HeatMan wrote:ti vishe volish taj napeti blues sa tenzijom
Pa da. Samo ne znam zašto si uporedio A. Kolinsa sa Mejerom
Stoji da lik ima svoj fazon, ali 1) presterilan mi je, ko što rekoh 2) stvari su mu bulja. Mada zapravo malo ko od tih današnjih gitar heroja i ima stvari kao stvari, vredne slušanja nezavisno od gitarskog umeća
Stoji da lik ima svoj fazon, ali 1) presterilan mi je, ko što rekoh 2) stvari su mu bulja. Mada zapravo malo ko od tih današnjih gitar heroja i ima stvari kao stvari, vredne slušanja nezavisno od gitarskog umeća
nisam.. preporuchio sam ti ga upravo zbog bluesa sa tenzijom..
isto tako ja mogu reci da su claptonu i srvu stvari bulja, a ono.. chuo sam have you ever had a woman i cold shot... on je pop artist.. ali ima i lepih stvari i kompleksnih stvari.. ako to kazesh zbog "jednostavnosti ili tako neshto": odsviraj i odpevaj neon ili another kind of green.. koje eto nemaju solo deonice u principu.. to je ako napadash njega kao zanatliju.. mislim. "napadash"... imam obichaj da ispadnem nadobudan i tome slichno, a to svakako nisam.. svako ko me zna zna da sam sve osim toga.. elem, ako ti sam nachin komponovanja smeta, onda se moze reci da nije po tvom ukusu.. mada opet.. ima stvari koje nisu ni po mom ukusu (koji je prilicno shirok, od najtezeg jazza do najtezeg dubstepa) jer nemaju nikakvog znachaja po razvitak civilizacije (osim u komercijalnom smislu, ali to je kratkorochno).. ali zato ima pesama kao npr stop this train i gravity, something's missing, pa chak i gorepomenuta another kind of green, koje me oduvavaju iako u principu bezim od popa kao djavo..
HeatMan wrote:veliki sam mayer fan = i npr mayera uvek prepoznam i po stilu svirke i po tonu
Jedno podrazumeva drugo, isto kao sto npr veliki fan Sase Randjelovica uvek prepozna njega po stilu i tonu?
HeatMan wrote:to shta ON pricha da se O NJEMU prichalo od strane velikih figura, mi nije ni bitno..
Ne secam se da je iko to spominjao u ovoj diskusiji, potpuno je nebitno sta neko prica o sebi.
HeatMan wrote:to shto je rodjen tu i tu, znachi isto koliko i to shto sam ja rodjen u srbiji.. i shto mi je otac jebeni programer.. to uopshte ne znachi da ja imam ikakvog znanja o tome, a vala chak ni talenta za tako neshto
To su sve gluposti dok ne skapiras gde bi bio da si u 5-oj godini krenuo da se bavis programiranjem, tj da si posedovao interesovanje pa posle i talenat za tako nesto.
Gales je prepoznatljiv prvenstveno po svom ultra brljackom stilu, pa i po frazama izgradjenim uz isti. Nego, da se skinemo sa Bramhall-a, vidim da ide mnogima na zivac, u kom svetu Lang ima manje propoznatljiv stil svega od Gales-a?
Brate, vokal, zvuk, fraza = Lang!
HeatMan wrote:veliki sam mayer fan = i npr mayera uvek prepoznam i po stilu svirke i po tonu
Jedno podrazumeva drugo, isto kao sto npr veliki fan Sase Randjelovica uvek prepozna njega po stilu i tonu?
HeatMan wrote:to shta ON pricha da se O NJEMU prichalo od strane velikih figura, mi nije ni bitno..
Ne secam se da je iko to spominjao u ovoj diskusiji, potpuno je nebitno sta neko prica o sebi.
HeatMan wrote:to shto je rodjen tu i tu, znachi isto koliko i to shto sam ja rodjen u srbiji.. i shto mi je otac jebeni programer.. to uopshte ne znachi da ja imam ikakvog znanja o tome, a vala chak ni talenta za tako neshto
To su sve gluposti dok ne skapiras gde bi bio da si u 5-oj godini krenuo da se bavis programiranjem, tj da si posedovao interesovanje pa posle i talenat za tako nesto.
