Koju jeftiniju akustičnu gitaru da kupim?
- Nuno Bettencourt
Koju jeftiniju akustičnu gitaru da kupim?
prvu gitaru i jedinu koju i danas sviram kupio sam pre 2 godine u pitanju je klasicna gitara marke tenson...zanima me koju biste mi preporucili akusticnu gitaru da kupim...sto se sviranja tice sviram pop-rock od stranih bryan adams,sting,extreme,nickelback...od nasih vlado georgiev i stari rock...koju biste mi gitaru preporucili akusicnu naravno da kupim a da cena nije previse visoka neka zlatna sredina?gledao sam neke gibsonove gitare ali mnogi mi kazu da nisu nekog kvaliteta akusticne to sam procitao i na forumu...hvala unapred
Re: pomoc
Gledao si Gibsone a treba ti nesto da nije previsoka cena? 

- Nuno Bettencourt
Pa skupljao sam pare dosta dugo tako da svota koju mogu da izdvojim je izmedju 450 i 550 eura mislim da ima gibson gitara akusticnih za tu svotu novca...
Tesko.
Epiphone mozda.

Epiphone mozda.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Uf, ovako, koliko ja znam nema Gibson akusticnih gitara u tom rangu, mozda Epiphone, ali to nije isto. Btw Gibson pravi izuzetno kvalitetne i cenjene akusticne gitare, ako ti nije prob daj mi link za forum gde si pronasao takve informacije.
Mogao bi da pogledas Yamaha gitare u tom rangu, ako zelis elektro akusticnu gitaru pogotovu, ali ima ovde ljudi koji su znacajno vise upuceni u problematiku... My 2 cents.
Mogao bi da pogledas Yamaha gitare u tom rangu, ako zelis elektro akusticnu gitaru pogotovu, ali ima ovde ljudi koji su znacajno vise upuceni u problematiku... My 2 cents.
- Nuno Bettencourt
A ibanez?
Za te novce mozes da proberes pristojan instrument.......
najbolje bi bilo da proberes par gitara prema nekom svom ukusu...svako voli
neku drugu boju tona....napravi uzi izbor pa onda malo proguglaj i procitaj kritike
gitara......meni se skoro svideo jedan Vintage, cak nije ni mnogo skup, oko 24000 ali za moj
ukus ima dobar ton, odican za blues, slajd, contry........da sam imao novac kupio bih je iako
ima mnogo boljih gitara od nje..........ali meni treba takav ton....stvar ukusa........
najbolje bi bilo da proberes par gitara prema nekom svom ukusu...svako voli
neku drugu boju tona....napravi uzi izbor pa onda malo proguglaj i procitaj kritike
gitara......meni se skoro svideo jedan Vintage, cak nije ni mnogo skup, oko 24000 ali za moj
ukus ima dobar ton, odican za blues, slajd, contry........da sam imao novac kupio bih je iako
ima mnogo boljih gitara od nje..........ali meni treba takav ton....stvar ukusa........
Re: Koju jeftiniju akustičnu gitaru da kupim?
Za te pare može da se nađe veoma solidna gitara. Budući da znaš da sviraš, i da već imaš jednu gitaru, a vidim da imaš već formirana muzička interesovanja, najsigurnije je da malo obiđeš prodavnice, i da isprobaš gitare - naravno, ako si u mogućnosti, ako imaš relativno blizu prodavnice instrumenata. Nemoj da se vezuješ za marku, zvučno ime možda može da ti poogne jednog dana ako hoćeš da prodaš gitaru, ali ne garantuje da će tebi da se dopadne zvuk. To opet ne znači da je zvuk loš, nego da te nije pogodio na pravo mesto. Predpostavljam da ti ovaj odgovor ne zvuči dovoljno informativno, ali kako ćeš sam da se uveriš kad kreneš da isprobavaš instrumente, u suštini je teško dati savet po ovom pitanju. Od ove cifre koju ti pominješ pa naviše, mnogo je više u pitanju neka finesa u zvuku koja će da te kupi nego sam kvalitet instrumenta, baš bi morao da se ekstra potrudiš pa da za ove pare nađeš neku "lopatu" koja samo liči na gitaru.
Za te pare vredi da pogledaš malo "jače" Washburn modela, ali i Parkwood, nisu mnogo poznato ime, ali su im instrumenti veoma kvalitetni. Opet, nemoj da se vezuješ za firme, isprobavaj instrumente i osluškuj.
Za te pare vredi da pogledaš malo "jače" Washburn modela, ali i Parkwood, nisu mnogo poznato ime, ali su im instrumenti veoma kvalitetni. Opet, nemoj da se vezuješ za firme, isprobavaj instrumente i osluškuj.
- Nuno Bettencourt
Hvala vam ljudi na savetima svaki mi je dobro dosao...hvala puno...
Ja mogu da preporucim gitaru koju posedujem. Za te pare radi odlicno. Rec je o Dread modelu Washburn D52SW. Ima zaista lepo balansiran zvuk, fin sustain. Jako je svirljiva pa ne cude dobre kritike koje je pobrala. Imas je u Artist-u.
Od ostalih koje sam probao,ima ih raznih. Ali ne znam zelish li elektro-akusticnu ili akusticnu?
Jer ako je elektro-ak. onda ibanez itekako dolazi u obzir kao i Yamaha, Alvarez(ako ih imaju) u Sky Musicu.
No, ako je rec samo o akusticnoj, mene nijedan Ibanez nije nesto preterano odusevio, ali tu je rec o mom ukusu.
Od ostalih koje sam probao,ima ih raznih. Ali ne znam zelish li elektro-akusticnu ili akusticnu?
Jer ako je elektro-ak. onda ibanez itekako dolazi u obzir kao i Yamaha, Alvarez(ako ih imaju) u Sky Musicu.
No, ako je rec samo o akusticnoj, mene nijedan Ibanez nije nesto preterano odusevio, ali tu je rec o mom ukusu.