Šta mislite o Van Gogh-u?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Šta mislite o Van Gogh-u?
Ja najbolje volem pesmu "Nekro te ima nocas" 

cccira wrote:Ja najbolje volem pesmu "Nekro te ima nocas"

Nekro te ima nocas,
nekro te voli,
nekro te ima
a vise te ne boli (parafraza Breginog stiha)

Druze, sve je to lepo sto pricas - ali pesme se vise ne slusaju, nego gledaju - a hit je ona numera koja je ljudima nametnuta (agresivno promovisana); Prosla su vremena kada si birao sta ces da slusas - ja postujem i jednu (mainstream) i drugu (underground) kulturu - najsmesnije je sto se kod nas (zemlja treceg sveta) muzika posmatra kao biznis - tj. kao crna berza - za sto krace vreme/trud da se uzme sto vise para - zato su u globalu svi nezadovoljni - slusaoci performansom a izvodjaci tretmanom - i ja tu licno najvise krivim sve one "radnike" muzicke industrije koja nemaju nikakve dodirne tacke sa muzickom umetnoscu (sem sto rado manipulisu izrazom pomenutih umetnika - muzicara) a koji su odabrali da u ovoj ekonomskoj situaciji ukinu slobodu izrazavanja; Na cvrstom drugom mestu su svi oni izvodjaci koji su se slizali s prvom grupacijom - paradoks je da r'n'r muzicar bira da oblikuje svoj izraz prema trenutnom "ukusu" naroda - bunt protiv establismenta ne postoji i mi slusamo muziku koja je zvukom i pricom korespondira sa generacijom nasih roditelja koji viseDuane wrote:jesu profi, kako nisu, pa imali su na hiljade svirki... al nekapiram cemu pljuvanje direktno po clanovima, djule ovo djule ono... djule pa brdo psovki.. pazite najlakse biti bend koji nije komercijala, nemoras da ides na svirke, nemoras da snimas pesme, bole te ***** za sve i niko nerazmislja o tebi, mnogo je zajebanije biti mejnstrim, svirati pred velikim brojem gledalaca, pisati pesme koje neko treba da cuje, pisati pesme koje ce uopste da prikupe toliku populaciju... najlakse se popisati na mejnstrim i svirati neku "alternativnu" muziku... mislim meni to licno prija i mnogim ljudima, al sigurno necu da pljujem mejnstrimer jer se bore za opstanak... pa ne bi li djule da je to tolika boza od posla prestao da se bavi time, imao neki alternativni bend, svirao neku muzikicu i kad bi hteo napravio neku svirkicu ili nesto... lakse bi mu bilo tako, svira u nekoj rupici pred 40 ljudi i eto ga... muzicar... ko uspe da prezivi, nastavi da prezivljava... a da bi se svirala "alternativa", mora da postoji i neki mejnstrim... zato je kod nas sve navrat nanos... svi su alternativa... a cemu to? kad mejnstrim nepostoji... sad je hit biti alternativa i nezaradjivati pare, nego raditi neki TROO posao (?!)... i onda alternativa postaje mejnstrim i ko zna sta postaje sta... bilo jednom u drzavi tranziciji...
a) ne obracaju paznju na potrebe mladih
b) svoju mladost su upotrebili da bi se borili za svoje ideale
stoga dolazimo do zakljucka da je borba za bolje sutra gotova - zivecemo kako nam kazu, jescemo sta nam daju i bicemo sretni

-
Kad dobro razmislim popricao bi sa clanovima van gogha pre nego sto donesem bilo kakve zakljucke.
- BlesavaDoYaya
prije su mi pjesme bile gotivne a sad...blah.. 

Kolega Z*Z*Z, malo ti preozbiljno shvatas rokenrol, imam utisak.

