Kemper profiling amp LIVE

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
boki1978

Re: Kemper profiling amp LIVE

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 14:53

mislim_stvarno wrote:zvuci cool :D u zdravlju da te sluzi

nego, ja sam mislio da je kamper kompletno pojacalo, ali vidim ti ga koristis sa snagasem... znaci, ovo tvoje je isto preamp/procesor kao axeFX?
:ziveli:
Prvo je izasla ona specificna verzija Kempera koja izgleda kao UZ aparat :D
Onda su izbacili i obicnu rack verziju ali i rack varijantu sa ugradjenim snagasem od 500w ako se ne varam.
Medjutim, mene je jeftinije ispalo da uzmem ovo Crown pojacalo koje tera u gitarski box na 4 Ohm 700w u odnosu na Kemper sa ugradjenim ampom od 500W a pritom taj isti Crown mogu da koristim i za druge stvari kad mi zatrebaju :D

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 15:00

guv'nor wrote:Svak čast Boki, čestitke! :)
Nego, kada čes se igrati sa profijlovanjem™ da nam kažeš kako to radi?
Meni je samo zbog toga uvek bio za koji plusić bolji od AxeFX-a. :ziveli:
Kao da sam svirao oba pa se sada tu nešto trtim... :mrgreen:
:ziveli:

Tek sam ga dobio u petak, jos sam ga dosta dobro izvalio za ovo kratko vreme :-)
Ima vremena za profajlisanje, mislim na ono odradjeno kako treba, jedini problem je sto mi je mikseta sa kutijama u manjoj sobi a profajlisanje recimo Cornford Roadhouse i Pecinog kabineta bi trebalo odraditi u vecoj sobi a tegliti sve je muka ziva. Resenje za takve stvari ce mi biti aktivni monitori ili nesto slicno :-)
Inace samo profajlisanje radi se prilicno brzo, u sustini vise vremena ide na doterivanje. Aljosa i ja smo se igrali samo da vidimo da li radi ali nedovoljno dugo i ozbiljno. Jedino su zvuci koje ispusta dok radi profiling zaista nesnosni, samo je falilo jos da cujem klingonski jezik iz njega :lol:

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Jul 2013, 15:19

:lol: Ekstra! Znači za profajlovanje sledi termin u studiju i kafica ispred istog dok Kemper radi. :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 16:29

guv'nor wrote::lol: Ekstra! Znači za profajlovanje sledi termin u studiju i kafica ispred istog dok Kemper radi. :ziveli:
>> The Kemper Profiler than sends various tones and signals into the reference amp - it will sound like warbles and static at various pitches and intensities, in other words: not too musical! << :lol: :XD:

dweezil

Post by dweezil » 23 Jul 2013, 16:34

boki1978 wrote:>> The Kemper Profiler than sends various tones and signals into the reference amp - it will sound like warbles and static at various pitches and intensities, in other words: not too musical! << :lol: :XD:
da da te drazesne zvuke smo iskusili :bambi:

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 17:00

Nije sve to bas tako lagano :lol: Lepo je kada imas mic poput Rode M3 koji ima i baterijsko napajanje, tako da ocekujte uskoro prve home made profile. ALi je problem kada imas mikrofon koji nema napajanje poput Shure SM57 a sam Kemper NAZALOST nema phantom power, tako da ako hocu da radim sa njim moram da uzmem neki solidni mic preamp tipa Joemeek ThreeQ Studio ili sl.a da nije preskup :-)
SVe u svemu, sport bez kraja...

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 17:46

Evo, igrao sam se malo i odradio prvi profajl mog Cornforda sa malo pojacanim OD gainom ali i dalje ne boostavnim i ako nisam se igrao sa namestanjem lampi i jos nekim cackanjima, rezultat je zaista vise nego dobar :D Koristio sam Rode M3 mikrofon sa baterijskim napajanjem, kao sto sam naveo.
Jedva cekam da opet zabodem Kempera u kabinet koji sam profilisao pa da vidim da li je to kako izgleda :D

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 18:15

Hm, kao i svaki pocetak nije sve bas kao po loju :D Naime, imam malko problema dok ne pronadjem i podesim kabinet da zaista verno odgovara Pecinom 212 V30, ali kad iskljucim cab, zvuk koji ide direktno na moje kutije je apsolutno sjajan :bravo: Naravno, uvek moze bolje, ali sam ja za sada prezadovoljan :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 18:32

This test is oriented just for guitarist interested in all parameters of amp and cabinet for the KPA. For guarantee a constant playing i record into a Digitech looper a riff with my strat, and this phrase will go on and on for all vid (for this reason i said it's not for all, can result boring for anyone else). This give opportunity to ear any knob with their exact influence. It must be said that some value have big influence on some kind of tones and not much in others, so the overall balance can change and some knob here seem to be not so effective (maybe in an hi gain profile situation can be opposite).

