Mesa Boogie Trem-O-Verb

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kristijan
Uvaženi član

Re: Mesa Boogie Trem-O-Verb

Post by Kristijan » 15 Nov 2013, 13:03

Да, занимљиво је. Само ја то гледам као крикет, апсолутно ништа не разумем :) У ствари у крикету скапирам ко је поентирао, оно радују се људи... А овде ни то не могу да уклавирим.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Nov 2013, 13:13

Kristijan wrote:Да, занимљиво је. Само ја то гледам као крикет, апсолутно ништа не разумем :) У ствари у крикету скапирам ко је поентирао, оно радују се људи... А овде ни то не могу да уклавирим.
Haha pa to to, ali kontam da ima onih koji su bar na pragu razumevanja ove materije pa eto taman iz njihovog laganog konflikta misljenja isplivaju korisna objasnjenja za druge. Verovatno najbolja tema ikada na forumu nekoliko pedala ili jedan procesor je nastala tako. Treba da se stavi kao sticky svakako.

bancika

Post by bancika » 15 Nov 2013, 13:38

Cortex wrote:moje omiljeno rivalstvo na forumu :metal:
hehe, ma jok, I stopped giving fcks. Nego sam mislio da bi bilo korisno narodu. Ovo sa uparenim lampama je ostalo iz vremena prvih gitarskih lampasa, otprilike kao i standby prekidac. Svi slepo prate. A i dobro je za biznis. Iz perspektive proizvodjaca, nema da se 'ebavaju sa tim koliki mismatch je dobar, koliki je prevelik, sta ako neko uradi nesto skroz glupo...kazi lepo mora uparene, biasovacemo ih hladno i nema brige. Manje ce ljudi da se zale da nesto ne valja i vise ce kupovati lampe koje mi prodajemo, a ne da sami mrchkaju. Ali iz perspektive korisnika koji hoce da izvuce maksimum sonicno iz pojacala i donekle zna sta radi, razumni mismatch moze da obogati zvuk. A i moze biti prakticno kod nas, lampe bas nema u svakoj radnji i nisu jeftine.

Uostalom proguglajte po netu. Ako ignorisemo izjave tipa "pise u user manual da mora matched therefore mora", puno ljudi kaze da im bolje zvuce lampe koje nisu uparene. Proveris bias svakoj da je u dozvoljenim granicama i rokas :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Nov 2013, 17:50

bancika wrote:asimetricni clipping...
Ovo ne postoji. U pojacalu. Nijednom, da ja znam.

Sem ovih Friedman. Oni koriste nesto slicno ocito. Al to sam saznao pre par nedelja. Anyway. masis opet poentu. No sleep til Brooklyn, tj nema se vremena.

bancika

Post by bancika » 15 Nov 2013, 18:26

39k cold clipper stage koji je mesa maznula od soldana je masivno asimetrican...ali stavi i to na stranu, cak i ako imas savrseno simetrican signal do splitera, sta fali da ga malo zacinis asimetricnim pojacanjem u izlazu? Missmatch u izlazu ce pusttiti malo od parnih harmonika koji se inace potiru, a koji dodaju punoci zvuka i ono sto se subjektivno cuje kao organic distortion.

Svako si radi kako misli da je najbolje...sa uparenim je manja sansa da se nesto zezne, ko nije siguran da zna sta radi.

Poenta moje filozofije je da gitarska pojacala vec idu protiv hi-fi principa..ovo je samo jedan od njih. Sve ono cega se audiofili groze nama zna da bude jako tasty...

Peace and love

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Nov 2013, 08:16

Nemam snage...malo kasnije

infected

Post by infected » 17 Nov 2013, 00:03

Mesa Boogie Trem-O-Verb? :krstise:

Post Reply