...o carinama

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
vlobrk

Re: ...o carinama

Post by vlobrk » 07 Jul 2010, 21:18

Osnivamo li onda?
Sta se ceka ,pa to je 5 minuta posla?

nebeskacarica

Re: ...o carinama

Post by nebeskacarica » 13 Feb 2012, 19:13

Nevjerovatno kako se tema ugasi na samom vrhuncu svoje dramatičnosti. I nikad nećemo saznati šta bi s tim osnivanjem udruženja... Iščitao sam svih deset stranica ali nisam našao da iko pominje famozne potvrde koje se kucaju ili pišu lično a ovjeravaju u gradskim opštinama, a služe kao dokaz o vlasništvu i namjeni instrumenta, tačnije da bi se pokazale carinicima ukoliko počunu da prave probleme.
Ja sam napravio jednu takvu kad sam kupio polovnog fendera u Banja Luci (AVRI 57), jer sam s gitarom i tweed koferom morao da pređem granicu, tj da se vratim u Srbiju.
Da li iko od vas ima nešto slično? Otprilike, to je papir A4 formata na kome piše kratko i jasno ovako nešto:
ja, taj i taj rođen tad i tad tu i tu sa matičnim brojem, mjestom rođenja, prebivalištem, ulicom itd... prenosim gitaru Fender Stratocaster AVRI 57 ser br. xxxxxx koja će mi služiti za lično bavljenje muzikom iz hobija (!?)...
Ovjera ovakvih papira u Banja Luci košta, tj. koštala je 2KM.
Ako ništa, meni je poslužila kao podrška na psihološkom planu, ako neki glupak krene da me maltretira mada se to nije desilo, niko me ništa nije pitao, mada se carinik značajno zagledao u tweed case, a kako i ne bi... :)

Post Reply