Koje pojačalo za akustičnu gitaru?

alzo

Koje pojačalo za akustičnu gitaru?

Post by alzo » 15 Jan 2009, 09:52

Vrti mi se po glavi da kupim neko pojacalo za akusticnu....nemam nikakva iskustva sa tom
vrstom pojacala pa me interesuje sta bi moglo da dodje u obzir.....bitno mi je da
pojacalo ima line out, ako mi se zadesi neka svirka a jedno 30 w bi bila puna kapa......
gledao sam malo Laney,Marshall, Berhinger.......sta bi od ovih pojacala vredelo kupiti.......

Kristijan
Uvaženi član

Re: KOJE POJACALO ZA AKUSTICNU......

Post by Kristijan » 15 Jan 2009, 11:34

Ibanez Troubadour recimo isto vredi pogledati.

Sava

Re: Koje pojačalo za akustičnu gitaru?

Post by Sava » 15 Jan 2009, 17:57

Svirao sam svojevremeno Marshall AS50 i radio je sjajno. Ima one (potrebne) fazone da recimo okretanjem potenciometra na jednu ili drugu stranu dodaš više reverba gitari ili mikrofonu itd. Tada je koštalo oko 300 e i mislim da je to bila dobra kupovina.

alzo

Post by alzo » 17 Feb 2009, 12:53

Malo sam se raspitivao.....Marshalla vise nema, jedino se nudi
Behringer ACX 450, 900 i 1800 i Laney LA 30C......
Behringer po obicaju nudi najvise, samo me interesuje da li je neko svirao
na tom pojacalu i kakvi su mu utisci.......na Harmony centralu ga hvale...............

boki1978

Post by boki1978 » 23 Feb 2009, 14:44

alzo wrote:Malo sam se raspitivao.....Marshalla vise nema, jedino se nudi
Behringer ACX 450, 900 i 1800 i Laney LA 30C......
Behringer po obicaju nudi najvise, samo me interesuje da li je neko svirao
na tom pojacalu i kakvi su mu utisci.......na Harmony centralu ga hvale...............
zar nema marshalla u Sky musicu?
Ja sam svojevremeno tu uzeo AS50R i zaista jako fino radi :-)

alzo

Post by alzo » 23 Feb 2009, 15:35

Nema, zvao sam prosle nedelje............. :?

Sava

Post by Sava » 23 Feb 2009, 18:52

Ja to dugo nisam gledao, ali za najbolje u jeftinijoj klasi je važilo Rolandovo pojačalo, ali kada je Marshall bio 300 e, ovo je koštalo 500 e. Pitaj u Megamusici.

alzo

Post by alzo » 25 Feb 2009, 09:57

Sve vise se nosim mislju da kupim neki snagas.....
miksetu imam, sve potrebne efekte u pedalama i kabinet
sa Celestion 12' 65W........vredi li ta varijante.....eventualno bih dodao neku EQ pedalu........
jedino sto bas nije zgodno ako treba da to nosim negde..........nigde nisam uspeo da pronadjem
karakteristike zvucnika koje ugradjuju u pojacala za akustare.....ima li tu nekih razlika u odnosu
na klasicne gitarske zvucnike..........

Sava

Post by Sava » 25 Feb 2009, 10:47

alzo wrote:Sve vise se nosim mislju da kupim neki snagas.....
miksetu imam, sve potrebne efekte u pedalama i kabinet
sa Celestion 12' 65W........vredi li ta varijante.....eventualno bih dodao neku EQ pedalu........
jedino sto bas nije zgodno ako treba da to nosim negde..........nigde nisam uspeo da pronadjem
karakteristike zvucnika koje ugradjuju u pojacala za akustare.....ima li tu nekih razlika u odnosu
na klasicne gitarske zvucnike..........
Pojačala za akustiku i zvučnici su praktično hi-fi kategorija, a sva razglasna su sada sasvim blizu toga uz mogućnost privođenja velike snage i glasnoće. To znači da zvučnik mora biti u principu dvosistemski (bas+visokotonac), često se koristi piezo visokotonac. Možeš da pogledaš i probaš aktivni zvučnik za razglas, takođe odgovaraju i pojačala za klavijature, ali mislim da je na kraju najjeftinije i najpotpunije rešenje neko pojačalo baš za akustiku. Behringer ima neke jeftine modele.