I start at first with amp "common" values, so gain that is the most incredible setting in all the KPA. Can push any tone of any amp to crystal clear to total melt distortion, respecting the inner character of their tone. This tone was born very clear but can be transformed to crunchy and fat and creamy saturated one. Then i use the four eq knobs; it's total neutral and transparent, so it change bass mid and highs without changing too much the profiled amp nature.

Second part of vid try inner knobs of the amp. Any value have a deep influence in the tone response or dynamic. More evident is the picking value, that can set in any tone the amount of attack (even on hi distortion ones). Other values seem less evident in listening, but not so in playing, it can change deeply the overall reaction of the amp. Different gain, amps and styles can emphasize any value in a different ways.

Third part is the cab emulation, or to be more precise the cab extraction as KPA profile all whole part togheter and then distinguish cab from the rest. Even a little rotation do a huge difference in tone, any speaker has a different tone and can be deeply changed. Quite impressing.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Jul 2013, 21:03

Jedan moj priatel, takodje ponosni vlasnik gorepomenutog marifetluka koristi bese ovo da se ozvuci kod kuce i za manje svirke:

http://tech21nyc.com/products/powerengi ... ine60.html

Mada kad bolje pogledam, 33 funte zive vage, nije da je lagano. Nekako mi se to manje i laganije cinilo kod njega, mada nisam dizao ili pomerao. Ali on ima i Mesa Boogie snagase (Simul 2x20 i 2x90) i vise voli da se kaci u njih, kune se u zvuk.

boki1978

Post by boki1978 » 24 Jul 2013, 08:07

Ja sam ne zadovoljan vec PREZADOVOLJAN kako Crown XLS 1000 Drivecore svira ne samo sa Kemperom ili miksetom vec uopste kako ganja kutije i zvucnike bilo koje vrste. Citao sa sve naj o njemu i za tu cenu kod nas nije bilo mnogo izbora pa sam ga malo kupio na slepo ali tek kad sam ga cuo uzivo kako radi, koliko OO i vatre ima, mi je postalo jasno zasto ga toliko hvale. Toliko mi se dopada da razmisljam da uzmem jos jedan u buducnosti :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jul 2013, 09:59

Pricam o lajv diplojmentu. :bambi:

boki1978

Post by boki1978 » 24 Jul 2013, 10:11

I ja isto :D Ali za vece prostore sa 212 cabom.
Kemper+Crown su nekih 9kg zajedno (5+3.9), jedino Pecin kabinet nesto malko vise iskace iz price ali ima tockice :lol: :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 24 Jul 2013, 10:12

Dao sam jednu netacnu informaciju, Crown XLS 1000 Drivecore amp izvlaci 700w kad je bridgeovan ali na 8Ohma sto znaci da na V30 212 kabinetu izvlaci cak 1100w! :P
A ja se cudim sto ne smem ni blizu pola da ga odvrnem :lol:

http://www.crownaudio.com/xls-drivecore.html

boki1978

Post by boki1978 » 24 Jul 2013, 10:17

Danas mi je bitan dan. Planiram napokon da opet zamenim bateriju na Radosevic Dread-u i poteram Fishman Piezo magnet direktno u Kempera i profilisane akusticne ampove, ukljucujuci i moj nekadasnji Marshall AS50R. Naravno, ici sa piezom u git.kab je smrt, jedva cekam da cujem kako ce da radi na monitorima.
Takodje, kada uspem da se oprostim sa nekim presetima posle ko zna kog slusanja (uvek sam u frci jer imam totalno 3 razlicite gitare da li je mozda zvuk dobar za onu drugu) planiram da ubacim profajle nekih pedala tipa Goldbender, Cornish, Wampler, Diceworks i sl.pa bas jedva cekam da cujem kako to radi...

Post Reply