Gales je prepoznatljiv prvenstveno po svom ultra brljackom stilu, pa i po frazama izgradjenim uz isti. Nego, da se skinemo sa Bramhall-a, vidim da ide mnogima na zivac, u kom svetu Lang ima manje propoznatljiv stil svega od Gales-a?
Brate, vokal, zvuk, fraza = Lang!
zato sam i naglasio gitara kod langa.. jer vokal je svakako prepoznatljiv.. kao i mayerov
mada kod mayera to chak i nije za pohvalu al ajde.. :/
pa ja sam sa 3 godine dobio komp, i lozio sam se na programiranje u basicu, i sto kuraca.. ali sam uvek voleo onog baju shto sedi kao klinac u sobi i drka parche drveta sa zicama http://2.bp.blogspot.com/-hXpZjxTl-SU/T ... heblue.jpg
i dok sam bio klinac to je moglo da me ponese vishe od svega.. zato kazem sve to.. ja mozda umem da instaliram windows, pa mozda chak i da napishem programche, ali programer nikako nisam.. a od trece godine sam "u tome" jer mi je gajba uvek bila puna kompova, chasopisa (za neke je cale i radio) i odrastao sam uz caletove kolege koji su prichali iskljuchivo, samo i jedino o tome..
opet.. kazem.. svako ima svoj stil, kao shto svako ima svoj muzichki ukus.. sayce nikad ne bi odsvirao ono shto i bonamassa, a obojca su tehnichki valjano potkovani.. na nama je da odaberemo koga volimo.. samo ne volim kada vidim i argument tipa bb king svira iz dushe a npr sayce je tehnichar koji ne svira iz dushe.. pa onda chujesh deda bibija kako pricha o nekim notama i skalama i nachinu fraziranja itd.. to je sve shto pokushavam da kazem.. meni lichno je doyle najbledji lik od svih njih jer mu fali pechat, a to je ja mislim do stila i talenta.. ili vezbe.. zavisi od osobe do osobe.. opet, sve je to IMHO, i ovde smo da seremo i kratimo vreme do smrti, pa nema razloga da se bijemo oko nekih tamo lepih trubadura...
u svakom sluchaju, previshe seremo o njima.. valja uzeti i svirati i isposhtovati tih 6+ sati dnevno
edit: ono shto sam rekao za njega da je on sebe hvalisao.. to sam rekao pre svega zbog toga shto sam to video u intervjuima.. ne zato shto je to neko pomenuo.. mada.. siguran sam da je nekome upravo to kljuchni razlog zashto slusha tog i tog i misli da je taj muzichar kvalitetan,, ne guram nikome rechi u usta samo pricham shta mi je u glavi
Ljubo pocheo si ko trzalica , jedina osoba koja se do sada javila da joj bramhall ide na zhivac je upravo poslednja, chika heatman.
iako postoje svega par godina, i josh uvek nisu dovoljno troo da bi i uz silno kukanje moje i gagijevo neko obratio pazhnju na Kamchatka-u i njihovog gitarosha, opet moram da kazhem da je imho Thomas mozhda najbolji novi gitarosh. prepoznao bih ga svuda, lik nema svoj ton, vec ima jebeno kvalitetan ton shto pozdravljamo jelte, ali bash to mi je kul jer mu se ton dosta razlikuje a opet mogao bih da ga prepoznam svuda po par forica, vibrato-u, i bendingu, po stilu eto. iako svira ponajvishe kao hendzha, a energijom ne znam EVH-a iako nema niti jedan gram slichnosti sa njim, opet ima neshto svoje shto je krajnje profesionalno i beskrajno sadrzhajno i iskreno.