alzo

Post by alzo » 25 Feb 2009, 11:45

U nekom postu sam vec spominjao ta pojacala, ali me je najvise interesovalo kakva su
iskustva sa tim pojacalima........iskreno, izbegao bih procesor koji se nalazi u tim pojacalima.....
nude dosta dok rade, ali opet sam cuo tople preporuke da to izbegnem......

boki1978

Post by boki1978 » 25 Feb 2009, 13:06

Ja na mom AS50R Marshallu imam reverb, chorus i josh par zezalica i mogu reci da rade sjajno! Pojacalo mi je staro oko 6 godina i sljaka bez problema,a odradilo je dobar broj svirki.
Tako da zaista nista lose ne mogu reci o njemu niti sam imao ikakvih problema sa efektima.
Ono sto mogu da potvrdim je da su ugradjeni kvalitetni efekti i da sam ja njihovim mogucnostima (phase switch, notch+ovo sto sam nabrojao,anti-feedback) bio i ostao izuzetno zadovoljan.

alzo

Post by alzo » 26 Feb 2009, 08:48

zao mi je sto sam propustio tog Marshalla u Skaju, mislim da mi se
izbor suzio na Laney LA 30......samo ako uspeju da mi ga obezbede......
za kutju je ok snaga a ima line out tako da ni vece svirke ne bi trebale da budu problem.......

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 22 Mar 2009, 20:12

U prilici sam da kupim Roland Micro Cube za neke stvarno smiješne pare, ali pošto nemam električnu gitaru (trenutno je nemam ni u planu) zanima me da li neko zna kako bi se ponašao sa akustičnom gitarom. Gitara je ozvučena piezo ozvukom; razmišljao sam o onome što je alzo pominjao, tj. da instaliram na nju i jedan magnet, ali mislim da mi to trenutno nije potrebno i da mi se neće isplatiti (gitara je Tenson, model čini mi se D-10).

Dakle, kako bi se ponašao piezo sa pomenutim pojačalom?
Na pojačalu postoji i simulacija akustike, pa možda ne bi zvučalo loše... :?
Šta planiram sa njim? Pa da se igram kod kuće (mada Micro Cube može da se koristi kao procesor sa većim pojačalima).

Da napomenem, nisam u prilici to da probam jer je to pojačalo u Crnoj Gori. Sve što bih mogao da uradim je da odem do neke prodavnice sa gitarom, ali bijim se da ove nedjelje neću imati vremena. :?

Btw, ja sam ovo pojačalce intenzivno svirao nekim mjesec dana prije 1-2 godine i ostalo mi je u jako lijepom sjećanju. Zbog toga bih volio opet da ga nabavim... :)

alzo

Post by alzo » 23 Mar 2009, 12:31

Pogledaj ovo....zvuci interesantno, mada mi je covek koji radi u
jednoj prodavnici muzicke opreme rekao da je to ok pojacalo ali je
ipak simulacija akustike......zato sam i ja odustao od Cube 30 i uzeo Laney.....
prosetaj se do Knjeginje Zorke do Megamusic-a oni ih valjda zastupaju, pa probaj.......
http://www.megamusic.rs/www/catbrowser. ... qmemberid=

[youtube]<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OHpHIH3Ln4M&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OHpHIH3Ln4M&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>[/youtube]

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 23 Mar 2009, 12:44

Interesovao sam se već za Cube Street i jako mi se sviđa, ali on bi morao da sačeka neko malo bolje vrijeme (zbog cijene). :?

A Micro Cube mogu da dobijem jako jeftino (30-35e + ptt troškovi, dok ga dopremim). Zbog toga sam se interesovao. :)
Svratiću u Mega Mjuzik, da probam takvu kombinaciju; to mi je na pet minuta od stana, ako se ne varam (ta ulica je na Vračaru, ne?).

Post Reply