:26

Guitar_thrill wrote:Highway One, nemoj da se ljutis ali meni para usi zvuk tvoje gitare, s obzirom da je fender strat i da ima duncan magnete, trebalo bi lepse da se cuje, ili si (sto se meni cini) lose (po meni lose,mozda neko drugi tako voli) podesio EQ na pojacalu i preterao sa tonom i drive-om,ili je losa kamera i to s kojim si snimao, ali meni ovo zvuci kao drugarom squier affinity :)
Znaci isto to sam pomislio kad sam slusao. Smanji bre malo taj high na pojacalu, i sklanjaj switch sa bridge magneta ako je na njemu!
edit: lepo si odsvirio canon rock.

Highway One

Post by Highway One » 26 Dec 2008, 19:57

Guitar_thrill wrote:Highway One, nemoj da se ljutis ali meni para usi zvuk tvoje gitare, s obzirom da je fender strat i da ima duncan magnete, trebalo bi lepse da se cuje, ili si (sto se meni cini) lose (po meni lose,mozda neko drugi tako voli) podesio EQ na pojacalu i preterao sa tonom i drive-om,ili je losa kamera i to s kojim si snimao, ali meni ovo zvuci kao drugarom squier affinity :)
The answer is
BAD MOBILE(poshto sam ja uvek 100000 % za gitaru umesto da shtedim za novi mob ja za magnete :lol: i tako sam morao da snimim bednim k 510 :cry: )
BTW: Magnet je Dimarzio (ne duncan :lol: ) HS-3 Sve je svirano na bridge poziciji , a pojacalo je bilo drive 10( jbg ovaj magnet ipak nije humbucker radi ono shto treba - hum canceling strat pickup-)
Treble -10
Middle - 7
Bass- 4
Shto se mene tice magnet peva i interesantno je shto je napravio da zice stare 2 meseca zvuce bolje i cistije neko nove na stock magnetu(mozda preterujem ali ...)
Eto toliko :D
A za Lazu Rockera :) :
Pa lepo je to , ja znam da svaki arpedjo 100 puta lepse zvuci na neck poziciji , ali mi je magnet sugav i nervira me(jbg slabo definise prve tri zice(barem po mom ukusu) i ima na 10-gain kilo i po suma od kog se note ne cuju jasno :( ) , evo shtekam kintu za neck magnet za koji mesec cu da ga kupim , pa cu ponovo da snimim , sigurno ce se videti razlika :D
P.S
Meni je zao shto mi ovaj mob ubija ono kako zvucim , ali ja gitaru vise volim od moba mnogo i mob je uvek poslednji , u ostalom mene bash briga kako zvucim na youtube mislim da je bitnije kako stvarno zvucim. (osim ako ne sviram na plej-bek :P :mrgreen: )
Izvinite zbog duzine posta i opsirnosti njegovog smaranja

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 27 Dec 2008, 12:47

a da Dimarzio, nesto mi u zadnje vreme Duncan u glavi :D
a sad se setih, ti sviras na frontmanu, i to sa driveom na 10, i treblom na 10, zato i ne moze gitara da pokaze svoje vrednosti :) pazi da bi tako podesio pojacalo trebas imati jednog dobrog lampasa,da bi to licilo na nesto, ali da ne smaram suvise, ja ti preporucujem,da pocnes da stedis pare za pojacalo :D

Santana

Post by Santana » 27 Dec 2008, 14:09

ja sam ga ubedjivao da uzme manjeg marsala-ali neeeeeeeeeeeee
on je morao da ima pojacalo iste jacine kao moje (ja inace imam ibanez pojacalo)

bokicasa

Post by bokicasa » 06 Jan 2009, 12:41

samo mi nije jasno sto se svi vataju ovog canon rocka,pored svih onih legendi koje se svirale i jos sviraju vi svirate nekog pederastog jarry c-a..a bilo koju stvar da izaberes bice manji kic od ove pesme..:)
ma dobro,nije losa melodija,al me taj lik mnogo nervira i nervira me sto je sad svi obradjuju na neki svoj nacin,postala pesma najpopularnija na ultimate guitar i svim tim tab sajtovima..a sto se tice tvog sviranja,isto sto su ti rekli i ovi,mada te vadi sto znam koji je to telefon,imao sam ga i znam sta kamera radi sa zvukom,tj. kamera je kvalitet kao da je prezivela svetski rat.bice to sve extra nakon jos par nedelja dobre vezbe..

nneennaadd

Post by nneennaadd » 02 Feb 2009, 22:47

Pozdrav svima !
Moj YT kanal...
http://www.youtube.com/user/BrainDoge
Evo i mojih bednih snimaka :)
Aj pa recite kako zvuci ;)

kurtrose

Post by kurtrose » 02 Feb 2009, 23:38

Meni ovo extra zvuci.. :D

Drumkiller

Post by Drumkiller » 03 Feb 2009, 00:28

do yaya si odsvirao....:) meni zvuci ok...

Highway One

Post by Highway One » 06 Feb 2009, 16:28

Nadam se da je ovde zvuk malo b olji inace sad sam uzeo mobilni dugara koji bolje snima zvuk a gore video
EQ:
Treble:10
Middle:5
Bass:1
Neck i bridge su Dimarzio HS-3 :)

:D
Potrudicu se da bolje uvezbam ovo mada je meni prilicno tesko

XtrmntR

Post by XtrmntR » 06 Feb 2009, 23:29

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pm2bzFY-zSY&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pm2bzFY-zSY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

My short improvisation on Jimi Hendrix's Little Wing - Just testing new guitar, first take.. ;)

Sorry for low quality vid, it's recorded with mobile..

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Feb 2009, 00:11

@ XtrmntR

Verovatno si je vec pominjao na forumu ali nisam upucen, koja je to gitara?
Ne cuje se bas najbolje jebiga... Mozda ako smanjis malo taj delay. :)

XtrmntR

Post by XtrmntR » 07 Feb 2009, 00:31

Strat MIM sa ubacenim floydom.. Nisam pominjao, dobio sam je tek pre par dana.. :) Nisam bio dugo na forumu.. Kako zvuci to sto cujes? Inace, znaci gitara u LINE 6 TONE PORT GX i izlaz su BEHRINGERovi MS16 aktivni monitori, mali...

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 07 Feb 2009, 01:26

XtrmntR

Post by XtrmntR » 07 Feb 2009, 17:28

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tPJQMBu5ziY&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tPJQMBu5ziY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Nova devojka intro.. sa novom gitarom i pod cleanom.. ;)

Post Reply