Samo kažem kako će bas da izlazi i radi 100% , sad koliko će ti se svideti takav ton to je možda manje bitno jer treba da služiš bendu i ljudima. A ta boja je ružna, no ipak, ružno nije shit.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ne vidim zasto bi basista sad ubadao direktno gitaru u razglas kada ima BDI21??? Nije mi jasna sustina tvog postasixstring wrote:Ja sam dve godine svirao sa nekim "Delfin" Di-box'om koji je koštao dve hiljade dinara, a realno vredi oko hiljadu. Pasivna stvar, a svirao sam gitaru sa slabim signalom, čuo se jesam, treslo i nije, zavisi koliko mi je tonac upropastio zvuk. Meni je se pokazalo da neck magnet sa nasviranim midovima i bassom i ugašenim visokim dao najbolje rezultate, i kad sviraš lagano gitaru, tad to ima nekog smisla, e sad to ti verovatno menja kako bi ti da sviraš ali, tako izlazi najbolje. Sad sa novom gitarom koja ima još slabiji signal i nije aktivna imam malo drugačiju tehniku, na toj Jamahi mislim da ima parametrički EQ za min, preporučujem da ubodeš bas direkt u to, odvrneš midove do kraja i nađeš gde bas najbiše kuva i bruji, to će ti biti negde između 100 i 200Hz, i tako ga ostaviš, low, i treble bolje nemoj dirati, osim što treble opet možeš da ugasiš i pojačaš do granice gde ti je bass slušljiv![]()
Samo kažem kako će bas da izlazi i radi 100% , sad koliko će ti se svideti takav ton to je možda manje bitno jer treba da služiš bendu i ljudima. A ta boja je ružna, no ipak, ružno nije shit.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest