Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Post by Rocket Roll » 08 Mar 2009, 13:31

Bitne tačke:

1) Orange ima samo jednu tonsku kontrolu (ala Big Muff) - VOX ima trostepeni ekvilajzer
2) Orange ima samo jedan voicing, VOX ih ima tri
3) Orange radi jednu stvar (veoma dobro), VOX radi više stvari (od jingle-jangle do "We Will Rock You", and beyond).

S druge strane, da baš hoću Tiny Terror, odneo bih njegovu shemu...

Image

...i njegov layout...

Image

...Hillybillyju, pa bih video šta može da se izvede za iste ili manje pare na boutique frontu, kako sutra ne bih padao u iskušenje da kupujem ->Mercury Magnetics apgrejd kit za Terrora<-

Ili bih pokušao samogradnju. Vrlo jednostavno pojačalo.

Još jednom, Tiny Terror jako dobro radi to što radi, ali to što radi nije nešto što bi Balkanci cenili. On nije "tesno mi ga skroji, nane, al' mi pantalonice od likre lepo stoje" metal pojačalo. On je stoner sludge monstrum. Sa izuzetkom par ljudi odličnog muzičkog ukusa (koje ovim putem pozdravljam :D ), to nije zvuk za tipičnog beogradskog heavy gitaristu... to prevazilazi njegovu (ne)moć razumevanja.

Boris, dok tutnje kroz Pomorandžice i neizbežne Ampege (žurka počinje oko 01:12):

Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 08 Mar 2009, 14:23

Odlican post :ziveli:

Zao mi je u svakom slucaju sto nighttrain nije onih 350ak evra koji su spomenuti (mozda bolje ipak da sacekamo cenu skymusica koja moze biti niza od thomannove). Za te pare bi bio apsolutni sampion na polju lampaskih pojacala

dweezil

Post by dweezil » 08 Mar 2009, 15:26

Da je Orange ultimativno heavy pojachalo svirali bi ga i na zapadu svi, daleko od nas ogranicenih balkanaca :D , a njegovi kapaciteti su ipak ograniceni na neki uzak spektar zvukova, iskreno meni se ne svidja njegov zvuk za neki ozbiljniji rilj koji preferiram, moze da posluzi za neke krljaze i hippie metal zvukove ali nista vise od toga. Mislim da je Orange trenutno firma koja prodaje ime i istoriju za jako mnogo para. Ako bash hoces takav zvuk ushtekash neki fuzz u recimo Mesu ili Peavey-ja i imash to bez da placas posebno i bez da ti kabinet i glava dreche narandzastom bojom. :)
Sto se tice Vox-a meni se ono nikad nije svidjalo kao neko gain pojachalo, ono gde Vox blista po meni je clean sa umerenim dirtom koji mu dodaje onaj sweet tone koji samo on ima. Vox je odlicno pojachalo za neki starinski rock, blues, i posebno je zgodan za country zvuk, za hard rock i metal bar po meni on nije, gain mu je suvishe plitak i ravan. Dodushe meni je Brian May-ov zvuk uvek bio bzvz al ok to je samo moje misljenje.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Mar 2009, 15:59

cccira wrote: Zao mi je u svakom slucaju sto nighttrain nije onih 350ak evra koji su spomenuti (mozda bolje ipak da sacekamo cenu skymusica koja moze biti niza od thomannove).
I meni. :( No, predviđeno je da distribucija krene tek u maju, tako da... držimo palčeve!
dweezil wrote:...iskreno meni se ne svidja njegov zvuk za neki ozbiljniji rilj koji preferiram...
Valid point of view, svakako.

Uzgred, ako neko nađe neki dobar zvučni primer Orangea AD30 (http://www.thomann.de/at/orange_ad30htc ... opteil.htm), neka ga postavi?

dweezil

Post by dweezil » 08 Mar 2009, 16:51

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WrGO4lTcZYI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WrGO4lTcZYI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

MUzzY

Post by MUzzY » 08 Mar 2009, 17:08

Ok, prvi put u zivotu me je zabolela glava od git zvuka... odnosi se na onaj Boris ornage... 'ebote...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Mar 2009, 20:13

Hvala za YouTube review! Marc Ford, ha. :D

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 09 Mar 2009, 01:07

nisam bas pratio, ali vidim da je rec o orange pojacalu. Ja znam samo da trenutno ovaj baja iz Slipknot-a koristi neke orange.....

mita

Post by mita » 15 Mar 2009, 21:21

Hm.. bio sam u Artistu pre neki dan i neki tip je probao gitaru na HUGHES&KETTNER STATESMAN DUAL EL84. Dopalo mi se kako zvuci. Sad vidim da je to koji evro (stotka) vise od Terrora i sl. Dal se ta razlika u ceni isplati? Nisam bas neki pro, pa rekoh da pitam sta mislite o tome a da ne otvaram novu temu. Kad bi imao jos i low power switch, ovaj HUGHES&KETTNER bi bio idealno pojacalo za mene. Na forumu dosta prica o boutique pojacalima, pre svega P&K Audio. Video sam ovaj post: http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... dio#p84014 i to je to! Ali da li je cena na nivou ovog H&K ili je na boutique nivou :(

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Mar 2009, 21:33

Sad videh ovo:
http://artistsystems.net/mex/artikal.ph ... 9&art=6024#
Deluje zanimljivo za te novce

dweezil

Post by dweezil » 15 Mar 2009, 21:50

da i ja sam te Hiwatte snimio, treba ih probati def, pristojan combash. A mislim da Statesman jeste strava pojachalo, ali def nije za neki ludji rilj talme.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Mar 2009, 22:11

Nisam se raspitivao kako im je u praksi uspela HiGain serija, ali na papiru zvuči odlično - klasičan Hiwattov preamp kojem je dodat jedan gain stage. Što će reći da bi HiGaini trebali da odlično rade i Hiwattov čuveni clean i nekakav opasan drajv.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Mar 2009, 22:13

I jos kad se na to doda sve sto covek moze traziti od pojacala kao sto su fxloop, balansirani izlaz i spring reverb, deluje skoro nestvarno po ovoj ceni

Post Reply