@Komil, Shvatam ja da svako ima svoju filozofiju i preferencije povodom gitare, pa otuda i razliciti saveti. Samo me je, da ponovim, sve to po malo zbunilo. 
P.S. kao sto rekoh, automobil je metafora. Necu se saliti sa tobom, nemamo slican smisao za humor  

@Parker, hvala na savetu  

Pazi, da imam od koga da uzmem gitaru, ne bih se ovde raspitivala sigurno. Dobar predlog, ali neizvodljiv, jer verovao ili ne, ne krecem se medju muzicarima i ne poznajem nikog ko bi mi ustupio svoju gitaru na neko vreme.
Hvala ti puno na ovoj informaciji, da se zice menjaju na dva, tri meseca. Naucih ja dosta ovde.
Ne znam kakav ti to pogled na svet imas kada si zakljucio da ja trazim saosecanje  

ili jos gore da se ljutim  

Bas suprotno. Ovde sam dosla po savete, da cujem iskustva ljudi koji su iskusni i koji sviraju vec duze, isto kao sto ja recimo dajem svoje savete drugim ljudima iz oblasti u kojima posedujem dosta znanja i iskustva. Naravno da mi gitara nije najveci prioritet u zivotu, jer da jeste isla bih na Akademiju umetnosti i time zaradjivala novac. Meni se gitara svidja, volim njen zvuk, i oprobala bih se u tome 
kao vid hobija. Sasvim je logicno zakljuciti tako nesto. Ne shvatam frustraciju koja iz tebe izlazi. Cime si to isfrustriran u zivotu toliko?
Da se ljutim, sigurno ne bih imala ovoliko strpljenja da podrobno objasnim. 
Ovde se zaustavljam, jer ko je pokusao da razume, razumeo je. Mogu i ja biti grublja/direktnija/ostrija, analizirati tebe kao osobu, govoriti ti sta ti mozes, a sta ne mozes bez da sam te prethodno upoznala, ali bi se to protivilo svemu onome sto sam naucila tokom zivota.
Zahvaljujem vam svima na savetima, znam da u sustini svi mislite dobro  

Posebno se zahvaljujem muzicarima koji su sa aspekta razumevanja i mirnom energijom preneli svoje savete