Jim Morrison

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
frkadela
MF veteran

Re: Jim Morrison

Post by frkadela » 02 May 2009, 21:57

frkadela wrote:...ali ne može svako da izdrži taj teret koji 'andergraund status' sa sobom nosi. :(
Vidite li ove navodnike koji naglašavaju ovu čudnu frazu i vidite li sarkastični tužić koji krasi ovaj citat? :)

Doolio... :ziveli:

@The Doors
Čekaj, on je rekao da neka pjesma neće prestati da mu se sviđa samo zato što ju je čuo na nekoj reklami. Cecina pjesma mu se neće sviđati svakako, nebitno da li je čuo na bootleg snimku neke svadbe u Živinicama ili na reklami za Tojotu. A "Light my fire" voli u svakom slučaju.

Mishica

Post by Mishica » 02 May 2009, 23:47

Eto covek ode u grad na pivo i kakvu raspravu propusti :cry: ...ne znam da li sam bas skapirala, mislim sta prvo podrazumevate pod to komercijala? Recimo ja mislim da postoji dobra komercijala npr. i kod filmova koju svakako volim da gledam ili kad je rec o muzi slusam. Ne mislim da automatski komercijalno mora da bude nekvalitetno, ali sve zavisi od tog vaseg poimanja komercijale, recimo eto ja sad slsusam Losing my religion jel to komercijala? :hos: Mislim da ima ono kao dobra i losa komercijala...ja volim ovu dobru, pa eto zato recimo i volim Depeche Mode. :hmm:

kurtrose

Post by kurtrose » 03 May 2009, 00:16

A kako tumaciti nesto sto je bilo stvoreno kao zestoka alternativa i onda postalo vremenom komercijala!? Kao na pr. Nirvana? Jesu oni postali djubre cim su poceli da prodaju milione ploca i da se vrte po tv-u? Nikada nisam bas razumeo tu razliku izmedju komercijale i alternative... Ako si alternativac i siroki auditorijum skonta da si dobar i pocne da te slusa ti si postao komercijala?
Ovo je sve tako konfuzno.. :(

Mishica

Post by Mishica » 03 May 2009, 00:35

i meni, jer ja volim i ultra komercijalne a i ultra nekomercijalne stvari.. :nixweiss:
Last edited by Mishica on 03 May 2009, 00:42, edited 1 time in total.

kurtrose

Post by kurtrose » 03 May 2009, 00:40

Ceniti muziku po tome da li je komercijalna ili ne je totalna glupost.. Imas extra stvari, a i djubreta u oba tabora samo treba malo potraziti... Ja sam sad kao neku mudrost izneo :eek4i_2: Aj ziveli :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 May 2009, 02:39

upravo tako, muzika je muzika i ocenjivacu je po kvalitetu/onome sto budi u meni, a ne prema tome koliko kopija cedea se prodalo ili nije prodalo.

frkadela:
taj rad, ovi smajliji nam dodjose _lave:)

doors:
rea_ujes ili na prvu loptu ili namerno ides u konfuziju:) procitaj eto, sta ti je frkadela porucio:)

misica i kurtrose:
upravo to je ono sto ja ocu da kazem. sto se tice definicije komercijale, komercijala je ono sto se prodaje u relativno velikom broju i zaradjuje velike pare i nista dru_o. nema tu nikakve misticnosti ili zajebane filozofije. i bas zbo_ to_a kazem da je _lupo deliti tako muziku, jer cete propustiti mno_e kvalitetne bendove samo zato sto, ne daj boze, zaradjuju neku kintu na svojoj muzici. a to moze da znaci, na primer, da su im pesme dobre i da zakacinju veliki broj ljudi.

kurtrose:
eto, tu je razilazenje u kontanju pojma komercijala. uzmes recnik i vidis i to je to:) SVE sto se prodaje i zaradjuje u odredjenom broju je komercijala, taj termin nema veze ni sa muzickim zanrom ni sa filozofijom ni sa zivotnim stavom umetnika.

The Doors

Post by The Doors » 03 May 2009, 03:01

Ja uopste ne ulazim u konfuziju. Vi mene kritikujete zato sto imam svoje misljenje. Boli mene sta vi slushate... slushajte i Shakiru shto se mene tice...

Bluesko

Post by Bluesko » 03 May 2009, 03:03

Ceca je komercijala......
Na osnovu Cece,Bajaga je underground.....
Bajaga je komercijala.....
NA osnovu Bajage,Atheist rap je underground.......
Atheist rap je komercijala......
Na osnovu Atheist rapa,Slaptrap je underground......
Madona je komerciajala.....
Onda su R.E.M. undergrround.....
R.e.M su komercijala......
Onda su Pearl Jam underground......
Pearl jam je komercijala.....
Onda je Rory Galagher underground......
Sve je underground.... Nista nije komercijala...... Pivo je zakon..... Long live :ziveli:

kurtrose

Post by kurtrose » 03 May 2009, 11:05

Pa i Doors-i su postali komercijala u svoje vreme jer su ih svi slusali i kupovali njihove ploce..

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 May 2009, 12:29

pa to. samo to.

doors:
ko te kritikuje? jedino mo_u da se vratim sad na ono sinisakeovo da nisi razumeo pitanje, cim mozes da kazes ovako nesto:)

e a sad stvarno dosta, smorismo i bo_a i ljude i morisona smo probudili verovatno:)

The Doors

Post by The Doors » 03 May 2009, 12:39

Ti sada kazes da je dosta zbog razloga da uvek morash da imas poslednju rech, a pitanje sam dobro razumeo, samo odgovor je bio suvishe jednostavan da vi preterujete :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 May 2009, 12:46

pa naravno da moram da imam poslednju rec:)
nije ne_o vidim da si se smorio pa necu da te smaram.

The Doors

Post by The Doors » 03 May 2009, 12:48

E to je to!
Ajde ostavimo se vishe ove teme posto me boli glava vishe.
Ajmo bre na jedno kratko u oblizhnji kafic :bow: :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 May 2009, 12:51

moze, al na leto :mrgreen: znaci, crtacu do ujutru verovatno i to sledeci mesec dana konstantno:)

The Doors

Post by The Doors » 03 May 2009, 12:52

Ajde da nastavimo da prichamo da ova tema ima 11 strana :XD: :XD: :XD:

Post Reply