-
Ma smorio se covek... i meni je muka...sinisake wrote:Kolega Z*Z*Z, malo ti preozbiljno shvatas rokenrol, imam utisak.![]()
Long live rock'n'roll

Ma da, malo sam se zaleteo; Nesto sam bio negativan tog dana/chasa; + sam malo cinik/pesimista = fatalist;sinisake wrote:Kolega Z*Z*Z, malo ti preozbiljno shvatas rokenrol, imam utisak.![]()
Dugo se bavim muzikom, pa sam se malo zahebao da je, kao, umetnost

Najbizarnije je sto me komercijalizacija ne zanima, zao mi onih momaka/devojcica sto se nadaju da ce im neko cuti pesmu...
Vidi ga sade...Dugo se bavim muzikom, pa sam se malo zahebao da je, kao, umetnost![]()

Ja ne govorim o muzici, no o rokenrolu. Rokenrol je industrija odavno, katkad ima blage veze s umetnoscu, a uglavnom je cirkus i zabava, i to nije ovde smisljeno...

''Bunt protiv establismenta'' (pa jos pomocu muzike) smesno zvuci u 21.veku.

Ma da, opusteno... Mora da sam naivan... kontrakultura, whatever...sinisake wrote:Vidi ga sade...Dugo se bavim muzikom, pa sam se malo zahebao da je, kao, umetnost![]()
![]()
Ja ne govorim o muzici, no o rokenrolu. Rokenrol je industrija odavno, katkad ima blage veze s umetnoscu, a uglavnom je cirkus i zabava, i to nije ovde smisljeno...![]()
''Bunt protiv establismenta'' (pa jos pomocu muzike) smesno zvuci u 21.veku.
-
ja sam jos uvek za vile i motike u buntu protiv establismenta, call me old fashioned 

Nije to neki paradoks.Na cvrstom drugom mestu su svi oni izvodjaci koji su se slizali s prvom grupacijom - paradoks je da r'n'r muzicar bira da oblikuje svoj izraz prema trenutnom "ukusu" naroda
U umetnosti (i show-businessu) oduvek postoji nesto sto se zove ''horizont ocekivanja'' publike, i jednostavno je prirodno da izvodjac delimicno prilagodjava svoj izraz aktuelnim ocekivanjima.
To ne rade samo losi i osrednji umetnici, nego i najbolji.

To, dabome!ja sam jos uvek za vile i motike u buntu protiv establismenta, call me old fashioned
Kad ustane kuka i motika...

ovo je tacno. mislim, ne kao, sad sam ja to smislio ili sinisa, nego je tacno. onaj ko to ne uradi, nece ga niko slusati. pod 'niko' mislim na - niko. a onaj ko je kvalitetan umetnik, tehnicar, stvaralac, on ce jos bolje da se adaptira od nekog ko nije. ko o cemu ja o slikarstvu:) koliko je mikelandjelo imao narudzbina? koliko je imao para? a vermer? mislite o tome. vrhunska umetnost je adaptivna i versatilna, da ne pominjemo da je skupa.Nije to neki paradoks.
U umetnosti (i show-businessu) oduvek postoji nesto sto se zove ''horizont ocekivanja'' publike, i jednostavno je prirodno da izvodjac delimicno prilagodjava svoj izraz aktuelnim ocekivanjima.
To ne rade samo losi i osrednji umetnici, nego i najbolji.
-
ima jos i nadam se da ce biti i ubuduce ljudi koji nece raditi to sto publika ocekuje i nece se prilagodjavati publici , nego ce dovoditi u pitanje neke ustaljene stvari.
po meni je glupo reci da se svi moraju prilagoditi publici jer inace nikada ne uspeju...mada, pitanje je kolko se zelje umetnika poklapaju sa zeljama publike.
po meni je glupo reci da se svi moraju prilagoditi publici jer inace nikada ne uspeju...mada, pitanje je kolko se zelje umetnika poklapaju sa zeljama publike.
ne da ne uspeju nego upravo ono sto sinisa kaze, prirodno je da se to radi. verovatno i nesvesno.