pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
Zanima me sta je Bregovic koristio za dobijanje njegovog zvuka iz Bijelog Dugmeta...Na nekim slikama moze se videti sa Telecasterom,Stratocasterom i Les Paul-om.Koja pojacala je koristio,pedale itd?
mene zanima sta je Anton svirao na Mesecevoj Kci?
ps. nije anton oparin, rec je o muzici
ps. nije anton oparin, rec je o muzici

- Rocket Roll
Koja faza Dugmeta? Sa Bebekom je često svirao "Džimi Pejdž setap", Gibsona kroz Maršala.johnny_b_good wrote:Zanima me sta je Bregovic koristio za dobijanje njegovog zvuka iz Bijelog Dugmeta...
Najverovatnije Strata u studiju, PRS na sceni.Duane wrote:mene zanima sta je Anton svirao na Mesecevoj Kci?
mislio sam koje pedale i pojacalce... jel jcm-a?
ps. brega se i oblacio u "dzimi pejdz setap" fazonu
ps. brega se i oblacio u "dzimi pejdz setap" fazonu

- Rocket Roll
Možeš da pitaš Hillybillyja da pita Antona. Zvuči kao Maršal, ali ne mogu da budem siguran.Duane wrote:mislio sam koje pedale i pojacalce... jel jcm-a?
Cini mi se da je negde Peca spominjao JCM800 i blues driver 

znam da mu je jcm ono glavno pojacalo i da koristi bluz drajvera, ali me konkretno zvuk iz te pesme zanima, jer je bas oprasio onaj solo... ma nista bitno, ono mislio sam ko zna, ako mu je usput, nemorate se cimate 

- johnny_b_good
Pa period sa Tifom i sa AlenomRocket Roll wrote:Koja faza Dugmeta? Sa Bebekom je često svirao "Džimi Pejdž setap", Gibsona kroz Maršala.johnny_b_good wrote:Zanima me sta je Bregovic koristio za dobijanje njegovog zvuka iz Bijelog Dugmeta...
Najverovatnije Strata u studiju, PRS na sceni.Duane wrote:mene zanima sta je Anton svirao na Mesecevoj Kci?
Mene zanima kako dobiti ovaj zvuk:
[youtube]S4TtHE__hn0&feature=related[/youtube]
Taj prvi solo od 0:15-0:42
U nedostatku pravog odgovora ponudicu sledeci:Funkomat wrote:Mene zanima kako dobiti ovaj zvuk:
Metodom "herojin u venu"

Inace dodao bih +1 na funkomatov upit
cccira wrote:Metodom "herojin u venu"Funkomat wrote:Mene zanima kako dobiti ovaj zvuk:![]()

Na ovom albumu je jos i bio dobar sto se toga tice.
Za razliku od npr:
http://www.youtube.com/watch?v=wICsfTDDPYA
-
Definitivno cujem neki oscilo fuzz...e sad cime ga klepa preko i kako je snimljen solo... 

Ja bih rekao da je osnaova za taj solo u "Going Inside" -> Tone Bender stil fuzza + envelope follower u fixed poziciji tipa Mutron + dva puta sniman solo s varijacijom (pocetak je isti ali se u "sredini" tacno cuje razilazenje) + talk box i na kraju neki Eq filter da se dobije trakaski lo-fi feeling...
nisam siguran 100%, ali ovo je otprilike 2000-2001 (californication period w/rhcp), a on je tada koristio ds-1, muff, phase 90 i ce-1... meni ovaj solo deluje kao da sljaka muff sa fejzerom i korusom...ol tugedr...Funkomat wrote:Mene zanima kako dobiti ovaj zvuk:
i da, definitivno, bez herdze nista...

-
Mislim da nema puno veze to sto je koristio na turneji sa rhcp...
Inace je on drugar sa Omarom iz Mars volte verovatno jer oboje imaju po 600 pedala
Inace je on drugar sa Omarom iz Mars volte verovatno jer oboje imaju po 600 pedala