Šta mislite o ESP/LTD MH-50?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dexter300

Re: Šta mislite o ESP/LTD MH-50?

Post by dexter300 » 05 Feb 2012, 00:39

Prvo dobro vidi koju vrstu muzike hoces najvise da sviras,citam da hoces masan zvuk tipa In Flames itd...
Ja imam LTD MH-100QM sa tremolom i identicnim karakteristikama kao ova 50 sto hoces da pazaris,takodje imam i Cube 15XL i ziv se napatih da izvucem taj masni In Flames zvuk plus mi zvuk ide kroz Pocket POD sa KSE podesavanjima,magneti su jedno obicno sranje,jesu masni al nije neki poseban ton.Odmah racunaj da moras da mjenjas zice,trebaju ti neke 12-56 najmanje za drop A#,drop c itd posto vecina tih bendova i svira u tom stimu (stavljanjem tih zica neces moci da sviras bas "normalno" u standardnom E-tuningu),drugo zajebano je mjenjati zice sa tremolo sistemom,imbusi na lock nut-u ce da ti se izlizu odmah i ne drze nesto spec stim.
Moj ti je savjet da ako si pocetnik i hoces masni dz dz zvuk za rifove bjezis od tremola,bolji ti je neki Tune-o-matic bridge a ako imas iskustva obavezno idi na aktivne magnete a EMG 81/85 su ti tata i mama metal muzike,mozes i Blackout Dancane,jeftiniji su ti od EMG-a.
Saberi budzet i kreni u kupovinu i neka ti je sa srecom :cao:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Feb 2012, 08:35

Ovo mi malo bode oci
dexter300 wrote:imam i Cube 15XL i ziv se napatih da izvucem taj masni In Flames zvuk plus mi zvuk ide kroz Pocket POD sa KSE podesavanjima
Obicno na sobnoj glasnoci nije problem da se napravi masan, veliki i dobar ton, problemi nastaju na probama i svirkama. Vese puta sam svirao roland, pa znam da moze da zvuci dosta dobro na tim manjim glasnocama (nisam ga panjio), sad, jedino ako je bas toliki problem u gitari... Par stvari koje ti mozda pomognu

1. Nemoj da ides procesor na procesor (to pojacalo je procesor sa zvucnikom, dobro zvuci, ali u sustini je to) Probaj samo pojacalo da sviras, uzmes njegov dist, npr uzmes "distortion" (zato sto i ovaj model ima dovoljno gaina, a oni higainultraextreammetalmumbojumbo modeli zvuce previse zujavo, i meni bar :povrac: ), i onda krenes da podesavas ekvilajzer da dobijes sto blize onome sto ti treba. Na kraju dodas malo deleya ili chorusa da to sve zvuci vece...

2. Ako ipak hoces da koristis pojacalo, nemoj da koristis gotove presete nego napravi svoje. Mnogo zavisi od toga na sta prikljucujes procesor, svako pojacalo je drugacije, unosi nesto svoje u zvuk pa zbog toga preset koji je pravljen za bodenje direktno u mixetu, pa cak iako je napravljen na drugom pojacalu, ne zvuci dobro kad ide kroz tvoje pojacalo, a isto vazi i obrnuto. Jednostavno sanse su minimalne da ce gotovi fabricki preseti zvucati dobro kad procesor ubodes u svoje pojacalo. Oni ce bolje zvucati ako ubodes proc u komp, u stub, u mixetu nego u pojacalo. Znaci ako hoces da zvuci dobro, zaboravi gotove killswitchengage presete koje je neko pravio koristeci sluske, i uzmi i polako pravi ton koji ti se dopada slusajuci ono sto izlazi iz pojacala. Eksperimentisi, taj procesor ima velike mogucnosti. :) :ziveli:

Void
kulen zmija

Post by Void » 05 Feb 2012, 08:47

1. zvuk In Flames-a je jako karakterističan, tj. prilično je dubok, H ili A najčešće, koliko se sećam. Budući da Bjorn svira Điboni LP-a, a drugi ovaj World Of Warcraft alkos je uglavnom svirao onog ESP-a, tu su delovi manje više kastm jer su oni stare baje metal scene i dosta klinaca onaniše na njih i dalje i potrebno je da se to izmuze dok može. Koliko se ja sećam Bjorn koristi EMG 85-ice, a i WOW alkos takođe, i to je JEDINA STVAR koju normalni ljudi sa ovog podneblja mogu da priušte sebi u pokušaju da zvuče kao "Plamenčići".
sva ostala oprema se sastoji od Mesa Bugija, Pivija, Lajn siksa i koznakoječega što ćeš moći uzeti jedino tako što ćeš da prodaš ćaletovog Juga, digneš dva kredita i radiš u kladionici 12h dnevno narednoh 10 godina. Dakle nemoguća misija za normalnog stanovnika Srbije.

