gibson magneti

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
umart

Re: gibson magneti

Post by umart » 01 Oct 2012, 12:55

eq je mnogo korisnija sprava od wah-a i flanger-a.sto se tice modulacije jedina bez koje ne bih mogao je phaser,i to sad vec ne bih mogao da svoj ton zamislim bez small stone-a (jedini phaser koji mi je iole blizu je phase 100,ali SS pobjedjuje uvijek),ali eq je mnogo,mnogo korisnija sprava,cak i kad nadjes idealan ton na samom pojacalu eq uvijek moze da posluzi kao idealan buster.

po meni,prvo dobar pedal stimer,pa dobar OD,pa eq,pa onda sve ostalo,ako je neka drajv svirka u pitanju.

inace,cestitke na PAF-u,drago mi je da ti se odmah prvi magnet toliko svidio,i moglo se pretpostaviti da ce bilo sta ozbiljnije posle stock pickup-a da te odusevi.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 02 Oct 2012, 16:03

sledece sto budem kupovao je EQ a sad sam narucio Vox V847 Wah

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 05 Oct 2012, 19:32

Evo prvih snimaka sa magnetom...pesma koju treba da zavrsim sa ekipom i obrada Guano Apes - Pretty in Scarlet...posle nekoliko dana sviranja potvrdjujem da se dobro pokazao i za clean i za tvrdje stvari. Hvala jos jednom svima na pomoci oko kupovine :ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 08 Oct 2012, 07:34

ova dva para magneta jesu fantastična kombinacija za LP gitare za one koji vole tradicionalan zvuk:

http://www.youtube.com/watch?v=IUdT6xyTQkQ

Uz ove parove magneta dodao bih i Gibson Burstbuckers 1 i 2, Classic 57,SD Seth Lovers...i naravno more proizvoda malih butique firmi koje se ozbiljno bave vintage varijantama...
to bi bilo po mom ukusu...

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 15 Oct 2012, 14:52

Eto mene opet sa pitanjima. IMAM PROBLEM! Kao sto vec znate jer smo svi diskutovali o kupovini magneta za moju gitaru, da sam kupio polovam DiMarzio PAF bridge magnet iz `78. Montirao ga i sve je super radilo do juce. Odem na probu i ne znam ni ja sam odakle pojavi se neverovatna mikrofonija. U prostoriji gde smo imali probu, bila su dva pojacala i na oba se culo isto pistanje, naravno sa pojacavanjem bivalo je sve jace da je probijalo usi. Dodjem kuci probam i na svom manjem pojacalu(Laney LX35R) i kad odvrnem na 2 vec pocinje da pisti pomalo. Danas dok sam proveravao da nije mozda do nekog kabla sto povezuje pedale i ustekam se pravo u pojacalo sa jednim kablom, pa sa drugim i isto...ali desilo se nesto sto mi se desavalo 3-4 puta za ovih godinu dana od kako imam ovu gitaru. Pored mikrofonije desilo se da se gubi zvuk, znaci zvuk se stisavao i onda posle desetak sekundi ponovo vratio na jacinu na kojoj je bio(jedan poznanik mi je rekao ranije da je verovatno do prekidaca ali posto se vec duze vreme to nije desavalo nisam nista cinio po tom pitanju). Mikrofonija se javlja i na ovom DiMarzio bridge i na neck magnetu koji je bio i ranije na gitari ali kao sto sam vam ranije rekao da neck magnet jako jako retko koristim tako da se ne secam da li se i ranije javljala mikrofonija kod njega posto u sobi kad sviram ne odvrcem mnogo pojacalo zbog ukucana. Da li mozda DiMarzio magnet treba da se voskira mada opet nije mi jasno kako to da je ranije radio normalno a sad se javila mikrofonija? Ovaj neck fabricki je vec voskiran. Jel neko ima neku ideju? :O.o:

umart

Post by umart » 19 Oct 2012, 12:55

prvo cekiraj lemove,narocito masu.pa ako je to ok onda potove.ako je radilo ok nije do toga dal' je magnet voskiran,mikrofonisao bi od starta da nije.

Post Reply