Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
halfbraindead

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by halfbraindead » 19 Jan 2011, 19:59

Zdravo drustvo!
Moj prvi post, (eto desilo se da bude ovde - al bolje ovde, nego onde) a inspirisao me je ovaj oglas za Hohnera. Kao palim se da kupim nekog dobrog LP, pa pratim zaznorazne kopije, s obzirom da, jelte, nema kinte za real deal. Epiphone i Vintage mi nesto ne ulivaju poverenje, bio sam neki dan u Mix-u u BG-u (odakle sam i sam) i covek mi nudi za cca 56,000 nekog Ibaneza, rekao bih da izgleda ovako, ali sam prilicno siguran da model koji sam video u radnji ima pozlacen hardver. Tvrdi da je bolji od Epija za 2 duzine (po jedna za svaki ham :mrgreen: ). OK, to sam sad izmislio, ali stav za magnete stoji.
I eto, kontemplirajuci na temu, ne mogu a da ne pomislim, sta ovaj Hohner je kao duplo bolji??? :grummel_2: Pa i taj Ibanez ima Dimarzio "struju"... ako me secanje ne vara. EDIT: Mozda i nema, al po recima trgovca, u rangu su. 'Bem li ga.

Najbolje da i ja stavim svog Jacksona PS2 iz '92 za 300-400 evara i da cekam da se neki nesrecnik upeca. :povrac:
Moram da kazem da imam utisak da me je tada lik prevario, uzeo mi je 600 DM (u to vreme) za djitru - ok, nije meni no mom matorom, s obzirom da sam tada imao 15-16 i nije im'o pas za sta da me ujede. Needless to say, taj Jackson se sada prodaje na garage sale-ovima za cc 100-150 USD.

Nego da ne bude da samo mracim (i to jos u prvom postu), moram i da pohvalim jednog decka sa KP, od koga sam pazario Marshall Guv'nor II. Bio je krajnje korektan, iznad svih ocekivanja, cak mi je dao da nosim pedalu kuci, probam je i odlucim sta cu. No strings attached, tipa akontacije i sl... Zaista za svaku pohvalu. To je ujedno bio i moj prvi projekat brljanja sa lemilicom i gitaskim efektima, s obzirom da je pedala bila jedva funkcionalna. Sad je ko nova - i bolja. ;)

Pa eto, kad vec to pomenuh, hteo bih da vam se svima zahvalim na kolicini informacija koju delite ovde, a bogami i sire. Dosta toga sam naucio i podestio se nekih davno zaboravljenih znanja iz oblasti elektronike. Trenutno se bavim nabavkom delova i spremam se da napravim par pedalica. Kad bude gotovo, cuce se. Cekaju se samo neki tranzistori, prekidaci i diode iz Banzaia. :)

Veliki pozdrav iz Beograda! :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 19 Jan 2011, 20:25

Prvo,taj Hohner je vintage i ima da kosta koliko vlasnik kaze. :) Na KP ima gomila oglasa gde ljudi bas i nemaju neku preku potrebu da oglaseni artikl i prodaju. A svoje oglase redovno obnavljaju da bi ih ljudi cimali i da bi imali sa kim da caskaju, valjda :roll:
@halfbraindead: Hoces dobrog LPa? Edwards, Burny, Tokai (dobro ne bas i Orville - za te pare) :wink:

Strat08

Post by Strat08 » 19 Jan 2011, 20:37

Milanares wrote:Prvo,taj Hohner je vintage i ima da kosta koliko vlasnik kaze. :)
Svaki sprava na oglasu vrijedi koliko vlasnik kaze, a prava vrijednost.... zbog toga smo valjda ovdje :D Iskreno, to ima da košta koliko vlasnik kaze nigdje nije upalilo :roll:
Milanares wrote: Na KP ima gomila oglasa gde ljudi bas i nemaju neku preku potrebu da oglaseni artikl i prodaju. A svoje oglase redovno obnavljaju da bi ih ljudi cimali i da bi imali sa kim da caskaju, valjda :roll:
Daj mi konkretan primjer (primjere) ko oglašava iz dosade, ja cu da "ćaskam" sa njima, kao ovdje sa tobom :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 19 Jan 2011, 21:12

Strat08 wrote:
Milanares wrote:Prvo,taj Hohner je vintage i ima da kosta koliko vlasnik kaze. :)
Svaki sprava na oglasu vrijedi koliko vlasnik kaze, a prava vrijednost.... zbog toga smo valjda ovdje :D Iskreno, to ima da košta koliko vlasnik kaze nigdje nije upalilo :roll:
Milanares wrote: Na KP ima gomila oglasa gde ljudi bas i nemaju neku preku potrebu da oglaseni artikl i prodaju. A svoje oglase redovno obnavljaju da bi ih ljudi cimali i da bi imali sa kim da caskaju, valjda :roll:
Daj mi konkretan primjer (primjere) ko oglašava iz dosade, ja cu da "ćaskam" sa njima, kao ovdje sa tobom :ziveli:
Za taj Hohner u vr' glave 400.
Ako te ne mrzi prodji kroz one x puta obnavljane oglase gde nije naznacena cena i/ili gde stoji "kontakt iskljucivo na tel." pa ces naici vec na prodavca-pripovedaca nekog. Mene mrzi sad da ti izvlacim konkretan oglas ali znam da sam ja nailazio na takve itekako. Sve neke price od Kulina bana, sve nesto zvuci "ko kuca" i sl...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Jan 2011, 21:16