2. kad smo već kod EMG-ja, to je mač sa dve oštrice. Njih ljudi ili vole ili mrze, a njihov pun potencijal (zbog kojeg ih vole ti što ih vole) ne može da se postigne nekim tranzistorcem koje si uzeo na popustu u MixMusic-u za 10 000 dinara. Znači zaboravi na teranje metal masti iz EMG-ja ako nemaš odgovarajuće pojačalo. Ja lično ne gotivim nešto EMG, u stvari, ne gotivim ja aktivce uopšte, više sam SD ili DiMarzio lik.

3. najbolje za tebe je da uzmeš nešto versatilniju gitaru, promeniće ti se ukus drastično kako vreme prolazi, veruj mi. Ja sam imao Ibanez RG370, pa ako te interesuje, mogu da napišem neki rivju te džitre ovde. Udobna gitara i stvarno gotiva za te pare. Jedini problem je što nećeš baš moći da šetaš iz štima u štim zbog flojda, jbg.

dexter300

Post by dexter300 » 05 Feb 2012, 12:22

mislim_stvarno wrote:Ovo mi malo bode oci
dexter300 wrote:imam i Cube 15XL i ziv se napatih da izvucem taj masni In Flames zvuk plus mi zvuk ide kroz Pocket POD sa KSE podesavanjima
Obicno na sobnoj glasnoci nije problem da se napravi masan, veliki i dobar ton, problemi nastaju na probama i svirkama. Vese puta sam svirao roland, pa znam da moze da zvuci dosta dobro na tim manjim glasnocama (nisam ga panjio), sad, jedino ako je bas toliki problem u gitari... Par stvari koje ti mozda pomognu

1. Nemoj da ides procesor na procesor (to pojacalo je procesor sa zvucnikom, dobro zvuci, ali u sustini je to) Probaj samo pojacalo da sviras, uzmes njegov dist, npr uzmes "distortion" (zato sto i ovaj model ima dovoljno gaina, a oni higainultraextreammetalmumbojumbo modeli zvuce previse zujavo, i meni bar :povrac: ), i onda krenes da podesavas ekvilajzer da dobijes sto blize onome sto ti treba. Na kraju dodas malo deleya ili chorusa da to sve zvuci vece...

2. Ako ipak hoces da koristis pojacalo, nemoj da koristis gotove presete nego napravi svoje. Mnogo zavisi od toga na sta prikljucujes procesor, svako pojacalo je drugacije, unosi nesto svoje u zvuk pa zbog toga preset koji je pravljen za bodenje direktno u mixetu, pa cak iako je napravljen na drugom pojacalu, ne zvuci dobro kad ide kroz tvoje pojacalo, a isto vazi i obrnuto. Jednostavno sanse su minimalne da ce gotovi fabricki preseti zvucati dobro kad procesor ubodes u svoje pojacalo. Oni ce bolje zvucati ako ubodes proc u komp, u stub, u mixetu nego u pojacalo. Znaci ako hoces da zvuci dobro, zaboravi gotove killswitchengage presete koje je neko pravio koristeci sluske, i uzmi i polako pravi ton koji ti se dopada slusajuci ono sto izlazi iz pojacala. Eksperimentisi, taj procesor ima velike mogucnosti. :) :ziveli:
Hvala kolega na savjetima
Jbg na ovu kombinaciju proc+proc sam osudjen zato sto nemam posebno odvojene zvucnike,zvuk mora da mi ide kroz combo.Probao sam samo preko Rolanda al sa fabrickim magnetima nema sanse da se dobije masan Flames zvuk ma koliko god podesavao EQ i njegove presete overdrive,distorsion ili extreme.Naravno ovde se radi samo o kucnoj varijanti,izvinjavam se sto gore nisam naglasio za sta je ovaj Cube dovoljno glasan.
Kao sto je @Void rekao tesko se sa jeftinom opremom moze i priblizno nesto izvuci kao zvuk Flamesa,to bez Marshala tesko ide :D

