Razocarenje

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sava

Re: Razocarenje

Post by Sava » 02 Mar 2009, 09:56

ZOZON wrote:ja sam ih probao malo vishe i svi zuje na prvoj, srednjoj i zadnjoj poziciji. to nema veze ni sa uzemljenjem ni sa strujom. probao sam posle gibson pa ne zuji. stvar je u kvalitetu.
Nije stvar u kvaliteu već u vrsti magneta. Singlovi zuje i to je normalno, a humbacker ne što je takođe normalno.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 02 Mar 2009, 10:43

e ljudi jel neko mozda primetio nick lika koji je postavio temu : VASKOstrat :mrgreen: iiii... to je jedini post koji je postavio :lol: ::ranting:: :ziveli: (bas su kulj ovi smajliji )

ZOZON

Post by ZOZON » 02 Mar 2009, 20:36

Sava wrote:
ZOZON wrote:ja sam ih probao malo vishe i svi zuje na prvoj, srednjoj i zadnjoj poziciji. to nema veze ni sa uzemljenjem ni sa strujom. probao sam posle gibson pa ne zuji. stvar je u kvalitetu.
Nije stvar u kvaliteu već u vrsti magneta. Singlovi zuje i to je normalno, a humbacker ne što je takođe normalno.
ma daj uzmi neki stratokaster iz 70-ih ako zuji na bilo kojoj poziciji pojeshcu ga. zashto bi singlovi zujali na nekim pozicijama a na nekima ne. mislish da kada rade u paru onda rade kao hambakeri pa zbog toga ne zuje. uzmi gibsone sa splitovanim magnetima pa opet ne zuje. kazem ti da je stvar u kvalitetu. a kod sigurno dolazi top izrada fendera. pa mi smo za njih albanija pa nam taj kvalitet i salju. znash ono na proizvodnoj traci, ovaj je prva klasa ovaj druga ovaj treca ovaj je za bacanje a ovi najloshiji za mitros sky i ostale musice u srbiji.

Sava

Post by Sava » 02 Mar 2009, 21:05

ZOZON wrote:
Sava wrote:
ma daj uzmi neki stratokaster iz 70-ih ako zuji na bilo kojoj poziciji pojeshcu ga. zashto bi singlovi zujali na nekim pozicijama a na nekima ne. mislish da kada rade u paru onda rade kao hambakeri pa zbog toga ne zuje. uzmi gibsone sa splitovanim magnetima pa opet ne zuje. kazem ti da je stvar u kvalitetu. a kod sigurno dolazi top izrada fendera. pa mi smo za njih albanija pa nam taj kvalitet i salju. znash ono na proizvodnoj traci, ovaj je prva klasa ovaj druga ovaj treca ovaj je za bacanje a ovi najloshiji za mitros sky i ostale musice u srbiji.
Ne znam koliko imaš iskustva, ali to je tako kao sam napisao. Imam usa Stratocaster iz 93-će i on zuji tačno kako si opisao. Les Paul ne zuji. Stratocaster iz 70-te je malo drukčije vezan pa malo drukčije zvuči, ali jednako zuji. To je fizika! Ako baš ne veruješ u napisano dođi do mene pa ćeš probati Stratocaster iz 1978.g, jedan iz 1993.g., les Paul iz 1975.g. i Epi LP iz 1990.g. pa ćeš onda shvatiti da je baš ovako kako sam napisao. Moguće je da kod nekih slabijih gitara tipa Aster i slično je sve to izraženije, to zaista ne znam. Da, i ne bih ti dozvolio da pojedeš mog Stratocastera :D!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 02 Mar 2009, 21:31

Kakvo zujanje? Ja to bas i ne cujem na mom stratu, novom... :mrgreen:

istiqrac

Post by istiqrac » 02 Mar 2009, 21:40

Ni ja na mom...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Mar 2009, 22:22

sinisake wrote:Kakvo zujanje? Ja to bas i ne cujem na mom stratu, novom... :mrgreen:
Samarium Cobalt Noiseless magneti.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 02 Mar 2009, 22:28

Hehehe, pa da :D , mada ne cujem to previse ni na nekim drugim Stratovima... :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Mar 2009, 22:48

Ni ja - dok nisam preblizu monitoru i dok ne sviram "sam sa sobom" na velikom gainu... U kontekstu benda mi baš-baš nikad nije smetao taj "50 cycle hum".

Ljudi koji su bili na Stivijevim koncertima kažu da bi, pred početak svirke, njegova oprema zujala kao košnica - veliki gain, velika glasnoća, vintage pojačala. Čim bi počela svirka, međutim... niti je taj šum tako veliki niti su ljudi dolazili da slušaju šum. Bar ja nikad nikog osim Cezara Diaza nisam čuo da je rekao: "Stivi zna da svira, ali oprema mu zuji." :D

Ima ljudi koje taj "50 cycle hum" nervira iz sve snage. Retki su, ali ih ima.

