Telebaba

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kwiss

Re: Telebaba

Post by kwiss » 13 Mar 2011, 18:11

majtimika wrote:@kwiss jeste iseceno laserom, zasto jel vidis negde opiljke

@ dwezil raspored kontrola je radjen po originalu, cak smo prekdac pomerili za 5mm od potova, zato sto je u originalu sve jos zbijenije, sto ce reci da nije radjeno u originalu :D
Što si sujetan :?: Iz aviona se vidi da je neravno isečeno.

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Mar 2011, 18:41

kwiss wrote: Iz aviona se vidi da je neravno isečeno.
Pa i treba, tako "neravno" je i na originalu. :)
Image
Image
I na kraju
Image

Što se tiče ostalih neravnina, problem je u očima ili monitoru.
I sam sam se istripovao da je negde nešto pobeglo u toku sečenja, ali se onda lepo zagledaš u ivicu (uveličaš sliku) i vidiš da nema nikakvih zezova po linijama.

kwiss

Post by kwiss » 13 Mar 2011, 18:48

Moguće da se razlivaju boje na snimku.Znam lika iz Kragujevca koji ima kineski laserski cnc koji može da gravira plastiku višeslojnu.Večeras ću staviti sliku.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Mar 2011, 19:30

Mislim da je problem u tome sto je pearloid. :kiss:

majtimika

Post by majtimika » 13 Mar 2011, 19:40

kwiss wrote:
majtimika wrote:@kwiss jeste iseceno laserom, zasto jel vidis negde opiljke

@ dwezil raspored kontrola je radjen po originalu, cak smo prekdac pomerili za 5mm od potova, zato sto je u originalu sve jos zbijenije, sto ce reci da nije radjeno u originalu :D
Što si sujetan :?: Iz aviona se vidi da je neravno isečeno.
ja nisam sujetan, nego me nerviraju zajedljivi komentari ljudi koji kao prvo nisu nista ovakvo uradili, a takodje jos i lupetaju gluposti., ali da ne idemo u krajnost, ipak mislim da je problem u tome sto je perloid :D

elem, gitara je gotova i otisla je u ruke srecnom vlasniku, uradjen je neki polu setap na brzinu, pa ce sad malo da se usvirava, i sledece nedelje da dodje nazad da se sve dotera na svoje mesto. uradili smo par fortki i neki snimak takodje na brzinu, pa ce valjda baba to da postavi da se malo vidi i cuje, sad je lopta na njemu

majtimika se odjavljuje :ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 13 Mar 2011, 19:44

ImageOvo je dvoslojna plastika rađena na kineskoj laserskoj cnc mašini.Nija štampa već je urezano do drugog sloja.Preciznost sečenja,bušenja i urezivanja vidite i sami.Jeste da nema veze sa temom možda će neko imati ideju za buduće radove.Kad nađem tel ovog lika što je radio poslaću koga bude zanimalo :DKo je ovde zajedljiv,opiljci... :?:

majtimika

Post by majtimika » 13 Mar 2011, 20:27

ne ono sto si ti napisao je bilo zajedljivo, a ono sta sam ja napisao je bilo ironicno, postoji razlika :ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 13 Mar 2011, 20:38

majtimika wrote:ne ono sto si ti napisao je bilo zajedljivo, a ono sta sam ja napisao je bilo ironicno, postoji razlika :ziveli:
Moje mišljenje da forum postoji da bi se nekom pomoglo a ne prepucavanja.Ja sam video šta sam video a tu su ostali da me isprave jer gitaru nisam video uživo.Ako si sve pročitao napisao sam da je rad dobar :XD:

majtimika

Post by majtimika » 13 Mar 2011, 20:44

salim se malo, u pravu si ne treba da zagadjujemo temu sa glupostima aj :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 13 Mar 2011, 21:14