@mislim_stvarno
imas li mi neki savjet dati kako da zaobidjem Rolanda,da samo ostanem na dzitra+POD a da ne kupujem odvojeno zvucnik,moze li nesto preko kompa+plus 5.1 ozvucenje,malo lupam i karikiram al skontaces :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Feb 2012, 12:41

Trebalo bi da moze, pocket pod ima usb, kad je konektovan na komp, on bi trebao da ti omoguci da sviras, a da zvuk izlazi na zvucnike kompa (nisam 100% siguran da li je tako ili je njegov usb samo za podesavanje preseta). Tako radi moj digitech, prikljucen je na komp preko usb-a, u njegov izlaz za slusalice je ubodena mini linija, pa sve sto radim na kompu ide na procesor pa na liniju. Ako to ne radi, mozes izlaz iz procesora (onaj za slusalice) da povezes na line in kompa, i trebalo bi da je to to.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Feb 2012, 14:49

Ili moze da POD ubode u AUX IN na rolandu, koji ide direktno na power amp

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Feb 2012, 14:58

jos bolje :D

dexter300

Post by dexter300 » 05 Feb 2012, 15:03

theTrooper wrote:Ili moze da POD ubode u AUX IN na rolandu, koji ide direktno na power amp
Na Rolandu mi je AUX IN mala bananica,moracu onda da stavljam konektor,ne znam hoce li sta to uticati na zvuk?
Pokusacu tu varijantu,hvala u svakom slucaju.
@mislim_stvarno
ma na laptopu nemam line in,to me zeza :D prije sam ja kacio akustiku na komp preko LINE IN al sad nemam taj izlaz :D
Koliko sam ja vidio ovaj USB na POD-u utice samo na presete,ne ide zvuk na komp

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Feb 2012, 15:10

dexter300 wrote:Na Rolandu mi je AUX IN mala bananica,moracu onda da stavljam konektor,ne znam hoce li sta to uticati na zvuk?
cak i da utice, ne verujem da ces cuti

posto na laptopu nemas line in, jbg, ne znam kako se tvoj 5.1 povezuje... (mozda bi mogao da ga ubodes u izlaz za slusalice, ali ne znam tacno kako i koju bananicu...)

dexter300

Post by dexter300 » 05 Feb 2012, 15:21

Moze u MIC al onda ima mikrofonije za izvoza :mrgreen:
Sistem ide preko kucnog kina a njega mogu HDMI izlazom da povezem al sve je to "seljacka" metoda.
Prikacicu dzitru na drugi komp kada uzmem dobru zvucnu posto hocu da snimam muziku i malo mixam al sve sam to htio preko laptopa al jbg kada nema prokleti LINE IN ulaz :grummel_2:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Feb 2012, 15:28

ako vec uzimas zvucnu kartu, uzmi usb kartu pa na laptop, ili neki usb interfejs za snimanje...

dexter300

Post by dexter300 » 05 Feb 2012, 16:17

mislim_stvarno wrote:ako vec uzimas zvucnu kartu, uzmi usb kartu pa na laptop, ili neki usb interfejs za snimanje...
Imas li mi predloziti neki interfejs i zvucnu,radije bi isao na interfejs?
Sorry za off

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Feb 2012, 14:17

e upoznao sam skoro decka koji je imao mh 200,prodao je relativno brzo.... ma sve je sve,ali lose drvo,hardver blah,stavio mu emg,mada opet ne mozes hardver da zamenis tako lako,i na kraju je prodao.....ustedi malo kupis neki mh 400+ ,bar kad uzimas da znas sta uzimas...... ja sam shvatio skoro kada sam pozajmio neki ESP , (mada na vratu mu je pisala neka mh oznaka) zasto se prave skuplje gitare... gitara ne da je svirljiva(mada jedino mi smeta sto nisam gitarista koji podnosi floyd...zbog desne ruke ) i ima onaj BITE i tu masnocu,terao sam ga kroz peavey bandita,znaci bukvalno sam izvukao nesto ovako
http://www.youtube.com/watch?v=KT4Y-PwPDZ8
a evo i te gitare
Image

Void
kulen zmija

Post by Void » 11 Feb 2012, 10:11

pre nego što sam otvorio link očekivao sam ovako nešto:
http://www.youtube.com/watch?v=lklU89L8sXs

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Feb 2012, 18:48