ZOZON

Post by ZOZON » 03 Mar 2009, 11:19

Ne znam koliko imaš iskustva, ali to je tako kao sam napisao. Imam usa Stratocaster iz 93-će i on zuji tačno kako si opisao. Les Paul ne zuji. Stratocaster iz 70-te je malo drukčije vezan pa malo drukčije zvuči, ali jednako zuji. To je fizika! Ako baš ne veruješ u napisano dođi do mene pa ćeš probati Stratocaster iz 1978.g, jedan iz 1993.g., les Paul iz 1975.g. i Epi LP iz 1990.g. pa ćeš onda shvatiti da je baš ovako kako sam napisao. Moguće je da kod nekih slabijih gitara tipa Aster i slično je sve to izraženije, to zaista ne znam. Da, i ne bih ti dozvolio da pojedeš mog Stratocastera :D![/quote]
ma imao sam zadnjeg strata koji je bio iz 62. nije zujao, mislim ono malo kao svaka gitara i na svakoj poziciji. imao sam telekastera iz 74 nije zujao a isto singl magneti. da se razumemo ja mislim na ono redovno zujanje kod svake gitare kad otpanjis neko dobro jako pojacalo, posle sam presao na gibsone i one imaju neki zuj na velikoj snazi, ja govorim samo o tome da nije normalno da zuje na nekim pozicijam a na nekim ne. I stvarno ne znam o kojem intezitetu zujanja je rec, jer ako je ono sto sam ja cuo u nekim prodavnicama to definitivno nije ok. a strata ne bih pojeo iz postovanja i mogu ti reci da imas lepu kolekciju gitara/

ZOZON

Post by ZOZON » 03 Mar 2009, 11:41

e da a ako mi ne verujes pitaj tipa on se jos uvek bavi muzikom iz novog knezevca boba-slobodan subotin, svira za bajkere i tako neke tezge a inace je i advokat, za onog strata, koga sam kupio od zlatka manojlovica dao mi je gibson sg i vox ac 30 i jos doplatio, pa ako svirate u istim krugovima dali je zujao. to je bilo jos negde 80-81, a da je tada bilo majstora za zamenu pragova ja bi taj strat imao i danas. posle nisam nasao takav kvalitet ni 30%.

Sava

Post by Sava » 03 Mar 2009, 11:42

ZOZON wrote: ma imao sam zadnjeg strata koji je bio iz 62. nije zujao, mislim ono malo kao svaka gitara i na svakoj poziciji. imao sam telekastera iz 74 nije zujao a isto singl magneti. da se razumemo ja mislim na ono redovno zujanje kod svake gitare kad otpanjis neko dobro jako pojacalo, posle sam presao na gibsone i one imaju neki zuj na velikoj snazi, ja govorim samo o tome da nije normalno da zuje na nekim pozicijam a na nekim ne. I stvarno ne znam o kojem intezitetu zujanja je rec, jer ako je ono sto sam ja cuo u nekim prodavnicama to definitivno nije ok. a strata ne bih pojeo iz postovanja i mogu ti reci da imas lepu kolekciju gitara/
Ma dobro...

ZOZON

Post by ZOZON » 03 Mar 2009, 13:02

Sava wrote:
ZOZON wrote: ma imao sam zadnjeg strata koji je bio iz 62. nije zujao, mislim ono malo kao svaka gitara i na svakoj poziciji. imao sam telekastera iz 74 nije zujao a isto singl magneti. da se razumemo ja mislim na ono redovno zujanje kod svake gitare kad otpanjis neko dobro jako pojacalo, posle sam presao na gibsone i one imaju neki zuj na velikoj snazi, ja govorim samo o tome da nije normalno da zuje na nekim pozicijam a na nekim ne. I stvarno ne znam o kojem intezitetu zujanja je rec, jer ako je ono sto sam ja cuo u nekim prodavnicama to definitivno nije ok. a strata ne bih pojeo iz postovanja i mogu ti reci da imas lepu kolekciju gitara/
Ma dobro...
inace pogledaj i ono iznad tebe sto sam napisao.ja sam 61. godiste i stvarno ssam promenio gitara i gitara ali ovakvo smece sto sada prodaju kod nas nisam video. tip je kupio musicmena mislim model "luka" iz novog sada je. dobri smo ortaci i naruci on sa nekim frcoznama-dodacima. ja mu kazem nemoj da zarobis tolike pare. kada mu je stigla gitara tvrdi da to nije to a da je u radnji u beogradu ne znam koja radnja, zvucala fenomenalno, i eno je u oglasima posle 2 meseca od kako je kupio 500 evra ispod cene koju je platio. ma katastrofa kod nas. ako imas lovu odes preko i kupis dobra 2-3 komada redovno odrzavas i miran dok si ziv. mislim ako se aktivno bavis muzikom. a za zezanje po kuci to ti je odvojis tisucinku i kupis dobro parce ozvucenog drveta. ne znam dali je iko od vas bio kada su kod nas prvi put bili parpli 70 i ne znam tacno koje imam negde ulaznicu sacuvanu, ali sam se selio i nisam sve kutije otpakovao. richie nije zujao a imao je par hiljada vati samo marshalla iza sebe. naravno lampasa.

