guitar template
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
guitar template
da li neko zna gde se mogu naci originalni crtezi ili jos bolje templati za strata, imam vrat pa hocu da napravim telo. Guglao sam i nisam uspeo da nadjem nista a da se neplaca. pa ako neko moze da pomogne bio bih veoma zahvalan.
Re: guitar template
Evo imaš na ovom sajtu brdo šablona ali se plaćaju http://www.guitarbuildingtemplates.com/products
Ja ti preporučujem da sam napraviš šablon od medijapana. Odštamapaš plan za Strata na papir, precrtaš na medijapan, lepo ošmirglaš i središ i to je to. Biće ti jeftinije, a da ne pominjem zadovoljstvo jer ćeš znati da si to sam uradio
Ja ti preporučujem da sam napraviš šablon od medijapana. Odštamapaš plan za Strata na papir, precrtaš na medijapan, lepo ošmirglaš i središ i to je to. Biće ti jeftinije, a da ne pominjem zadovoljstvo jer ćeš znati da si to sam uradio

apsolutno se slazem sa tobom radicu sam ali ja sam pitao gde mogu da se nadju planovi ili jos bolje templati. tako da ako znas gde ima originalnih planova u pravim razmerama. e to meni treba.
i kad si vec tu vidim da si poceo profi da radis pa reci mi koliko bi izasao vrat za strata kod tebe , posto ovaj sto ja imam je poprilicno smece, a u izgradnju vrata necu da se upustam zato sto sam poprilicno brljav i neverujem dabi ga uradio kako treba sa svojim zivcima.
i kad si vec tu vidim da si poceo profi da radis pa reci mi koliko bi izasao vrat za strata kod tebe , posto ovaj sto ja imam je poprilicno smece, a u izgradnju vrata necu da se upustam zato sto sam poprilicno brljav i neverujem dabi ga uradio kako treba sa svojim zivcima.
Ostavi mi svoj mail pa ću ti poslati plan za strat u PDF formatu, ako ga lepo odštampaš apsolutno je tačan. Ja sam po takvom PDF-u za Telca počeo da pravim šablon, imaš slike u mojoj temi. Za cenu vrata ne mogu još ništa da ti kažem jer nisam još nabavio javor za vratove. Ako ti nije previše hitno možemo o tome pričati kada počnem da radim vratove za Telecastere (verovatno ću raditi 2-3 u isto vreme) pa bih onda mogao da se pozabavim i vratom za Strata...
Inače kog Strata imaš, stavi neku sliku. Da li je neka kopija ili baš Fender? Da li je iz jednog komada javora, da li ima fingerboard od rosewood-a, da li ima scunk-stripe?
Inače kog Strata imaš, stavi neku sliku. Da li je neka kopija ili baš Fender? Da li je iz jednog komada javora, da li ima fingerboard od rosewood-a, da li ima scunk-stripe?
vrat je neko kinesko smece od pre jedno desetak godina marke kanor ili kapok ili tako nesto uglavnom smece, ali sam mislio da ga iskoristim dok se nesnadjem za drugi tako da cu jos da vidim sta cu sa njim. unapred hvala za planove za strata mail je tomisic.milos@gmail.com
Mislis ovako nesto http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... vor#p87485NikolaNis wrote:... jer nisam još nabavio javor za vratove...

Inače, allmighty i Nikola, moraću da vas razočaram, ti planovi apsolutno nisu tacni, ali mogu da posluže. Za apsolutno tacne planove moraćeš da se ispružiš i naručiš ih iz inostranstva, ili još bolje nadji nekog sa originalom pa premeri.
Gledao sam planove za LesPaula koji se kupuju i oni su stvarno ozbiljni, tehnički besprekorni i pokrivaju sve detalje potrebne za pravljenje replike. Oni sto mogu da se nadju slobodno na netu, zaista ne vrede ničemu osim da se pali masa

A sami templejti, pa ako možeš najblje sam da ih praviš, ali pre toga dobro proceni svoje mogućosti. To ti je isto precizno i odgovorno kao i pravljenje kompletnog instrumenta, a ako kod njih grešiš imaćeš greške i u konačnom proizvodu. Sve u svemu - jebada. A inače, šabloni su super stvar!
E da, majtimika, welcome to the club!

Može tako nešto za vrat, zašto da ne
Za planove se ne bih baš složio sa tobom, samo je jako bitno da sve to pažljivo ištampaš i naravno proveriš da li se mere na odštampanom primerku slažu sa merama koje tamo i pišu. Barem je takvo moje iskustvo, znači ograđujem se...

Za planove se ne bih baš složio sa tobom, samo je jako bitno da sve to pažljivo ištampaš i naravno proveriš da li se mere na odštampanom primerku slažu sa merama koje tamo i pišu. Barem je takvo moje iskustvo, znači ograđujem se...

@ majtimika
Jesi li dobio PDF nacrt koji sam ti poslao još pre nekoliko dana, ništa ne odgovaraš, da li ti je nešto pomogao?
Jesi li dobio PDF nacrt koji sam ti poslao još pre nekoliko dana, ništa ne odgovaraš, da li ti je nešto pomogao?
jesam dobio sam nego nema bas svih dimenzija pa mi i nije nesto pomoglo skinuo sam sa neta jos neke planove pa cu videti kad pocnem da pravim. U svakom slucaju hvala. Nego jel mozes da pogledas one grain filere i lakove koje sa postavio na ovoj temi
viewtopic.php?f=18&t=7318
Da li valjaju
viewtopic.php?f=18&t=7318
Da li valjaju
Video sam to što si postavio ali zaista nemam iskustva sa tim pa ne mogu ništa da ti kažem. Meni je poliuretanska podloga bez problema popunila neravnine na javoru i orahu, ne znam kako bi se ponašala na nekom drvetu sa malo dubljim porama. Ja sam nanosio tri jako tanka sloja sa šmirglanjem između, možda bi lepo "zatvorilo" i jasen ako bi naneo malo više slojeva, treba probati...
Što se tiče onog PDF plana koji sam ti poslao samo ga lepo odštampaj 1:1 i iseci ga i eto ti tačnih mera. Koje dimenzije te bune?
Što se tiče onog PDF plana koji sam ti poslao samo ga lepo odštampaj 1:1 i iseci ga i eto ti tačnih mera. Koje dimenzije te bune?