Šta mislite o EMO muzici?

Moderator: Trooper

Post Reply

Sta mislite o EMO muzici?

Long live the emo :mrgreen:
10
9%
Nemam misljenje :?
27
23%
Emo sucks!!! :evil:
80
68%

Total votes: 117

LazaRocker

Re: Šta mislite o EMO muzici?

Post by LazaRocker » 18 Nov 2008, 23:37

OK, ako ga budes napisao nekad, posalji na pp.

Kole man

Post by Kole man » 18 Nov 2008, 23:59

I jeste u pravu je Dulio da je emo nastao iz panka.Ali samo iz te neke punk muzike,preuzeli su te akorde i u neku ruku ritmove i usporili sve i dodali njanjavo-depresivne tekstove,to je bilo davno sad vec vise nema ni sa pankom neke veze vise,da naravno neki bendovi imaju ali ne vise kao pre.U svakom slucaju informisite se ljudi pre nego sto se raspravljate:http://en.wikipedia.org/wiki/Emo

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Nov 2008, 00:16

omg svaka cast na nastavku diskusije, ocekivao sam da ces mi jebati mater i reci da nemam pojma, taj rad:)

sto se mene tice, ne znam da li bih ovo danas uopste nazivao emo ili bih potrpao te bendove u neke druge odgovarajuce zanrove, sto u sustini moze da se uradi. jer nekako mi ne ide da bend trpam u neki pravac zato sto je depresivan ili ima nekakvu kosu ili je isfeminiziran ili sta god. mislim, depresivno je barem pola bendova na celom svetu, a sigurno nije pola bendova emo. nekako mi ta podela ne stima, ja bi ovo novo sto nosi oznaku emo trpao u powerpop, rok, metal, patku, ovo, ono, levo, desno ili gde mi se vec ucini da pasuje. ne vidim koherentnu povezanost izmedju tih bendova, uzmemo sad ovaj panic i recimo death cab for cutie od kojih sam cuo isto par pesama i recimo jimmy eat world i to nema veze jedno s drugim apsolutno nikakve.
e sad, sto vi kazete, potpadaju filozofski, e meni recimo ni to nije potpuno dovoljno. hocu da kazem da je neka emocionalnost i depresivnost i uopste mracnost u nastupu i tekstovima jedna mnogo generalna i rasprostranjena stvar, onda tu moze da udje jos gomila bendova od block outa, preko nirvane, pa sve do bijelog dugmeta, mislim, i ta filozofija je previse vodnjikava i apstraktna da bi se i po tome sortiralo.
na kraju se izgleda ova podela zasniva na nekim faktorima koji se u sustini ne uzimaju u obzir kod zanrovskog odredjivanja bendova:
-slusaju ih emo deca. pa sta ako ih slusaju, ko sto rekoh, mozda slusaju i bajagu (ima i on tuzne pesme do jaja), sta cemo onda, ode bajaga u emo.
-ako je to neki depresivni moderni metal, onda ga tr00 kvlt metalci strpaju automatski u emo, a bez ikakvog muzickog smisla, suvise im je mlako ili sta god, iako recimo bend spada u metal sto posto gledano zanrovski.
-gorepomenuto rade i tr00 pankeri ako im je neki bend koji bi muzicki spadao pod pank deluje dosta komercijalno i mlako.

i tako dalje i tako blize, na kraju dobijemo papazjaniju od milion bendova koji nemaju veze jedni s drugima, verovatno pola njih nema pojma da su emo bend i sve vreme misle da sviraju rok, metal, pank, pop, kad ono jok nego emo, treba neko da im kaze, da znaju:)

Kole man

Post by Kole man » 19 Nov 2008, 20:51

I ova "rasprava" polako gubi poentu posto je svako rekao svoje i shvatili smo se na mozdanom nivou :banana3:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Nov 2008, 23:39

pa to i jeste poJenta? nije li? ili svaka srpska rasprava mora da zavrsi tucom ;)

Kole man

Post by Kole man » 20 Nov 2008, 00:05

Duane wrote:pa to i jeste poJenta? nije li? ili svaka srpska rasprava mora da zavrsi tucom ;)
Nasilje je glupost 8) i da to jeste poJenta :lol:

Blingo

Post by Blingo » 20 Nov 2008, 11:13

Kole man wrote:I jeste u pravu je Dulio da je emo nastao iz panka.Ali samo iz te neke punk muzike,preuzeli su te akorde i u neku ruku ritmove i usporili sve i dodali njanjavo-depresivne tekstove,to je bilo davno sad vec vise nema ni sa pankom neke veze vise,da naravno neki bendovi imaju ali ne vise kao pre.U svakom slucaju informisite se ljudi pre nego sto se raspravljate:http://en.wikipedia.org/wiki/Emo
U ovome apsolutno ima istine,ali je i hip-hop nastao, još krtajem 70ih, iz fanka i soula pa sad niko 50centa ne ubraja u fank izvodjače,niti hopere u fank publiku...Ako ćemo tako i rege je nastao iz ska-a, ali niko neće reći da je Bob Marli ska izvodjač i tačno se zna ko su skankeri,a ko su regemani.

Tako i EMO-si i punkeri...To niti je isto niti će biti isto!A što se korena i akorda tiče,svi ti akordi su preuzeti iz klasike,znači nisu ih izmislili niti pankeri niti bilo ko drugi.

Genaralno,mislim da se mnogo preteruje oko tih EMOsa...Takodje,mislim da se to nikada neće masovno prihvatiti u lepoj nam Srbiji,tj. uvek će biti više metalaca,skinheda,punkera i šabana.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Nov 2008, 12:35

Blingo wrote:Genaralno,mislim da se mnogo preteruje oko tih EMOsa...Takodje,mislim da se to nikada neće masovno prihvatiti u lepoj nam Srbiji,tj. uvek će biti više metalaca,skinheda,punkera i šabana.
Slazem se mada mislim da ce ipak vreme pokazati...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Nov 2008, 16:05

mislim_stvarno wrote:
Blingo wrote:Genaralno,mislim da se mnogo preteruje oko tih EMOsa...Takodje,mislim da se to nikada neće masovno prihvatiti u lepoj nam Srbiji,tj. uvek će biti više metalaca,skinheda,punkera i šabana.
Slazem se mada mislim da ce ipak vreme pokazati...
+1

Funky_Bassmasta

Post by Funky_Bassmasta » 21 Dec 2008, 04:23

MRZIM IH :@ MRZIM IH IZ DNO MOJE DUSE KAD VIDIM NEKOGA STO MAKAR ME POTSEKJA NA EMO GAZIM IH POD NOGE

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Dec 2008, 12:47

:mrgreen:
ajde lepo priznajte ciji je ovo alt:)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Dec 2008, 13:07

Funky_Bassmasta wrote:MRZIM IH :@ MRZIM IH IZ DNO MOJE DUSE KAD VIDIM NEKOGA STO MAKAR ME POTSEKJA NA EMO GAZIM IH POD NOGE
slazhem se! BICIKLISTE I EMOVCE!

SMRT BICIKLISTIMA!

OCISTIMO GRADOVE OD PRLJAVACA NA BICIKLOVIMA!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Dec 2008, 13:52

TO! EVO OBUKO SAM SE ZA PRILIKU DA GAZIMO NOGOM PRLJAVO EMOVCE I BICIKLETE!

Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Dec 2008, 13:56

hahahahahahhahahahahhahahahhahahahahaaahahhahahahhaahahahhahahahahahhahahahahhaaha

ali stvarno ti potpis, ko sto neko rece, dodje kao GRAND FINALE... ono kao vidis izvalu i pocepas se i predjes ocima preko "taj rad" i onda... bam! AFTERSHOCK!

mislim da smo pokazali kako postovi tipa "mrzim emo" izgledaju ;)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Dec 2008, 14:14

vidis, nikad o tom potpisu nisam tako razmisljao:) setio sam se sad jednog potpisa od jednog lika, kaze 'nema vise zezanja':) al bila je fora sto na forumu nije postpis bio odvojen crtom, nego samo razmakom, ko da si lupio enter:) i onda me svaki njegov post tripovao:)

Post Reply