Gitara za 500 evra?Vase iskustvo

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nebeskacarica

Re: Gitara za 500 evra?Vase iskustvo

Post by nebeskacarica » 05 Apr 2010, 16:45

Jeste da je bilo već linkovanja ove recenzije, i priče o Blejd gitarama, ali pošto si možda propustio priliku da pročitaš, postavljam link, jer se radi o gitari koja nova košta upravo 500€. Po mom mišljenju, to je vjerovatno jedna od najboljih gitara koja se danas može kupiti nova za te pare.

http://www.gitare.info/page.php?id=16345&print=page

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Apr 2010, 17:23

Ta gitara bas i nije za metal, hard rock mozda, ali bez promene magneta (100e+) ne bas.

viewtopic.php?f=20&t=12484
viewtopic.php?f=20&t=1895
viewtopic.php?f=20&t=12091
viewtopic.php?f=20&t=11132
viewtopic.php?f=20&t=11058
viewtopic.php?f=20&t=9970
viewtopic.php?f=20&t=10468
viewtopic.php?f=20&t=10583
viewtopic.php?f=20&t=6464
viewtopic.php?f=20&t=9194
viewtopic.php?f=20&t=8736
viewtopic.php?f=20&t=5587
viewtopic.php?f=20&t=8227

Ovo je sa prvih 7 stranica podforuma "Elektricna gitara", a i nisu sve teme. Tu se pominju gitare od 300 do 1000e. Ako uzmes neku od 300, ostaje ti para za promenu magneta sto ce biti sasvim dovoljno da sam skrojis svoj ton.

aivazovsky

Post by aivazovsky » 05 Apr 2010, 17:49

Mozda ima slicne ali ne iste teme!
A onaj ko nece d apise ne mora, nek zaobidje temu.
Ja nikog ne teram motkom da odgovara.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Apr 2010, 17:51

aivazovsky wrote:Mozda ima slicne ali ne iste teme!
A onaj ko nece d apise ne mora, nek zaobidje temu.
Ja nikog ne teram motkom da odgovara.
viewtopic.php?f=20&t=8227
Jel nema?

eg303

Post by eg303 » 05 Apr 2010, 18:52

aivazovsky wrote:Ja sa 500 evra nikad ne bih isao na polovno, pogotovu kod nas, svasta ima na oglasima, a ja ne mogu da obilazim celu srbiju jer sve to moram da probam, dosta je nesigurno i komplikovano, da kupujem za 200 evra pa ajde, ovako nikako!

Jedino porzavam kupovinu polovnog od poznatog, ovako nikako, mislim da je to svima normalno!
Ma, rođače, razumem ja taj strah, ali ne kupuješ nekog vintage Fendera ili Gibsona za par 'iljada evra, oni jesu high risk kupovina, svašta čovek čuje o tome, ako kupuješ Ibaneza koga ima po našim radnjama i nije neka egzotika, a vlasnik ima račune iz naše radnje, gitara u garanciji i slično, nudi ti za stotinak evra jeftinije, rekao bih da ti je rizik minimalan...

aivazovsky

Post by aivazovsky » 05 Apr 2010, 19:30

aha...pa ajde videcu sta da radim. U svakom slucaju posto ima ovakva tema, moja krivica za post. Pozdrav

Makijavelli

Post by Makijavelli » 05 Apr 2010, 22:56

nije tvoja krivica, i mene su smarali za isto... idi na svaku slicnu temu i videces da isti likovi samo dodju i ostave njihove frustracije tipa "sto ne pregledas forum", "koristi google", "zasto pitas, idi i sam isprobaj"... nije da ih ne razumem, ipak nije lako sedeti u stolici, citati post koji se sastoji od svega dve tri recenice, a onda onaj najtezi deo od svih je podici tu olovnu tastaturu koja tezi neverovatnih 200 grama i pomerati prste kako bi se fizicki pritiskali tasteri a sve se to odslikalo na ekranu, to je toliko tesko...

nego, evo... ja ovih dana razmisljam o istoj stvari... treba mi gitara za hevi metal, i treba mi gitara bez floyda i treba mi jackson zasto sto obozavam njihove vratove i jumbo polja... dakle ono sto cu ja uzeti je Jackson dkmgt... citao sam dosta stvari o njemu itd, kazu da gitara ima neverovatnu distorziju i da ti pedala uopste nece trebati, kosta oko 530 eur-a... ima dva humbuckera emg 81 i emg 85 i vecina se slaze da je to neki vrh ako hoces hard rock i hevi metal tone, ali naravno dosta posle zavisi i od pojacala i mozda od procesora i pedala, ali lepota je u tome sto gitara moze bez problema da przi bez bilo kakvih dodataka i samo na overdrive-u na bilo kom pojacalu koje imas... a i Jackson je to, ostavlja utisak, gitara je prelepa ja imam dk2 trenutno stvarno je vrh... i naravno uzmi u obzir to sa floydom, ja idem na tu varijantu zato sto na ovoj imam floyd i muka mi je, ne koristim ga uopste i ovo mi je savseno resenje... sad ne znam gde ima da se kupi, ja inace idem u mitros, znam da ostali ne uvoze jackson gitare, oni je nisu imali na lageru ali mozes da je narucis...

i evo ako te zanimaju i ostala misljenja o njoj...

