To sam i hteo da kazem, oni su uspeli kao Doors i razbijeni ne mogu vise nista, ne vazno da li je u pitanju Jim ili neko drugi iz benda...nikolas wrote:Ajde da konstatujemo da su svi bili i vazni i bitni u doorsima, manje ili vise, a onda ajde da pogledamo i cinjenice. Iza njih posle Morrisona nema nicega, sve sto su radili nije toliko vazno, ne kazem da je to lose, ali gde je? Srecom John Densmore nije dozvolio ostalima da koriste ime Doors, kako bi tezgarili za neku sitnu lovu i tako legendu o doorsima oskrnavili. Sviraju kao Riders on the Storm, i to je ok.
Jim Morrison
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Jim Morrison
Just show me the way to the next whiskey-bar
oh don't ask me why
don't ask me why
oh don't ask me why
don't ask me why
to nije tekst od dorsa... nego od nekog nemca, to je zapravo neki mjuzikl cini mi seSantana wrote:Just show me the way to the next whiskey-bar
oh don't ask me why
don't ask me why

to je naka opera bila ili tako nesto a oni su preveli i obradili
- GarryPotter
Jim Morison nije bio nikakav narkoman i budala. On je bio rock ikona 60-tih. A da bi neko odavde ili odande mogao da ga nazove budalom trebao bi biti malo vise upucen u pop art ili makar da se petkom popodne vidja sa Phill Spectorom na caju pa da onako odcaskaju o tome kakav je Jim bio. Ian Estbury je bio takodje "narkoman i budala" , Keith Richards, Elvis Presley, Johny Cash, Iggy Pop, John Lennon, David Bowie, Jimi Hendrix ... Da li vi stvarno mislite da su oni bili budale.
naravno da ne... a da pitam ja tebe nesto... sta je sa pet miliona neprijavljenih kineza? - mislim tako mi tvoj post zvuci, jer niko nije rekao da su budale, cak niko nije ni pomisljao i onda ti postavis tako neko pitanje cisto da bi mogao da napises nesto, a to daje meni povoda da ja napisem nesto, jos possibly glupljeGarryPotter wrote:Jim Morison nije bio nikakav narkoman i budala. On je bio rock ikona 60-tih. A da bi neko odavde ili odande mogao da ga nazove budalom trebao bi biti malo vise upucen u pop art ili makar da se petkom popodne vidja sa Phill Spectorom na caju pa da onako odcaskaju o tome kakav je Jim bio. Ian Estbury je bio takodje "narkoman i budala" , Keith Richards, Elvis Presley, Johny Cash, Iggy Pop, John Lennon, David Bowie, Jimi Hendrix ... Da li vi stvarno mislite da su oni bili budale.

- GarryPotter
Pardon strana 1:
Citat
Chord-Master
"Ja nisam veliki fan Doorsa, ali volim da cujem neke njihove pesme. U svakom slucaju bio je ODLICAN pevac i jos bolji tekstopisac (tekstovi su mu zaista exp.). Ali moram se sloziti sa Foxom da je bio narkoman i budala."
Citat
Chord-Master
"Ja nisam veliki fan Doorsa, ali volim da cujem neke njihove pesme. U svakom slucaju bio je ODLICAN pevac i jos bolji tekstopisac (tekstovi su mu zaista exp.). Ali moram se sloziti sa Foxom da je bio narkoman i budala."

- LazaRocker
Ahem, ahem... OZZY...kurtrose wrote:Klasicna greska je da se pevaci stavljaju ispred grupe... Dokaz da je uspeh i umece poprilicno podjednako je kod svih clanova bilo koje grupe je to sto ja ne znam nijednog pevaca koji je izasao iz svog benda i postao popularniji posle toga..
- roots unite
DZIM JE BIO JEDAN OD VRLO MALO LJUDI KOJI SU BILI ROCK&ROLL,PLOCE JE SNIMAO PIJAN,ODLUKE DONOSIO NEPROMISLJENO I NA OSNOVU OSECANJA,UPRAVO NJEGOV BUNT I ZELJA ZA SLOBODOM MISLJENJA JE STVORIO (PO MENI)
PUNK,METAL,TECHNO..IMAM I FILM ALI NISAM STIGO DA ODGLEDAM AL EO SAD CU,SJAJAN PESNIK,E NIJE TO BODLER NEGONESTO KAO SUMATRAIZAM IL TAKO NEKI ZANR
PUNK,METAL,TECHNO..IMAM I FILM ALI NISAM STIGO DA ODGLEDAM AL EO SAD CU,SJAJAN PESNIK,E NIJE TO BODLER NEGONESTO KAO SUMATRAIZAM IL TAKO NEKI ZANR
- sevastokrator
Cuo sam da postoje price kako zapravo on nije umro, vec isceniro smrt i otiso u Afriku, da bi Dorsi stekli jos vecu popularnost;
Iz onog filma o Dorsima, ako je njegova stvarna recenica svaka mu cast, upitaju ga Dzime zasto se neosisas i sredis pred koncert a on odgovori, sta smo sad pa mi -bitlsi? Jos onda su postojali oni koji su ih ismevali
Iz onog filma o Dorsima, ako je njegova stvarna recenica svaka mu cast, upitaju ga Dzime zasto se neosisas i sredis pred koncert a on odgovori, sta smo sad pa mi -bitlsi? Jos onda su postojali oni koji su ih ismevali
postoji par prica o tome... da je umro 83 pod imenom robert trimwell, postoji prica da je pobegao na neko pusto ostrvo i navodno je to rekao rej manzareku, postoji prica, koja je totalno apsurdna, da je rancer negde na jugu amerike, pa onda da je skontao da je vlada ubila joplinku i hendzu pa je on odlucio da iscenira svoju smrt u parizu i pobegne i tako to... dosta toga... al je uglavnom to jibberish...
sto se bitlesa tice, svako njih moze da ismeva, al niko nemoze da ih prevazidje...
sto se bitlesa tice, svako njih moze da ismeva, al niko nemoze da ih prevazidje...
Ni Andric ga ne bi bolje smislio i srocio!sto se bitlesa tice, svako njih moze da ismeva, al niko nemoze da ih prevazidje...

Ma kakvi, Morison nije bio toliko dobar pjesnik, imao je sasvim prosječne tekstove. Da nije imao onakve nastupe, niko se na njega ne bi osvrnuo. Njegova žena je posle njegove smrti odnijela njegove neobjavljene tekstove u jednu izdavačku kući i lik ih je (eto, do juče sam znao kako se zove) okarakterisao kao "obično smeće", što su uglavnom i bili. Mada je imao i sjajnih tekstova, ne sporim.roots unite wrote:SJAJAN PESNIK,E NIJE TO BODLER NEGONESTO KAO SUMATRAIZAM IL TAKO NEKI ZANR
Nema to veze sa sumatraizmom... On je običan rok pjesnik.

A sa zenitizmom? 

Ono je haiku poezija koja se malo otrgla kontroli...sinisake wrote:A sa zenitizmom?

E da, Mladenović je bolji pjesnik od Morisona! Word!