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 19 Jan 2011, 21:17

hvala na savetima drage kolege, verovatno ću pazariti taj wah, pa se čujemo u temi "oprema koju imate" :D

Stanko

Post by Stanko » 19 Jan 2011, 21:21

za kolko si ga ti prodao? :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Jan 2011, 21:22

250

edit
izgleda jedino ja prodajem jeftinije nego sto kupim, bas tog ibaneza sam kupio za 320, a ibaneza pre ovog ex350 sam platio 270, a prodao za 230-240, a i taj je skoro bio na oglasima za 280-300e, naravno i na squieru sam izgubio 40e (ali on je bio nov kad sam ga kupio)
Last edited by mislim_stvarno on 19 Jan 2011, 21:42, edited 1 time in total.

gricko

Post by gricko » 19 Jan 2011, 21:30

ma, respect za cenu - to je apsolutno stvar prodavca [mi dalje sa tom brojkom možemo da se sprdamo ili ne - naša stvar, bez zle namere], ali 1981. je svetlosnim godinama daleko od 'vintage'.

Milanares

Post by Milanares » 19 Jan 2011, 22:46

Ma ima bre da bude vintage ako gazda tako kaze :x

Blingo

Post by Blingo » 19 Jan 2011, 23:00

halfbraindead wrote:Zdravo drustvo!
Moj prvi post, (eto desilo se da bude ovde - al bolje ovde, nego onde) a inspirisao me je ovaj oglas za Hohnera. Kao palim se da kupim nekog dobrog LP, pa pratim zaznorazne kopije, s obzirom da, jelte, nema kinte za real deal. Epiphone i Vintage mi nesto ne ulivaju poverenje, bio sam neki dan u Mix-u u BG-u (odakle sam i sam) i covek mi nudi za cca 56,000 nekog Ibaneza, rekao bih da izgleda ovako, ali sam prilicno siguran da model koji sam video u radnji ima pozlacen hardver. Tvrdi da je bolji od Epija za 2 duzine (po jedna za svaki ham :mrgreen: ). OK, to sam sad izmislio, ali stav za magnete stoji.
I eto, kontemplirajuci na temu, ne mogu a da ne pomislim, sta ovaj Hohner je kao duplo bolji??? :grummel_2: Pa i taj Ibanez ima Dimarzio "struju"... ako me secanje ne vara. EDIT: Mozda i nema, al po recima trgovca, u rangu su. 'Bem li ga.

Najbolje da i ja stavim svog Jacksona PS2 iz '92 za 300-400 evara i da cekam da se neki nesrecnik upeca. :povrac:
Moram da kazem da imam utisak da me je tada lik prevario, uzeo mi je 600 DM (u to vreme) za djitru - ok, nije meni no mom matorom, s obzirom da sam tada imao 15-16 i nije im'o pas za sta da me ujede. Needless to say, taj Jackson se sada prodaje na garage sale-ovima za cc 100-150 USD.

Nego da ne bude da samo mracim (i to jos u prvom postu), moram i da pohvalim jednog decka sa KP, od koga sam pazario Marshall Guv'nor II. Bio je krajnje korektan, iznad svih ocekivanja, cak mi je dao da nosim pedalu kuci, probam je i odlucim sta cu. No strings attached, tipa akontacije i sl... Zaista za svaku pohvalu. To je ujedno bio i moj prvi projekat brljanja sa lemilicom i gitaskim efektima, s obzirom da je pedala bila jedva funkcionalna. Sad je ko nova - i bolja. ;)

Pa eto, kad vec to pomenuh, hteo bih da vam se svima zahvalim na kolicini informacija koju delite ovde, a bogami i sire. Dosta toga sam naucio i podestio se nekih davno zaboravljenih znanja iz oblasti elektronike. Trenutno se bavim nabavkom delova i spremam se da napravim par pedalica. Kad bude gotovo, cuce se. Cekaju se samo neki tranzistori, prekidaci i diode iz Banzaia. :)

Veliki pozdrav iz Beograda! :ziveli:

Ako si ovo probao http://www.mitrosmusic.com/proizvod/160 ... -AR250-BK/ moja topla preporuka! :D Najozbiljniji instrument do 50 000 rsd. Ja sam se razmisljao da li da ga uzmem, jer su mi se zvuk i vrat jako svideli, ali je, vizuelno, suvise P.I.M.P. za moj ukus, a i striktno sam zeleo LP oblik, tako da sam na kraju uzeo Epiphone Standard.

Mrav

Post by Mrav » 20 Jan 2011, 11:46

Ovako ne izgleda Ibanez S420 koliko ja znam (S classic možda), drugo, pogledajte ove potove? :O.o:

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-S ... ter_id=104

Lik prodaje i budženog squier-a (emg david gilmour, i kako kaže - mislim da je ili japanac ili koreanac-NIJE KINEZ, "malo modifikovanog".) za 400e

Sve mi je malo sumnjivo...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Jan 2011, 11:53

sc420:
Image

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Jan 2011, 12:13

Shady lihvar opet u akciji :)

http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=1589879
Povoljno ga prodajem, jer nov kod nas košta 450 eura i zato bez cenkjanja!

Image

http://skymusic.rs/prodaja/gitare/gitar ... page3.html

Sreća pa je ganc nov pa se dobije i garancija i papiri, ubeđen sam :)

Mrav

Post by Mrav » 20 Jan 2011, 12:27

mislim_stvarno wrote:sc420:
Image
Hmm izgleda da je ta, trebalo je bolje da navede model...

Locked