ZOZON

Post by ZOZON » 03 Mar 2009, 13:31

i evo svecano obecavam posto sam verovatno ugusio sa ovim mojim nebulozama, vise se po ovoj temi necu javljati. hteo sam da vam posaljem sa youtube dva kratka video zapisa ritchie blacmore guitar colection part 1 i part 2, ali posto sam odnedavo ukljucen u forum, kome svaka cast, osim sto mi oduzima vreme za sviranje, ali sam puno toga saznao pored ovoliko godina, e pa on pokazuje neke svoje gitare jos od parpla preko reinbowa, ali poenta je novi model Fender stratokaster Ritchie Blackmore. Covek lepo kaze da on nikada nije koristio srednji magnet??????? to me malo cudi ali ok. e pa sada posto je on ime i faca i njegov autogram vredi, sto i ja licno mislim ako ni zbog cega ono makar zbog sola u LAZY, fender je poceo proizvodnju gitara sa njegovim potpisom Fender stratokaster sign Rithie. A sta je fazon u toj gitara. klasican krem stratokaster koji je on najvise koristio sa singlom napred i nazad bez onoga u sredini. a NAJVECA FORA, naravno ako ne lazu, gitara i vrat su iz 1 (jednog) komada drveta. ne lepljen vrat nego izcela sto bi mi rekli. sacuvao sam ta dva video zapisa ali kako sam rekao odskora sam na forumu pa ne znam kako da vam ih posaljem jer mi je sacuvano u Gom i Bs playeru, a tacnu adresu na youtube ne znam. nije mi jasno sto on nije narucio makar hambakere, da mu ne zuji. POZ ODJAVA, sto bi rekli u vojsci.

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 07 May 2009, 12:55

vaskostrat wrote:Svratio sam neki dan do jedne nase poznate radnje da kupim gitaru. Poneo sam 1200E resen da potrosim za nesto kvalitetno. Skinuo sam 3 gitare da probam: Fender American Deluxe Strat, Fender Standard Strat i John Mayers Strat.

Posto sam skoro kupio Marshall AVT 20 resio sam na istom da ih probam. Nakon probe su pare ostale u dzepu a ja sam razocaran i pokisao izasao napolje. A tako sam hteo da kupim jednog. Verovatno se pitate zasto?

John Mayers Strat je tak mutno zvucao na clean-u da sam ga odmah ostavio po strani. Fender American Deluxe Strat je zvucao puno bolje ali je clean nije dovljno bistar barem po mojim merilima. Fender Standard Strat je zvucao najbolje ali me je iznenadilo na sva tri kolicina zujanja koje proizvode.

Vratio sam se kuci i zagrlio moj stari Fender Stratocaster made in Japan iz 87-e godine. On zvuci za KLASU bolje od svih njih sto mi je bilo neverovano. Kvalitet izrade je rame uz rame ali on svuci tako cisto i fino u odnosu na sva tri da sam ostao totalno zbunjen. Sustain na distorziji je isti kao na American Standard Stratu. Sto se tice zujanja kod mog japanca ga malte ne uposte nema (pricam o clean-u).

Kako je to moguce? Jos uvek sam pod losim utiskom. Pare nisu problem i bio sam resen da ih potrosim ali se sad pitam da li vredi dati preko 1000E za nesto sto losije zvuci od onog sto imam. Molim vas da kao iskusni muzicari iznesete svoj sud o ovome i da vidim da li ja mozda imam neke kriterijume koi nisu realni. Hvala Vam unapred.
Pogledaj 50th Fender Stratocaster Annyversary video kada Moore svira crvenog strata kako zuji. Covjece, zuji gore nego ikada! Fender zuji, **** ga.
Da si velike firme sjebale kvalitet koji je odlikovao gitare od prije15 - 20 godina, jesu.
Fender nema zamjene, dobar strat je pojam gitarskog tona! Ali ima i drugih firmi koje su se priblizile toj prici strata.
Last edited by Molotov on 07 May 2009, 13:10, edited 3 times in total.

Post Reply