Saveti o Setupu Gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: Saveti o Setupu Gitare

Post by Rocket Roll » 21 Feb 2009, 20:22

Nema, nažalost. Nemoj samo popuštati šrafove, to će pokvariti ton gitare i oštetiti navoje u drvetu (vibracije).

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Feb 2009, 20:32

Ma necu da se ovoliko zezam kada i ovako radi dobro...

Highway One

Post by Highway One » 22 Feb 2009, 21:45

E ljudi shta mislite o ovim gitarama vido sam ih na netu pa me cisto zanima kakvo je to cudo
http://www.thomann.de/gb/fender_70_clas ... _mn_nt.htm :D
Kolika je njihova razlika u zvuku od standarda.. :)

Highway One

Post by Highway One » 22 Feb 2009, 22:22

Naso sam na netu evo fabrika Mim fendera
http://reviews.photoweborama.com/allthi ... index.html
Neke stvari
,,The necks are still made in the US and shipped to Mexico. They are still in a very rough condition. They will need to be finished sanded and sprayed."
,,The bodies and necks are now sealed and finished in their state of the art paint rooms. The Mexico factory only sprays Poly. With some equipment changes, they could spray Nitro, but for now Poly is all they do."
Cini mi se da je ovo od tri dela
Image
Image

The electronics are installed and the guitar is setup and tested.

Again, notice the amps for testing. Most of them were Stage 100’s, but one looks like an FM 65R.

From this point on, it is a prerequisite that you play guitar. If you don’t play, you can’t get any of these positions.
Image
Image

,,Just as a side note, I asked Ruben about all of those big amps used for testing. They could very easily get away with a small Frontman. His reply was that they were the factory, they have them, so why not? "
:lol: :lol: :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Feb 2009, 17:00

pa tu gitaru je kupio cenjeni Choed Master :D ima i tema,cini mi se da se zove "i ja malo da se hvalim" tako nesto :) pa tu vidi sta te zanima :)

Highway One

Post by Highway One » 23 Feb 2009, 17:23

Guitar_thrill wrote:pa tu gitaru je kupio cenjeni Choed Master :D ima i tema,cini mi se da se zove "i ja malo da se hvalim" tako nesto :) pa tu vidi sta te zanima :)
Hvala :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 25 Feb 2009, 15:28

Sta da radim sa Aria stg 003 koja se rastimava ..osim da je bacim ili prodam ? :mrgreen:
Rastimava se cim krenem malo jace da okidam akorde..ne daj boze da sviram nesto energicnije rastimalo bi se nakon pola pesme.Da li da fiksiram nekako bridge ili da ga menjam ili da menjam civije ili problem u nut-u ili do setup-a ?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Feb 2009, 17:40

:D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Feb 2009, 17:56

Promeni čivije, ako ikako možeš.

SomiKnight

Post by SomiKnight » 25 Feb 2009, 21:02

Svojevremeno sam imao Fenix gitaru ( i prodao kreten ), takodje mi islo na zivce rastimavanje zica, prva stvar na koju se pomisli je bridge, onda sam se mucio da to fixiram kako treba, medjutim nije dalo rezultata, onda sledece na sta se posumnja su civije. E sad ja kad razmislim, civije nove, kakvog kod da su osrednjeg kvaliteta, ipak kad je zica nategnuta, to mi nekako stoji... pa cvrsto ... civija ne bi trebalo da mrdne ni malcice, kako, gde ce? Druga stvar je ostecena civija. Na kraju je problem resen tako sto sam majstoru dao da mi napravi novi nut za odredjenu debljinu zica, i to je resilo problem. Obicno jeftinije gitare imaju ocajan nut, i bas je on glavni razlog rastimavanja. Jasan simtom loseg nut-a je sledeci, nastimujete zicu, uradite bend, proverite stim i ako se rastimovala skoro sigurno je problem do nut-a. Danas sam kupio nut za neku krs elektricnu koju ozivljavam, i meni ono deluje relativno ok, mnogo lepse uradjeni kanali nego na tim jeftinim gitarama, ja bih prvo probao da zamenim ovako nut, dosta je jeftino, ako su rezultati bolji ali ne savrseni onda moze kod majstora da fino to uradi. Eto to je makar moje iskustvo sa rastimavanjem bilo, poz.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Feb 2009, 16:28

Meni jedno nikad nije bilo jasno... Kako kobilica moze da utice na rastimavanje gitare? Govorim o standard strat fazon tremolu.
Mislim, ako su federi dovoljno zategnuti i kobilica se ne dize pod silom zatezanja zica... Sta moze da dovede do rastimavanja? Ne kontam.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Feb 2009, 17:56

ma najbolje resenje za to je da iscupas rucicu i batalis ceo sistem... i onda nerastimava uopste, a realno ta rucica i nema neku svrhu... to je kao kad stavite perle na tocak od bicikla ili kupite neke fensi farove za kola... a fendjer, iz litjnog iskustva pricam, i nije bas odradio bog zna kako tu rucicu... cakstavise mislim da je some hvy shit... bar na ovim djitrama koje sam ja probao...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Feb 2009, 11:31

Imam problem sa floydom... Prvi problem za evo dve i po, tri godine.
Znaci zamenio sam zice, stavio nove, i sve bas dobro nastimovano. Otpustanje zica bez problema vraca floyd u shtim, ali kad zategnem zice (podignem floyd), ceo stim se podigne za pola stepena, ali kad opet spustim floyd(otpustim zice) on se vrati u savrseni stim...
Sta je problem?

Highway One

Post by Highway One » 27 Feb 2009, 14:45

mislim_stvarno wrote:Imam problem sa floydom... Prvi problem za evo dve i po, tri godine.
Znaci zamenio sam zice, stavio nove, i sve bas dobro nastimovano. Otpustanje zica bez problema vraca floyd u shtim, ali kad zategnem zice (podignem floyd), ceo stim se podigne za pola stepena, ali kad opet spustim floyd(otpustim zice) on se vrati u savrseni stim...
Sta je problem?
Mozda sam pogresno razumeo ali moguce je da ti se spustio floyd pa sad dize stim samo pola stepena :?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Feb 2009, 20:50

Otpustim zice, pustim da se vrati u normalu, stim je savrsen

Zategnem zice, pustim da se vrati u normalu, stim je podignut za pola stepena

Otpustim zice, pustim da se vrati u normalu, stim je ponovo savrsen

Anybody? Help! :cry:
:wallbash_2:
PLIZZZZZZZZZZ

Post Reply