*****, evo obecavam da je ovo poslednji put da cu da postavim ovaj klip, jbt kako chovek svira izbezumio me je ovim nastupom. najvishe poslednji solo u zavrshnici pesme, zaplakao je shredujuci gitaru
ne znam. ima mega ton, sviri perfektno, fraze, vibrata, bendinzi, peva fino, pishe ekstra rifove i pesme, shta treba vishe? svira mega kul gitare, stradzhe, telce, hagstrom viking, SG-a, LP ponekad, Ibanez je izdao njegov signature Ibanez Beard Bender koji izgleda savrsheno, down to earth kinda gay, kralj.
mayer svira odlichno, ima odlichan ton, ali apsolutno nikad necu moci da kazhem da je on neki umetnik sa bilo kakvom vazhnoscu i impactom na bilo koga. potpuna bleda figura chije su stvari buljetina i zaista ne razumem zashto ga toliko ljudi ceni, zapravo gledajuci i komentare ljudi na netu, upravo kao i ovde, imash dva tabora, oni koji vole hendzhu trowera bramhall-a sayca itd i mayera, i one koji vole hendzhu trowera bramhall-a sayca itd a mrze mayera. jbg, kako ti legne. ja ne mogu da ga podnesem, nijedan element njegove muzike. sasvim je mogucno da sam isto tako prichao o saycu pre neprijatno malo vremena, tako da naravno da ostavljam mogucnost da mi se mishljenej o mejeru i njegovoj muzici u potpunosti promeni, ljudi smo, podlozhni promenama jel
takodje mislim da se o lance lopezu premalo pricha.
ne znam shta mi bi da napishem ovoliki post, izvinite
nisam.. preporuchio sam ti ga upravo zbog bluesa sa tenzijom..
isto tako ja mogu reci da su claptonu i srvu stvari bulja, a ono.. chuo sam have you ever had a woman i cold shot... on je pop artist.. ali ima i lepih stvari i kompleksnih stvari.. ako to kazesh zbog "jednostavnosti ili tako neshto": odsviraj i odpevaj neon ili another kind of green.. koje eto nemaju solo deonice u principu.. to je ako napadash njega kao zanatliju.. mislim. "napadash"... imam obichaj da ispadnem nadobudan i tome slichno, a to svakako nisam.. svako ko me zna zna da sam sve osim toga.. elem, ako ti sam nachin komponovanja smeta, onda se moze reci da nije po tvom ukusu.. mada opet.. ima stvari koje nisu ni po mom ukusu (koji je prilicno shirok, od najtezeg jazza do najtezeg dubstepa) jer nemaju nikakvog znachaja po razvitak civilizacije (osim u komercijalnom smislu, ali to je kratkorochno).. ali zato ima pesama kao npr stop this train i gravity, something's missing, pa chak i gorepomenuta another kind of green, koje me oduvavaju iako u principu bezim od popa kao djavo..
pun intended. :/
Upućen sam ja u Kolinsa sasvim lepo und volim da ga slušam, nemaj brige
Nego, ne znam zašto si zapeo da mi uteraš Mayera, lepo sam već objasnio, meni je to preslatko i presterilno, i ne volim takvu vrstu soft gitarskog popa, za razliku od Nika Kershawa, Go-Betweens, Prefab Sprout i dr. Nema nikakve veze jednostavnost ili komplikovanost, jednostavno ne volim takvu ziku i takve gitariste.
Ne kažem ni da Bramhall ima bogznakakve autorske stvari, meni jednostavno leži to njegovo ludilo koje izlazi iz tona, mas i prljavština. Toliko Ne umem bolje da objasnim ono što čujem i što mi se sviđa.
Guv'nore vraćaj se ovamo da branimo Doyla! Ajte ljudi, čemu uopšte ta poređenja, svi su oni prepoznatljivi na ova ili onaj način, jedino po čemu bih ih ja odvojio su ciljne grupe (odraslo se jbg mora se šljaka ), Sayce, Mayer, Lang su možda više priklonjeniji devojačkim tinejdž grupama na velikim stadionskim festivalima, neki više naginju klubskim prostorima (Gales, Kenny Wayne Shepherd, Lance Lopez...), neke baš zabole pa sviraju svuda i sa svakim (Doyle) ne mareći za etabliranje... osim Thomas Juneor Andersson-a iz Kamchatke, on je Šveđanin a poznato je da oni prave dobar čelik i hevi/metal/bluz, stoga s njima nema zezanja
i bluz je postao šljaka kao i svaka druga u kojoj postoje menadžeri, paparaci, skedžueli, ugovori, prava, sponzorstva instrumenata i opreme, ma trista svašta... uostalom imamo ovde na forumu par drugara iz USA koji to mogu bolje da obrazlože...
i na kraju evo šta o tome svemu kaže Stivi