Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
-
MrMoT
- MF veteran
-
Evo ovako, na netu se dosta pise o jednom, verovali ili ne, Squier-u. U pitanju je squier vintage modified jazz bass

Naime ljudi kazu da ukoliko mu zamenite bridge sa badass bridge-om i stavite nove magnete mozete dobiti vrlo ozbiljan bass za prilicno malo para. A kazu da i factory setup uopste nije losh i vecina ljudi uopste nemoze da veruje da je to squier. Shta vi mislite o tome? Jel neko video taj bas kod nas uopste?
-
Rocket Roll
-
Ne kod nas, ali ga znam - telo je meki javor, i pripada klasi Squiera koju rade skoro toliko dobro kao American Deluxe seriju. Ako može, raspitaj se ima li ga kod nas i pošto - značilo bi mnogo.
Ali ne znam zašto menjanje magneta, magneti su na Vintage Modified seriji Duncan Designed i AlNiCo V, to je meni dovoljno...
Specifikacije su na
http://www.sweetwater.com/store/detail/JBassSVMNat/ .
-
malisha
- MF veteran
-
Stigao u mitros!!!!! I ostala 2 iz serije (fretless i precision). Zaista izvrsno! Jako ok pocetnicki instrumenti. Za nase uslove, dobri su i za malo bolje. Probao sam ovu kopiju '70 jazz bass-a i ima ok pragove, zvuk je vise nego prihvatljiv, stavise i dobar. Fretless sam probao takodje ali nisam proveo toliko vremena sa njim koliko sa ovim. Cena je malo prevelika - 30ak hiljada, ali za one koji moraju da imaju natural jazz bas u stilu sedamdesetih, ovo je TO. Finis na fretboard-u je mnogo tanak... sto se i dalo ocekivati, jer se to cak vidi i na slici. Nije bash najekonomicniji ali ima ok zvuk. U svakom slucaju, korak napred za Squiera! Jede me samo sto nisam probao Precu... posto sam ja bash u tom fazonu. Ali valjda cu ga probati kad tad.
-
vbraca
- vrabac
Nemam poverenja u Squier/a

-
VDL Cisco Kid
E pa ljudi hvala sto ste mi rekli za ovo cudo. Odsvirao sam ga prosle nedelje i mnogo mi se svidela i ispostavilo se da je izuzetak. Odlican je bass. Fretless i nije nesto. Precision nisam ni probao. Odneo sam je kod svog uceitelja, koji je izuzetno cenjen u toj oblasti i prvi put da sam cuo njega da je nesto od instrumenata pohvalio. Kupujem je najverovatnije do sledece nedelje.
U svakom slucaju hvala sto ste mi skrenuli oci na taj komad. Odlican je!
I nemojte se prevariti jer moguce da je ovo jedan od tih retkih izuzetaka koji je dosao i do nas. Ne znachi da ce sledeci taj Squier Vin. Mod. JB biti odlicnog kvaliteta kao ovaj.
-
Rocket Roll
-
Čisto za informaciju, cena mu je oko 32 000 dinara. Ako već toliko košta, onda ne verujem da treba suditi o njemu po onom "Squier" natpisu na headstocku.
-
VDL Cisco Kid
Nije tacno. Probao sam iz iste te serije Fretless. UZasan je, ima gumen ton.
-
Rocket Roll
-
Pa sa svim gitarama je tako - od komada do komada. Veća cena znači veći komfor pri sviranju i veću generalnu trajnost/ preciznost/ finoću instrumenta, ali ne i (po defaultu) više tona. Squier ili Fender American Deluxe - ima xyz komada koji su "OK", nekoliko koji su "real dawgs" i nekoliko koji imaju onaj pravi "moejo".
-
Reverse
- Urednik
-
VDL Cisco Kid wrote:Nije tacno. Probao sam iz iste te serije Fretless. UZasan je, ima gumen ton.
Pa Fretless i treba da ima "gumen" ton...
-
malisha
- MF veteran
-
E pa ljudi hvala sto ste mi rekli za ovo cudo.
Nema na cemu
Ja skupljam za novi bas, a to ce verovatno biti Fender Jazz, tako da cemo biti kolege. Nervira me to Squier, ali moram priznati ta ton nije bio los. Finish na vratu, tacnije na fingerboard-u iliti grifplatni mi se nije dopao jel je malo neravnomeran. Inace je bas ok.
-
VDL Cisco Kid
@ Rocket
Iz iskustva nisam primetio da vazi to koliko para toliko muzike. Ali jesam primetio da vazi koliko para toliko sigurnosti tj. toliko sanse da nadjes dobar ili los instrument u toj nekoj seriji. Da budem precizniji. Ako gledas jeftine instrumente onda ce biti otprilke 90% onih koji su uzasni, a u slucaju skupih onda ce biti otprilike samo 10% uzasnih. Naravno mozda je koincidencija to sto se meni desava. Ali siguran sam da se pojave kad, tad losi instrumenti u takvim najboljim serijama.
@Reverse
Znam kako treba da zvuci fretless. Ali prosecan i dobar fretless ne zvuce kao guma to budi siguran. Kad kazem guma mislim bljutav. Fretless ima vishe topao i dubok ton.
@Malisha
Kako mislis neravnomeran? Uopste to nisam primetio.
-
Reverse
- Urednik
-
VDL Cisco Kid wrote:
Znam kako treba da zvuci fretless. Ali prosecan i dobar fretless ne zvuce kao guma to budi siguran. Kad kazem guma mislim bljutav. Fretless ima vishe topao i dubok ton.
Verovatno izraz "gumen ton" ne shvatamo isto...
-
VDL Cisco Kid
Da X)
Ali shvatio sam te ja na kakav ton mislis
-
malisha
- MF veteran
-
neravnomeran... pa, kao sto znas, za razliku od rosewooda, maple se obicno lakira. Ja smatram da ako vec postoji finis, da na grifplatni treba da bude debeo. Ovde je tanak. Mada nisam zbog toga rekao, vec, zato sto je na jednom mestu kada prodjes rukom lak tanji nego na ostatku grifplatne. Pogledaj kada budes gledao. Generalno su pragovi ok. Ali mi se recimo ne svidja ni boja grifplatne (maple koji cak malo vuce na sivkasto...).
Inace, kao vatreni postovalac precision zvuka... Da sam znao za VM Prec pre 2 godine, bez razmisljanja bih kupio njega.
Iskreno. Ako mozes da skupis 400 eura za ovaj bas, mislim da bi bilo bolje kad bi skupio jos 200 i kupio Meksikanca jazz bass. On je ipak dosta bolji za malo vece pare...
-
VDL Cisco Kid
E dobro sam te razumeo, nego ,,grifplatni`` mi je bio nepoznat izraz.
A jel si siguran da je bolji Meksikanac? Ja sam ipak odneo kod ucitelja, cije misljenje u vezi gitare i bassa svako uvazava, a on mi je rekao da je odlican komad.
Ja sam isto mislio Meksikanca. Ali slucajno sam naisao na ovaj.
Iskreno ako je do toga da li je Squier ili Fender ili bilo koja marka i USA ili Mexico ili Japan ili bilo koja drzava iskreno me briga. Meni je samo vazno da odlicno zvuci i da je odlicno sastavljen. U svakom slucaju poslusacu te i otici cu da probam USA isti taj model i ako cak imaju Mexico. A usput pogledacu taj fingerboard lak.