da sad vidim da je i na tom thinline-u isti raspored potova, ja sam gledao kako je na 72-jci, btw mislim da time sto si odmakao switch od njih samo si josh vishe istakao to da su blizu jedan od drugog, anyway novi pickguard je uvek lako iseci. Te stvari sa potovima i razmacima znaju da frustriraju, znam kad kad bushim kucista na pedalama za npr 6 potova, svaki mm zna da zeza, anyway svaka chast za sav trud i rad, all best :bambi:

oboss

Post by oboss » 13 Mar 2011, 21:31

lep instrument nema sta. stvaka cast majti u zdravlju da ga deljes baba. aj jos koju slicicu malo sa raznih strana. ova plava ispala bolje nego sam oceivao. jesu li zice kroz telo. jos jednom cestitam. :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 13 Mar 2011, 21:59

dweezil wrote:da sad vidim da je i na tom thinline-u isti raspored potova, ja sam gledao kako je na 72-jci, btw mislim da time sto si odmakao switch od njih samo si josh vishe istakao to da su blizu jedan od drugog, anyway novi pickguard je uvek lako iseci. Te stvari sa potovima i razmacima znaju da frustriraju, znam kad kad bushim kucista na pedalama za npr 6 potova, svaki mm zna da zeza, anyway svaka chast za sav trud i rad, all best :bambi:
prekidac je pomeren ne zbog izgleda nego zbog funkcionalnosti, na originalnom rasporedu je jako zeznuto koristiti prekidac jer uvek prstom zakacis pot

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Mar 2011, 01:20

Dobri ljudi, hvala svima na čestitkama, a pre svega, najviše hvala majtiju na beskonačnom strpljenju, vremenu i trudu koji je uložio u ovaj projekat. :bow: :ziveli:

Samo da odgovorim na pitanje - žice su top-mount, nije rađeno string through, i sustain je više nego zadovoljavajući, složili smo se obojica.

Prekidač je pomeren u odnosu na originalni crtež, jer sam na majtinom telcu primetio da je previše blizu volume potu, i da je stvarno teško u brzini prebaciti sa bridge pozicije na neku drugu. Mada, i dalje su potovi blizu jedan drugom, pa kada hoću da koristim volume pot, opet je teško zahvatiti malim prstom a da tone pot ne smeta... Ali nema veze, bitnije mi je da prekidaču ne smetaju potovi.

Generalno, gitari je odrađen osnovni setup, biće još štelovanja za sledeći vikend, da se doradi ono za šta se sada nije imalo vremena, jbg, strpljenje je bilo potrošeno do kraja. :D Mada, i ovako podešeno je neverovatno svirljiva, i ja konkretno ne mogu da zamislim šta tu još može da bude mnogo bolje od ovoga. Ali ajde, kako majstor kaže... :)

Slike kačim sutra, kada pored ovih od danas napravim i neke krštene slike po dnevnom svetlu (koliko je moguće mojim aparatom).
Takođe, snimak nije neki, fotoaparatom je napravljen, i nije neki baš pravi test, napravićemo nešto bolje, nadam se.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Mar 2011, 01:28

Baba Slim wrote:... i da je stvarno teško u brzini prebaciti sa bridge pozicije na neku drugu..
:1: ...i meni je to josh uvek chudno na mom telcu, nisam josh navikao, na stratu je to bilo mnogo opushtenije (tebi na PRSu mogu tek da zamislim!). Stvar navike..

Chestitam na prinovi! :ziveli: Dobrodoshao nazad u tele club 8)
Nego, daj taj snimak! :banana4:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Mar 2011, 09:37

Hotstepper wrote:Chestitam na prinovi! :ziveli: Dobrodoshao nazad u tele club 8)
Hvala, hvala, bolje vas našao. :ziveli: Mislim da je ovaj put članstvo doživotno (pu,pu, da ne ureknem)... :lol:
Hotstepper wrote:Nego, daj taj snimak! :banana4:
Evo kačim i slike i snimak, samo da uploadujem i drugi snimak...

Post Reply