Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Uncle Moe

Re: Oprema Koju Imate

Post by Uncle Moe » 14 Oct 2014, 22:19

Strava. Ja bi jednu takvu malo da se zaebavam.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Oct 2014, 03:20

Posto je matora elektronika izgleda dosla do kraja svog puta, resio sam da malko pawnshopujem Hofnera. Srednji magnet ne radi pa ga na ovu verziju 1 nisam stavljao, kad ga sredim, mozda... Zasad sam ugradio 2x mustang (Switchcraft), prekidaca, alpha Pot neki, strat rucicu, uradio shimming vrata...i evo:
Image
Image
s ofset ekipom
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Oct 2014, 11:58

Ovo je do jaja, bas me zanima kako zvuci uzivo. :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Oct 2014, 12:07

kul izgleda ta kobilica

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Oct 2014, 12:25

Baba Slim wrote:Ovo je do jaja, bas me zanima kako zvuci uzivo. :) :ziveli:
snimicu danas kao sto i dolikuje test. :D
Funkomat wrote:kul izgleda ta kobilica
Ja se prvo bio jako smorio...joj kako ce se ovo iskotirati ...kad ono...sve kotira svaka zica skroz okej. :shock: Bitno je samo namestiti poziciju da korita E i onda sve ostale kotiraju, inace je klateca kobilica kao na jaguaru ali na drugacijem principu. I sam, taj tremolo sistem je potpuno ludilo. Meni stu te stare tehnologije za trem sisteme mnogo bolje od ovih novijih kakve su od strata pa na dalje. Mustangov trem nije neshto bash, posto je isto agresivan ko i stratov, tj malko pipnes ono spusti 3 tona. Ovi su suptilniji nekako... Jedino skenj shto nemam original rucicu, zavrnuo sam stratovu...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Oct 2014, 13:04

To sa klatecom kobilicom mi nikad nece uci u glavu ali realno, svi popularni tremolo sistemi su autdejted, sto bi rekli, i prilicno losi.
Sad da stavljam tremolo na gitaru (ne racunajuci steinberger, posto to vise necu naci), bez razmisljanja bih stavio ovo:

Image

Svirao samo jednom i to na kratko ali ja kontam da je ovo najbolje sto sam probao od konvencionalnijih, pristupacnijih verzija strat kobilice.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Oct 2014, 13:10

Deluje profy, ali kazem ne zbog kvaliteta izrade, vec mi je u prvom planu upravo taj feel koji ne moze da se dobije na strat tipu kobile. :nixweiss:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 16 Oct 2014, 14:12

Šteta što ovaj Wilkinson/Gotoh tremolo nema basa ni od korova, inače se ni ja ne bih odvajao od njega. Ubedljivo najlakoradnija, najudobnija i najosetljivija spravica, pogotovo u kombinaciji sa locking čivijama.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Oct 2014, 14:39

Sto kontas da je manjak basa do kobilice?
Mozda i jeste tako, ideju nemam...

bancika

Post by bancika » 16 Oct 2014, 14:40

tommytigh77 wrote:Šteta što ovaj Wilkinson/Gotoh tremolo nema basa ni od korova, inače se ni ja ne bih odvajao od njega. Ubedljivo najlakoradnija, najudobnija i najosetljivija spravica, pogotovo u kombinaciji sa locking čivijama.
ja sam jednom samo probao i bio mnogo krut, mnogo vise nego floydovi koje imam na mojim gitarama. Moguce da je stvar navike. Onaj musicman tremolo mi je za sad favorit, mada bi voleo za sledecu gitaru da nema tremolo uopste....'ebes ga, samo komplikacija :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Oct 2014, 15:11

meni onaj obican tremolo sto dolazi na squier classic vibe-u najbolji tremolo na svetu, two point floating, kontam da je to isti tuks kao i ovaj wilkinson na slici, ubija kad se lepo podesi ceo dan drkanje bez rastimavanja

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Oct 2014, 16:07

Imao sam prilike da koristim tu Wilkinson kobilicu na jednom Blade stratu koji je imao i locking civije, a i na Majtijevom stratu kojeg je nedavno napravio je namestena ista kobilica. Samo mogu reci - fantazija za koriscenje, na obe gitare. Kad budem kod Majtija pravio strata (dogodine, nadam se), obavezno ide ta kobilica sto se mene tice. To jest, ako ne budem pravio strata sa fiksnom kobilicom, sto mi zbog spustanja debele E zice cesto pada na pamet tako da uradim. Jednostavno mislim da bi mi bilo previse da na svaku bogovetnu svirku nosim dve gitare jer mi treba drop stim u mozda par pesama, a ne mogu se svirati drugacije jer nije to to.

Nedostatak basa ne mogu da komentarisem jer zaista nisam obratio paznju, kod obe gitare mi nista nije falilo, iskreno.

A Music Man tremolo sistemi su isto neverovatni za koriscenje. Jednostavno, ta firma razbija.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Oct 2014, 18:49

evo ga. :D

djomla

Post by djomla » 16 Oct 2014, 20:46

Baba Slim wrote:Imao sam prilike da koristim tu Wilkinson kobilicu na jednom Blade stratu koji je imao i locking civije, a i na Majtijevom stratu kojeg je nedavno napravio je namestena ista kobilica. Samo mogu reci - fantazija za koriscenje, na obe gitare. Kad budem kod Majtija pravio strata (dogodine, nadam se), obavezno ide ta kobilica sto se mene tice. To jest, ako ne budem pravio strata sa fiksnom kobilicom, sto mi zbog spustanja debele E zice cesto pada na pamet tako da uradim. Jednostavno mislim da bi mi bilo previse da na svaku bogovetnu svirku nosim dve gitare jer mi treba drop stim u mozda par pesama, a ne mogu se svirati drugacije jer nije to to.

Nedostatak basa ne mogu da komentarisem jer zaista nisam obratio paznju, kod obe gitare mi nista nije falilo, iskreno.

A Music Man tremolo sistemi su isto neverovatni za koriscenje. Jednostavno, ta firma razbija.
Ovo je Wilkinson Tremolo WVS50 ? Koja je razlika naspram 100?

bancika

Post by bancika » 16 Oct 2014, 21:08

Valjda je 50ica koreanska a 100ka japanski gotoh. Nisam 100% siguran. U svakom slucaju, japanski je oko 100$ a koreanski oko 50 pa po tome mozes da vidis. Mozda im je oznaka jeenaka ceni :shock:

Post Reply