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... index.html

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Apr 2010, 23:39

Makijavelli wrote:nije tvoja krivica, i mene su smarali za isto... idi na svaku slicnu temu i videces da isti likovi samo dodju i ostave njihove frustracije tipa "sto ne pregledas forum", "koristi google", "zasto pitas, idi i sam isprobaj"... nije da ih ne razumem, ipak nije lako sedeti u stolici, citati post koji se sastoji od svega dve tri recenice, a onda onaj najtezi deo od svih je podici tu olovnu tastaturu koja tezi neverovatnih 200 grama i pomerati prste kako bi se fizicki pritiskali tasteri a sve se to odslikalo na ekranu, to je toliko tesko...

:ziveli:

Ni sam to bolje ne bih srocio! Mislim, vama :)

aivazovsky

Post by aivazovsky » 06 Apr 2010, 00:05

Makijavelli wrote:nije tvoja krivica, i mene su smarali za isto... idi na svaku slicnu temu i videces da isti likovi samo dodju i ostave njihove frustracije tipa "sto ne pregledas forum", "koristi google", "zasto pitas, idi i sam isprobaj"... nije da ih ne razumem, ipak nije lako sedeti u stolici, citati post koji se sastoji od svega dve tri recenice, a onda onaj najtezi deo od svih je podici tu olovnu tastaturu koja tezi neverovatnih 200 grama i pomerati prste kako bi se fizicki pritiskali tasteri a sve se to odslikalo na ekranu, to je toliko tesko...

nego, evo... ja ovih dana razmisljam o istoj stvari... treba mi gitara za hevi metal, i treba mi gitara bez floyda i treba mi jackson zasto sto obozavam njihove vratove i jumbo polja... dakle ono sto cu ja uzeti je Jackson dkmgt... citao sam dosta stvari o njemu itd, kazu da gitara ima neverovatnu distorziju i da ti pedala uopste nece trebati, kosta oko 530 eur-a... ima dva humbuckera emg 81 i emg 85 i vecina se slaze da je to neki vrh ako hoces hard rock i hevi metal tone, ali naravno dosta posle zavisi i od pojacala i mozda od procesora i pedala, ali lepota je u tome sto gitara moze bez problema da przi bez bilo kakvih dodataka i samo na overdrive-u na bilo kom pojacalu koje imas... a i Jackson je to, ostavlja utisak, gitara je prelepa ja imam dk2 trenutno stvarno je vrh... i naravno uzmi u obzir to sa floydom, ja idem na tu varijantu zato sto na ovoj imam floyd i muka mi je, ne koristim ga uopste i ovo mi je savseno resenje... sad ne znam gde ima da se kupi, ja inace idem u mitros, znam da ostali ne uvoze jackson gitare, oni je nisu imali na lageru ali mozes da je narucis...

i evo ako te zanimaju i ostala misljenja o njoj...

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... index.html
Ja dolazim u subotu u bg pa isto idem u mitros, jedan lik dobro pomenu za gitaru pogldaj forum stvarno ekstra zvuci zove se epiphone futura, ostavila je na mene dobar utisak, ali naravno na snimku se ne vidi dal koriste neki procesor i kakvo pojacalo, kakve efekte. Ali u svakom slucaju sam razmisljao isto sto i ti, ja bih i floyd rose, nisam ga imao a mislim da ce mi trebati. a pre toga cu do music centra tamo imaju tu futuru. Da li neko zna sta jos vredi od radnji za muzicku opremu da se poseti?

Stanko

Post by Stanko » 06 Apr 2010, 09:29

aivazovsky wrote:Da li neko zna sta jos vredi od radnji za muzicku opremu da se poseti?
Obidji sto vise mozes :)
http://www.yumidi.com/adresar

bokicasa

Post by bokicasa » 06 Apr 2010, 11:12

Makijavelli wrote:
nego, evo... ja ovih dana razmisljam o istoj stvari... treba mi gitara za hevi metal, i treba mi gitara bez floyda i treba mi jackson zasto sto obozavam njihove vratove i jumbo polja... dakle ono sto cu ja uzeti je Jackson dkmgt... citao sam dosta stvari o njemu itd, kazu da gitara ima neverovatnu distorziju i da ti pedala uopste nece trebati
ooops,I did it again...

ognjen93

Post by ognjen93 » 06 Apr 2010, 11:13

Evo perfektna gitara, i Comi iz Ritma nereda -a je svira
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/155 ... 520EX-MGF/
I sa ovim magnetima radi prilicno dobro, a tek kada bi se u nju uturili neki Duncani.......
Evo pogledaj i http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=4314
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=5831
Imas neke Ltd(Esp)- ove u Mitrosu, ali se meni ni malo ne svidjaju, u svakom slucaju pogledaj, na mene nisu ostavile dobar utisak....
Sehtere nemoj da ne propustis kroz sake, stvarno su supre gitare.
A batali Epiphon...
Last edited by ognjen93 on 06 Apr 2010, 11:18, edited 1 time in total.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 06 Apr 2010, 11:16

"Sviram dugo vremena vec i to najvise Metal i hard rock"

dakle šinko..koju god gitaru da kupiš totalno je svejedno ...

ognjen93

Post by ognjen93 » 06 Apr 2010, 11:20

bokicasa wrote:
Makijavelli wrote:
nego, evo... ja ovih dana razmisljam o istoj stvari... treba mi gitara za hevi metal, i treba mi gitara bez floyda i treba mi jackson zasto sto obozavam njihove vratove i jumbo polja... dakle ono sto cu ja uzeti je Jackson dkmgt... citao sam dosta stvari o njemu itd, kazu da gitara ima neverovatnu distorziju i da ti pedala uopste nece trebati
ooops,I did it again...
Mozda je mislio da je super pod distorzijom.... Ne verujem da je mislio da gitara ima dist, mada http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=6264 moze se naci nesto slicno :lol: :lol: :lol:

Post Reply